Γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα (50 φωτογραφίες): αρχική περίφραξη σχεδιαστή

Χθες, ένα δυσάρεστο μικρό διαμέρισμα τύπου ξενοδοχείου, ένα διαμέρισμα στούντιο θεωρούνταν ημιτελή επιλογές για μια πλήρη ζωή, και σήμερα άρχισαν να λάμψουν με νέα λάμψη, χρώματα, χάρισμα. Αυτό είναι ένα διάκοσμο θαυμάτων - γυαλιού, το οποίο όχι μόνο έγινε ένα πρακτικό εσωτερικό στοιχείο, αλλά και πρόσθεσε φωτεινότητα, στυλ, εκλέπτυνση και προσωπικότητα στο δωμάτιο. Μέχρι πρόσφατα, τέτοιου είδους χωρίσματα ήταν το προνόμιο των γραφείων και των δημοτικών κτιρίων, και τώρα μετακινήθηκαν ομαλά σε σπίτια και διαμερίσματα. Και έχουν γίνει αναπόφευκτες!

Γυάλινο χώρισμα στο διάδρομο

Γυάλινο χώρισμα σε φωτεινό υπνοδωμάτιο

Γυαλί καμάρα στην κουζίνα

Διαχωριστικά από γυαλί ή 3 κύριες λειτουργίες

Λόγω του κόστους και της ευθραυστότητας, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούσαν να αντέξουν τα γυάλινα χωρίσματα, και ακόμη περισσότερο για τις οικογένειες με μικρά ενεργά παιδιά. Ένας σύγχρονος κατασκευαστής έχει λύσει το πρόβλημα της ευθραυστότητας προσφέροντας γυαλί υψηλής αντοχής, ειδική σύνθεση (γυαλί με γυαλί, τριπλό γυαλί) για να αποφευχθεί η ρωγμή σε περίπτωση ανωτέρας βίας, η οποία ήταν η αφετηρία για κάθε απόφαση. Πράγματι, τα εσωτερικά γυάλινα χωρίσματα δεν είναι μόνο λαμπερά και ελαφρά, οργανικά και αισθητικά, αλλά και 3 κύριες λειτουργίες με τις οποίες το γυαλί "αντιμετωπίζει" τέλεια.

Γυάλινο χώρισμα στο υπνοδωμάτιο στο σοφίτα

Αυτό είναι:

 1. Ζώνη μιας ενιαίας επικράτειας. Το διαμέρισμα μιλάει για τον εαυτό του, υποδεικνύοντας τη δυνατότητα διαίρεσης ενός δωματίου σε πολλές περιοχές / ζώνες. Ταυτόχρονα, μπορεί να γίνει ένα διακοσμητικό στοιχείο εσωτερικού χώρου, κατασκευασμένο σε ένα ορισμένο χρώμα και με ένα συγκεκριμένο σχέδιο, όπου ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αυστηρότητα, συγκράτηση, λακωνικότητα.
 2. Νέος τοίχος. Έχετε ονειρευτεί από καιρό για την αναδιαμόρφωση μιας μικρής περιοχής, αλλά δεν μπορείτε να σκεφτείτε ένα μέρος για ένα νέο τείχος; Και δεν χρειάζεται! Τα γυάλινα χωρίσματα θα γίνουν τοίχοι στον τόπο όπου θα είναι βολικό για εσάς. Ταυτόχρονα, θα εξοικονομήσετε ένα σημαντικό αριθμό εκατοστών της χρήσιμης περιοχής, χρησιμοποιώντας τα για κάτι περισσότερο απαραίτητο και χρήσιμο από την τοιχοποιία.
 3. Στυλιστικό στοιχείο. Και δεν χρειάζεστε άλλα διακοσμητικά αντικείμενα, απλά επιλέξτε ένα γυάλινο διαμέρισμα του σχήματος, της υφής, του χρώματος στο οποίο σχεδιάζεται το δωμάτιο!

