Υγρή ταπετσαρία στο μπάνιο (20 φωτογραφίες)

Για το σχεδιασμό των τοίχων του μπάνιου, η χρήση κεραμικών πλακιδίων έχει ήδη γίνει παραδοσιακή. Έχει εδραιωθεί ως αξιόπιστο και ανθεκτικό υλικό και φαίνεται ότι δεν υπάρχει αντικατάσταση γι 'αυτό. Ωστόσο, η τεχνολογία δεν παραμένει ακίνητη. Για να διαφοροποιήσει το εσωτερικό θα βοηθήσει υγρά ταπετσαρία στο μπάνιο, τα οποία παράγονται σύμφωνα με τα τελευταία επιτεύγματα της βιομηχανίας στον τομέα των οικοδομικών υλικών. Οι ιδιότητές τους σας επιτρέπουν να επεκτείνετε το εύρος τέτοιων ταπετσαριών και να αλλάξετε τον σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου.

Υγρή ταπετσαρία

Υγρή ταπετσαρία

Πρώτη γνωριμία

Το υγρό ταπετσαρία είναι ένας γύψος, το κύριο συστατικό του οποίου είναι η κυτταρίνη. Έδωσε το δικαίωμα σε αυτό το υλικό να ονομάζεται ταπετσαρία. Διατίθεται σε μορφή σκόνης. Το χρώμα της σύνθεσης εξαρτάται από τη χρησιμοποιούμενη βαφή. Εκτός από αυτό περιλαμβάνονται συστατικά από βαμβάκι και υφαντικές ίνες. Επίσης, η σύνθεση μπορεί να περιέχει ξηρά άλγη, φλοιό δέντρου, μίκα, κλπ.

Υγρή ταπετσαρία

Υγρή ταπετσαρία

Μόλις εμφανίστηκαν υγρά ταπετσαρία για το μπάνιο στην αγορά κατασκευών, δεν κέρδισαν μεγάλη δημοτικότητα. Οι πρώτες παρτίδες έγιναν κυρίως από ίνες κυτταρίνης. Για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής, απαιτείται πρόσθετη επικάλυψη με στρώμα βερνικιού. Διαφορετικά, ένας τέτοιος γύψος θα μπορούσε να διαρκέσει μερικούς μήνες. Χωρίς βερνίκι, η ταπετσαρία απορρόφησε έντονα την υγρασία και πήρε μια ασυνήθιστη εμφάνιση. Αυτή η ιδιότητα του νέου υλικού τελικής επεξεργασίας δεν θα μπορούσε να αφήσει θετικά σχόλια για τον εαυτό του.

Υγρή ταπετσαρία

Ωστόσο, η ιδέα του σχεδιασμού δεν παραμένει σταθερή και, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία προηγούμενων σφαλμάτων, αναπτύχθηκε μια νέα σύνθεση ειδικών μειγμάτων. Τώρα δεν φοβάται όχι μόνο πιτσίλισμα νερού και υδρατμούς, αλλά και θερμοκρασιακές διαφορές.

Υγρή ταπετσαρία

Σήμερα, υγρή ταπετσαρία είναι μια ειδική σκόνη συσκευασμένη σε πλαστικές σακούλες. Για να το χρησιμοποιήσετε, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε καλά.

Υγρή ταπετσαρία

Διακοσμητικές δυνατότητες του υλικού

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η επιλογή διαφορετικών επιλογών διακόσμησης. Όταν χρησιμοποιείτε τακτική ταπετσαρία, υπάρχει μόνο μία επιλογή - το χρώμα και η ποιότητα που αγοράσατε, αλλά μπροστά από υγρή ταπετσαρία υπάρχει ένα ευρύ πεδίο για πειράματα. Μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα, να παίξετε με το χρώμα.

Υγρή ταπετσαρία

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τελειώσετε τους τοίχους στο μπάνιο με ένα χρώμα. Ωστόσο, τίποτα δεν εμποδίζει, αν το χρώμα βαρεθεί με την πάροδο του χρόνου, εφαρμόστε ένα νέο μίγμα με ψηφιδωτά στοιχεία. Αν και συχνότερα χρησιμοποιούν μια σκόνη, αλλά αλλάζουν σε διαφορετικά χρώματα.

