DIY μπάνιο: πραγματικότητα ή χρήματα κάτω από την αποχέτευση; (84 φωτογραφίες)

Ένα μικρό μπάνιο παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή κάθε νοικοκυριού, ξεκινάμε την ημέρα μας με αυτό και συχνά αυτό το δωμάτιο είναι το τελευταίο που επισκέπτεστε πριν πάτε για ύπνο. Ο ρόλος του μπάνιου στο διαμέρισμα είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί, ως εκ τούτου, η προσοχή σε αυτό το δωμάτιο είναι αυξημένη. Η επισκευή αυτού του δωματίου απαιτεί σοβαρές οικονομικές επενδύσεις, καθώς συνδυάζει παραδοσιακά την τελική εργασία και την αντικατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων. Υπάρχει πιθανότητα να σώσει χωρίς να θυσιάσει το τελικό αποτέλεσμα; Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν επισκευάσετε το μπάνιο με τα χέρια σας, πράγμα που θα μειώσει το κόστος κατά 40-50%.

Αντίκες στο μπάνιο

Εμπνευσμένο από το σπίτι μπάνιο

DIY μπάνιο μπεζ

Λευκό μπάνιο στο Χρουστσόφ

DIY μπάνιο λευκό

Το DIY μπάνιο είναι μεγάλο

DIY μπάνιο με σύνορα

Η αναμόρφωση του μπάνιου στο Χρουστσόφ με τα χέρια τους φαίνεται να είναι απλή υπόθεση και πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων αποφασίζουν εύκολα για αυτό το γεγονός. Σε διαμερίσματα με βελτιωμένη διάταξη, ένα μεγάλο μπάνιο δημιουργεί αμφιβολίες όχι μόνο για τον όγκο της εργασίας, αλλά και για την πολυπλοκότητα των επικοινωνιών. Ωστόσο, σήμερα, οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης και οι σωλήνες νερού από κεραμοειδή μοιάζουν με σχεδιαστή περισσότερο από κάθε τεχνίτη στο σπίτι που μπορεί να χειριστεί. Μην φοβάστε, γιατί ένα ανακαινισμένο μπάνιο με τα χέρια σας θα σώσει ένα αξιοπρεπές ποσό.

DIY μπάνιο μαύρο

DIY μπάνιο μαύρο και άσπρο

DIY μπάνιο με διακοσμητική πέτρα

DIY μπάνιο με διακόσμηση

DIY ξύλινο μπάνιο

Πώς μπορώ να επισκευάσω ένα μπάνιο με τα χέρια μου;

Η επισκευή αξίζει το κλειδί, τα περισσότερα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται, οι σωλήνες και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις έχουν περίπου την ίδια διάρκεια ζωής. Για να αποσυναρμολογήσετε την μπανιέρα για την τοποθέτηση των πλακιδίων δαπέδου και στη συνέχεια και πάλι για να εκτελέσετε αυτή τη λειτουργία μετά από 4-5 χρόνια για να αλλάξετε τους σωλήνες δεν είναι λογική. Εύκολη νέα διακόσμηση στο μπάνιο με τα δικά σας χέρια είναι οι πολλοί νέοι άποικοι που εγκαθίστανται σε ένα σπίτι των οποίων η ηλικία δεν υπερβαίνει τα 3-4 χρόνια. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, συνιστάται μια σημαντική ενημέρωση, παρόμοια με την επισκευή ενός λουτρού στο Χρουστσόφ - με πλήρη αντικατάσταση ή πλήρη έλεγχο των επικοινωνιών.

Η επισκευή ενός συνηθισμένου μπάνιου πρέπει να αρχίσει με το σχέδιο. Σε αυτό το στάδιο, προγραμματίζεται προϋπολογισμός, πραγματοποιούνται μετρήσεις, βάσει των οποίων υπολογίζεται η ποσότητα των απαραίτητων υλικών. Είναι απαραίτητο να αγοράσετε τα πάντα εκ των προτέρων, δεδομένου ότι είναι καλύτερο να μην καθυστερήσει η επισκευή του μπάνιου και τουαλέτας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα νοικοκυριά δεν θα το καταλάβουν.

