Μπάνιο με ντουζιέρα: επιλογές συμπαγούς εγκατάστασης (51 φωτογραφίες)

Κάποιος σαν ένα κλασικό μπάνιο χωρίς καινοτομίες. Κάποιος προτιμά τις καινοτομίες. Για παράδειγμα, ένα μπάνιο με ντους. Πολλά σύγχρονα μπάνια είναι τώρα εξοπλισμένα με όμορφα ντους. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, ποιες είναι οι επιλογές, ποια είναι τα μυστικά και η σοφία του σχεδιασμού ενός εσωτερικού χώρου στο μπάνιο; Αυτό θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Μπάνιο με μπεζ ντους

Μπάνιο με λευκό ντους

Μπάνιο με ντους από μπετόν

Μπάνιο με ντους γυαλιού

Μπάνιο με ντους

Μεγάλο μπάνιο με ντους

Μπάνιο με μαύρο ντους

Μπάνιο με ντουζιέρα σε ξύλο

Σχεδιασμός μπάνιου με ντους

Περισσότερα για το ντους

Είναι σαφές ότι πριν σκεφτείτε να εγκαταστήσετε μια καμπίνα ντους σε ένα μπάνιο, θα πρέπει να ξέρετε τι είναι μια καμπίνα ντους. Γενικά, μια καμπίνα ντους είναι ένα μικρό δωμάτιο με ένα ντους στο οποίο είναι τοποθετημένο. Πλαίσιο, τοίχοι, παλέτα, στέγη, πόρτα, ντους - αυτά είναι τα κύρια συστατικά μιας καμπίνας ντους.

Μπάνιο με ντουζιέρα και clapboard

Μπάνιο με ντους και διακοσμητικό ένθετο

Μπάνιο με ενσωματωμένο ντους

Μπάνιο με ντους πράσινο

Μια καμπίνα ντους είναι, μιλώντας εικαστικά, ένα δωμάτιο σε εσωτερικό χώρο. Από τη μία πλευρά, αυτό είναι καλό, από την άλλη, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Κατά την εγκατάσταση μιας καμπίνας ντους στο μπάνιο, θα πρέπει να σκεφτείτε ποιο θα είναι το εσωτερικό του μπάνιου με ντους και εάν η καμπίνα θα μοιάζει με ένα ξένο σώμα στο μπάνιο. Με άλλα λόγια, ο σχεδιασμός ενός μπάνιου με καμπίνα ντους είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση μιας καμπίνας.

Μπάνιο με ντους με πόρτες

Μωβ μπάνιο με ντους

Μπλε μπάνιο με ντους

Βιομηχανικό στυλ μπάνιο με ντους

Μπάνιο με ντους

Μπάνιο με ντουζιέρα και πέτρινες πλάκες

Μπάνιο με ντους και κεραμικά πλακίδια

Μπάνιο με ντουζιέρα και πορσελάνη

Μπάνιο με ντους και τούβλα

Ποικιλίες ντους

Όλες οι καμπίνες ντους για το μπάνιο χωρίζονται σε δύο ποικιλίες, οι οποίες θα πρέπει να περιγράφονται λεπτομερέστερα:

  • Προκατασκευασμένα ντους. Τέτοιες καμπίνες δεν έχουν στέγη και πίσω τοίχους. Εκτός από αυτά, πρέπει επίσης να αγοράσετε ένα περίπτερο και ένα ποτιστήρι: δηλαδή, εκτός από την παλέτα και την πόρτα, αυτές οι καμπίνες δεν έχουν τίποτα περισσότερο στο κιτ. Μια τέτοια καμπίνα είναι εγκατεστημένη κοντά στους τοίχους του μπάνιου, η πόρτα είναι επίσης συνδεδεμένη με τους τοίχους του μπάνιου, και ένα ράφι με πότισμα μπορεί επίσης να επισυνάπτεται σε αυτά. Εκτός από τα μειονεκτήματα σε σύγκριση με μια πλήρη καμπίνα, αυτή η "κάτω καμπίνα" έχει τα δικά της πλεονεκτήματα παρόλα αυτά: είναι ευκολότερο να χωρέσει στο εσωτερικό.
  • Μονοαξονική καμπίνα. Πρόκειται για μια μονοκατοικία με οροφή, τοίχους και μια πόρτα, η οποία, έχοντας τοποθετηθεί, μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε μέρος. Η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με ράφι και καθρέφτη. Τα πιο εξελιγμένα μοντέλα μπορούν να φωτιστούν με οπίσθιο φωτισμό και ραδιόφωνο. Αυτά είναι πλεονεκτήματα, αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα. Μια τέτοια καμπίνα είναι δύσκολο να τοποθετηθεί, καθώς πωλείται σε αποσυναρμολογημένη μορφή.

