Ποιότητα Αξεσουάρ κουζίνας: Πέντε άκρες πριν από την αγορά

Οποιαδήποτε οικογένεια ξοδεύει στην κουζίνα τουλάχιστον το 30% του χρόνου κάθε μέρα. Για να μείνετε σε αυτή την περιοχή του σπιτιού ήταν άνετο και βολικό, κατά τη διάρκεια της επισκευής πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στην επιλογή των επίπλων, αλλά και στις λεπτομέρειες. Έτσι, τα αξεσουάρ επίπλων για την κουζίνα θα απλοποιήσουν το άνοιγμα και το κλείσιμο των ντουλαπιών, των θυρών, καθώς και να δώσει στο εσωτερικό μια πρόσθετη αίσθηση. Πριν πάτε στο κατάστημα, θα πρέπει να εξοικειωθείτε προσεκτικά με τις ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά των αξεσουάρ.

Αξεσουάρ κουζίνας

Είδη κουζίνας

Όταν επιλέγουμε έπιπλα για την κουζίνα, πολλοί ξεχνούν ότι η ευχαρίστηση να είσαι σε αυτό εξαρτάται όχι μόνο από την ομορφιά του τοίχου, ταπετσαρίας ή οροφής, αλλά και από την εργονομία. Το συνεχές άνοιγμα των θυρών του ντουλαπιού με μπαχαρικά, η επιλογή ενός μαχαιριού στο συρτάρι είναι τέτοια οικεία πράγματα που ουσιαστικά δεν τους δίνετε προσοχή. Όμως, οποιαδήποτε δυσλειτουργία στον ανασυρόμενο μηχανισμό, μπλοκάρισμα ή θραύση είναι αμέσως εμφανείς και αλλοιώνουν τη διάθεση οποιασδήποτε νοικοκυράς. Για να αποφευχθεί αυτό, πριν από την αγορά, θα πρέπει να επιλέξετε τις καλύτερες επιλογές για αξεσουάρ για την κουζίνα, τα οποία περιλαμβάνουν:

 • λαβές και πόδια για έπιπλα.
 • συστήματα κιγκλιδωμάτων ανάρτησης ·
 • μενταγιόν για συρτάρια και πόρτες.
 • κουτιά με μηχανισμό ολίσθησης.

Μια λεπτομερής μελέτη για κάθε ένα από τα στοιχεία θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το σωστό μοντέλο σε οποιοδήποτε κατάστημα επίπλων.

Βάζα για την κουζίνα

Χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά των λαβών των θυρών

Στη ρωσική αγορά μπορείτε να βρείτε 4 τύπους λαβών κουζίνας:

 • συρραπτικά ·
 • ράγες οροφής;
 • κουμπιά
 • κακό.

Οι βραχίονες είναι η πιο δημοφιλής έκδοση του υλικού πόρτας, επειδή δεν φαίνεται πιασάρικο και ταιριάζει σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Τέτοια μοντέλα είναι συνήθως κατασκευασμένα από μέταλλο και ποικίλουν σε σχήμα: μπορούν να είναι γεωμετρικά ομοιόμορφα, καμπύλα, υφή.

Μεντεσέδες για ντουλάπια κουζίνας

Όσον αφορά το κιγκλίδωμα - αυτό είναι ένα είδος βραχίονα, αλλά έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του "μεγαλύτερου αδελφού" - μια τεράστια γκάμα μεγέθους. Μπορούν να έχουν οποιοδήποτε πλάτος, διάφορους τύπους τμημάτων (τετράγωνο, στρογγυλό ή ορθογώνιο), ιδανικό για προσόψεις επίπλων με μοντέρνο ή υψηλής τεχνολογίας στυλ. Στην κατάταξη της δημοτικότητας των μορφών, οι οροφές είναι σταθερά στην πρώτη θέση.

Ένα κουμπί είναι μια καλή λεπτομέρεια για ρουστίκ εσωτερικούς χώρους, καθώς και art deco και provence. Μπορούν να είναι πλαστικά, ξύλινα ή μεταλλικά, το κύριο πλεονέκτημα τους είναι πολλές σχεδιαστικές επιλογές. Το πάνω τμήμα των λαβών του ντουλαπιού είναι συχνά διακοσμημένο με διακόσμηση, εικόνες, σχέδια, που σας επιτρέπουν να επιλέξετε μια κατάλληλη λαβή ακόμη και για ένα ασυνήθιστο εσωτερικό.