DIY μπάνιο σε ρουστίκ ύφος

DIY μπάνιο με ξύλινα έπιπλα

DIY μπάνιο στο σπίτι

DIY μπάνιο με ντους

DIY λουτρό ψαριού

Το πρώτο στάδιο είναι η αποσυναρμολόγηση, κατά την οποία αφαιρείται και αφαιρείται η παλιά μπανιέρα ή η καμπίνα ντους, αφαιρούνται οι αναμικτήρες, οι βρύσες και τα ντους. Εκτελούνται οι ακόλουθες λειτουργίες:

  • παλιά κεραμίδια βγαίνουν από τους τοίχους και το πάτωμα?
  • τα πλαστικά πάνελ ή το γυψοσανίδα που είναι ανθεκτικά στην υγρασία αφαιρούνται από την οροφή εάν υπάρχει παρόμοιο φινίρισμα.
  • Οι σωλήνες αποχέτευσης και οι παλιές σωλήνες νερού αποσυναρμολογούνται μέχρι τα σημεία εισόδου των επικοινωνιών στο διαμέρισμα.

Ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο παραμένει στην αρχική του μορφή, στην οποία εμφανίστηκε πριν από τους τελειωτές μετά την κύρια κατασκευαστική εργασία.

Συνιστάται η επισκευή και αδιαβροχοποίηση του δαπέδου, αυτό θα προστατεύσει από διαρροές, οι οποίες, δυστυχώς, δεν είναι σπάνιες σε αστικά διαμερίσματα. Για να γίνει αυτό, οι ρωγμές επισκευάζονται από τις ενώσεις επισκευής, μετά την οποία οι τοίχοι καλύπτονται με μια ειδική σύνθεση πολυμερούς στεγανοποίησης σε ύψος 10-15 cm.Διακρίνονται από την ευκολία εφαρμογής και από έναν σύντομο χρόνο πολυμερισμού, ο οποίος θα επιτρέψει να μην καθυστερήσουν οι εργασίες επισκευής.

DIY μπάνιο μπλε

DIY μπάνιο στο Χρουστσόφ

Βιομηχανικό στυλ για μπάνιο

DIY εσωτερικό μπάνιο

DIY επικοινωνίες επισκευής μπάνιου

Το πιο δύσκολο βήμα επισκευής για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού είναι η τοποθέτηση των επικοινωνιών. Τα σύγχρονα υλικά σας επιτρέπουν να εγκαταλείψετε τις μηχανές συγκόλλησης και τις υπηρεσίες επαγγελματιών υδραυλικών. Για την παροχή κρύου και ζεστού νερού, μπορείτε να επιλέξετε σωλήνες από πολυπροπυλένιο ή μέταλλο-πλαστικό. Με ένα ευρύ φάσμα εξαρτημάτων μπορείτε να κατευθύνετε τις πιο πολύπλοκες ρυθμίσεις.

Η εμφάνιση των σωλήνων από PVC για τα λύματα επέτρεψε να εγκαταλείψουν οποιοδήποτε άλλο υλικό κατά την τοποθέτηση αυτού του τύπου επικοινωνιών. Είναι ελαφρύ, ανθεκτικό, αποσυναρμολογημένο και συναρμολογημένο πολύ απλά, γεγονός που επιτρέπει στην περίπτωση μπλοκαρίσματος να καθαρίσει γρήγορα το σωλήνα. Ένα ευρύ φάσμα εξαρτημάτων βοηθά στη συναρμολόγηση και τη σφίξιμο του συστήματος.

