Πώς να συμφωνήσουν για την ανασυγκρότηση ενός διαμερίσματος

Κάθε ένας από μας ζει σε κίνηση και η μέρα έρχεται όταν ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι παύει να μας ταιριάζει. Αναλαμβάνουμε αναμορφώσεις καλλυντικών ή σε βάθος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προκειμένου να εξαλειφθεί κάποιος από τους τοίχους ή να κατασκευαστεί κάποιος άλλος, πρέπει να λάβεις την άδεια των αρχών, επειδή η αναδημιουργία είναι μια ζωτικής σημασίας δράση. Ο κόσμος των υπαλλήλων ζει με τους δικούς του κανόνες, μερικές φορές όχι πάντα κατανοημένοι από απλούς θνητούς. Εν τω μεταξύ, είναι μαζί τους ότι είναι απαραίτητο να συντονιστούν τα κατασκευαστικά τους σχέδια. Αυτή η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει αν ένα άτομο δεν ξεκινήσει με τις λεπτές αποχρώσεις του. Ωστόσο, αν γνωρίζετε ακριβώς πώς να συντονίσετε την ανάπλαση, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και νεύρα.

Αναδιαμόρφωση του διαμερίσματος

Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για ένα διαμέρισμα που είναι ιδιοκτησία σας, όλες οι ενέργειες σε αυτήν δεν θα γίνονται σωστά ανεξάρτητα, χωρίς τη γνώμη ενός ειδικού. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την άποψη αυτή είναι η μεταβολή των οροφών των εδράνων. Αν μιλάμε για ένα πολυώροφο κτίριο, τότε ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη κατασκευή τοίχων, παραβιάζοντας το οποίο, μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση ολόκληρου του κτιρίου. Υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με την αλλαγή της θέσης του μπάνιου ή των σωλήνων επικοινωνίας. Συμβαίνει ότι σε ένα νέο κτίριο, ακόμη και πριν από το τέλος όλων των εργασιών, ο ιδιοκτήτης επιδιώκει να βελτιστοποιήσει τη θέση των κατοικιών, και μερικές φορές μη οικιστικών χώρων για τα συμφέροντά του. Και το κάνει προσκαλώντας οικοδόμους ή ανεξάρτητα, με το εργαλείο του. Σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση, προκειμένου να τηρηθεί αυστηρά ο νόμος (SNiP), απαιτείται η άδεια της σχετικής δημοτικής υπηρεσίας ή οργανισμού που έχει άδεια να κάνει αυτό το έργο. Σε κάθε περίπτωση, τα συμφωνηθέντα έγγραφα θα σας επιτρέψουν να κοιμάστε ειρηνικά το βράδυ.

Επανάκτηση επιλογή

Τι είναι καλύτερα να κάνουμε πρώτα: ανάπλαση ή συντονισμός;

Συμβαίνει ο χρόνος να μην ανέχεται και η επιθυμητή ρύθμιση της στέγης τους πρέπει να γίνει πριν από την προθεσμία για την απόκτηση άδειας για αυτό. Λοιπόν, αν πρόκειται για ένα νέο κτίριο, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη εγκατασταθεί. Και αν μιλάμε για ένα διαμέρισμα που βρίσκεται σε ένα ερειπωμένο κτίριο διαμερισμάτων; Πρώτα απ 'όλα, αυτό είναι γεμάτο με δυσαρέσκεια με τους γείτονες που δεν ενδιαφέρονται απολύτως για το εκπληκτικό έργο σας. Μπορούν άμεσα να υποβάλουν παράπονο στην υπηρεσία Rospotrebnadzor, και με τέτοια εξέλιξη, η υπόθεση μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο και απαγόρευση της ανεξάρτητα εκτελεσθείσας εργασίας. Έχοντας άδεια στο χέρι, κατά την επισκευή των χώρων, θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά μόνο οι "ώρες σιωπής".

