Πώς να κάνετε μια οροφή mansard: συμβουλές και κανόνες

Μια σοφίτα είναι ένα δωμάτιο με κεκλιμένη οροφή, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οροφή του σπιτιού. Οι τοίχοι της σοφίτας έχουν ύψος περίπου μισό μέτρο και το υψηλότερο σημείο είναι πάνω από δύο. Πριν από μερικούς αιώνες, στη μεγάλη πλειοψηφία των σπιτιών, ήταν απλά ένα δωμάτιο στο οποίο αποθηκεύονταν άχρηστα πράγματα. Με την πάροδο του χρόνου, η τάση έχει αλλάξει, και να γίνει ο ιδιοκτήτης της σοφίτας έχει γίνει πλέον μοντέρνα και διάσημο. Ωστόσο, για να είναι πραγματικά άνετα, η οροφή στη σοφίτα πρέπει πρώτα να είναι μονωμένη και στη συνέχεια διακοσμημένη.

Δοκοί στην σοφίτα οροφής

Ζεσταίνουμε το ανώτατο όριο

Εάν αποφασίσετε να κάνετε τη σοφίτα στο σπίτι λειτουργική και οικιστική, πρέπει να είναι καλά μονωμένη. Δεν αξίζει να σώζουμε εδώ, γιατί αν δεν το κάνετε, θα είναι αδύνατο να είστε στη σοφίτα το φθινόπωρο και το χειμώνα λόγω κρύου και υγρού. Η σωστή μόνωση της σοφίτας και της οροφής εμπιστεύεται καλύτερα μια επαγγελματική ομάδα τεχνιτών που έχουν εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.

Το ανώτατο όριο στο σοφίτα μπορεί να είναι μονωμένο:

  • μέσα στο κτίριο.
  • έξω από το κτίριο.

Στην πρώτη περίπτωση, η σοφίτα οροφής είναι μονωμένη όταν η κατασκευή του σπιτιού έχει ήδη ολοκληρωθεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες αποφασίζουν να αυξήσουν το χώρο διαβίωσης τους και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τη σοφίτα ως γραφείο ή κρεβατοκάμαρα. Οι πιο συνετοί ιδιοκτήτες αναρωτιούνται πώς να μονώσουν το ανώτατο όριο ήδη στο στάδιο της ανάπτυξης ενός έργου για ένα μελλοντικό σπίτι.

Λευκό ανώτατο όριο mansard

Η πραγματοποίηση μόνωσης της οροφής από έξω είναι ακατάλληλη και πολύ επικίνδυνη. Ένα απρόσεκτο κίνημα - και μπορείτε να πέσετε από την πλαγιά της οροφής, οπότε το εξωτερικό φινίρισμα πρέπει να εκτελείται από εξειδικευμένους ειδικούς που διαθέτουν τον εξοπλισμό για την εκτέλεση εργασιών σε ύψος. Εργασία στο εσωτερικό του σοφίτα μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Σήμερα, το ανώτατο όριο στο σοφίτα μπορεί να μονωθεί με τεράστιο όγκο οικοδομικών υλικών. Για τη μόνωση χρησιμοποιούνται:

  • πολυστυρόλιο.
  • αφρός πολυουρεθάνης.
  • βασική μόνωση;
  • ορυκτοβάμβακα.

Κάθε ένα από αυτά τα υλικά έχει τα υπέρ και τα κατά. Κατά την επιλογή αυτών ή αυτών των επιλογών είναι απαραίτητο να θεωρήσετε ότι το βαμβάκι μπορεί να κλείσει πιο στενά όλες τις ρωγμές στην οροφή, ακόμη και μικροσκοπικές, αλλά είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθεί από τη βασική μόνωση. Το βαμβάκι έχει ένα μειονέκτημα - με έντονη θέρμανση αρχίζει να μυρίζει δυσάρεστα, οπότε αν υπάρχει σόμπα ή τζάκι στο δωμάτιο κάτω από τη στέγη, είναι προτιμότερο να αρνηθεί τη χρήση ορυκτού μαλλιού και να το αντικαταστήσει με ασφαλέστερη μόνωση. Μπορεί επίσης να αρχίσει να θερμαίνεται στον ισχυρό ήλιο.

