Πώς να κανονίσετε έπιπλα μπάνιου ώστε το εσωτερικό να μην είναι βαρετό; (54 φωτογραφίες)

Σε αντίθεση με τα έπιπλα για άλλα δωμάτια, επιβάλλονται ειδικές απαιτήσεις στα έπιπλα και τα αξεσουάρ μπάνιου. Αυτό είναι κατανοητό, το μπάνιο είναι ένα ιδιαίτερο περιβάλλον. Υπάρχει συνεχώς υψηλή υγρασία και υψηλή θερμοκρασία, καθώς και ελάχιστος χώρος, οπότε το ερώτημα ποια έπιπλα να επιλέξετε για το μπάνιο δεν είναι εύκολο.

Αγγλικά έπιπλα μπάνιου

Λευκά έπιπλα μπάνιου

Έπιπλα μπάνιου με τραπέζι από σκυρόδεμα

Έπιπλα μπάνιου μαύρο

Κλασικά έπιπλα μπάνιου

Ξύλινα έπιπλα μπάνιου

Έπιπλα βελανιδιάς

Έπιπλα μπάνιου μωβ

Έπιπλα για μπάνιο

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε έπιπλα μπάνιου;

Για να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα μπάνιου, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες συνθήκες:

  • Ποιες είναι οι διαστάσεις του μπάνιου. Εάν το μπάνιο είναι ευρύχωρο, τότε στην προκειμένη περίπτωση είναι αρκετά ενδεδειγμένο να σκεφτείτε για την αγορά ακριβά ξύλινα έπιπλα με πάγκο, τα ίδια ακριβά κρεμαστά έπιπλα και ντουλάπα περιπτώσεις. Αυτό θα είναι μια απολύτως λογική και λογική απόφαση, καθώς τα μεγάλα μπάνια έχουν συνήθως παράθυρα και εξαερισμό που αποτρέπουν την υπερβολική υγρασία από τη συσσώρευση. Εάν το μπάνιο είναι μικρό, τότε, αντίθετα, τα έπιπλα για ένα μικρό μπάνιο είναι πιο κατάλληλα - απλά και ανθεκτικά στην υγρασία.
  • Πόσα άτομα ζουν στο σπίτι, ποια είναι η ηλικία και η υγεία τους. Είναι σαφές ότι ένα μικρό παιδί ή ένα ηλικιωμένο μέλος της οικογένειας είναι απίθανο να φτάσει σε ένα ψηλό ράφι ή ένα ντουλάπι. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε έπιπλα στα οποία θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλα τα μέλη της οικογένειας.
  • Ποιο θα πρέπει να είναι το σχήμα των επίπλων ώστε να ταιριάζει όσο το δυνατόν αρμονικά στο συνολικό χώρο του μπάνιου.

Είναι επίσης προφανές ότι πριν αγοράσετε έπιπλα για το μπάνιο, πρέπει, όπως λένε, να κοιτάξετε στο πορτοφόλι σας.

Γυαλιστερά έπιπλα μπάνιου

Έπιπλα μπάνιου IKEA

Βιομηχανικά έπιπλα μπάνιου

Έπιπλα μπάνιου με πέτρινο νεροχύτη

Έπιπλα μπάνιου σε στυλ χώρας

Σύγχρονα έπιπλα μπάνιου: ποικιλίες

Στο μυαλό των ανθρώπων, ένα σταθερό σύνολο των επίπλων για το μπάνιο έχει σχηματιστεί από καιρό. Σε ένα περιορισμένο και συγκεκριμένο δωμάτιο, το οποίο είναι ένα μπάνιο, μπορείτε να βάλετε μόνο τα πιο απαραίτητα έπιπλα.

Κρεμαστά έπιπλα μπάνιου

Μπορεί να είναι ντουλάπια, κομοδίνα, ράφια κλπ. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των επίπλων είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για μεγάλα δωμάτια όσο και για μικρά. Τέτοια έπιπλα εκτελούνται ως επί το πλείστον χωρίς ειδικά διακοσμητικά σχέδια.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της κρεμαστά έπιπλα είναι ότι μπορεί να κρύψει τους σωλήνες νερού, καλωδίωση επιφανείας, θερμαντήρες κλπ.

