Σφραγιστικό για ξύλο - μια αξιόπιστη λύση στα προβλήματα ρωγμών και ρωγμών

Τα στεγανοποιητικά είναι απαραίτητο και απαραίτητο υλικό για την επισκευή οποιωνδήποτε δομών, συμπεριλαμβανομένων των ξύλινων. Επιπλέον, οι συνθέσεις χρησιμοποιούνται σε διαφορετικά στάδια της εργασίας.

Ένα στεγανωτικό είναι μια πάστα ή παχύρρευστη μάζα κατασκευασμένη με βάση πολυμερή. Η επίδραση σφράγισης εμφανίζεται μετά τη σκλήρυνση της σύνθεσης ή την εξάτμιση του διαλύτη.

Τα στεγανωτικά για ξύλο μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους:

 1. που χρησιμοποιούνται για εργασία με μικρή παραμόρφωση ή την απουσία της. Για παράδειγμα, για τον καθορισμό καθιστικές διακοσμητικές λεπτομέρειες από το ξύλο, στα τελικά στάδια της τοποθέτησης παρκέ, ξύλινες σανίδες σοβατεπί?
 2. σφραγιστικό αρμού για ξύλο προορίζεται για αρμούς και ρωγμές σε συνθήκες υψηλής παραμόρφωσης. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη σφράγιση επεμβατικών ραφών, ρωγμών μεταξύ κορμών σε ξύλινα σπίτια.

Ακρυλικό σφραγιστικό για ξύλο

Λευκό στεγανωτικό ξύλου

Οι ακόλουθες απαιτήσεις επιβάλλονται στις συνθέσεις για ξυλουργικές εργασίες:

 • αξιόπιστη προστασία έναντι ανέμων / ρευμάτων, χαμηλότερες απώλειες θερμότητας.
 • υψηλής ποιότητας εξάλειψη ρωγμών σε κούτσουρα και ρωγμές μεταξύ τους.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής (τουλάχιστον 20 έτη) ·
 • Εξαιρετική πρόσφυση σε ξύλινες επιφάνειες.
 • έλλειψη ανάγκης για ειδικές δεξιότητες.
 • τη δυνατότητα χρήσης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
 • την υγιεινή και την φιλικότητα προς το περιβάλλον (πρέπει να αντιστοιχεί σε φυσικά υλικά από ξύλο). Διατήρηση της εξωτερικής ομορφιάς και αισθητικής των κτιρίων.
 • τη διατήρηση των λειτουργικών χαρακτηριστικών στις εποχιακές διακυμάνσεις των θερμοκρασιών.

Μια εκτεταμένη προσφορά από τους κατασκευαστές μπορεί να δυσχεράνει την επιλογή ενός στεγανωτικού για το ξύλο. Για να απλοποιήσετε τη διαδικασία αγοράς, πρέπει να προσδιορίσετε εκ των προτέρων ορισμένα σημεία:

 • τον τόπο χρήσης της σύνθεσης. Στις αγορές κατασκευών προσφέρουν συνθέσεις για εξωτερικά και εσωτερικά έργα, για κουφώματα ή στέγες, καθολικά και διάφορα άλλα.
 • τα φορτία και τους παράγοντες που θα επηρεάσουν την κατεργασμένη δομή.
 • σφραγιστική σύνθεση.

Χρωματιστό στεγανωτικό για ξύλο

Είδη στεγανωτικών

Τα καταστήματα προσφέρουν αρκετούς τύπους στεγανωτικών ξύλου: ακρυλικό, σιλικόνη, πίσσα, πολυουρεθάνη.

Ακρυλικό σφραγιστικό για ξύλο

Χρησιμοποιείται για εσωτερικές εργασίες. Η κύρια διαφορά είναι η δυνατότητα βαφής της επισκευασμένης επιφάνειας, καθώς η ακρυλική ραφή "κρατάει" το χρώμα καλά.

Για τελειώματα, βερνίκια ή ακρυλικά χρησιμοποιούνται. Διατίθενται στεγανοποιητικά και μη αδιάβροχα στεγανωτικά.

Η υψηλή ζήτηση για αδιάβροχη σύνθεση λόγω πολλών θετικών ιδιοτήτων:

 • αντοχή στο νερό και τη θερμοκρασία.
 • τέλεια συνδέει τις πορώδεις επιφάνειες. Μετά την εφαρμογή της σύνθεσης, μια μέρα είναι αρκετή για να στεγνώσει τελείως.
 • η ικανότητα να αφήσει ατμό μέσω (χάρη στην interseal υγρασία στεγανοποίησης δεν συλλέγεται)?
 • εύλογη τιμή.
 • εύκολη χρήση (δεν απαιτούνται αραιωτικά / διαλύτες ή θέρμανση), μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους.
 • την ποιότητα και την ανθεκτικότητα (η επιφάνεια της σύνθεσης δεν αποκτά κίτρινο χρώμα με την πάροδο του χρόνου και δεν χάνει τις ιδιότητές της υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας).
 • η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η πυρασφάλεια εξηγούνται από την απουσία τοξινών και διαλυτών στη σύνθεση.

