Πώς να πλένετε εύκολα τον πολυέλαιο με τα χέρια σας: Συμβουλές για νοικοκυρές

Πολλοί θα συμφωνήσουν ότι η καθαρότητα του πολυέλαιου επηρεάζει τη διάθεση στο σπίτι. Ο φωτισμός στο σπίτι εξαρτάται από το πόσο καθαρό θα είναι αυτή η εσωτερική διακόσμηση. Σε ορισμένα διαμερίσματα ή σπίτια, ο καθαρισμός συχνά περνάει γύρω από τον πολυέλαιο. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι ο καθαρισμός είναι αρκετά δύσκολος - πρέπει να ακολουθήσετε τις προφυλάξεις ασφαλείας και το πλύσιμο είναι ενοχλητικό. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, ο πολυέλαιος πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Πώς να το κάνετε καλύτερα;

Καθαρός κρυσταλλικός πολυέλαιος

Προετοιμασία

Έτσι, αποφασίσατε να δώσετε προσοχή στον πολυέλαιο και να το ξεπλύνετε προσεκτικά. Πότε γίνεται αυτό καλύτερα; Η απάντηση είναι προφανής - κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ταυτόχρονα, πρέπει να εξετάσετε σε ποια κατεύθυνση τα παράθυρα στο δωμάτιο κατευθύνονται για να επιλέξετε την ώρα της ημέρας όταν το δωμάτιο θα είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ. Ο καθαρισμός του δωματίου πρέπει να ξεκινήσει με το πλύσιμο του πολυελαίου, διότι κατά τον καθαρισμό και την επεξεργασία του πολυελαίου με νερό, σκόνη και υγρασία από αυτό θα εμφανιστούν στο πάτωμα.

Πριν από τον καθαρισμό του πολυελαίου, πρέπει να αξιολογήσετε τον βαθμό μόλυνσης. Αν είναι αρκετά καθαρό, τότε η αφαίρεση δεν είναι απαραίτητη. Αν το φωτιστικό σας είναι πολύ βρώμικο, θα πρέπει να το αφαιρέσετε. Αν δεν αφαιρέσετε τον πολυέλαιο, βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει την ηλεκτρική ενέργεια πριν από αυτό. Επιπλέον, πρέπει να αφαιρέσετε τους λαμπτήρες και να προστατεύσετε τα δοχεία από την υγρασία. Για να γίνει αυτό, μπορούν να τυλιχτούν με μια ταινία. Για το πλύσιμο θα χρειαστείτε:

  • τραπέζι ή σκάλα?
  • μια ποδιά με τσέπες.
  • γάντια
  • μια ταινία για την προστασία των επίπλων στο δωμάτιο?
  • καθαρό νερό σε ένα σταθερό δοχείο (για παράδειγμα, σε μια λεκάνη).
  • βούρτσα?
  • ξηρά και υγρά ρούχα.

Ωστόσο, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προσέξετε την ασφάλεια, οπότε είναι καλύτερα να αφαιρέσετε τον πολυέλαιο. Αφαιρώντας τον πολυέλαιο, θα προστατεύσετε τον εαυτό σας από ηλεκτροπληξία. Σε αυτήν την περίπτωση, ούτως ή άλλως, πρέπει να ξεβιδώσετε τους βολβούς και να προστατέψετε τα φυσίγγια από το νερό.

Όμορφος πολυέλαιος

Πώς να πλύνετε έναν πολυέλαιο χωρίς να το αφαιρέσετε

Εάν εξακολουθείτε να αποφασίζετε να πάτε με τον απλούστερο τρόπο και αφήστε τον πολυέλαιο στη θέση του, τότε το πρώτο πράγμα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι να απενεργοποιήσετε την ηλεκτρική ενέργεια στο δωμάτιο. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε τι να πάρετε στον πολυέλαιο. Μια ιδανική επιλογή θα είναι μια σκάλα - είναι σταθερή, μπορείτε να σταθείτε σε αυτό στο επιθυμητό ύψος, είναι βολικό να ανεβείτε επάνω σε αυτό.

