Δημιουργούμε ένα ζεστό εσωτερικό: πώς να κρεμάμε κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι ένα απλό και αναπόσπαστο μέρος σχεδόν κάθε εσωτερικού χώρου. Εκτός από την κύρια προστατευτική λειτουργία από το ηλιακό φως, εκτελούν αισθητικές εργασίες. Με τη βοήθεια τέλεια επιλεγμένων κουρτινών, το σπίτι ή το διαμέρισμά σας μπορεί να μεταμορφωθεί κατά περιόδους και να γίνει ένα νησί άνεσης και αρμονίας στη λίμνη πέτρας μιας σύγχρονης μητρόπολης.

Κουρτίνες σε λευκό γείσο

Το ζήτημα του πώς να κολλάει σωστά τις κουρτίνες θρηνεί όσους αποφάσισαν να κάνουν επισκευές ή να αλλάξουν την κατάσταση στο σπίτι τους. Μην τρέχετε στο κατάστημα και, υποκύπτοντας σε στιγμιαία ώθηση, αποκτήστε το πρώτο υλικό που σας αρέσει. Προκειμένου μια αγορά να ταιριάζει στο εσωτερικό σας, αξίζει πρώτα να μάθετε πώς να κρεμάσετε ένα γείσο, ποιους τύπους συνδετήρων και ποιες κουρτίνες είναι κατάλληλες για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο.

Κουρτίνες στην κουρτίνα

Μπορείτε να κρεμάσετε τις κουρτίνες με τα χέρια σας, ή μπορείτε να αναθέσετε την επιχείρηση σε ειδικούς. Σε εξειδικευμένα σαλόνια υπάρχει πάντα ένας σχεδιαστής υφασμάτων ο οποίος θα επιλέξει το σωστό υλικό για την κρεβατοκάμαρά σας, την κουζίνα ή το καθιστικό.

Εάν αποφασίζετε ακόμα να βυθίσετε στην επισκευή με το κεφάλι σας, αποθηκεύστε χρόνο, υπομονή και έμπνευση!

Κουρτίνες στο γείσο

Επιλέξτε ένα γείσο: τύπους και χαρακτηριστικά

Οι κεραμοσκεπές είναι οροφή και τοίχος. Η οροφή για κουρτίνες αυξάνει οπτικά το χώρο, επομένως συνιστάται σε δωμάτια με χαμηλή οροφή και μικρή έκταση. Αυτή η επιλογή θα φανεί εξαιρετική σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, ένα παιδικό δωμάτιο ή σε μια μινιατούρα κουζίνα. Ένα γωνιακό τοίχο μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα δωμάτιο με μεγάλα παράθυρα πλήρους τοίχου.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να κρεμάσετε ένα γωνιακό ανώτατο όριο. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τούλι και κουρτίνες από ελαφριά υφάσματα (organza, βαμβάκι, συνθετικά), τότε μπορείτε να τα στερεώσετε με πείρους πεταλούδας. Για τα πυκνά βαριά υφάσματα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε πιο ανθεκτικά υλικά.

Κουρτίνες στα δαχτυλίδια

Δεν είναι λιγότερο σημαντικό το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα γείσα. Μπορούν να είναι μεταλλικά, ξύλινα, πλαστικά ή ακόμη και σφυρηλατημένα:

  • Ξύλινο. Για τέτοιους γείσα, χρησιμοποιείται ένα ανθεκτικό ευγενές δέντρο, για παράδειγμα καρυδιά, δρυς ή οξιά. Το χρώμα του γείσο θα πρέπει να είναι σε αρμονία με τη διακόσμηση του δωματίου και να μην ξεχωρίζει από το γενικό υπόβαθρο. Οι ξύλινοι γείσοι είναι εύκολα προσκολλημένοι τόσο στις συμβατικές όσο και στις τεντωμένες οροφές.
  • Πλαστικά Είναι δύσκολο να βρείτε υλικό πιο οικονομικό από το πλαστικό, οπότε αν είστε περιορισμένοι στα οικονομικά, τότε μια πλαστική ράβδος κουρτίνας είναι μια εξαιρετική λύση. Για μια μικρή χρέωση, θα διαρκέσει πολύ καιρό χωρίς να παραμορφωθεί και να διατηρήσει την αρχική του εμφάνιση.
  • Μέταλλο. Το μεταλλικό γείσο είναι καθολικό. Δεν μπορείτε να φοβάστε να κρεμάσετε πυκνές πτυχωτές κουρτίνες ή βαριές διπλές κουρτίνες σε αυτό. Μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο βάρος, αλλά τα τούλια κουρτίνες θα φαίνονται επίσης ευάερα και μοντέρνα σε αυτό.

Πώς να κρεμάσετε μια ράβδο κουρτίνας για κουρτίνες, και από ποιο υλικό θα γίνει μόνο για σας, το κύριο πράγμα είναι ότι συνδυάζεται με το εσωτερικό του δωματίου.

Κουρτίνες με γάντζο

Εάν δεν έχετε χρόνο για να εγκαταστήσετε ένα γείσο, τότε αξίζει να εξεταστεί το θέμα του πώς να κρεμάσει κουρτίνες χωρίς γείσο. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ευκολότερο από ό, τι φαίνεται. Αρκεί να χρησιμοποιείτε συνηθισμένους γάντζους για ρούχα ή Velcro στο μπαρ.

Το Velcro είναι ιδανικό για όσους θέλουν να κρεμάσουν κουρτίνες χωρίς γεώτρηση. Αυτός ο πρωτότυπος και γρήγορος τρόπος ισχυρίζεται ότι υπερηφανεύεται για τη θέση μεταξύ άλλων επιλογών.