Η έλλειψη ακρυλικού στεγανωτικού μπορεί να θεωρηθεί χαμηλή ελαστικότητα.

Όταν η εσωτερική εργασία είναι επίσης πολύ σημαντική για να επιλέξετε το χρώμα του σφραγιστικού, τότε η ραφή θα είναι σχεδόν αόρατη. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, μια αντίθεση σκιά μπορεί να είναι μια τεχνική σχεδιασμού κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου ή δομής. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα δικαιολογημένη εάν πρέπει να αποκρύψετε τα σφάλματα σχεδιασμού και να αλλάξετε οπτικά τη γεωμετρία του δωματίου.

Σφραγιστικό για ξύλο

Σφράγιση αρμού

Οι αποχρώσεις των διακοσμητικών υλικών και των επενδύσεων δαπέδων (laminate, παρκέ) είναι πολύ διαφορετικές. Κατά την επιλογή έγχρωμου στεγανοποιητικού υλικού, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η τελική απόχρωση της σύνθεσης εμφανίζεται αφού στεγνώσει τελείως.

Η χρωματική παλέτα των στεγανωτικών υλικών ποικίλλει από τον κατασκευαστή στον κατασκευαστή. Στις αγορές κατασκευών προσφέρονται 10 έως 15 τόνοι. Τα πιο δημοφιλή είναι λευκά, αποχρώσεις του "πεύκου", "wenge", "δρυς". Για να διευκολυνθεί η επιλογή, ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν μια παλέτα χρωμάτων ή δοκιμαστικών δειγμάτων προϊόντων. Εάν χρειάζεστε ένα έγχρωμο σφραγιστικό για ένα δέντρο σπάνιας απόχρωσης, τότε συνιστάται να αγοράσετε μια λευκή ένωση και ένα ειδικό χρωματικό σχέδιο. Με την προσεκτική ανάμειξη των δύο υλικών, μπορείτε να πάρετε τον επιθυμητό τόνο.

Το στεγανωτικό για το ξύλο είναι το πιο κατάλληλο για την εξάλειψη ρωγμών σε κούτσουρα, σανίδες και κλείνει τέλεια ρωγμές κοντά στα περβάζια παραθύρων, γύρω από τα ανοίγματα των θυρών και των παραθύρων.

Συγκολλητικό σφραγιστικό για ξύλο

Ελαστικό στεγανωτικό

Σφραγιστικό σιλικόνης για ξύλο

Έχει περισσότερη καθολική χρήση από ακρυλικό, καθώς χρησιμοποιείται εξίσου σε εργασίες εκτός ή εντός του κτιρίου.

Πλεονεκτήματα της σύνθεσης:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής - περίπου 40 χρόνια?
 • αντοχή σε σημαντικές αλλαγές θερμοκρασίας (από -50 έως + 140 ° C, στην παρατεταμένη δράση υγρασίας και ηλιακού φωτός,
 • εξαιρετική ελαστικότητα.

Τα σφραγιστικά σιλικόνης παράγονται σε τρεις τύπους.

 1. Οξύ - χαρακτηρίζεται από ισχυρή δυσάρεστη οσμή (εξαφανίζεται μετά την πλήρη στέγνωμα της σύνθεσης), αυξημένη αντοχή.
 2. Ουδέτερο - φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά περισσότερο εξαρτώμενο από τις επιπτώσεις των ατμοσφαιρικών φαινομένων.
 3. Τα υγειονομικά προϊόντα περιέχουν αντιβακτηριακά πρόσθετα που εμποδίζουν την εμφάνιση και την εξάπλωση μούχλας, μυκήτων. Αυτή η ένωση είναι ιδανική για εσωτερική διακόσμηση δωματίων με υψηλό επίπεδο υγρασίας.

Τα σφραγιστικά σιλικόνης διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Η βαφή αρθρώσεων από αυτό το στεγανωτικό είναι αδύνατη και αυτό μπορεί να θεωρηθεί σημαντικό μείον.