Οι χειρολαβές Mortise είναι κατάλληλες για εσωτερικούς χώρους με καμουφλαρισμένα εξαρτήματα, έτσι ώστε να φαίνονται τέλεια σε σύγχρονες κουζίνες ή σοφίτες.

Αξεσουάρ κουζίνας

Ποικιλίες των ποδιών επίπλων

Τα υποστηρικτικά εξαρτήματα - τα πόδια για τραπέζια, καρέκλες, σετ κουζίνας - στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο μέταλλο και διαφέρουν μόνο σε ύψος και διατομή. Μπορούν να είναι:

 • τετράγωνο.
 • στρογγυλή?
 • επιμηκυμένο ορθογώνιο σχήμα.

Είναι δύσκολο να τα ονομάσετε στοιχεία στυλ, επομένως η επιλογή εξαρτάται μόνο από τη γεύση του αγοραστή και την πρακτικότητα του για κάθε συγκεκριμένη κουζίνα.

Λαβές κουζίνας

Ράφια οροφής για μικρές κουζίνες

Τα συστήματα στέγης - αιωρούμενες κινητές κατασκευές - είναι ιδανικά για μικρές κουζίνες όπου είναι σημαντικό να αποφευχθεί ο ογκώδης όγκος. Είναι μεταλλικοί σωλήνες που συνδέονται απευθείας στον τοίχο.

Αποθήκευση αξεσουάρ κουζίνας

Συρόμενα συστήματα στην κουζίνα

Είναι καλύτερο να τα τοποθετήσετε κάτω από τις θυρίδες έτσι ώστε η πρόσβαση σε σκεύη, κουτάλια ή άλλα σκεύη κουζίνας να είναι δωρεάν. Είναι βολικό να στερεώνετε γάντζους και μικρά δίχτυα με "τσέπες" σε ράγες, όπου είναι εύκολο να αποθηκεύσετε κύπελλα ή προϊόντα καθαρισμού.

Τα σχέδια ανά τύπο τοποθέτησης είναι:

 • οριζόντια
 • ανασταλεί ·
 • κάθετη.

Τα κύρια πλεονεκτήματα τους είναι η αντοχή στην υψηλή υγρασία και αντοχή. Λόγω του ανοξείδωτου υλικού, πάντοτε φαίνονται κομψά και καθαρά.

Σιδηροτροχιές για την κουζίνα

Αξεσουάρ κουζίνας

Τύποι αρθρώσεων για πόρτες και ερμάρια

Οι μεντεσέδες παρέχουν ευκολία και στάθμη θορύβου κατά τη χρήση ντουλαπιών. Πριν από την επιλογή των απαραίτητων συνδετήρων, θα πρέπει να αποφασίσετε ποια από αυτά θα ταιριάζουν καλύτερα στις λειτουργίες:

 • end - είναι δύο μεταλλικές πλάκες mortise ή mortise τύπου, κατάλληλο για όλους τους εσωτερικούς χώρους?
 • κρυμμένα - αποκαλούνται επίσης μυστικά, διότι, αν είναι απαραίτητο, καλύπτοντας τους συνδετήρες, μπορούν εύκολα να αποκρύπτονται.
 • επικεφαλής - κατάλληλο για τις προσόψεις των ντουλαπιών που είναι τοποθετημένα στα ακραία τοιχώματα.
 • μεντεσέδες-μετασχηματιστές - σας επιτρέπουν να ανοίξετε γωνιακές πόρτες 160-170 μοίρες?
 • Ανελκυστήρας αερίου - όπως οι μεντεσέδες σας επιτρέπουν να ανοίγετε τις πόρτες από κάτω προς τα επάνω ομαλά και με ελαφριά αφή.
 • αυτο-κλείσιμο βρόχους - δεν απαιτούν προσπάθεια να κλείσει, ήπια και ομαλά έρχονται στην αρχική τους θέση από μόνοι τους.