Ξύλινη σοφίτα οροφής

Το στυροπρίονο είναι φθηνό, αλλά δεν θεωρείται αξιόπιστο υλικό. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να στεγνώσει, να παραμορφωθεί και στη συνέχεια θα εμφανιστούν ρωγμές στο στρώμα θερμικής μόνωσης. Τα ποντίκια αγαπούν επίσης την πολυστερίνη, και με την πάροδο του χρόνου θα κάνουν τρύπες για τον εαυτό τους ακριβώς κάτω από την οροφή.

Αττική οροφή στο μπάνιο

Πριν από τη θέρμανση, ένα φράγμα ατμού της σοφίτας οροφής γίνεται με ειδικά υλικά που πωλούνται σε όλα τα καταστήματα κατασκευών. Θα πρέπει να παραμείνει ένα μαξιλάρι αέρα ανάμεσα σε αυτό και στη στεγανοποίηση. Στη συνέχεια δεν θα συσσωρευτεί συμπύκνωση κάτω από την οροφή.

Αττική οροφή στο σπίτι

Χαρακτηριστικά της διακόσμησης οροφής

Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες μόνωσης, παραμένει μια ερώτηση: πώς να φτιάξετε ένα ανώτατο όριο. Εδώ πρέπει να καταλάβετε αν αισθάνεστε άνετα με το σχήμα του ή θέλετε να το αλλάξετε. Αυτό είναι εύκολο να κάνει με φύλλα γυψοσανίδας.Είναι η χρήση του GKL που επιτρέπει το ράψιμο των σωλήνων, των καλωδίων, αλλά και την οροφή πολλαπλών διαστάσεων, για τη δημιουργία σύνθετων δομών. Μερικοί αποφασίζουν να ράψουν τα δοκάρια, αν και πολλοί αφήνουν τους ως ένα σημαντικό και διακοσμητικό έπιπλο.

Ακόμη και αν η σοφίτα είναι μεγάλη στην περιοχή, πρέπει να προσεγγίσετε ορθολογικά τη χρήση όλων των επιφανειών. Πρέπει να καταλάβετε ότι ένα δωμάτιο με κεκλιμένη οροφή είναι ένα μη τυποποιημένο δωμάτιο και ως εκ τούτου ο σχεδιασμός του απαιτεί μια ειδική προσέγγιση.

Ανεξάρτητα από το σκοπό του δωματίου, απαιτείται φωτισμός οροφής οροφής. Οι πολυέλαιοι που κρέμονται σε δωμάτια με επίπεδη οροφή δεν είναι κατάλληλοι γι 'αυτόν. Συνιστάται η τοποθέτηση λαμπτήρων στους τοίχους ή στενών λαμπτήρων στις αρθρώσεις των τοίχων και της οροφής. Ωστόσο, όλα είναι ατομικά και εξαρτώνται από το σκοπό του δωματίου και τις επιθυμίες του πελάτη.

Βαμμένο σοφίτα οροφή

Για να διακοσμήσετε την οροφή, χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά φινιρίσματος:

  • γυψοσανίδας ·
  • επένδυση ·
  • Ταπετσαρία
  • ψευδοροφές.

Κάθε ένα από αυτά τα υλικά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και θα πρέπει να μελετηθεί πριν από την υποβολή της εντολής εγγραφής.