Τα φωτεινά χρώματα θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε κομψό κόσμημα με τη μορφή λωρίδων, γεωμετρικών μοτίβων ή ακόμη και ζωγραφικής. Για να γίνει αυτό, στην προετοιμασμένη επιφάνεια τοίχου, αρκεί να σχεδιάσετε ένα περίγραμμα του μελλοντικού σχεδίου και στη συνέχεια να το διακοσμήσετε με μια σύνθεση διαφορετικών χρωμάτων.

Η επίδραση γυψοσανίδας στους τοίχους επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών κυλίνδρων σε επίστρωση δύο στρωμάτων. Η πρώτη σύνθεση εφαρμόζεται σε ένα λεπτό στρώμα. Και το δεύτερο στρώμα, παχύτερο, τυλίγεται με ανακουφιστικό κύλινδρο.

Υγρή ταπετσαρία

Τύποι υγρών ταπετσαριών

Πριν να ρωτήσετε αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε υγρή ταπετσαρία, είναι καλύτερα να μάθετε τι είναι.

 • Η βάση της ταπετσαρίας "μεταξιού" είναι οι ίνες μεταξιού. Θεωρούνται ως η υψηλότερη ποιότητα λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους και της αντοχής τους στο ηλιακό φως. Η κάλυψη αυτή είναι πολύ δαπανηρή.
 • Ο πλησιέστερος ανταγωνιστής στην επίστρωση μεταξιού είναι ταπετσαρία κυτταρίνης. Είναι σημαντικά κατώτερα από το μετάξι στην ποιότητα και την εμφάνιση, αλλά είναι τα φθηνότερα από ολόκληρη τη σειρά υλικών.
 • Η μεσαία επιλογή είναι ταπετσαρία μεταξιού-κυτταρίνης.

Υγρή ταπετσαρία

Επίσης, υγρή ταπετσαρία στο μπάνιο μπορεί να χωριστεί σε δύο κατηγορίες:

 • Συσκευασμένα σε τσάντες και σχεδόν έτοιμα για χρήση. Απλά πρέπει να προσθέσετε νερό.
 • Ως βάση για τη ζωγραφική. Υπάρχει μόνο ένα χρώμα - λευκό. Οι επαγγελματίες, χρησιμοποιώντας διάφορες χρωστικές, επιτυγχάνουν ποικιλία αποχρώσεων.

Υγρή ταπετσαρία

Τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού

Πολλοί ακόμα, παρά το γεγονός ότι οι υγρές ταπετσαρίες για το μπάνιο χρησιμοποιούνται με επιτυχία στην εσωτερική διακόσμηση, προτιμούν τα διακοσμητικά υλικά που δοκιμάζονται στο χρόνο. Παρόλο που η πρώτη είναι πιο εύκολη στη φροντίδα: σκόνη, σκόνη, μούχλα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από μια τέτοια επιφάνεια.

Υγρή ταπετσαρία

Ως υλικό διακόσμησης, υγρή ταπετσαρία στο μπάνιο φαίνεται πολύ κατάλληλη. Παρά την καινοτομία και την ασυνήθιστη γνώση τους, κέρδισαν γρήγορα δημοτικότητα και άρχισαν να χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση διαφόρων δωματίων. Εάν το εσωτερικό επιλέγεται με επιτυχία για τέτοιες διακοσμήσεις τοίχων, τότε κάθε δωμάτιο μπορεί να γίνει μοναδικό και μοναδικό.

Υγρή ταπετσαρία

Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου γύψου περιλαμβάνουν:

 • Μακροζωία;
 • Φιλική προς το περιβάλλον
 • Αντιστατικό;
 • Ελαστικότητα;
 • Ηχομόνωση;
 • Αντοχή στη θερμότητα.
 • Διατηρησιμότητα.;
 • Αντοχή στο φως.

Λίγα μειονεκτήματα

Παρά τις αξιοσημείωτες αυτές ιδιότητες, η υγρή ταπετσαρία στο μπάνιο έχει αρκετά μειονεκτήματα:

 • Υψηλής ποιότητας ανθεκτικό στην υγρασία υλικό είναι ακριβό.
 • Η προπαρασκευαστική φάση είναι αρκετά επίπονη. Προκειμένου το υλικό να συγκρατείται με ασφάλεια στους τοίχους, είναι απαραίτητο να περάσετε από πολλά στάδια: χτυπώντας μικρές ρωγμές, τρίβοντας, εφαρμόζοντας ένα αστάρι. Αν παραλείψετε ένα είδος εργασίας, στο τέλος μπορείτε να πάρετε μια διαφορετική απόχρωση στο φινίρισμα ή γενικά ολόκληρη η επιφάνεια θα λεκιάσει.
 • Απαιτείται υπομονή και ελάχιστη εμπειρία με ένα εργαλείο όπως ένα μαχαίρι στόκος.
 • Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ψεύτικου. Η ποιότητα του υλικού θα εμφανιστεί μόνο μετά την προετοιμασία του μίγματος και την εφαρμογή του στον τοίχο.