Οι μεντεσέδες ποικίλλουν επίσης ως προς την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης. Οι κλασικές βάσεις στήριξης είναι οι πιο εύκολες στην τοποθέτηση και τα συστήματα ανελκυστήρων αερίου είναι τα πιο δύσκολα.

Εξοπλισμός κουζίνας

Συρόμενα συστήματα

Τα αξεσουάρ και αξεσουάρ κουζίνας αποτελούν τη βάση της ευκολίας, οπότε είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς μηχανισμούς που μπορούν να αναδιπλωθούν. Μπορούν να χωριστούν σε διάφορες ποικιλίες:

 • με κυλίνδρους και οδηγούς σφαιρών - διαφέρουν σε επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.
 • Προκατασκευασμένα μεταλλικά κουτιά που έχουν σχεδιαστεί για βαριά αντικείμενα.
 • παράλληλα κιβώτια - κιβώτια εργοστασίου που είναι αρχικά συναρμολογημένα και έτοιμα προς χρήση.
 • τα τηλεσκοπικά φορτία - τα μεταλλικά δίχτυα έχουν έναν οδηγό κίνησης από τη μία πλευρά, μπορούν να αποτελούνται από διάφορα "δάπεδα", τα πιο κατάλληλα για την αποθήκευση γυαλιών, μαχαιροπίρουνα ή προϊόντα καθαρισμού.

Στην κορυφή των εξαρτημάτων στη ρωσική αγορά είναι συστήματα φορτίου με οδηγούς μπάλας, επειδή είναι εργονομικά και αθόρυβα.

Διακόσμηση κουζίνας

5 συστάσεις για την επιλογή εξαρτημάτων κουζίνας

Για να είστε σίγουροι για το τι εξαρτήματα και πόσο να επιλέξετε σε ένα κατάστημα, θα πρέπει να εστιάσετε σε 5 απλές συμβουλές:

 1. Εάν τα ντουλάπια της κουζίνας θα βρίσκονται πάνω από το κεφάλι σας, θα πρέπει να παραλάβετε αρμούς αυτόματου κλεισίματος ή αερίου ανελκυστήρα.
 2. Είναι βολικό να εξοπλίσετε τα κατώτερα επίπεδα του τοίχου με συρτάρια έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κάμπτετε πάρα πολύ και να έχετε τα σωστά πιάτα.
 3. Τα βαριά μεγάλα γραφεία δεν θα είναι ενοχλητικά αν αγοράσετε φαρδύ βραχίονα λαβής ή χειριστήρια για αυτούς.
 4. Όταν σχεδιάζετε ράγες, θα πρέπει να αγοράσετε αμέσως τουλάχιστον 15 κρεμασμένα άγκιστρα. Κάποια από αυτά θα πάνε στον τοίχο, ενώ μερικά μπορούν να συνδεθούν με τις λαβές των ντουλαπιών, για να είναι βολικό να κρεμάσουν πετσέτες ή συσκευές μαγειρέματος.
 5. Τα πόδια των επίπλων προστατεύουν τον πυθμένα των ντουλαπιών και των καναπέδων από τη βρωμιά, αλλά το πάτωμα κάτω από αυτά θα πρέπει συχνά να πλυθεί. Το ύψος των ποδιών θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε μια σφουγγαρίστρα να περνά ελεύθερα κάτω από το ακουστικό.

Διαφορετικά, η επιλογή των εξαρτημάτων θα πρέπει να βασίζεται στο σχεδιασμό των χώρων και στη γεύση των ιδιοκτητών.

Διοργανωτής για τραπεζάκι στην κουζίνα

Τα άνετα και αισθητικά αξεσουάρ για την κουζίνα μπορούν να κάνουν μια διαμονή σε αυτή την περιοχή μια πραγματική ευχαρίστηση. Όταν επιλέγετε εξαρτήματα, θα πρέπει να εστιάσετε στην πρακτικότητα, το στυλ και την ποιότητα της απόδοσης ορισμένων στοιχείων. Τα σωστά επιλεγμένα εξαρτήματα μπορούν επίσης να προστατεύσουν τα έπιπλα από τη ρύπανση, τις ζημιές και τις διάφορες βλάβες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)