Εάν, χωρίς ένα έργο, αποφασίσετε να κατεδαφίσετε έναν τοίχο, και μάλιστα ένα φορτίο, τότε μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα πολύ σημαντικό πρόστιμο. Επιπλέον, θα πρέπει να επενδύσετε στην επιστροφή του διαμερίσματος στην αρχική του εμφάνιση.

Επιλογή διαμερίσματος διαμερίσματος

Stulchak - απαιτεί επίσης συντονισμό

Αυτό συμβαίνει επίσης: ένα άτομο δεν υποψιάζεται καν ότι η μετακίνηση του μπάνιου σε άλλο τοίχο ή σε άλλο δωμάτιο απαιτεί επίσης την έγκριση του ρυθμιστικού φορέα. Σε ένα νέο κτίριο, μια τέτοια ερώτηση αντιμετωπίζεται εύκολα από τον ανάδοχο, ο οποίος γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες, πώς να συντονίσει αυτό και τι ακριβώς υπόκειται στην επίσημη άδεια. Αλλά σε ένα σπίτι που έχει ανατεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε εκ των προτέρων για να μάθετε τι συμφωνημένα έγγραφα χρειάζονται.

Στην πρωτεύουσα, επιτρέπει ή απαγορεύει την αναδιαμόρφωση των διαμερισμάτων Moszhilinspektsiya.Για να αποκτήσετε το αγαπημένο χαρτί, υπάρχουν διάφορες μορφές ενεργειών. Με απλοποιημένη ανακατασκευή του μπάνιου, αρκεί ένα σκίτσο, ένα σκίτσο ελεύθερης χρήσης (κατά προτίμηση με μια σημείωση από την εταιρεία διαχείρισης). Οι ενέργειες αυτές εγκρίνονται επίσημα εάν:

 • σύμφωνα με τις προθέσεις σας, δεν χρειάζεται να αυξήσετε το μέγεθος του μπάνιου εις βάρος άλλων δωματίων, επιτρέπεται μόνο να αφαιρέσετε έναν από τους τοίχους στο διαμέρισμά σας - αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στο μπάνιο και την τουαλέτα.
 • Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε άδεια για ένα μόνο σκίτσο, αν αναλάβετε να μετακινήσετε ανεξάρτητα το μπάνιο σε άλλο τοίχο.

Παραδείγματα αναδιαμόρφωσης ενός διαμερίσματος

Σε ποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να κατασκευάσετε και να συντονίσετε ένα ξεχωριστό έργο:

 • αν σκοπεύετε να βάλετε ένα μπιντέ ή ένα περίπτερο υγιεινής ντους δίπλα στην τουαλέτα, αυτό είναι ένα άλλο σημείο πώλησης για το σύστημα αποχέτευσης και απαιτεί ένα επίσημο σχέδιο νόμου.
 • εάν το δωμάτιο επεκτείνεται λόγω άλλων σαλόνια, τα οποία, φυσικά, θα συνοδεύονται από ανακατασκευή των τοίχων.

Γυάλινο χώρισμα στο διαμέρισμα

Όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να επιτρέψετε τις ανεξάρτητες ενέργειές σας περιλαμβάνονται σε ένα συγκεκριμένο πακέτο από το δελτίο δεδομένων ΔΔΠ, ένα ενιαίο έγγραφο στέγασης, στην πραγματικότητα ένα σκίτσο, ένα πράσινο σημείωμα για το διαμέρισμα και γραπτή συγκατάθεση των ιδιοκτητών σπιτιού.

Ένα άλλο σημείο για να είναι σίγουρος για να ξέρετε: το μπάνιο δεν πρέπει να βρίσκεται πάνω από την κουζίνα ή άλλα διαμερίσματα του σπιτιού γείτονες από κάτω ή από την πλευρά. Στο διαμέρισμά σας, δεν πρέπει να πάει απευθείας στο υπνοδωμάτιο ή στην ίδια κουζίνα, αυτό απαγορεύεται. Αλλά για να αυξήσετε την περιοχή του μπάνιου μειώνοντας την περιοχή του διαδρόμου, αρκεί να φανταστείτε το αντίστοιχο έργο.

