Μπάνιο σε ένα μοντέρνο στυλ: τα μυστικά της δημιουργίας

Πολλοί από εμάς θέλουν να έχουν όχι μόνο ένα όμορφο και λειτουργικό μπάνιο, αλλά και διακοσμημένο σε μοντέρνο στυλ. Όλα αυτά από το γεγονός ότι σήμερα το μπάνιο εξυπηρετεί όχι μόνο για την υιοθέτηση διαδικασιών νερού, αλλά και για χαλάρωση.

Εσωτερικό μπάνιο

Χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου μπάνιου

Ένα μοντέρνο μπάνιο στοχεύει να είναι το πρότυπο άνεσης και άνεσης. Είναι ευχάριστο να βρεθείτε σε ένα τέτοιο δωμάτιο, να κάνετε μπάνιο και να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα. Κάθε λεπτομέρεια του μπάνιου έχει ως στόχο να διαμορφώσει τη σωστή θετική εντύπωση, δημιουργώντας μια συνολική ατμόσφαιρα.

Η ολοκληρωμένη προσέγγιση του μοντέρνου στυλ σας επιτρέπει να διαχειριστείτε όλες τις πτυχές του μετασχηματισμού από το σχεδιασμό έως τη διακόσμηση. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε την ακολουθία της εργασίας και να βρείτε κάθε στοιχείο ένα μέρος, δηλαδή όταν το εσωτερικό φτάνει στην τελειότητα του.

Αρχική διάταξη

Η πιο κοινή μέθοδος σχεδιασμού είναι να συνδυάσετε την τουαλέτα και το μπάνιο σε ένα πιο ευρύχωρο δωμάτιο. Αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη για όλους, αλλά αν έχετε μια μικρή οικογένεια - μπορείτε να το εξετάσετε με ασφάλεια. Με αυτήν την προσέγγιση, μπορείτε να κερδίσετε σημαντικά το μέγεθος του δωματίου, προσθέτοντας, αντίστοιχα, περισσότερο χώρο για τη δημιουργικότητα των σχεδιαστών.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα πολυώροφο δάπεδο ή οροφή. Αυτό θα δώσει στο μπάνιο σας όχι μόνο την πρωτοτυπία και την πρωτοτυπία, αλλά και την πραγματοποίηση ενός οπτικού zoning του δωματίου. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε μια ομοιότητα ενός βάθρου, που σας επιτρέπει να σηκώσετε ή να πνίξετε το μπάνιο, το οποίο θα είναι η βασική στιγμή του μελλοντικού σας μπάνιου.

Μπάνιο στο βάθρο

Σύγχρονα υλικά

Η επιλογή των υλικών δεν είναι λιγότερο σημαντική από τη διάταξη του δωματίου. Χάρη στην ποιότητα των υλικών, εξασφαλίζεται όχι μόνο η πρακτικότητα του μπάνιου, αλλά και η αντοχή του.

Το μπάνιο είναι το πιο βρεγμένο δωμάτιο στο διαμέρισμα, γι 'αυτό το κύριο κριτήριο κατά την επιλογή υλικών φινιρίσματος είναι η αντοχή στην υγρασία και η αντοχή στο νερό. Η πιο βέλτιστη και συχνά χρησιμοποιούμενη επιλογή είναι το κεραμίδι και οι ποικιλίες του. Το χαμηλό κόστος σε συνδυασμό με μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων κάνουν την επιλογή αυτή πιο δημοφιλής.

Ωστόσο, μπορεί να εξεταστεί μια πιο αποκλειστική προσέγγιση. Υψηλής ποιότητας απομίμηση γρανίτη ή μάρμαρο θα διακοσμήσει ένα μοντέρνο μεγάλο μπάνιο. Ένα τέτοιο εσωτερικό θα διακρίνεται από αυστηρότητα και ακρίβεια.

Λουτρό πέτρας

Μια από τις δημοφιλείς σύγχρονες λύσεις είναι η χρήση οροφής καθρέφτη. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να επιτύχετε σημαντική οπτική επέκταση του χώρου, που είναι ένα σημαντικό σημείο στα μικρά μεγέθη δωμάτια.