Πολυουρεθανικό σφραγιστικό για ξύλο

Σφραγιστικό αρμού

Ασφαλτικά στεγανωτικά

Τα κύρια συστατικά είναι καουτσούκ και πίσσα. Αυτή είναι μια ιδανική σύνθεση για την επισκευή οροφών, αποχετεύσεων, επειδή είναι απολύτως αδιάλυτη στο νερό. Θετικές ιδιότητες: εξαιρετική αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ξηρές και σκληρές επιφάνειες, σε προσιτές τιμές. Το σφραγιστικό είναι διαθέσιμο μόνο σε μαύρο χρώμα, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί το κύριο μειονέκτημα του.

Στεγανωτική ένωση

Σφραγιστικό πολυουρεθάνης

Η σύνθεση χαρακτηρίζεται από υψηλή στεγανότητα και συγκολλητικές ιδιότητες. Τα πλεονεκτήματα του στεγανωτικού περιλαμβάνουν: ανθεκτικότητα σε χημικά (οξύ, αλκάλια), φυσικά φαινόμενα (βροχή, μεταβολές θερμοκρασίας, υπεριώδες), γρήγορη σκλήρυνση. Υπάρχουν δύο τύποι στεγανωτικών:

 • στεγανοποίηση - ιδανική για συνθήκες υψηλής υγρασίας, για την επεξεργασία επιφανειών που αλληλεπιδρούν συνεχώς και άμεσα με το νερό.
 • σφράγιση - για εργασίες σε ξηρές επιφάνειες.

Τα στεγανωτικά διαφέρουν επίσης στη σκληρότητα. Κατά την εργασία με μεταλλικές κατασκευές χρησιμοποιούνται συνθέσεις PU 50 και το επίπεδο σκληρότητας PU 15 επαρκεί για την επεξεργασία αρμών και ρωγμών ξύλινων επιφανειών ή μετάλλου.

Η παρουσία καυστικών συστατικών στη σύνθεση αποκλείει τη δυνατότητα χρήσης σφραγιστικού για εσωτερικές επισκευές.

Σφραγιστικό σιλικόνης για ξύλο

Σφραγιστικό για πεύκο

Συστάσεις σφραγίσματος

Για την υψηλής ποιότητας επεξεργασία των ραφών, των ρωγμών, είναι απαραίτητο να τηρούνται ορισμένοι κανόνες:

 • οι επεξεργασμένες περιοχές πρέπει να προετοιμάζονται: καθαρίζονται από σκόνη, παλαιά χρώματα ή αποξηραμένα στεγανωτικά υλικά,
 • για εξωτερική εργασία το χειμώνα, οι επιφάνειες καθαρίζονται από χιόνι, παγετό?
 • για να αυξηθεί η πρόσφυση, οι άκρες των ρωγμών ή των αρμών είναι γεμάτες.
 • εάν η ρωγμή / σύνδεσμος έχει σημαντικό βάθος, χρησιμοποιείται ένα μαξιλάρι αποδέσμευσης (αφρός πολυαιθυλενίου), το οποίο παίζει ρόλο περιοριστή βάθους. Χάρη σε αυτή την τεχνική, το σφραγιστικό αποθηκεύεται σημαντικά.
 • για οικονομικές και υψηλής ποιότητας δαπάνες στεγανοποίησης, χρησιμοποιούνται όπλα ή αντλίες στερέωσης. Η επιλογή του εργαλείου εξαρτάται από την ποσότητα εργασίας. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα όπλο για να εξαλείψετε μικρές ατέλειες.
 • η εξωτερική εργασία δεν πραγματοποιείται στη βροχή ή εάν αναμένεται καθίζηση κατά τη διάρκεια της ξήρανσης του στεγανωτικού. Επίσης, δεν διεξάγεται καμία εργασία σε θερμοκρασίες αέρα κάτω από 0 ° C. Αν δεν υπάρχει χρόνος, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία, γιατί θα απαιτηθούν ειδικά εργαλεία και τεχνολογίες.
 • κατά την επεξεργασία των ραφών, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η ποιότητα πλήρωσης τους. Το σφραγιστικό πρέπει να εφαρμόζει άνετα στην επιφάνεια του ξύλου.
 • σε κρύο και υγρό καιρό, η διαδικασία πλήρους ξήρανσης μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη διάρκεια ζωής σχεδόν όλων των στεγανωτικών, δεν πρέπει να αποθηκεύσετε τέτοιες συνθέσεις και να αγοράσετε τις φθηνότερες. Η σωστή σφράγιση θα επιτρέψει για μεγάλο χρονικό διάστημα να ξεχάσετε τα προβλήματα ρωγμών και ρωγμών στις ξύλινες επιφάνειες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)