DIY μπάνιο με πλαστικό μάρμαρο

DIY μπάνιο με πλακάκια χοίρου

DIY μπάνιο με ντους

Καλλωπισμένο μπάνιο

DIY μπάνιο με πέτρα

Πώς να επισκευάσετε την οροφή στο μπάνιο με τα χέρια σας

Ο καθένας μπορεί να κάνει μια όμορφη οροφή στο μπάνιο με τα δικά του χέρια σήμερα, χάρη στην παρουσία υλικών όπως πλαστικοποιημένη και πλαστική επένδυση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, επιλέγονται ουδέτερα λευκά πάνελ από PVC. Οι διαστάσεις του δωματίου είναι μικρές, επομένως δεν συνιστάται η χρήση σκούρου υλικού φινιρίσματος. Για ομοιόμορφα ταβάνια, τα πάνελ μπορούν να κολληθούν με κόλλα στερέωσης. Εάν η ευθυγράμμιση είναι απαραίτητη και αρκετό ύψος - αξίζει να χρησιμοποιείτε το σύστημα προφίλ για γυψοσανίδα. Βασίζεται σε εξαρτήματα κατασκευασμένα από γαλβανισμένο ατσάλι, το οποίο θα διαρκέσει πολύ καιρό σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.

DIY μπάνιο με κρεμαστό ντουλάπι

DIY δάπεδο μπάνιου

DIY μπάνιο με ράφια

DIY μπάνιο ανώτατο όριο

DIY μπάνιο απλό σχέδιο

DIY μπάνιο με νεροχύτη

DIY ρύθμιση του μπάνιου

DIY επισκευή μπάνιου

DIY μπάνιο ρετρό

Μια εναλλακτική λύση είναι η οροφή του ράφι, αλλά το κόστος της είναι υψηλότερο από τους οδηγούς για γυψοσανίδες και πλαστικά πάνελ. Και τα δύο συστήματα σας επιτρέπουν να ενσωματώσετε το αρχικό σύστημα φωτισμού στην οροφή, γεγονός που θα προσθέσει επιπλέον έκκληση στο εσωτερικό. Δεν αξίζει να φοβόμαστε ότι τα πάνελ τυχαία ξεφλουδίζουν, εξασθενίζουν και πέφτουν. Η σωστή εγκατάσταση παρέχει μια σταθερή και αξιόπιστη στερέωση και μετά την ολοκλήρωση με πλακάκια μπάνιου, στην οροφή θα εμφανιστεί πρόσθετη υποστήριξη.

Το μπάνιο που φτιάχνεται από κεραμικά πλακίδια στο Χρουστσόφ

Μπάνιο φτιαγμένο από κεραμίδι από πορσελάνη

DIY μπάνιο με τοίχο από τούβλα

DIY μπάνιο με συνδυασμό

Πώς να φτιάξετε ένα όμορφο πάτωμα στο μπάνιο με τα χέρια σας

Το κύριο υλικό για το φινίρισμα του δαπέδου του μπάνιου είναι το κεραμικό πλακίδιο, το εναλλακτικό του οποίου είναι κεραμίδι από πορσελάνη ή κεραμίδι κλίνκερ. Πιο πρωτότυπες ιδέες για το μπάνιο περιλαμβάνουν τη χρήση ενός laminate βασισμένου σε PVC ή φυσικό ξύλο - αδιάβροχο teak. Αυτά τα υλικά έχουν υψηλό κόστος και δεν είναι κατάλληλα για επισκευές του προϋπολογισμού.

DIY μπάνιο με ροζ βάθρο

DIY μπάνιο γκρι

Εξάγωνο κεραμιδάκι

DIY μπάνιο με γυψομάρμαρο

DIY μπάνιο σε μοντέρνο στιλ

DIY μπάνιο τοίχο

DIY μπανιέρες μπάνιου

DIY μπάνιο φωτεινό

DIY τουαλέτα

Τα μικρά μπάνια και τα δωμάτια σύνθετου σχήματος απαιτούν ειδική προσέγγιση όταν εργάζεστε με πλακάκια δαπέδου. Συνιστάται η τοποθέτηση από την πόρτα προς τον τόπο όπου θα εγκατασταθεί το μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, το κεραμίδι που θα πρέπει να περικοπεί θα είναι κρυμμένο από την άποψη. Είναι βέλτιστο να χρησιμοποιείτε κεραμίδι 300x300 mm, το οποίο τοποθετείται σύμφωνα με την απρόσκοπτη τεχνολογία. Για εργασία, χρησιμοποιείται ειδική κόλλα για πλακάκια δαπέδου, η οποία εφαρμόζεται με σπάτουλα. Χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο κτιρίου θα κάνει το πάτωμα στο μπάνιο do-it-yourself απόλυτα επίπεδη.