Εάν τελικά λάβατε όλες τις άδειες σχετικά με το μπάνιο και ολοκληρώσατε την ανακατασκευή του σπιτιού, τότε μετά θα πρέπει να καλέσετε τους ειδικούς της ΔΔΠ. Θα πραγματοποιήσουν όλες τις μετρήσεις, θα κάνουν αλλαγές στο τεχνικό διαβατήριο του διαμερίσματός σας και θα σας το δώσουν.

Αναδιαμόρφωση ενός μεγάλου διαμερίσματος

Αναδιαμόρφωση σε ένα νέο σπίτι - πώς να το κάνετε σωστά;

Κατά κανόνα, η άδεια για μεταφορά του μπάνιου μπορεί να συμβεί σε πολυκατοικία πολυκατοικίας. Ένα άλλο πράγμα είναι ένα νέο κτίριο, τώρα πολλοί ιδιοκτήτες προσπαθούν πριν μετακομίσουν σε ένα νέο διαμέρισμα, για να το εξοπλίσουν για τον εαυτό τους. Και συχνά μιλάμε για την ανακατασκευή των χώρων, την κατεδάφιση των τειχών, συμπεριλαμβανομένου του ρουλεμάν, καθώς και για άλλες δράσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν τη μεταφορά του μπάνιου. Το κύριο πράγμα δεν είναι να περιμένετε μέχρι να αρχίσει η διακόσμηση των χώρων, έτσι ώστε να μην ξοδέψετε επιπλέον χρήματα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να σκεφτείτε την αντίδραση των γειτόνων με τους δυνατούς ήχους του μύλου ή το χτύπημα του τσιπς στα δωμάτια μέσω του τείχους.

Το κύριο έγγραφο που διακρίνει την έγκριση σε ένα νέο κτίριο από άλλες άδειες είναι πιστοποιητικό του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Εάν ο κύριος του έργου δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει όλες τις εργασίες σχετικά με το σπίτι που κατασκευάζεται, τότε ενδέχεται να προκύψουν δυσκολίες. Και όχι για μια εβδομάδα, αλλά για αρκετούς μήνες. Ωστόσο, σήμερα απαιτείται από τον οικοδόμο να συντονίσει τέτοιες εργασίες αρχικά. Αλλά αν κάνετε τα πάντα ο ίδιος, χωρίς να περιμένετε κανέναν, τότε στη συνέχεια το θέμα μπορεί να πάει στο δικαστήριο - με την απαίτηση να φέρει το διαμέρισμα σύμφωνα με το αρχικό έργο. Σε νέα κτίρια αυτό δεν είναι αστείο, διότι μιλάμε για δεκάδες ζωές άλλων κατοίκων.

Κουζίνα-σαλόνι στο διαμέρισμα

Φυσικά, συνιστάται να συμβουλευτείτε τους ειδικούς, αλλά ακόμη και χωρίς αυτό είναι σαφές ότι, για παράδειγμα, το σχέδιο μεταφοράς φορητών δαπέδων ενός σπιτιού υπόκειται σε υποχρεωτική έγκριση.

Μεταξύ των ενεργειών που δεν απαιτούν συντονισμό στο νέο κτίριο περιλαμβάνονται:

 • ανακαίνιση των χώρων εντός του σπιτιού (αυτό ισχύει για τοίχους ζωγραφικής, τοποθέτηση ταπετσαριών, εγκατάσταση πολύπλοκων οροφών, ανακατασκευή λινέλαιο, αντικατάσταση δομών πόρτας και παραθύρων).
 • τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων εντός του σπιτιού με υδραυλικά, την εγκατάσταση συσκευών θέρμανσης, τη μετακίνηση μιας σόμπας αερίου και άλλου εξοπλισμού, εάν αυτό δεν απαιτεί τη δημιουργία νέων δικτύων ·
 • εξοπλισμός εγκαταστάσεων με στοιχεία ενσωματωμένων επίπλων (ντουλάπια), εγκατάσταση κεραίας τηλεόρασης.