Γυάλινο χώρισμα στο διαμέρισμα

Γυάλινο χώρισμα στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Γυάλινο χώρισμα στην κρεβατοκάμαρα

Γυάλινο χώρισμα ανάμεσα στο υπνοδωμάτιο και το μπάνιο

Γυάλινο χώρισμα μεταξύ του καθιστικού και του μπάνιου

Γυάλινο χώρισμα μεταξύ του καθιστικού και της τραπεζαρίας

Γυάλινο χώρισμα στο εσωτερικό μιας σύγχρονης κουζίνας

Γυάλινη πόρτα υπνοδωματίου

Γυάλινη πόρτα στη βεράντα

Οι σκοτεινές γυάλινες πόρτες στο εσωτερικό

Κινητικότητα ή στάσιμοι όταν επιλέγετε χωρίσματα από γυαλί

Τα εσωτερικά γυάλινα χωρίσματα στο σπίτι ή στο διαμέρισμά σας μπορούν να είναι σταθερά ή κινητά. Η πρώτη επιλογή είναι για τους συντηρητικούς που δεν σχεδιάζουν την ανάπλαση στο εγγύς μέλλον και την αγάπη όταν όλα είναι λεπτομερή και μνημειώδη. Σε αυτή την περίπτωση, το διαχωριστικό είναι κατασκευασμένο από ειδικό γυαλί και η εγκατάσταση στο πάτωμα, στην οροφή και στους τοίχους πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών συνδετήρων. Τα γυάλινα στοιχεία του χωρίσματος μπορούν να σταθεροποιηθούν με τη βοήθεια ενός πλαισίου γύρω από ολόκληρη την περίμετρο, μπορούν - δείχνουν μόνο, με τη βοήθεια αράχνης, συνδετήρες.

Σταθερά χωρίσματα από γυαλί και ξύλο

Τα σύγχρονα διαχωριστικά τοίχου από γυαλί μπορούν να έχουν συμβατικές πόρτες, αλλά αυτή η επιλογή είναι λιγότερο κοινή. Η σημερινή ιδέα είναι οι συρόμενες πόρτες με μηχανισμό που λειτουργεί με βάση την αρχή ενός διαμερίσματος. Ένα τέτοιο σύστημα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • την ευκολία και την ομαλότητα της πόρτας. Ακόμα και ένα μωρό μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει την πόρτα, αισθάνεται ασφαλέςΤο μόνο που χρειάζεται είναι ότι είναι εύκολο να μετακινήσετε την πόρτα προς τα πλάγια ώστε να οδηγεί κατά μήκος του οδηγού.
 • σιωπηρή λειτουργία του μηχανισμού. Και τα χωρίσματα στο διαμέρισμα μπορούν να λειτουργήσουν ως ένας διαχωρισμός της αίθουσας διέλευσης από έναν άλλο κοινό διάδρομο.
 • ανθεκτικότητα. Επιλέγοντας έναν υψηλής ποιότητας μηχανισμό ολίσθησης, οδηγούς, εξαρτήματα και άλλα μικρά πράγματα, θα χρησιμοποιήσετε τέτοιες πόρτες που δημιουργούνται σε ένα γυάλινο διαμέρισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σταθερό διαμέρισμα από γυαλί σε μπάνιο

Εάν είστε καινοτόμος, θα αγαπήσετε το κινητό εσωτερικό γυαλί. Για τη στερέωση τους, χρησιμοποιούνται ειδικά υποστηρίγματα, καθώς και τα προφίλ σύσφιξης. Αυτή η ιδέα σάς επιτρέπει να συνειδητοποιήσετε οποιαδήποτε φαντασία, εγκαθιστώντας γυάλινα χωρίσματα με ένα ακορντεόν, για παράδειγμα. Μοναδική, κομψή και μερικές φορές πρωτότυπη! Ταυτόχρονα, τα τοιχώματα από γυαλί που έχουν συναρμολογηθεί με κινητήρα είναι τόσο αξιόπιστα, ισχυρά και ανθεκτικά όσο τα σταθερά χωρίσματα.