Εάν δεν υπάρχει σκάλα, σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα και αν το ύψος του τραπεζιού δεν είναι αρκετό, μπορείτε ακόμα να πάρετε μια καρέκλα. Σε αυτή την κατάσταση, κάποιος πρέπει να είναι εκεί για ασφάλεια. Ένα άλλο σημαντικό σημείο: όταν εργάζεστε σε ένα τραπέζι ή σε μια καρέκλα, πρέπει να τοποθετήσετε τον εαυτό σας έτσι ώστε ο πολυέλαιος να είναι μπροστά στα μάτια και όχι πάνω από το κεφάλι. Διαφορετικά, μπορεί να υπάρξει ζάλη λόγω του γεγονότος ότι το κεφάλι θα ανυψωθεί και οι μύες μπορούν να πιέσουν αιμοφόρα αγγεία. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να τραυματιστείτε.

Όταν χρησιμοποιείτε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολύ εύθραυστες, οπότε η αφαίρεση τους είναι ανεπιθύμητη. Είναι καλύτερο να τα τυλίξετε σε πλαστικές σακούλες με ταινία.

Πώς να πλένετε έναν πολυέλαιο

Για να πλύνετε τον πολυέλαιο, δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα σαπουνιού. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ξεπλύνετε τις πλαφονιές αρκετές φορές με καθαρό νερό για να τις καθαρίσετε από σαπουνάδες. Ένα διάλυμα σαπουνιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για πλύση αντικειμένων που έχουν αφαιρεθεί (αποχρώσεις, μενταγιόν), τα οποία στη συνέχεια μπορούν να πλυθούν αρκετές φορές και στη συνέχεια σε καθαρό νερό.

Η καλύτερη επιλογή για το πλύσιμο του πολυελαίου είναι τα ειδικά καθαριστικά αερολυμάτων. Τέτοια αερολύματα σας επιτρέπουν να καθαρίζετε τον πολυέλαιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Είναι σε κάθε κατάστημα υλικού.

Φωτιστικό καθαρισμού

Πώς να πλύνετε έναν κρυστάλλινο πολυέλαιο

Εάν ο κρυστάλλινος πολυέλαιος βρίσκεται σε δωμάτιο με ερμητικά κλειστά παράθυρα και καλό εξαερισμό, τότε η σοβαρή ρύπανση δεν τον απειλεί. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να καθαριστεί με αντιστατικό πανικό. Ένας τέτοιος πανικού όχι μόνο αφαιρεί τη σκόνη, αλλά επίσης δεν σχηματίζει στατικό ηλεκτρισμό. Κατά τον καθαρισμό, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε γάντια από ύφασμα ώστε να μην αφήνετε δακτυλικά αποτυπώματα.

Πώς να πλύνετε έναν κρυστάλλινο πολυέλαιο χωρίς να το αφαιρέσετε; Πώς να το πλύνετε γρήγορα; Για να γίνει αυτό, υπάρχει ένας απλός τρόπος - χρησιμοποιώντας αφρό αεροζόλ. Πρέπει να τοποθετήσετε ένα πανί κάτω από τον πολυέλαιο και να ψεκάσετε τον πολυέλαιο με αφρό. Ο αφρός πρέπει να στραγγίσει πάνω στο ύφασμα.

Υπάρχει ένας φθηνότερος τρόπος. Ο πολυέλαιος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να πλυθεί προσεκτικά κάθε στοιχείο του με πλυντήριο πιάτων που διαλύεται στο νερό. Στη συνέχεια όλα τα μέρη πρέπει να πλυθούν καλά με καθαρό νερό και αμμωνία (100 ml αλκοόλης ανά 0,5 λίτρα νερού). Αντί ένα διάλυμα αμμωνίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό, καθαρό πανί.

Μακριά πολυέλαιος

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)