Πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό: τι να ψάξετε

Τα κλιματικά συστήματα αποκτούνται συνήθως για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, τα κλιματιστικά που κατασκευάζονται με το εμπορικό σήμα της Mitsubishi Industries μπορούν να διαρκέσουν πάνω από δέκα χρόνια για τους ιδιοκτήτες τους. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το πιο κατάλληλο μοντέλο οικιακού κλιματιστικού. Στο άρθρο θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποιο κλιματιστικό είναι καλύτερο να επιλέξει για ένα διαμέρισμα.

Κλιματισμός

Καταρχήν, πρέπει να σημειωθεί ότι όλος ο εξοπλισμός αυτού του τύπου ταξινομείται σύμφωνα με το πεδίο εφαρμογής της συσκευής. Συνήθως εκπέμπουν:

 • βιομηχανικά συστήματα κλιματισμού ·
 • οικιακά συστήματα κλιματισμού ·
 • ημι-βιομηχανικού τύπου.

Κλιματισμός

Εάν η ισχύς του κλιματιστικού είναι από 1,5 έως 8 κιλοβάτ, τότε αυτά τα συστήματα ταξινομούνται ως οικιακές συσκευές. Συσκευές που έχουν τέτοια ισχύ χρησιμοποιούνται για να επαναφέρουν το μικροκλίμα σε κανονική κατάσταση σε χώρους κατοικημένων χώρων, των οποίων η έκταση είναι έως 100 τετραγωνικά μέτρα (σε μερικές παραγράφους θα μάθετε πώς να επιλέγετε σωστά ένα κλιματιστικό). Στο σπίτι χρησιμοποιούνται μοντέλα φορητού και σταθερού τύπου. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες συστημάτων κλιματισμού με διάφορα σχέδια, χαρακτηριστικά, καθώς και αρχές λειτουργίας.

Κλιματισμός

Οι κύριοι τύποι οικιακών κλιματιστικών:

 • Monoblock (στερεώνεται στα παράθυρα ή τοποθετείται στο πάτωμα).
 • Διαχωρισμένα συστήματα τοίχου.

Κλιματισμός

Παράθυρα κλιματιστικά

Τα κλιματιστικά αυτού του τύπου είναι πάντα εγκατεστημένα σε ένα παράθυρο από ξύλο. Η διαδικασία εγκατάστασης δεν συνεπάγεται τη χρήση δαπανηρού εξοπλισμού, οπότε μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Ωστόσο, σε περίπτωση ανεπιτυχούς σφράγισης, η ισχύς του κλιματιστικού χειμώνα μπορεί να αποτύχει: ο αέρας από το δρόμο εισέρχεται στο δωμάτιο, οπότε προσέξτε την πυκνότητα της συσκευής στο άνοιγμα.

Κλιματισμός

Συστήματα δαπέδων

Κινητό κλιματισμό για το διαμέρισμα (ή το πάτωμα) χρησιμοποιείται μέσα στο σαλόνι. Είναι εξοπλισμένο με μικρούς τροχούς που σας επιτρέπουν να πιέζετε και να σπρώχνετε τη δομή. Οι νεροχύτες καθώς και οι συμπιεστές είναι ενσωματωμένοι στη συσκευή. Ο θερμαινόμενος αέρας εξαερίζεται στο άνοιγμα του παραθύρου με μακρύ πρόσθετο σωλήνα. Ο επιλεγμένος σχεδιασμός κάνει αυτό το κλιματιστικό σύστημα μια καλή επιλογή για ένα διαμέρισμα με οποιαδήποτε περιοχή. Το κύριο μειονέκτημα αυτών των συστημάτων είναι ο υψηλός βαθμός θορύβου.

Κλιματισμός

Κλασικά συστήματα διαχωρισμού

Τέτοιες εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένες με μια εξωτερική μονάδα, καθώς και μια εσωτερική μονάδα, η οποία συνδέεται με την πρώτη μέσω χάλκινων σωλήνων. Το πολυσύστημα περιλαμβάνει μια εξωτερική μονάδα και έναν αριθμό εσωτερικών μονάδων (2-6). Τα συμβατικά συστήματα παράγουν λίγο θόρυβο και λόγω της υψηλής ισχύος τους, η απαιτούμενη θερμοκρασία επιτυγχάνεται πολύ γρήγορα. Η σταδιακή λειτουργία με τη μέγιστη στάθμη ισχύος φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά καταναλώνεται πολλή ενέργεια.