Χαρακτηριστικά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην επιλογή υδραυλικών εγκαταστάσεων για ένα μοντέρνο μπάνιο. Είναι σημαντικό όχι μόνο να επιλέξετε υψηλής ποιότητας, βολικές και λειτουργικές επιλογές, αλλά και να τις τοποθετήσετε αρμονικά στο εσωτερικό.

Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ένα κλασικό μπάνιο, δώστε προσοχή σε επιλογές από ακρυλικό ή φυσικό πέτρα.

Ακρυλικό λουτρό

Οι καμπίνες ντους συνδυάζουν επίσης τη σύγχρονη τεχνολογία, την πρακτικότητα και την ευκολία. Μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων που διαφέρουν ως προς τη λειτουργικότητα, το μέγεθος και τα άλλα χαρακτηριστικά τους θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε ένα ντους για τις προτιμήσεις σας.

Η τουαλέτα, καθώς και ο νεροχύτης, πρέπει να επιλέγονται για το σχεδιασμό του επιλεγμένου λουτρού ή ντους.Όταν επιλέγετε εξαρτήματα σωληνώσεων και μίξερ, είναι προτιμότερο να προτιμάτε μοντέρνα μοντέλα. Εάν το μπάνιο σας δεν είναι μεγάλο, αξίζει να εξεταστεί η δυνατότητα χρήσης χρωμίου υδραυλικών, έτσι ώστε να ξεχωρίζει ταυτόχρονα ανάμεσα στο γενικό εσωτερικό και να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της ευρυχωρίας.

Μοντέρνο στυλ

Το σύγχρονο στυλ έχει ομαλές, λαμπερές επιφάνειες, οπότε μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες και απλές επιφάνειες από γυαλί. Πλήρης απόκρυψη όλων των μηχανικών επικοινωνιών, η ορατότητα τους μπορεί να καταστρέψει εντελώς τη δημιουργημένη εικόνα. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε, σε ένα μοντέρνο στυλ δεν απαγορεύεται και, επιπλέον, συνιστά τη χρήση εξαιρετικών λύσεων σχεδόν σε όλα.
Καφέ εσωτερικό μπάνιο

Η επιλογή του χρώματος εξαρτάται, σε μεγαλύτερο βαθμό, από τη διάθεση που χρειάζεστε. Εάν θέλετε να ξυπνήσετε πιο έντονα το πρωί, οι κίτρινες ή πορτοκαλί αποχρώσεις είναι ιδανικές. Εάν το μπάνιο είναι για σας ένα μέρος όπου αναζητάτε την ειρήνη μετά από μια δύσκολη μέρα, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πράσινους ή μπλε τόνους.

Ασυνήθιστη διακόσμηση και παιχνίδι του φωτός

Μην ξεχάσετε να διακοσμήσετε το μπάνιο, γιατί αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της δημιουργίας του αρχικού σχεδιασμού του δωματίου. Χάρη στις μικρές λεπτομέρειες, μπορείτε να δώσετε σε κάθε μπάνιο μια εξαιρετική γοητεία και κομψότητα. Ωστόσο, αν ο ελεύθερος χώρος είναι πολύ περιορισμένος, θα χρησιμοποιήσει βέλτιστα το σχέδιο με μια λειτουργική διακόσμηση.

Διακόσμηση μπάνιου

Ένα παράδειγμα αυτού είναι η χρήση φώτων τοίχου. Μετά από όλα, δεν είναι μόνο ένα σημαντικό λειτουργικό μέρος του μπάνιου, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία για διακόσμηση. Με καθρέφτες στο μπάνιο, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα υπέροχο παιχνίδι φωτός. Επιπλέον, η καλύτερη επιλογή θα ήταν η χρήση λαμπτήρων με λειτουργία ελέγχου φωτεινότητας. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε φωτεινό φωτισμό το πρωί για πιο αποτελεσματική αφύπνιση, και τα βράδια, αντίθετα, αμβλύ για πλήρη χαλάρωση.

Καθρέπτες φωτισμού και μπάνιου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)