Έπιπλα μπάνιου συνδυασμένα

Καφέ έπιπλα μπάνιου

Έπιπλα μπάνιου γραφείου

Σφυρήλατα έπιπλα μπάνιου

Έπιπλα μπάνιου κόκκινο

Έπιπλα εξωτερικού χώρου

Για παράδειγμα, κομοδίνα που είναι εγκατεστημένα κάτω από τους νεροχύτες. Ο κύριος σκοπός των επίπλων δαπέδου είναι να κρύψουν σιφόνες, σωλήνες και σωλήνες. Επιπλέον, μπορούν να τοποθετηθούν όλα τα απορρυπαντικά. Το κύριο μειονέκτημα αυτών των επίπλων είναι ότι, λόγω της συνεχούς επαφής με το νερό, αποτυγχάνει πολύ γρήγορα.

Τα έπιπλα με τα πόδια είναι πολύ καλύτερα από αυτή την άποψη. Εξυπηρετεί πολύ περισσότερο. Χάρη στο σχεδιασμό του, είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθεί η βρωμιά και η υγρασία από κάτω του.

Ελαστικά έπιπλα μπάνιου

Έπιπλα μπάνιου

Έπιπλα από μασίφ ξύλο

Έπιπλα μπάνιου αδιαφανή

Έπιπλα για μεταλλικό μπάνιο

Στενά έπιπλα μπάνιου

Πρώτα απ 'όλα, πρόκειται για περίπτωση μολυβιού, η οποία συχνά είναι πολύ υψηλή, σχεδόν στο ανώτατο όριο. Τα κύρια πλεονεκτήματά του - παίρνει λίγο χώρο, αλλά λόγω του ύψους του, είναι πολύ ευρύχωρο.Για το λόγο αυτό, μπορείτε να βάλετε σε αυτό πολλά πράγματα που χρειάζονται στο μπάνιο.

Γωνιακά έπιπλα μπάνιου

Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των επίπλων είναι ότι απελευθερώνει πολύ περισσότερο χώρο στο δωμάτιο και ταιριάζει απόλυτα στο συνολικό σχεδιασμό ολόκληρου του μπάνιου. Μπορεί να είναι πάτωμα και να κρέμεται.

Έπιπλα μπάνιου για μινιμαλισμό

Σύγχρονα έπιπλα μπάνιου

Αρθρωτά έπιπλα μπάνιου

Νεοκλασικά έπιπλα μπάνιου

Έπιπλα για τα πόδια

Αρθρωτά έπιπλα μπάνιου

Modular έπιπλα μπάνιου αποτελείται από ξεχωριστές ενότητες, δηλαδή, τα έπιπλα είναι πτυσσόμενα. Με άλλα λόγια, τέτοια έπιπλα μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να ξανασυναρμολογηθούν, προσαρμόζοντάς τα στο εσωτερικό του μπάνιου. Ένα συγκεκριμένο κομμάτι δομοστοιχειωτών επίπλων μπορεί να γίνει ευρύτερο, στενότερο, υψηλότερο ή χαμηλότερο, ή ακόμα και να αφαιρέσετε κάποιο μέρος - για παράδειγμα, για να ελευθερώσετε χώρο.

Έπιπλα μπάνιου πορτοκαλί

Κρεβατοκάμαρα μπάνιου

Έπιπλα μπάνιου με θήκη

Πλαστικά έπιπλα μπάνιου

Κρεμαστά έπιπλα μπάνιου

Έπιπλα γραφείου για το μπάνιο

Έπιπλα γραφείου για το μπάνιο είναι αδιαχώριστη και αμετάβλητη. Όταν αγοράζετε ένα συγκεκριμένο κομμάτι επίπλων, θα πρέπει να καθορίσετε προσεκτικά πόσο καλά ταιριάζει στο χώρο του δωματίου και πόσο διάστημα θα καταλάβει.