Κλιματισμός

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία μετατροπέα

Ο συμπιεστής σε τέτοιες διαιρούμενες μονάδες λειτουργεί σχεδόν συνεχώς.Η θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο επιλέγεται αυτόματα όταν αλλάζετε την ισχύ του εξοπλισμού. Μια τέτοια προσέγγιση δημιουργεί εξοικονόμηση ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι στην παράταση της περιόδου εγγύησης. Σε σύγκριση με τη λειτουργία ενός απλού κλιματιστικού, η εξοικονόμηση ενέργειας της συσκευής θα είναι περίπου 40%.

Κλιματισμός

Το χειμώνα, τα κλασσικά διαχωρισμένα συστήματα παύουν να λειτουργούν κανονικά λόγω της κατάψυξης των μονάδων που βρίσκονται έξω. Τα συστήματα μετατροπής διακρίνονται από το γεγονός ότι το μέγιστο όριο θερμοκρασίας, που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του εξοπλισμού, είναι πολύ υψηλότερο.

Κλιματισμός

Πώς να επιλέξετε το σωστό σύστημα κλιματισμού;

Επιλέγοντας ένα κλιματιστικό για το σπίτι του, ένας καταναλωτής σκοντάφτει σε μια μεγάλη ποικιλία συσκευών: συστήματα οικονομικής θέσης, ελίτ μοντέλα, μοντέλα με μέση τιμή. Κάθε τύπος συσκευής έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα.

Προκειμένου να διατηρηθεί ένα αποδεκτό επίπεδο μικροκλίματος, μπορεί να χρειαστεί μια οικονομική κατηγορία ή μεσαίο κλιματιστικό (η παράμετρος αυτή συνδέεται με την απαιτούμενη ισχύ).

Η διήθηση αέρα σε διάφορα στάδια είναι χρήσιμη για άτομα με οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση. ένα προστατευτικό σύστημα κατά των ρευμάτων μπορεί να έχει σημασία αν το διαμέρισμα κατοικείται από κατοίκους που συχνά έχουν κρυολογήματα, η θέρμανση του εναέριου χώρου είναι άνετη κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής. Θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέτοιες λειτουργίες πριν επιλέξετε ένα κλιματιστικό για το σπίτι σας.

Κλιματισμός

Κλιματισμός

Τι κλιματισμό να επιλέξει για ένα διαμέρισμα σύμφωνα με την περιοχή του; Η απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση δεν είναι επίσης δύσκολη.

Συνήθως, 10 κιλοβάτ ισχύος ανά περιοχή ψύξης θα πρέπει να κατανέμονται ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το ύψος των οροφών, ο συνολικός αριθμός ατόμων που περνούν συνεχώς στο σαλόνι και η θερμότητα που παράγεται από οικιακές συσκευές (τηλεόραση ή Η / Υ).

Συχνά, προκειμένου να βελτιωθεί το μικροκλίμα, ο καταναλωτής επιλέγει μια δύναμη υλικού που είναι πολλές φορές υψηλότερη από την απαιτούμενη, ελπίζοντας ότι η θερμότητα θα εξαπλωθεί σε μια μεγάλη περιοχή. Στην πραγματικότητα, ο αισθητήρας θερμοκρασίας θα λειτουργήσει όταν επιτευχθεί το καθορισμένο όριο και το διαμέρισμα σταματά να ψύχεται.

Κλιματισμός

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τεχνολογίας

Πριν κάνετε μια επιλογή συστήματος, πρέπει να αποφασίσετε τι είδους εσωτερική μονάδα θα υπάρχει στη συσκευή.

Κλιματισμός

Τα κλιματιστικά κασετών εγκαθίστανται με κρυφό τρόπο. Η κύρια μονάδα τους είναι στερεωμένη σε μια ψευδοροφή και το εξωτερικό τμήμα της είναι κρυμμένο από ένα διακοσμητικό πλαίσιο.