Επικαλυμμένη σοφίτα οροφής

Χρησιμοποιούμε γυψοσανίδα

Οι οροφές του γυψοσανίδας είναι πολύ δημοφιλείς. Πρώτα απ 'όλα, αυτό οφείλεται στην προσιτή τιμή του υλικού. Έχει ένα ελαφρύ βάρος, είναι εύκολο να δουλέψει μαζί του, έτσι τελειώνουν συχνά όχι μόνο τις οροφές, αλλά και τους τοίχους στη σοφίτα. Για την εργασία με γυψοσανίδας, οι βασικές δεξιότητες είναι αρκετές. Εάν έχετε ένα παζλ, ένα κατσαβίδι και ο ελεύθερος χρόνος, τότε τελειώνοντας το σοφίτα οροφή δεν θα είναι δύσκολο. Το φινίρισμα μπορεί να είναι ακριβότερο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα τεράστιο εύρος για φαντασία - το ανώτατο όριο στη σοφίτα μπορεί να γίνει σε απολύτως οποιοδήποτε χρώμα.

Τα GCR δεν είναι κατάλληλα για μικρούς σοφίτες, επειδή όταν εγκαθιστούν κατασκευές γυψοσανίδας, τρώγονται τουλάχιστον δέκα εκατοστά και χρειάζονται μερικές ημέρες για να στεγνώσουν κάθε στρώμα υλικών φινιρίσματος. Εάν δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος και η σοφίτα είναι μικρή, θα πρέπει ακόμα να σκεφτείτε πώς να καλύψετε το ανώτατο όριο.

Αττική οροφή με παράθυρα

Για τους πελάτες που αναζητούν μια πολύ οικονομική επιλογή και σκέφτονται πώς να τελειώσουν το ανώτατο όριο ώστε να μην χτυπήσουν την τσέπη, οι σχεδιαστές προσφέρουν να επικολλήσουν ταπετσαρία σε αυτό. Οι ταπετσαρίες χαρτιού μισού μέτρου είναι κατάλληλες: είναι εύκολο να κολληθούν, αναπνέουν και είναι δυνατόν να επιλέξετε οποιαδήποτε εκτύπωση και χρώμα. Η ταπετσαρία είναι κατάλληλη για οροφές στο γραφείο, στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνι, αλλά εάν σχεδιάζετε να κάνετε μπάνιο στη σοφίτα, είναι προτιμότερο να πάρετε ταπετσαρίες πλυσίματος ή ακόμα και να επιλέξετε ένα υλικό πιο ανθεκτικό στην υγρασία.

Αττική οροφή διακόσμηση

Επένδυση

Είναι η επένδυση που θεωρείται η καλύτερη επιλογή για το σχεδιασμό του σοφίτα οροφή. Το κύριο πλεονέκτημά της είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Είναι δύσκολο να βρείτε ένα πιο αναπνεύσιμο και ασφαλές υλικό για σοφίτα διακόσμηση οροφής από ξύλο.

Πολύς χρόνος θα δαπανηθεί για την προετοιμασία της επένδυσης για λειτουργία. Πρέπει να καθαριστεί, να αντιμετωπιστεί με παράσιτα, βερνικωμένο. Αυτό το έργο απαιτεί χρόνο, αλλά σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα. Τα παντζούρια οροφής θα κοστίζουν περισσότερο από την αγορά μιας επένδυσης. Ακόμα και με τη βοήθειά του, μπορείτε εύκολα να ράψετε τυχόν κεκλιμένες οροφές, ακόμη και με πολύ απότομη κλίση.

Η επένδυση είναι καθολική και κατάλληλη για διακόσμηση οποιωνδήποτε εσωτερικών χώρων. Για παράδειγμα, θα φαίνεται πολύ καλό στο υπνοδωμάτιο σοφίτα σε εξοχική κατοικία. Η εμφάνιση ενός φυσικού δέντρου είναι καταπραϋντική και ο ύπνος σε μια τέτοια κρεβατοκάμαρα είναι σίγουρα ασφαλής. Σε αντίθεση με ορισμένα τεχνητά διακοσμητικά υλικά οροφής, η επένδυση δεν εκκρίνει μια δυσάρεστη οσμή.