Έπιπλα μπάνιου σχεδιαστών

Τέτοια έπιπλα γίνονται στην τάξη. Εδώ πολλά εξαρτώνται από τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη του μπάνιου, καθώς και από την ικανότητα του σχεδιαστή. Τέτοια έπιπλα είναι κατά κύριο λόγο καλά, επειδή, χάρη στην προκαταρκτική στοχαστικότητα, θα εναρμονιστούν αρμονικά στο γενικό εσωτερικό του δωματίου, δεν θα υπάρχει τίποτα περιττό ή λείπει σε αυτό.

Ο κατάλογος των πιο δημοφιλών τύπων έπιπλα μπάνιου. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η επίπλωση με υγρασία για το μπάνιο είναι η κύρια προϋπόθεση.

Έπιπλα μπάνιου Provence

Ρετρό έπιπλα μπάνιου

Σκαλισμένα έπιπλα μπάνιου

Σχεδιασμένα έπιπλα μπάνιου

Ρουστίκ έπιπλα μπάνιου

Τα κύρια υλικά από τα οποία κατασκευάζονται έπιπλα μπάνιου

Τα έπιπλα από μασίφ ξύλο είναι μια κλασική επιλογή. Ωστόσο, η υγρασία, όπως γνωρίζετε, επηρεάζει πολύ δραματικά το ξύλο, καταστρέφοντάς το, ως εκ τούτου, να σχεδιάσει ένα μπάνιο σε κλασικό ύφος, τα έπιπλα από πετρώματα που είναι ανθεκτικά στην υγρασία είναι απαραίτητα. Από οικιακό ξύλο, δρυς, τέφρα, οξιά, κεράσι και κάποιο άλλο σκληρό ξύλο είναι τα πιο κατάλληλα εδώ.

Τα έπιπλα εξωτικού ξύλου ταιριάζουν καλύτερα στο wenge μπάνιου και σε κάποια άλλα είδη στο εξωτερικό.

Τα ξύλινα έπιπλα μπάνιου πωλούνται μαζί με πιστοποιητικό ποιότητας, το οποίο περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον κατασκευαστή επίπλων, το είδος του ξύλου από το οποίο κατασκευάζονται, τα έπιπλα που καλύπτονται και ούτω καθεξής. Ωστόσο, ο ξύλινος όγκος χρησιμοποιείται συνήθως μόνο για την πρόσοψη των επίπλων και για διακοσμητικούς σκοπούς, ενώ το φθηνότερο υλικό - MDF - χρησιμοποιείται για το κύριο σώμα επίπλων. Τα κλασικά έπιπλα μπάνιου αγοράζονται αποκλειστικά για ευρύχωρα δωμάτια με εξαερισμό και υγρασία που δεν υπερβαίνει το 70%.

Ενδοδαπέδια έπιπλα μπάνιου

Έπιπλα για γκρίζο μπάνιο

Έπιπλα για το μπάνιο με το στυλ του shabby chic

Καμπίνες Μπάνιου

Επενδυμένα έπιπλα μπάνιου

Έπιπλα από MDF. Αυτό το υλικό κατασκευάζεται από ξύλινες σανίδες με την προσθήκη πολλών προστατευτικών παραγόντων έναντι υγρασίας και ξήρανσης με υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτό είναι ένα πολύ ακριβό υλικό, αλλά τα έπιπλα από αυτό είναι πολύ δημοφιλή. Αντέχει απόλυτα την υγρασία και εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίστρωση καπλαμά επίπλων. Ο καπλαμάς έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει το εξωτερικό μέρος των επίπλων, ανεξάρτητα από το υλικό που κατασκευάζεται. Χάρη στο καπλαμά, τα έπιπλα που καλύπτονται από αυτό αποκτούν μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Τα καπλαμάδες μπορούν να μιμηθούν οποιοδήποτε είδος ξύλου, καθώς και άλλα υλικά όπως το δέρμα, η πέτρα, κλπ.