Αλλά υπάρχουν περιπτώσεις σε ένα νέο κτίριο όταν δεν χρειάζεται να πάτε για χωριστή άδεια, αλλά πρέπει να υποβάλετε την κατάλληλη αίτηση στην τεχνική υπηρεσία λογιστικής:

 • την εξάλειψη των ανοιγμάτων φέροντων τοίχων (στοιχειώδη τοποθέτηση τους με τούβλα ή άλλα οικοδομικά υλικά) ·
 • ρύθμιση της μπροστινής πόρτας.
 • εάν το σπίτι είναι ένα πάνελ, τότε είναι δυνατόν να αποσυναρμολογήσετε ένα διαμέρισμα που δεν σχετίζεται με τις οροφές των ρουλεμάν.
 • σε ένα νέο κτίριο, μπορείτε να τοποθετήσετε επιπλέον διαμερίσματα, αλλά χωρίς να αλλάξετε το φορτίο στα δάπεδα.
 • Μπορείτε να εγκαταστήσετε παράθυρα PVC στο μπαλκόνι (αν αυτό είναι μέρος του συνολικού έργου).

Κουζίνα-σαλόνι με χώρο εργασίας στο διαμέρισμα

Μια ειδική άδεια πρέπει να αποκτηθεί χωρίς αποτυχία εάν σε ένα νέο κτίριο ο ιδιοκτήτης σπιτιού:

 • έχει το δικό του έργο της αναδιαμόρφωσης του διαμερίσματος στο λογαριασμό του σοφίτα, υπόγειο ή άλλες τεχνικές εγκαταστάσεις του σπιτιού, καταλαμβάνεται με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο?
 • πρόκειται να πάρει μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης στο μπαλκόνι και άλλα δωμάτια που δεν περιλαμβάνονται στην κατηγορία των κατοικιών?
 • είναι επίσης αδύνατο χωρίς την έγκριση για την εξάλειψη των θυρών που συνδέουν την κουζίνα με ένα άλλο σαλόνι, εάν η κουζίνα έχει μια σόμπα αερίου?
 • Δεν πρέπει να αρχίσετε να εξοπλίζετε ένα θερμαινόμενο δάπεδο, που γίνεται από τον υπολογισμό της επαναφόρτισης από την κεντρική θέρμανση, χωρίς να λαμβάνετε επίσημο χαρτί.
 • δεν επιτρέπεται η αποσυναρμολόγηση των αγωγών εξαερισμού, μειώνοντας τον αριθμό τους.

Εάν κάποια από αυτές τις παραβιάσεις των κανόνων κτίριο και των κανόνων συνέβη στο νέο κτίριο, το σχετικό κρατικό όργανο έχει το δικαίωμα, χωρίς να περιμένει να φέρει το διαμέρισμα στην κατάσταση του αρχικού έργου, να μηνύσει τον ιδιοκτήτη σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει όχι μόνο να ξοδέψετε χρήματα για να μεταφέρετε τις εγκαταστάσεις σε μια κατάλληλη κατάσταση, αλλά και να πληρώσετε πρόστιμο για μη εξουσιοδοτημένες παράνομες ενέργειες.

Επί του παρόντος, η απόκτηση της επιθυμητής άδειας για ένα υπάρχον έργο είναι πολύ απλοποιημένη. Δεν υπάρχει λόγος να διατρέξετε διάφορες αρχές και να συντονίσετε τις ενέργειές τους με καθένα από αυτά. Αρκεί να συγκεντρώσετε όλα τα έγγραφα και να τα υποβάλετε στο MFC.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)