Για τα δάπεδα ή τα κινητά συστήματα, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε πού θα βρίσκονται. Τα συστήματα διαχωρισμού πρέπει συνήθως να τοποθετούνται κάτω από ένα πλαίσιο παραθύρου ή σε μια κάθετη επιφάνεια.

Κλιματισμός

Οι συσκευές αγωγών εγκαθίστανται πίσω από ψευδοροφές. Οι αγωγοί βρίσκονται συνήθως στον ίδιο χώρο ή είναι ενσωματωμένοι σε κάθετη επιφάνεια. Τα διαχωριστικά συστήματα πολλαπλών χρήσεων είναι κατάλληλα για τη θέρμανση αρκετών δωματίων ταυτόχρονα μέσω μιας εξωτερικής μονάδας.

Καθορισμός επιπέδου ισχύος

Η ισχύς των συστημάτων κλιματισμού που παράγονται στην εποχή μας κυμαίνεται από 2 έως 5 κιλοβάτ. Οι συσκευές με μεγαλύτερη ισχύ ταξινομούνται ως ημι-βιομηχανικός εξοπλισμός.

Κλιματισμός

Αν προτιμάτε τα πολυσυστήματα, τότε προτού αγοράσετε θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τη δύναμη των μπλοκ μεμονωμένα.

Οικονομικά αποδοτική συσκευή

Πριν κάνετε μια αγορά, είναι σημαντικό να ελέγξετε πόση ισχύς καταναλώνει η συσκευή. Όσο μικρότερος είναι ο βαθμός φόρτισης που συμβαίνει κατά την ενεργοποίηση της συσκευής, τόσο πιο ασήμαντα είναι τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο χρήστης κατά τη λειτουργία.

Μεταξύ των πιο συνηθισμένων προβλημάτων υπάρχει μια διαδρομή ενός διακόπτη κυκλώματος (μια κοινή κατάσταση όταν οι κυκλοφοριακές εμπλοκές χτυπηθούν έξω) και η χαμηλή αντίσταση στη φθορά των διαφόρων στοιχείων του κύριου εξοπλισμού.

Κλιματισμός

Ορισμός της κύριας λειτουργίας της συσκευής

Τα σύγχρονα μοντέλα συστημάτων κλιματισμού υποστηρίζουν έναν αριθμό λειτουργιών:

 • μείωση της θερμοκρασίας του αέρα.
 • σύστημα εξαερισμού ·
 • λειτουργία θέρμανσης.
 • αυτόματη ανίχνευση προγράμματος.

Κλιματισμός

Οι περισσότερες ποικιλίες εξοπλισμού είναι εξοπλισμένες με διάφορες πρόσθετες επιλογές. Είναι πολύ λογικό να επιλέξετε το μοντέλο που έχει τις δυνατότητες που χρειάζεστε ειδικά. Μια περιορισμένη επιλογή θα σας προστατεύσει από την υπερβολική πληρωμή για λειτουργίες που είναι περιττές για εσάς. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι:

 • Ατομικός έλεγχος των παραθυρόφυλλων χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο.
 • Η παρουσία ενός ολοκληρωμένου συστήματος φιλτραρίσματος. Καθαρίζει τον αέρα από επιβλαβείς μικροοργανισμούς.
 • Η παρουσία ενός ιονιστή. Αυτό το είδος συστήματος κορεσμεί τον εναέριο χώρο με αρνητικά ιόντα.

Εργασίες εγκατάστασης

Αφού αγοράσετε ένα κλιματιστικό, είναι σημαντικό να πραγματοποιήσετε τη σωστή εγκατάστασή του. Οι εργασίες αυτές εκτελούνται για τους ακόλουθους λόγους:

 • Εξασφάλιση της σταθερής λειτουργίας.
 • Η ευκαιρία να παρέχετε δωρεάν επαγγελματική υπηρεσία με εγγύηση.

Κάθε χρόνο εμφανίζονται στην αγορά νέα μοντέλα συστημάτων κλιματισμού. Ωστόσο, δεν είναι κάθε συσκευή ικανή να προσφέρει ποιότητα συγκρίσιμη με την καθορισμένη τιμή. Πρέπει πάντα να επιλέγετε πολύ προσεκτικά μια τεχνική.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)