Οικιακός προβολέας: "μεγάλη" ταινία σε ένα "μικρό" σπίτι

Οι περισσότεροι αγοραστές δεν έχουν ιδέα πώς να επιλέξουν έναν προβολέα για ένα σπίτι θέατρο. Ανάγνωση μιας αναθεώρησης ή βαθμολόγησης σε ένα περιοδικό δεν είναι αρκετό, καθώς και να ακούτε τις συστάσεις των φίλων. Στο τέλος, λόγω της απροσεξίας και της έλλειψης ορθολογικής προσέγγισης, αποκτάται μια τέτοια λεπτή συσκευή, στην πραγματικότητα, η πρώτη που συναντά.

Το ζήτημα της επιλογής

Ένα ευρύ φάσμα αυτού του ή αυτού του προϊόντος περισσότερο από μία φορά θα μπορούσε να παίξει ένα σκληρό αστείο με τον πιθανό αγοραστή του. Ένας προβολέας για οικιακή χρήση κοστίζει πολλά χρήματα, και διαθέτει ένα απίστευτο αριθμό λειτουργιών, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Αρχική προβολέα BENQ

Το έργο κάθε αγοραστή: για το ελάχιστο χρηματικό ποσό για να αγοράσει το "μέγιστο" από την άποψη της ποιότητας και της λειτουργικότητας, το οποίο είναι πιο προτιμότερο σε κάθε συγκεκριμένη κατάσταση. Οι ειδικοί συστήνουν την αγορά ενός προβολέα, καθοδηγούμενου, πρώτα από όλα, από τις επιθυμίες τους όσον αφορά την περαιτέρω χρήση τους.

Βασική ταξινόμηση

Ένας προβολέας για οικιακό θέατρο είναι μια αυτόνομη συσκευή, η οποία έχει ως σκοπό την προβολή πληροφοριών από μια πηγή έξω από το σύστημα. Ένας υπολογιστής ή φορητός υπολογιστής, ένα βίντεο, ένας παίκτης, μια φορητή βιντεοκάμερα και ένας συμβατικός δέκτης μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσο αποθήκευσης, καθώς και τον κύριο μεταφραστή του.

Οικιακός προβολέας Sony

Λαμβάνοντας υπόψη τις λειτουργικές ιδιότητες της συσκευής, όλοι οι προβολείς χωρίζονται κατά κανόνα σε τρεις παγκόσμιες κατηγορίες:

 • Προβολείς για την παρακολούθηση ταινιών στο σπίτι, κονσόλες παιχνιδιών.
 • Συσκευές για εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας (για παράδειγμα, προβολείς για κινηματογραφικές αίθουσες).
 • Τεχνικές συσκευές για επιχειρήσεις ή σπουδές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οικιακός προβολέας επικεντρώνεται πάντα στο να παίζει "ζωντανό" βίντεο. Οι συσκευές της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας λειτουργούν τόσο προς τη δυναμική όσο και προς την στατική. Ο βιντεοπροβολέας υψηλής τεχνολογίας σπάνια χρησιμοποιείται στο σπίτι και σε επιχειρηματικά έργα, οπότε δεν είναι πάντα κατάλληλη μια ζωντανή εικόνα. Συχνά, τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία ψυχαγωγίας, καθώς και για την «αναβίωση» της εκπαιδευτικής διαδικασίας (παρουσιάσεις σε σχολεία, πανεπιστήμια, μουσεία, γκαλερί).

Αθόρυβο οικιακό προβολέα

Τύποι προβολέα

Εάν ένα άτομο δεν καταλαβαίνει τέτοιες ευαίσθητες τεχνικές συσκευές καθόλου, διαβάζοντας μια ανασκόπηση των προβολέων για ένα home theater θα είναι άχρηστο. Κατά κανόνα, ακόμη και η πιο υψηλή ποιότητα και σχολαστικά σύνθετη βαθμολογία είναι μια επιλογή των "ξηρών" όρων και πληροφοριών που παρουσιάζονται σε συμπυκνωμένη μορφή.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την εξοικείωσή σας με τη μελέτη των βασικών ταξινομήσεων. Υπάρχουν διάφοροι παγκόσμιοι τύποι δεδομένων τεχνικών συσκευών.

Συσκευές χειρός

Το βάρος αυτών των συσκευών δεν υπερβαίνει τα 400 gr. Ιδανικό για ενεργούς ανθρώπους που, λόγω περιστάσεων, αναγκάζονται να εργάζονται με ροές πληροφοριών και μερικές φορές να μεταφέρουν τα απαραίτητα δεδομένα μέσω ειδικών συσκευών. Λόγω των μικροσκοπικών μορφών και της κινητικότητας της ίδιας της συσκευής, η λειτουργικότητά της είναι μάλλον πενιχρή.Αυτό είναι περισσότερο ένα "εργατικό" εργαλείο για έναν ακτιβιστή φοιτητή ή έναν ταξιδιώτη-επιχειρηματία, αλλά όχι ένα καλό προβολέα πολυμέσων για ένα home theater.

