Ράφι πετσετών στο μπάνιο: πιθανά σχέδια (23 φωτογραφίες)

Μήπως η πετσέτα εμφανίζεται συχνά στο πάτωμα του μπάνιου, ή παραμένει υγρός για μεγάλο χρονικό διάστημα; Προφανώς, ο κάτοχος του είναι εσφαλμένα επιλεγμένος. Μια σειρά συμβουλών για την επιλογή και την εγκατάσταση θα σας βοηθήσει να λάβετε υπόψη τις αποχρώσεις και όχι μόνο να δημιουργήσετε άνετες συνθήκες στο μπάνιο, αλλά και να πάρετε ένα κομψό αξεσουάρ.

Τύποι κατόχων πετσετών

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά ενός μπάνιου, χωρίς το οποίο η τάξη και η άνεση σε αυτό, είναι αδιανόητο είναι ένας κάτοχος πετσετών. Υπάρχουν πολλές επιλογές για αυτό το εξάρτημα: ξύλινο ή χάλκινο, χρώμιο ή ανοξείδωτο. Τα εξαρτήματα διαφέρουν σε τύπους, τύπους και σχήματα, οπότε η επιλογή δεν είναι εύκολη.

Μπαμπού κάτοχος πετσετών

Λευκός κάτοχος πετσετών

Ίσως το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν ψάχνετε για ένα στήριγμα πετσετών για το μπάνιο είναι η κλίμακα του ίδιου του δωματίου, η θέση και το μέγεθος των αντικειμένων μέσα σε αυτό. Με βάση τη θέση του εξαρτήματος, διακρίνονται οι τύποι του:

 • Εξωτερική;
 • Πίνακας;
 • Τοίχου.

Κάθε ένας από αυτούς τους τύπους έχει τα πλεονεκτήματά του. Για παράδειγμα, το στήριγμα δαπέδου είναι εύκολο να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας, καθώς είναι κινητό, εύκολα μετακινούμενο. Συχνά γίνονται με τη μορφή ράφι με γάντζους ή ιμάντες (περιστρεφόμενοι ή εκείνοι που επεκτείνονται).

Μαύρος κάτοχος πετσετών

Ξύλινη βάση πετσετών

Η βάση στήριξης πετσετών είναι κατάλληλη για χρήση σε ένα μεγάλο μπάνιο, όπου ο νεροχύτης με ένα στήριγμα πετσετών θα φαίνονται οργανικά και στην ευρύχωρη επιφάνεια του, ένα τέτοιο εξάρτημα δεν θα παρεμποδίζει τις διαδικασίες υγιεινής, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε πάντα στεγνά πετσέτες ή χαρτοπετσέτες στο χέρι.

Ο τοίχος στήριξης πετσετών είναι κατάλληλος για χρήση σε μικρές περιοχές. Πολλοί διαφορετικοί τύποι αυτού του χαρακτηριστικού πωλούνται για μπάνια. Κατά την κατασκευή τους, χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά. Ο σχεδιασμός μπορεί να είναι οποιοσδήποτε: σταθερός, ανασυρόμενος κάτοχος πετσετών, με πολλές σανίδες, για παράδειγμα τετράπλευρο, κλπ. Η επιλογή του μοντέλου εξαρτάται από αντικειμενικούς και υποκειμενικούς παράγοντες:

 • Αισθητικές ανάγκες του καταναλωτή.
 • Η πρακτική χρήση του εξαρτήματος.
 • Η περιοχή του μπάνιου?
 • Άλλο

Σε εξειδικευμένα καταστήματα, μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με το γούστο και τις δυνατότητές σας οποιοδήποτε μοντέλο.

Σχεδιασμός Πετσέτα Rack

Το δαχτυλίδι; Crossbar ή ράφι; Χουκ!

Κάθε κάτοχος πετσέτας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Πολλοί όχι μόνο έχουν πρακτικότητα, αλλά και αισθητική. Μια ποικιλία σχημάτων διακρίνεται συνήθως από έναν κάτοχο πετσετών. Μπορεί να έχει τη μορφή:

 • Kryuchkov;
 • Crossbars;
 • Ράφια;
 • Δαχτυλίδια.

Οι παραπάνω ποικιλίες έχουν πλεονεκτήματα, τα οποία αξίζει να συζητηθούν λεπτομερέστερα.

Οικολογικός κάτοχος πετσετών

Χερούλι πετσετών

Ίσως ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους είναι ο γάντζος. Αυτός είναι ο φθηνότερος, ευκολότερος και πιο λειτουργικός κάτοχος. Μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο, στην πόρτα, ακόμη και στο ποτήρι του καθρέφτη. Ο γάντζος μπορεί να είναι ένας, μερικοί τοποθετημένοι σε σειρά ή αυθαίρετα. Ένας κάτοχος πετσετών με γάντζους με τη μορφή λουριού βρίσκεται συχνά. Το μειονέκτημα αυτού του τύπου: η πετσέτα δεν είναι καλά ισιωμένη και θα παραμείνει υγρή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εγκάρσια γραμμή ως κάτοχος είναι πολύ πιο ευέλικτη. Ένα τέτοιο εξάρτημα μπορεί να είναι ακίνητο ή κινητό, τοποθετημένο στο πάτωμα ή στερεωμένο στον τοίχο. Η περιστροφική θήκη πετσετών είναι βολική, καθώς σας επιτρέπει να τοποθετείτε ελεύθερα πολλές πετσέτες ή πετσέτες.Μπορεί να κατασκευαστεί από ξύλο, μέταλλο, για παράδειγμα, χαλκό ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Κατόπιν αιτήματος, μπορείτε να επιλέξετε περιστρεφόμενους διπλούς, τριπλούς ή τετράποδους ράβδους. Ένας τέτοιος περιστρεφόμενος κάτοχος πετσετών με αρκετές σανίδες είναι βολικό για χρήση τόσο για μια μικρή οικογένεια όσο και για ένα μοναχικό άτομο.