Έπιπλα μπάνιου μπλε

Τα έπιπλα για ένα μπάνιο γίνονται παλιά

Γυάλινα έπιπλα μπάνιου

Πάγκος για μπάνιο

Τα έπιπλα μπάνιου είναι σκοτεινά

Έπιπλα μπάνιου από αδιάβροχα υλικά

Τα πλαστικά έπιπλα μπάνιου έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή. Είναι ελαφρύ, πρακτικό, δεν φοβάται την υγρασία. Τα πλαστικά έπιπλα μπορούν να γίνουν πολύχρωμα. Μια άλλη σημαντική ποιότητα των πλαστικών επίπλων είναι ότι είναι φθηνότερη από οποιαδήποτε άλλα έπιπλα μπάνιου.

Γυαλί έπιπλα για το μπάνιο είναι αισθητική, ταιριάζει καλά στο εσωτερικό, δεν φοβάται την υγρασία, είναι εύκολο να φροντίσει για. Επιπλέον, τέτοια έπιπλα μπορεί να έχουν διαφορετικά χρώματα, το οποίο είναι το πρόσθετο πλεονέκτημά τους.

Υπάρχουν δύο είδη πέτρινων επίπλων: έπιπλα μπάνιου από τεχνητή πέτρα και φυσική πέτρα. Τα στερεά πέτρινα έπιπλα δεν υπάρχουν, μπορεί να υπάρχουν μόνο μεμονωμένα κομμάτια. Για παράδειγμα, ένας πάγκος για το νεροχύτη. Η πέτρα είναι εύκολο να φροντίσει, δεν φοβάται την υγρασία, αισθητική και ανθεκτική.

Έπιπλο μπάνιου

Γωνιακά έπιπλα μπάνιου

Έπιπλα μπάνιου wenge

Έπιπλα μπάνιου με συρτάρια

Καθρέφτης μπάνιου

Χαρακτηριστικά των επίπλων μπάνιου σύμφωνα με τα στυλ

Πώς να επιλέξετε τα έπιπλα για μπάνιο, πρώτα απ 'όλα, εξαρτάται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Παρ 'όλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά βασικά στυλ:

  • Κλασικό στυλ. Έπιπλα για το μπάνιο μπεζ και άλλα παστέλ χρώματα, κηροπήγια, χάλκινα βρύσες - τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του στυλ?
  • Το Art Nouveau είναι ένα μοντέρνο στυλ, κατάλληλο για μικρά δωμάτια. Οι συνδυασμοί χρωμάτων σε αντίθεση ισχύουν εδώ. Για παράδειγμα, τα λευκά έπιπλα μπάνιου και τα έπιπλα μαύρου μπάνιου θα συνδυάζονται τέλεια.
  • Χώρα - ρουστίκ στυλ. Χρησιμοποιεί έπιπλα με σκόπιμα απλές φόρμες, παλαιά έπιπλα. Αυτό το στυλ χρησιμοποιεί έγχρωμα έπιπλα για το μπάνιο, καθώς και σκόπιμα απλό. Το κύριο πράγμα είναι ότι τα χρώματα είναι φυσικά.
  • Η Προβηγκία είναι ένα άλλο είδος ρουστίκ στυλ. Τα έπιπλα μπάνιου στο στιλ της Προβηγκίας χρησιμοποιούνται σφυρηλατημένα και βαμμένα σε απαλούς χρωματισμούς.
  • Μινιμαλισμός Τα έπιπλα εδώ πρέπει να είναι τα πιο απλά και πρέπει να είναι λίγο - μόνο το ελάχιστο απαραίτητο.
  • Στο μπάνιο του πατάριου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν έπιπλα διαφορετικών τύπων και αποχρώσεων, καθώς και διάφορα υλικά. Το στυλ Loft είναι ένα καλά σχεδιασμένο σκόπιμο χάος όπου τα έπιπλα μπορούν να συνδυαστούν σε διαφορετικά στυλ.

Μετά την επιλογή του στυλ και την επιλογή επίπλου για αυτό, μένει μόνο να σκεφτεί κανείς πώς να τακτοποιήσει τα έπιπλα στο μπάνιο. Όλα εξαρτώνται από τον ιδιοκτήτη του μπάνιου και του υπόλοιπου νοικοκυριού: θα πρέπει να είναι άνετα, κομψά και να χαρίζουν χαρά.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)