Αρχική προβολέα

Εκτυπωτές υψηλής τεχνολογίας

Μια άλλη επιλογή αποδεκτή για επιχειρηματικές παρουσιάσεις, καθώς και για αυθόρμητα γεγονότα που απαιτούν κινητικότητα και ταχύτητα. Η λειτουργικότητα αυτών των τεχνικών συσκευών μειώνεται κάπως. Ανεξάρτητα από το πόσο κοστίζει ο προβολέας, το μέγεθος, καθώς και οι διαστάσεις της συσκευής θα σχετίζονται άμεσα με το λειτουργικό της περιεχόμενο.

Φορητοί προβολείς

Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται για παρουσιάσεις. Είναι πιο ογκώδη, αλλά και πολύ πιο λειτουργικά από τις προηγούμενες επιλογές. Με βάση την αυξημένη λειτουργικότητα, αυτοί οι προβολείς μπορούν να ταξινομηθούν ως συμπαγείς φορητές συσκευές.

Αρχική προβολέα

Σταθερές συσκευές

Οι σταθερές συσκευές χρησιμοποιούνται μόνο σε μία θέση. Διακρίνονται από μια ιδιαίτερα ικανή τεχνική γέμιση, εκπλήσσουν τη φαντασία με ένα κολοσσιαίο σύνολο λειτουργικών χαρακτηριστικών και επίσης διαφέρουν στο ταλέντο τους για τη μετάδοση της εικόνας σε ποιότητα αναφοράς. Αν η επιλογή ενός οικιακού προβολέα έπεσε ακριβώς σε σταθερή μορφή, αξίζει να σκεφτείτε όλες τις αποχρώσεις εκ των προτέρων, για παράδειγμα, όπου θα βρεθεί μια τέτοια πολυτέλεια όπως το σπίτι θέατρο.

Μόλις επιλεγεί ο βασικός τύπος συσκευών, ήρθε η ώρα να μελετήσετε λεπτομερέστερα το λειτουργικό περιεχόμενο των συσκευών. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες.

Σταθερός οικιακός προβολέας

Υψηλής τεχνολογίας σε κάθε σπίτι

Η επιλογή ενός προβολέα δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, αλλά ταυτόχρονα ένα πολύ συναρπαστικό γεγονός. Ένα ταξίδι στο κατάστημα ή η διαβούλευση με έναν αρμόδιο ειδικό είναι ισοδύναμο με μια πλήρη διάλεξη. Αν δεν είστε τυχεροί με έναν σύμβουλο, ποιος προβολέας θα επιλέξετε για προβολή στο σπίτι, μπορείτε να το καταλάβετε μόνοι σας.

Epson Home Projector

Ανάλογα με τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε κάθε περίπτωση, όλες οι τεχνικές συσκευές μπορούν να χωριστούν στις ακόλουθες κατηγορίες:

 • LCD Χρησιμοποιούνται τρεις μήτρες (μπλε, κόκκινο και πράσινο). Λόγω της ισχυρής φωτεινής ροής που παράγεται από τη λάμπα, εμφανίζεται διαφάνεια. Τα σχέδια είναι συνήθως ιδιαίτερα ελαφριά. Η εικόνα είναι καθαρή και πολύχρωμη. Η χρήση ενός τέτοιου προβολέα για οικιακό θέατρο είναι εξαιρετικά βολική και απλή, ακόμη και εκείνοι που δεν είναι ανοιχτά φίλοι με τη σύγχρονη τεχνολογία δεν θα μπερδευτούν.
 • DLP Συστήματα όπου το πλέγμα λειτουργεί ως πυρήνας υπεύθυνος για τη δημιουργία "εικόνων". Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των οικιακών συσκευών είναι οι εξαιρετικά βαθιές λεπτομέρειες των σκιών. Η εικόνα είναι ιδιαίτερα αντίθετη. Επιλέγοντας ένα σύστημα DLP, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα διαρκέσει πολύ. Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα. Ιδιαίτερα χαμηλού κόστους εκδόσεις μπορούν να "ρίξουν" ένα άσχημο "πλέγμα" στον καμβά ενώ παρακολουθούν.
 • Το LCoS είναι μια νέα τεχνολογία, παρόμοια με την προηγούμενη έκδοση, αλλά πιο προηγμένη. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η απουσία του περιβόητου "πλέγματος" ακόμη και στις πιο φθηνές συσκευές.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε τους προβολείς CRT. Δημιουργούν εικόνες υψηλής ποιότητας, ανθεκτικές και εύχρηστες. Το κύριο μειονέκτημα μπορεί να ονομαστεί υπερβολικά ασθενές ρεύμα φωτός, καθώς και ένα μάλλον υψηλό κόστος της συσκευής.