Mount για κουρτίνες: οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φωτιστικών για κουρτίνες. Μερικοί συνδέονται μόνο με ορισμένα γείσα, άλλα είναι πιο καθολικά. Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων συνιστώνται συνήθως να επιλέγουν τις παρακάτω βάσεις:

  • Δαχτυλίδια. Χρησιμοποιείται με μεταλλικά ή ξύλινα γείσα. Σε αυτή την περίπτωση, οι κουρτίνες είναι τοποθετημένες σε δαχτυλίδια και τοποθετούνται σε γείσο. Είναι εύκολο να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν, κάτι που είναι σημαντικό αν θέλετε να αφαιρέσετε και να πλύνετε τις κουρτίνες.
  • Οπές. Οι κουρτίνες είναι τοποθετημένες στο γείσο με τη βοήθεια των αυτιών. Εδώ τα δαχτυλίδια είναι μέσα στο ύφασμα. Βρίσκονται στην ίδια απόσταση μεταξύ τους. Χάρη σε αυτές, σχηματίζονται όμορφες συμμετρικές πτυχές.
  • Άγκιστρα Βολική και όμορφη επιλογή. Το άγκιστρο προσκολλάται σε μια ειδική εσοχή στο ύφασμα και είναι στερεωμένο στο γείσο. Τα άγκιστρα βρίσκονται σε ειδική ταινία από συνθετικό ύφασμα. Οι κουρτίνες στην κασέτα φαίνονται πολύ κομψές και ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
  • Σφιγκτήρες. Τα κλιπ βοηθούν στην προσαρμογή του μήκους των κουρτινών. Επίσης, με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δημιουργήσετε επιπλέον πτυχώσεις και κουτάλες.

Η επιλογή της στερέωσης πρέπει να προσεγγίζεται με κάθε ευθύνη. Δεδομένου ότι οι κουρτίνες, για παράδειγμα, με ροδέλες, θα είναι προβληματική η ανταλλαγή για άγκιστρα ή κλιπ.

Κουρτίνες σε ταινία

Κουρτίνες Velcro

Εναλλακτική λύση για τις κλασικές κουρτίνες: Ρωμαϊκές περσίδες, Kisei, Πλισέ τυφλά

Τα ρολά ρωμαϊκά ή κυλίνδρων εισήλθαν σθεναρά στη ζωή μας. Πρόβαλαν τις κλασικές κουρτίνες και έγιναν ο κύριος ανταγωνιστής τους. Η ρωμαϊκή κουρτίνα είναι ένα γείσο με ένα πανί ύφασμα συνδεδεμένο με αυτό. Χάρη στις ράβδους ελέγχου, μπορείτε να προσαρμόσετε το μήκος, επιτρέποντας την πρόσβαση στο ηλιακό φως ή, αντιστρόφως, προστατεύοντας από τη διείσδυση των ακτίνων. Roll κουρτίνες είναι ένα ύφασμα ανάλογο των περσίδες, τα οποία είναι επίσης πολύ δημοφιλή στη χώρα μας.

Κουρτίνες σε ροδέλες

Αρθρωτά κουρτίνες

Τα ρολά είναι συνήθως εγκατεστημένα στην κουζίνα ή στα μπάνια, όπου η χρήση συμβατικών κουρτίνων είναι ακατάλληλη και ακατάλληλη. Για το μπάνιο και την τραπεζαρία, αξίζει να επιλέξετε ένα υδατοαπωθητικό υλικό που να πλένεται εύκολα. Επίσης, θα πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικό.

Στα σύγχρονα διαμερίσματα, τα πλαστικά παράθυρα εγκαθίστανται σχεδόν παντού, οπότε είναι λογικό ότι πολλοί ενδιαφέρονται για τον τρόπο στερέωσης των ρολλών στα πλαστικά παράθυρα. Μπορείτε να προσαρτήσετε τις ρωμαϊκές κουρτίνες σε κάθε κιβώτιο, στην κορυφή του πλαισίου ή στο άνοιγμα παραθύρου (παράθυρο). Κατ 'αρχήν, ο καθένας αποφασίζει πώς να κρεμάσει ρολά σε πλαστικά παράθυρα στο διαμέρισμά τους.

Λαβές για κουρτίνες

Ταινία για κουρτίνες

Εάν σας ενδιαφέρει το ερώτημα αν είναι δυνατόν και πώς να κρεμάσετε κουρτίνες στο μπαλκόνι, τότε μην ανησυχείτε. Αυτό είναι τελείως απλό. Στη λεωφόρο μπορείτε να κρεμάσετε κάθε είδους κουρτίνες: από ρολά σε κλασικά. Μπορείτε ακόμη να κρεμάσετε κουρτίνες νήματος (kisei) ή κουρτίνες από μπαμπού που σας προστατεύουν από τον έντονο ήλιο χωρίς να εξασθενίζουν το φως της ημέρας. Κουρτίνες με μουσελίνα - η πιο όμορφη επιλογή που είναι κατάλληλη για κάθε δωμάτιο και θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Κουρτίνες Drawstring

Μια άλλη καλά αποδεδειγμένη επιλογή - πτυχωτά blinds. Το όνομα μιλάει για τον εαυτό του. Πλισέ - πτυχωτές κουρτίνες. Στην εμφάνισή τους μοιάζουν με κουρτίνες. Το κύριο πλεονέκτημα των πτυχών των ακορντεόν είναι η ευελιξία τους. Μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε τύπο παραθύρου.

Αποδείχθηκε ότι ο ίδιος ο καθορισμός των κουρτινών δεν είναι τόσο δύσκολος. Αρκεί να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου με τη γνώση και την εμπιστοσύνη ότι όλα θα αποδειχθούν σίγουρα!

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)