Είναι απολύτως σαφές ότι, πέρα ​​από τα πάντα, το κόστος μιας καμπίνας μονόκλωνου είναι σημαντικά υψηλότερο από μια προκατασκευασμένη καμπίνα.

Μπάνιο με στρογγυλό ντους

Μπάνιο με ντους και τετράγωνα πλακάκια

Μπάνιο με ντους και laminate

Σοφίτα μπάνιο με ντους

Αττικό μπάνιο με ντους

Art Nouveau μπάνιο με ντους

Μπάνιο με ντους και μπλε μωσαϊκό

Σχεδιασμός μπάνιου με ντους

Ένα μπάνιο είναι το ίδιο το δωμάτιο όπου ένα άτομο αρχίζει και τελειώνει κάθε μέρα της ζωής του. Για τον λόγο αυτό, ο τρόπος που φαίνεται το μπάνιο από πολλές απόψεις εξαρτάται από τη διάθεση με την οποία ένα άτομο αρχίζει κάθε μέρα και σε ποια διάθεση το τελειώνει.

Οι σχεδιαστές έχουν ετοιμάσει πολλά είδη δελεαστικών συστάσεων σχετικά με το σχεδιασμό μπάνιων με ντους.

Μπάνιο με ντους και μωσαϊκό

Μπάνιο με μαρμάρινο ντους

Μπάνιο με ντους και μαρμάρινα πλακάκια.

Μπάνιο με καμπίνα ντους με πλακάκια από φυσική πέτρα

Μπάνιο με ντους με φινίρισμα από φυσική πέτρα

Με θέα στο μπάνιο με ντους

Μπάνιο με ντους και παράθυρο

Μπάνιο με ντους και ξύλινη επένδυση

Μπάνιο με ντους και χωρίσματα

Οι εσωτερικοί σχεδιασμοί εξαρτώνται από πολλές απόψεις: από το συνολικό μέγεθος του δωματίου, από τη θέση της ίδιας της καμπίνας (μπάνιο με ντουζιέρα, από καμπίνα που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου κ.λπ.), από τον τύπο του ντους, από τις φαντασιώσεις και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών πολύ περισσότερο.Και όμως, παρά όλους τους παραπάνω λόγους, υπάρχουν στυλ που μπορούν να εφαρμοστούν σχεδόν παντού:

  • Αστικό στυλ. Το αστικό και μοντέρνο στυλ με όλα τα χρώματα και χαρακτηριστικά της αστικής ζωής τονίζεται. Φωτεινά, φανταχτά χρώματα είναι απίθανο να είναι κατάλληλα για αυτό το ύφος, αλλά τα χρώματα των ήρεμων τόνων θα φαίνονται καλά.
  • Μινιμαλισμός Αυτό το στυλ δεν συνεπάγεται ιδιαίτερα έντονα χρώματα και τόνους. Σε αυτήν την περίπτωση, όλα πρέπει να πλαισιώνονται με έμφαση στην απλότητα και ακόμη και με κάποια σοβαρότητα.
  • Αξιοσημείωτο, ανεξάρτητα από το στυλ, θα δούμε στα τοιχώματα της καμπίνας ντους, καθώς και στις πόρτες από γυαλί. Ακόμα καλύτερα αν οι τοίχοι και οι πόρτες είναι ελαφρώς λευκές.
  • Μια μεγάλη σχεδιαστική απόφαση είναι να τοποθετήσετε την καμπίνα σε μια ειδική θέση. Εκτός αν, φυσικά, μια τέτοια θέση στο μπάνιο είναι ακόμη δυνατή.

Γενικά, δεν υπάρχουν υπερβολικά αυστηρές απαιτήσεις για το σχεδιασμό μπάνιων με ντους. Όλοι, πάλι, εξαρτώνται από το μέγεθος των χώρων, τις επιθυμίες των ιδιοκτητών και την οικονομική τους βιωσιμότητα.