Αρχική προβολέα στο σαλόνι

Σχετικά με τις πηγές πληροφοριών

Οι περισσότεροι, σχεδιάζοντας να δημιουργήσουν ένα home cinema, πρώτα απ 'όλα σκέφτονται πώς να κάνουν το σύστημα βίντεο όσο το δυνατόν πιο προοδευτικό και σύγχρονο, αλλά όχι δαπανηρό ως προς το χρήμα.

Αποκεντρωμένη από το ζήτημα των χρημάτων, δεν συμβαίνει σε όλους να αναλύσουν τις πηγές πληροφοριών από τις οποίες θα προκύψουν τελικά οι πληροφορίες. Η επιλογή ενός προβολέα θα πρέπει επίσης να βασίζεται σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Τα περισσότερα μοντέλα σας επιτρέπουν να εργάζεστε με κάρτες USB flash. Ορισμένες συσκευές διαθέτουν συσκευές ανάγνωσης καρτών. Εμφανίζουν την εικόνα απευθείας από τις "κλασικές" κάρτες μνήμης.

Μεταξύ των τελευταίων καινοτομιών, αξίζει να σημειώσουμε μοντέλα με ήδη ενσωματωμένους DVD players.Εάν η συσκευή είναι επίσης εξοπλισμένη με ακουστικά συστήματα ήχου surround, τότε μπορούμε να μιλάμε για ολοκληρωμένα συστήματα για οικιακό θέατρο.

Προβολείς

Οι περισσότερες συσκευές απεικόνισης λειτουργούν σε δίκτυο Ethernet. Κατά κανόνα, κάθε χρόνο η αξιολόγηση των καλύτερων προβολέων κατευθύνεται από τις συσκευές που μπορούν να λαμβάνουν ελεύθερα δεδομένα σχετικά με το τοπικό δίκτυο και να μεταδίδουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.

Οι ασύρματες προβολείς ή τα μοντέλα πλήρους hd γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, τα οποία σας επιτρέπουν να συνδεθείτε με μια πηγή δεδομένων μέσω WiFi. Αυτό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο κατά την παρουσίαση επιχειρηματικών σχεδίων ή κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.

Τα BluRay και HD είναι πηγές εκπομπής. Διακρίνονται από μια ιδιαίτερα υψηλή σαφήνεια των σημάτων. Οι πλήρεις συσκευές πλήρους hd είναι συσκευές που έχουν επέκταση μήτρας 1920 κατά 1080. Επίσης, οδηγούν τα "κορυφαία" μοντέλα παγκόσμιας εμβέλειας για ψυχαγωγία και εργασία.

Οικιακός προβολέας LG

Λειτουργικό Δυναμικό: Σημαντικά Χαρακτηριστικά

Οι σύγχρονοι προβολείς λέιζερ για οικιακό κινηματογράφο ή προοδευτικά πλήρεις οθόνες HD έχουν πάντα ένα παραδοσιακό σύνολο χαρακτηριστικών. Κατάλογος απαιτούμενων ιδιοτήτων:

 • Η παρουσία μιας κατάλληλης διεπαφής, μενού επί της οθόνης, καθώς και ενός τηλεχειριστηρίου.
 • Αναστροφή της εικόνας σε διάφορα επίπεδα (οι οδηγίες συνήθως εξηγούν λεπτομερώς πώς να κάνετε την εικόνα κάθετη ή οριζόντια).
 • Βολικό σύστημα για την προσαρμογή όλων των βασικών παραμέτρων (ήχος, φωτισμός, ευκρίνεια, αντίθεση, σαφήνεια).
 • Βάμμα μιας χρωματικής παλέτας.
 • Ο προοδευτικός 3D προβολέας σάς επιτρέπει να εργάζεστε με περιεχόμενο 3D.
 • Η δυνατότητα διορθώσεως της παραμόρφωσης στην οθόνη.
 • Η λειτουργία οικονομίας (πώς να μειώσετε τη φωτεινή ροή για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της συσκευής περιγράφεται στις οδηγίες)

Στην πραγματικότητα, οι προβολείς οικιακών λέιζερ θα πρέπει να περιλαμβάνουν τέτοια λειτουργικότητα. Είναι πολύ πιο δύσκολο να μελετήσετε τις διάφορες επισημάνσεις που οδήγησαν τους προβολείς ή να διευκρινίσετε την πρόσθετη λειτουργικότητα των πλήρων μοντέλων hd. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αγοράς, πρέπει να συσχετίσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός συγκεκριμένου μοντέλου και να δώσετε προτίμηση στην πιο βέλτιστη επιλογή.