Υγρή ταπετσαρία

Κολλήστε υγρή ταπετσαρία στον τοίχο

Η όλη διαδικασία χωρίζεται σε διάφορα στάδια: την προετοιμασία των τοίχων, την προετοιμασία του κονιάματος, την εφαρμογή υγρών ταπετσαριών.

Προετοιμασία τοίχου

 1. Τα νύχια, οι βίδες, οι πείροι, καθώς και τα μεταλλικά και πλαστικά ενσωματωμένα εξαρτήματα αφαιρούνται.
 2. Αφαιρούνται όλα τα ελαττώματα, οι λάκκοι, οι οπές και οι μικρές κοιλότητες μεγαλύτερες από 2 mm.
 3. Η επιφάνεια των τοιχωμάτων είναι γεμάτη με ένα πρότυπο βαθύ βάθος διείσδυσης. Εφαρμόζεται σε 2-3 δόσεις με διάλειμμα 3 ωρών.

Υγρή ταπετσαρία

Παρασκευή διαλύματος

Το μείγμα τελειώματος χύνεται σε ένα δοχείο κατάλληλου μεγέθους. Ακριβώς σύμφωνα με τη συνταγή που αναγράφεται στη συσκευασία, προστίθεται νερό. Το διάλυμα αναμειγνύεται καλά. Είναι σημαντικό να χνουρήσετε τη λύση έτσι ώστε να μην παραμείνουν συστάδες. Το προκύπτον μείγμα πρέπει να διατηρείται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα: από 6 έως 12 ώρες και μόνο μετά από αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί το διάλυμα. Για να επιταχυνθεί η διαδικασία, η προετοιμασία του μίγματος μπορεί να ξεκινήσει στο στάδιο της προετοιμασίας των τοιχωμάτων.

Υγρή ταπετσαρία

Εφαρμογή υγρής ταπετσαρίας

Για να εφαρμόσετε υγρά ταπετσαρία στο μπάνιο, χρειάζεστε εργαλεία:

 • μυστρί?
 • πλαστικό τρίφτη?
 • σπάτουλα κατασκευής.
 • πιστόλι ψεκασμού.

Υγρή ταπετσαρία

Η ίδια η διαδικασία είναι παρόμοια με την τοποθέτηση στόκος στους τοίχους. Μια σπάτουλα από το δοχείο συλλέγει ένα μέρος του διαλύματος, εφαρμόζεται στον τοίχο και τρίβεται με ένα τρίφτη σε αυτό με ένα στρώμα πάχους 2-3 mm. Είναι καλύτερο να εφαρμόσετε τη λύση σε μικρές περιοχές στην ήδη επεξεργασμένη περιοχή τοιχώματος. Ο πλαστικός τρίφτης πρέπει να συγκρατείται έτσι ώστε η εμπρόσθια άκρη να ανυψώνεται με μικρή γωνία 5 ° -15 ° σε σχέση με τον τοίχο. Δεν απαιτείται μεγάλη προσπάθεια · το κύριο πράγμα είναι να διατηρηθεί το απαιτούμενο πάχος.

Υγρή ταπετσαρία

Αφού γεμίσετε περίπου 1 m², μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό τρίφτη βυθισμένο στο νερό για να εξομαλύνετε την περιοχή φινιρίσματος έτσι ώστε να μην παραμείνουν αυλάκια. Στη συνέχεια επεξεργάζεται το επόμενο τμήμα του τοίχου.

Υγρή ταπετσαρία

Εάν μετά την εργασία ολόκληρη η λύση δεν μπορούσε να καταναλωθεί, μπορεί να σωθεί. Το τελικό διακοσμητικό μίγμα μπορεί να αποθηκευτεί για δύο εβδομάδες σε μια καλά δεμένη πλαστική σακούλα. Μπορεί να είναι χρήσιμο εάν, μετά την ξήρανση του τελικού υλικού, εντοπιστούν δευτερεύουσες ατέλειες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)