Κινητό γυάλινο χώρισμα

Γυάλινο χώρισμα με μια πόρτα στο υπνοδωμάτιο σοφίτα

Γυάλινο χώρισμα στη βεράντα

Στατική διακοσμητική διαχωριστική επιφάνεια από γυαλί και μέταλλο

Γυάλινα χωρίσματα σε φωτεινό εσωτερικό χώρο

Διπλά τζάμια στο διαμέρισμα

Γυάλινες πόρτες στο εσωτερικό

Γυάλινη οθόνη ντους

Γωνιακό διαμέρισμα με θέα στη βεράντα

Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό

Απόφαση πίσω από γυάλινα χωρίσματα, ή λόγους για καθολική λατρεία

Μοναδικά χωρίσματα από γυαλί στο διαμέρισμα θα δημιουργήσουν μια ξεχωριστή διάθεση, θα δώσουν προσοχή στον εαυτό τους, θα γίνουν μια ενωτική αρχή με άλλα υλικά φινιρίσματος. Και γιατί; Επειδή τα συρόμενα υαλοστάσια (ή στερεά) είναι:

 • καθολικότητα. Ο συνδυασμός γυαλιού και ξύλου, μέταλλο είναι ιδανικός, έτσι ώστε το γυαλί θα γίνει εύκολα μέρος ενός από τα μοντέρνα εσωτερικά στυλ, ή σχεδιασμός σε ιστορικό, φυσικό ή εθνικό στυλ.
 • αξιοπιστία και ανθεκτικότητα, συμπεριλαμβανομένης της έννοιας της μηχανικής ασφάλειας. Το ειδικά γυαλισμένο και επεξεργασμένο γυαλί δεν θα καταστραφεί σε μικρά κομμάτια κατά τη στιγμή της σπάσιμο, επομένως, δεν θα είναι σε θέση να τραυματίσει ένα μέλος της οικογένειας ή τους επισκέπτες. Η αξιοπιστία της στερέωσης δεν θα επιτρέψει στα παιγμένα παιδιά να κατεδαφίσουν τη δομή από τα στηρίγματα. Και θα είστε βέβαιοι ότι το δωμάτιο με γυάλινα χωρίσματα είναι ασφαλές για τα παιδιά.
 • φυσικοχημικές παράμετροι που επιτρέπουν τη χρήση γυάλινων χωρισμάτων για το μπάνιο, την κουζίνα, οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο με ειδικό καθεστώς υγρασίας και θερμοκρασίας.
 • οικολογική, βιολογική ασφάλεια. Οι δείκτες αυτοί καθιστούν τη ζήτηση μεταξύ των ανθρώπων που οδηγούν υγιεινό τρόπο ζωής, επιδιώκοντας να χρησιμοποιούν μόνο φυσικά υλικά στην καθημερινή τους ζωή.
 • εύκολη εγκατάσταση λόγω του χαμηλού ειδικού βάρους του γυαλιού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να εξεταστεί όχι μόνο η ευκολία της εργασίας των ειδικών, αλλά και η έλλειψη ανάγκης για ειδικές άδειες κατά την εγκατάσταση διαμερισμάτων στο διαμέρισμα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα δικά σας χρήματα και το χρόνο!
 • μέγιστο φυσικό φως, τα πλεονεκτήματα των οποίων είναι αρκετά αισθητά σε ένα διαμέρισμα μιας μικρής περιοχής?
 • αυξάνοντας οπτικά την ένταση του δωματίου. Γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα θα δημιουργήσει μια ιδιαίτερη διάθεση, κάνουν το δωμάτιο μαγικό - χωρίς βαρύτητα, ογκώδες και το φως?
 • ευκολία φροντίδας. Το γυαλί δεν φοβάται μικρές μηχανικές βλάβες, σκόνη, βρωμιά, γιατί όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν με εύκολη φροντίδα και ξεχωριστό γυάλισμα.