DIY μπάνιο με πάτωμα αντίθεση

DIY μπάνιο καφέ

DIY μπάνιο ζωγραφισμένο

DIY μπάνιο με κόκκινη διακόσμηση

DIY μπάνιο στο διαμέρισμα

Κομψό και πρακτικό τοίχο μπάνιου για μπάνιο

Η χρήση κεραμικών πλακιδίων σας επιτρέπει να σχεδιάσετε όμορφα ένα μπάνιο σε οποιοδήποτε στυλ. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία συλλογών που μιμούνται φυσική πέτρα, πολύτιμο ξύλο και ακριβές ποικιλίες δέρματος. Παρά την ποικιλομορφία αυτή, πολλοί προτιμούν ένα σχέδιο θαλάσσιου στυλ και αποκτούν ανέξοδη κεραμικά σε τυρκουάζ χρώματα.

To do-it-yourself διακόσμηση μπάνιου γίνεται όμορφα από τα διακοσμητικά στοιχεία που πηγαίνουν στις συλλογές όλων των μεγάλων κατασκευαστών. Πρόκειται για διάφορα πάνελ, σύνορα και διακοσμητικά πλακίδια με μοτίβο. Η διακόσμηση δεν προκαλεί δυσκολίες, αφού όλα αυτά τα στοιχεία έχουν διαστάσεις που αντιστοιχούν στο κεραμίδι βάσης. DIY διακόσμηση για το μπάνιο είναι κολλημένο χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία με τα συνηθισμένα πλακάκια. Χρησιμοποιείται μια τεχνική με ραφές κοπής.Γι 'αυτό, χρησιμοποιούνται διασταυρώσεις, με τη βοήθεια των οποίων σχηματίζονται ραφές, στη συνέχεια γεμίζονται με αδιάβροχο ενέματα.

Τα κεραμίδια τοποθετούνται από κάτω προς τα πάνω, χρησιμοποιώντας την κόλλα που συνιστάται για κεραμικά της επιλεγμένης μορφής. Μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση σε ολόκληρη την περίμετρο από τα πλακάκια δαπέδου. Η δεύτερη επιλογή είναι να αρχίσετε να εργάζεστε κάτω από την μπανιέρα από την τρίτη σειρά για να αποφύγετε την ολίσθηση της, μια γαλβανισμένη λωρίδα χάλυβα τοποθετείται στον τοίχο.

DIY μπάνιο με πολυστρωματικά έπιπλα

Κάνετε το δικό σας μπάνιο στο πατάρι

Το DIY μπάνιο είναι μικρό

DIY μπάνιο στη σοφίτα

Για να κάνετε μια διακόσμηση λουτρών με τα χέρια σας ευχαριστημένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα με το εντυπωσιακό σχεδιασμό της, θα πρέπει να κάνετε μια διάταξη σε ένα φύλλο χαρτιού. Το κεραμίδι που κολλάει στην έξοδο των επικοινωνιών πρέπει να προεξέχει με κορώνα της επιθυμητής διαμέτρου. Η ακτίνα της οπής πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τη διάμετρο του σωλήνα, ένα μικρό κενό μπορεί να επισκευαστεί με ενέματα για κεραμικά πλακίδια. Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους απλούς κανόνες, μπορείτε να κάνετε τους τοίχους στο μπάνιο με τα χέρια σας ποιοτικά και όμορφα. Μια εναλλακτική λύση για το κεραμικό πλακίδιο μπορεί να είναι τα πλαστικά πάνελ, η εγκατάσταση των οποίων πραγματοποιείται σε ένα προφίλ για γυψοσανίδα.