Οροφή από σοφίτα

Εάν το εσωτερικό του υπνοδωματίου είναι κατασκευασμένο σε οικολογικό ύφος, αρκεί απλώς να το βερνίκι. Εάν σας αρέσει το στιλ της Προβηγκίας, τότε η επένδυση μπορεί να είναι τεχνητά γηρασμένη. Και αν σχεδιάζετε να φτιάξετε ένα γραφείο σε εσωτερικούς χώρους, η σοφίτα οροφής τελειώνει με μια επένδυση βαμμένη σε σκούρο χρώμα. Για όσους ονειρεύονται ένα υπνοδωμάτιο ναυτικού στυλ, η ξύλινη οροφή μπορεί να βαφτεί λευκό, γαλάζιο ή τυρκουάζ.

Αττική οροφή

Επίσης, η επένδυση είναι κατάλληλη για το φινίρισμα της οροφής του μπάνιου στη σοφίτα.Η λύση σχεδιασμού μπορεί να είναι οποιαδήποτε, αλλά το πιο σημαντικό δέντρο αντιμετωπίζεται με ένα ειδικό εργαλείο που εμποδίζει τον σχηματισμό μούχλας και μύκητα. Η οροφή στο μπάνιο, που τελειώνει με μια καλά προετοιμασμένη επένδυση, δεν θα χάσει την ελκυστικότητά της για πολλά χρόνια.

Αττική οροφή στο υπνοδωμάτιο

Κάνουμε τέντες

Για τους πελάτες που δεν είναι έτοιμοι να μειώσουν το διάστημα μέσω της χρήσης γυψοσανίδας, οι σχεδιαστές προσφέρουν σοφίτες οροφές. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι καταλαμβάνουν το ελάχιστο ποσό χώρου. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα εφαρμογής οποιασδήποτε εικόνας στην οροφή τεντώματος. Εάν θέλετε ρομαντισμό στην κρεβατοκάμαρά σας, παραγγείλετε μια οροφή με ένα αστέρι στον ουρανό. Εάν το σχέδιο υπνοδωματίου είναι κατασκευασμένο σε ιαπωνικό στιλ, διακοσμήστε την οροφή με ιερογλυφικά ή κλαδιά ανθισμένης σακούρας. Στην οροφή τέντωμα στο μπάνιο, το θαλασσινό τοπίο θα φανεί καλό.

Οροφή πατάρι

Stretch οροφή δεν είναι κατάλληλη για τη σοφίτα, στην οποία θέλετε να αφήσετε εκτεθειμένα δοκάρια. Ένα τέτοιο ύφασμα δεν τελειώνει τα δωμάτια με πολύ χαμηλή οροφή. Εάν το αγκιστρώσετε ελαφρά, ο ιστός θα σχιστεί. Το μειονέκτημα αυτού του ανώτατου ορίου είναι η υψηλή τιμή του. Εάν δεν είστε έτοιμοι να δαπανήσετε ένα μεγάλο ποσό στη σοφίτα διακόσμηση, είναι καλύτερο να επιλέξουν ταπετσαρία ή ξύλο.

Στεγαστικό οροφής σε εξοχική κατοικία

Εάν το σπίτι έχει μια σοφίτα, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως καθιστικό. Με μια κατάλληλη οικονομική προσέγγιση και την ικανότητα εξοικονόμησης χρημάτων, θα χρειαστούν λίγα χρήματα για την επισκευή, ενώ στο σπίτι θα εμφανιστεί ένα άλλο υπνοδωμάτιο, γραφείο ή μπάνιο. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη διακόσμηση του ανώτατου ορίου. Λόγω της σωστής επιλογής υλικών φινιρίσματος, η οροφή μπορεί να γίνει το κύριο στοιχείο ολόκληρου του εσωτερικού χώρου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)