Home cinema

Σχετικά με τις προηγμένες λειτουργίες

Όλοι δεν ξέρουν πώς να επιλέξουν αυτή ή αυτή τη νέα συσκευή για οικιακό κινηματογράφο. Ωστόσο, η μελέτη πρόσθετων λειτουργιών μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το δύσκολο θέμα. Οι παρακάτω λειτουργικές ιδιότητες δεν είναι εγγενείς σε κάθε μοντέλο, αλλά πρέπει να ξέρετε για την ύπαρξή τους:

 • Αντικατάσταση φακού με διαφορετικά κόλπα.
 • Διαδραστική πλακέτα (σας επιτρέπει να κάνετε μια εκπληκτική παρουσίαση εργασίας και να εμπλουτίσετε την ταινία ενώ παρακολουθείτε μια ταινία στο σπίτι).
 • Αυτόματη ρύθμιση ή αυτόματη διόρθωση της εικόνας (συχνά συνοδεύεται από μορφότυπο πλήρους τεχνολογίας).
 • Η προβολή της εικόνας σε ένα αλεύκαστο τοίχο (πώς να φτιάξετε ένα πραγματικό φεστιβάλ κινηματογράφου σε έναν απροετοίμαστο καμβά, οι παραγωγοί λένε με ιδιαίτερη αγάπη, καθιστώντας αυτό το χαρακτηριστικό κεντρικό στις διαφημιστικές τους εκστρατείες).
 • Η λειτουργία "εικόνα στην εικόνα".
 • Κουρτίνα λειτουργία?
 • Δείκτης λέιζερ;
 • Συστήματα προστασίας.

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα αποκλειστικών λειτουργικών προσθηκών. Επιλέγοντας προβολείς οδήγησης ή μοντέλα διαφορετικού τύπου, πρώτα απ 'όλα προσέχετε τις λειτουργίες που είναι πραγματικά χρήσιμες κατά τη λειτουργία. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί ένας δείκτης λέιζερ από ενεργούς φοιτητές και ανθρώπους των οποίων οι επαγγελματικές δραστηριότητες συνδέονται στενά με την ανάπτυξη και επίδειξη διαφόρων πολύπλοκων σχεδίων, διαγραμμάτων, γραφημάτων.

Προβολέας τσέπης

Η λειτουργία IRIS είναι χρήσιμη για τους λάτρεις μιας ιδιαίτερα σαφούς και υψηλής ποιότητας εικόνας, η οποία διαμορφώνεται με την προσαρμογή της φωτεινότητας λαμβάνοντας υπόψη τον φωτισμένο χώρο. Όταν εργάζεστε μαζί με έναν προβολέα, η λειτουργία αλλαγής φακού είναι χρήσιμη όταν χρειάζεται να συνδυάσετε διάφορα σήματα με βάση έναν καμβά προβολής.

Επίπεδο θορύβου

Ένα ειδικό κριτήριο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν επιλέγετε συσκευές προβολής για οικιακή χρήση είναι το επίπεδο θορύβου που δημιουργεί μια συσκευή εργασίας. Συνήθως τα πιο αθόρυβα μοντέλα εμπνέουν την ποιότητα και την άνεση. Αυτός ο δείκτης εξαρτάται από τον τύπο του σχεδιασμού της συσκευής και τη χωρητικότητα των συσκευών εξαερισμού που συμπληρώνονται από το μοντέλο.

Αρχική προβολέα με ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων

Ο βέλτιστος δείκτης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50 dB. Τα μοντέλα που βρίσκονται στην κορυφή των καλύτερων τεχνικών συσκευών για οικιακά θέατρα δεν θα πρέπει να παράγουν περισσότερα από 35 dB σε μικρά ήσυχα δωμάτια και θέσεις για οικογένειες.

Σε γενικές γραμμές, τα δεδομένα αυτά αρκούν για να περιηγηθείτε στη σειρά σύγχρονων εξαρτημάτων για οικιακά θέατρα. Οπλισμένοι με την υποστήριξη ενός έμπειρου και αρμόδιου συμβούλου, μπορείτε να αγοράσετε μια πραγματικά χρήσιμη και ανθεκτική εγκατάσταση που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε να παρακολουθείτε πολυμέσα στο σπίτι.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)