DIY μπάνιο με πλυντήριο ρούχων

DIY μπάνιο με έπιπλα

Κάντε το μινιμαλιστικό μπάνιο

DIY μπάνιο σε μοντέρνο στιλ

DIY μπάνιο σε μονόχρωμη σχεδίαση

DIY μπάνιο με μπλε μωσαϊκό

DIY μπάνιο με μωσαϊκό

DIY μαρμάρινο μπάνιο

DIY μπάνιο κατασκευασμένο από φυσικά υλικά

DIY επισκευή τελικό στάδιο

Αφού το εσωτερικό του μπάνιου είναι έτοιμο, παραμένει η εγκατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων. Όλα ξεκινούν με την εγκατάσταση και τη σύνδεση του λουτρού. Οι κατασκευαστές σήμερα προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από ακρυλικά μοντέλα, προσφέροντας μικρό βάρος και κομψό σχεδιασμό. Μπορείτε να το τοποθετήσετε μόνοι σας, αλλά η εγκατάσταση ενός λουτρού από χυτοσίδηρο απαιτεί βοήθεια. Τα μοντέλα αυτού του υλικού είναι βαριά, αλλά προσελκύονται από την αντοχή τους και τις εξαιρετικές θερμικές επιδόσεις. Κρατούν ζεστό για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο θα εκτιμηθεί από εκείνους που επιθυμούν να ακολουθήσουν τις διαδικασίες ύδρευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πλήρης επισκευή και αναδιαμόρφωση στο μπάνιο με εγκατάσταση νεροχύτη, βρύσες και ντους, θερμαινόμενη κρεμάστρα για πετσέτες. Μπορείτε να εκτελέσετε επιπλέον διακόσμηση του δωματίου, αλλά οι διαστάσεις του σπάνια επιτρέπουν την εγκατάσταση ευχάριστων, αλλά όχι πρακτικών μικροδουλών. Η τελική πινελιά είναι η τοποθέτηση πλακών στην πόρτα από το εσωτερικό του μπάνιου.

DIY μπάνιο σε νεοκλασικό στιλ

DIY μπάνιο με κόγχες

DIY μπάνιο με ταπετσαρία

DIY μπάνιο plain

DIY μπάνιο διακόσμηση

DIY μπάνιο με γκρι τελειώματα

DIY μπάνιο φινίρισμα

DIY μπάνιο με διαμέρισμα

DIY μπάνιο με κεραμίδια

Με τον σωστό σχεδιασμό, την προσεκτική επιλογή των υλικών και τη μελέτη των τεχνολογιών εργασίας, όλοι μπορούν να επισκευαστούν στο μπάνιο. Είναι πολύ σημαντικό να αγοράσετε εκ των προτέρων όλα τα εργαλεία, το φινίρισμα και τα δομικά υλικά. Αυτό θα κάνει τις επισκευές πιο γρήγορες και πιο αποτελεσματικές, καλύτερης ποιότητας και ευκολότερη. Αξίζει να αποφευχθούν καταστάσεις όταν προετοιμάζεται η κόλλα και οι σταυροί για κεραμίδια έχουν τελειώσει ή ένα σύνορο δεν ήταν αρκετό για να ολοκληρωθεί το φινίρισμα. Η επιδιόρθωση στο μπάνιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε τις υπηρεσίες των κατασκευαστών και να αγοράσετε καλύτερα, σύγχρονα υλικά φινιρίσματος.

DIY γωνία μπάνιο

DIY μπάνιο κεραμίδι

DIY μπάνιο στενό

DIY μπάνιο με μοτίβο

DIY μπάνιο wenge

DIY μπάνιο με βιτρό

DIY μπάνιο πράσινο

DIY μπάνιο με καθρέφτη

DIY μπάνιο κίτρινο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)