Αμμώδες μπάνιο με ντους

Μπάνιο με ντους και κεραμίδι

Μπάνιο με ντουζιέρα και πλακάκια από ξύλο

Μπάνιο με ντουζιέρα

Μπάνιο με ντουζιέρα στο βάθρο

Σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου με ντους

Ένα μικρό μπάνιο με ντους είναι πάντα ένα δύσκολο έργο για έναν σχεδιαστή. Το μπάνιο στο Χρουστσόφ είναι συνήθως πολύ μικρό, οπότε η καμπίνα ντους μικρού μεγέθους ταιριάζει καλύτερα εδώ. Η επιλογή του πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη - διαφορετικά μια τέτοια καμπίνα μπορεί απλά να μην ταιριάζει στο μπάνιο.

Σε αυτή την περίπτωση, η γωνιακή έκδοση του ντους μπορεί να ταιριάζει καλύτερα. Ως αποτέλεσμα αυτού, θα εξοικονομηθούν τετραγωνικά εκατοστά, τα οποία είναι τόσο λίγα σε μικρά μπάνια. Από την άποψη του σχεδιασμού, ένα μικρό ντους είναι επίσης μια αρκετά καλή λύση. Παίρνει μια θέση στη γωνία, δίνοντας έτσι στον σχεδιαστή πληρότητα ολόκληρο το δωμάτιο ως σύνολο και δεν επιτρέπει τη συσσώρευση όλων των ειδών απορριμμάτων στη γωνία.

Ωστόσο, σε ένα μικρό μπάνιο μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε έναν ορθογώνιο ή τετράγωνο περίβολο, αλλά μόνο εάν υπάρχει προετοιμασμένη θέση για αυτό. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εγκατασταθούν καμπίνες με θύρες "διαμερίσματος". Οι καμπίνες άλλου τύπου, που ανοίγουν ανοιχτά, θα καταλάβουν ένα μέρος που λείπει ήδη. Αν δεν υπάρχει ακόμα χώρος για να εγκαταστήσετε μια καμπίνα πλήρους διαδρομής, τότε σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ειδικό καμπίνα ντους. Μερικές φορές μια γωνιά ντους σε ένα μικρό μπάνιο μπορεί να είναι η μόνη σωστή λύση.

Ρετρό στιλ μπάνιο με ντους

Μπάνιο με ντους γκρι

Μπάνιο με ντουζιέρα και γυψομάρμαρο

Επισκευή μπάνιου με ντους

Για τη διακόσμηση του μπάνιου, αφού έχει εγκαταστήσει ένα ντους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία υλικών:

  • Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται κεραμικό πλακίδιο για αυτούς τους σκοπούς.
  • Πρόσφατα, οι τοίχοι στο μπάνιο είναι επίσης τελειωμένοι με πλαστικά πάνελ. Είναι φθηνότερα από τα κεραμικά, είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν, με σωστή εγκατάσταση αντιστέκονται με επιτυχία στην υγρασία.
  • Η επιφάνεια του δαπέδου στο μπάνιο είναι επίσης σημαντική. Το δάπεδο μπορεί να καλυφθεί με κεραμικά, μπορεί να καλυφθεί με πολυστρωματικό υλικό και να κατασκευαστούν χαλύβδινα δάπεδα.
  • Η οροφή στο μπάνιο μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορους τρόπους: με πλαστικά πάνελ, πλακάκια, μπορεί επίσης να βαφτεί με όλα τα είδη σχεδίων ή χωρίς αυτά, μπορεί να τεντωθεί, κλπ. Υπάρχουν πολλές επιλογές.

Η επιλογή των υλικών φινιρίσματος για το ντους παραμένει ένα δύσκολο έργο κατά την επισκευή του μπάνιου. Είναι σημαντικό να είναι όχι μόνο μοντέρνα και κομψά, αλλά και τέλεια να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες του δωματίου.

Μπάνιο με ντους από γυαλί

Μπάνιο με ντουζιέρα και γυάλινα πλακάκια

Τάσεις στο μπάνιο με ντους

Μπάνιο με ντους και ντους ψιλής βροχής

Μοντέρνο μπάνιο με ντους και κεραμίδι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)