Γυάλινο χώρισμα με μοτίβο

Μαύρο και γκρι γυάλινο χώρισμα

Διαχωριστικό μαύρου γυαλιού

Γυάλινο χώρισμα στο διαμέρισμα

Διαχωριστικό από παγωμένο γυαλί

Διαχωριστικό από παγωμένο γυαλί στο μπάνιο

Γυάλινο χώρισμα στο διάδρομο

Γυάλινο χώρισμα στο μπάνιο και στο υπνοδωμάτιο

Γυάλινες πόρτες σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα

Γυάλινες πόρτες στο σαλόνι

Γυαλί διαχωριστικό στο εσωτερικό

Διαφανείς πόρτες υαλοκαθαριστήρων

Πολλά πράγματα είναι δυνατά: διακόσμηση διαχωριστικών γυαλιού

Παρά το γεγονός ότι πολλοί επιλέγουν διαφορετικούς τύπους χωρισμάτων γυαλιού μόνο για την πρακτικότητα και τη λειτουργικότητά τους, το αισθητικό συστατικό παραμένει. Το γυαλί πάντα δελεάζει, αιχμαλωτίζει, συναρπάζει με μια βαθιά δύναμη, μια μυστική έννοια, που εξυπηρετεί τόσο ως διαχωριστικό όσο και ως ενοποιητική αρχή στο εσωτερικό.

Γυάλινα χωρίσματα στο μπάνιο

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι καλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων προτιμούν τα χωρίσματα από γυαλί όχι σε ένα απλό μεταλλικό σκελετό, αλλά σε επιλογές από αλουμίνιο ή ξύλο για να δώσουν στο δωμάτιο εκφραστικότητα, φυσικότητα και αισθησιασμό. Η επιλογή ενός διαμερίσματος σε ένα ξύλινο πλαίσιο είναι μια εξαιρετική ιδέα για ένα δωμάτιο σε ιαπωνικό ή τροπικό στυλ. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όχι μόνο διαφανές, αλλά και παγωμένο γυαλί, το οποίο προστατεύει από τα αδιάκριτα μάτια.

Γυάλινα χωρίσματα με έβενο στο εσωτερικό

Ως επιλογή για τη διακόσμηση ενός γυάλινου διαμερίσματος - μια βαφή ζωγραφικής στην επιφάνεια, που γίνεται από έμπειρο σχεδιαστή.Συνήθως, τέτοια σχέδια είναι θολά, δεν είναι ακριβή, ελαφριά και ευάερα για να συμπληρώσουν μόνο τη βασική ιδέα του εσωτερικού, να μην το συσσωρεύσουν. Μια κομψή επιλογή είναι μια ειδική ταινία που προσομοιώνει ένα παράθυρο από βιτρό. Μια τέτοια λύση μπορεί να εφαρμοστεί στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους ως εστιακό σημείο διακόσμησης ή σε οποιοδήποτε άλλο εσωτερικό για να σκιάσει τη συνολική παλέτα χρωμάτων. Πάρτε χρόνο για να επιλέξετε ένα διαμέρισμα και βεβαιωθείτε ότι είναι απαραίτητο στο εσωτερικό σας!

Γυάλινο χώρισμα στο ντουλάπι

Γυάλινο χώρισμα στην περιοχή εργασίας

Γυάλινο χώρισμα σε μοντέρνο εσωτερικό

Οι γυάλινες πόρτες σε ένα φωτεινό εσωτερικό

Γυάλινο διαμέρισμα στο εσωτερικό

Γυάλινο χώρισμα στο μπάνιο

Γυάλινη οθόνη ντους

Γυάλινο χώρισμα μεταξύ του καθιστικού και της μελέτης

Ντους από γυαλί

Γυαλί μπλοκ στο εσωτερικό του μπάνιου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)