Χώρα Πετσέτα

Δακτυλιοειδής υποδοχή πετσετών

Οι τοιχοποιίες έχουν πιο διαφορετικά σχήματα και διαφορετικό αριθμό εγκάρσιων δοκών. Δημιουργήστε ένα διπλό, τρίκλινο στήριγμα πετσετών, παραλλαγές του τετραπλού, που θυμίζουν το σχεδιασμό των θερμαινόμενων ράβδων πετσετών. Σε κάθε ένα από αυτά, είναι σημαντικό το πλάτος της εγκάρσιας ράβδου να αντιστοιχεί στο πλάτος της πετσέτας, τότε θα στεγνώσει καλά.

Κάτοχος πετσετών

Βάση στήριξης πετσετών

Εάν το μέγεθος του μπάνιου το επιτρέπει, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα στήριγμα πετσετών κάτω από το νεροχύτη. Μπορεί να συνδυαστεί, αποτελούμενο από εγκάρσιες ράβδους, γάντζους ή / και ράφια (γυαλί, ξύλο ή μέταλλο) ή με οποιοδήποτε στοιχείο.

Άγκιστρα για πετσέτες

Υποδοχή πετσετών τύπου σοφίτας

Πολύ συχνά στα μπάνια υπάρχει ένα δακτύλιο στήριξης πετσετών. Αυτή η επιλογή είναι πιο ενδιαφέρουσα από την αισθητική πλευρά παρά από την πρακτική. Η λειτουργικότητά του είναι παρόμοια με τα άγκιστρα, έχει το ίδιο μειονέκτημα - ο ανεπαρκής αερισμός και ως εκ τούτου οι πετσέτες παραμένουν υγρές περισσότερο. Μπορεί να τοποθετηθεί ως στήριγμα πετσετών κάτω από τον νεροχύτη ή στον τοίχο.

Κάτοχος μεταλλικών πετσετών

Επιλέγοντας τη σωστή επιλογή

Δεν είναι εύκολο να παραλάβετε έναν κάτοχο με τον διαθέσιμο πλούτο επιλογής. Πρέπει να εξεταστούν διάφοροι παράγοντες:

 • Το μέγεθος και ο σχεδιασμός του μπάνιου.
 • Ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν το μπάνιο συνεχώς?
 • Οργάνωση χώρου στο δωμάτιο υγιεινής.
 • Διάφορα.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε γάντζους, δακτυλίους, αλλά μια τοίχο-τοποθετημένη βάση πετσετών με περιστρεφόμενες ράγες, όπως μια κατασκευή δαπέδου, θα πάρει πάρα πολύ χώρο, είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιήσετε σε ευρύχωρα μπάνια. Για τις μεσαίου μεγέθους μπανιέρες, είναι κατάλληλο ένα συνδυασμένο προϊόν - ένα νεροχύτη με ένα στήριγμα πετσετών.

Ράφια για πετσέτες δαπέδου

Βάση στήριξης πετσετών

Όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το δωμάτιο υγιεινής, τόσο περισσότερες πετσέτες να κρεμάσουν. Οι διασταυρώσεις διαφόρων διαμορφώσεων και η μέθοδος τοποθέτησης αποδείχθηκαν αρκετά καλές. Ο κάτοχος πετσετών κάτω από τον νεροχύτη θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το χώρο, αλλά το ράφι θα γίνει ένα μέρος μικρού χάους, ειδικά αν τα παιδιά χρησιμοποιούν το μπάνιο.

Ράφι πετσετών κάτω από το νεροχύτη

Κρεμαστό στήριγμα πετσετών

Όταν αποφασίζετε για ένα προϊόν που σας αρέσει, σκεφτείτε πώς θα συμπεριφέρεται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας του μπάνιου. Ακόμα κι αν το δωμάτιο έχει καλό εξαερισμό, το μπάνιο έχει ακόμα το δικό του μικροκλίμα, γι 'αυτό αγοράστε ένα εξάρτημα με ειδική επεξεργασία ή εμποτισμό, αλλιώς ο κάτοχος μεταλλικών πετσετών μπορεί να σκουριάσει και το ξύλινο θα χάσει τουλάχιστον το σχήμα του.

Ράφια για πετσέτες

Πετσέτα λεκάνη

Μέθοδοι συναρμολόγησης

Όταν επιλέγετε μια θήκη, εξετάστε τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησής της. Δεν υπάρχουν προβλήματα με τους τύπους δαπέδου και τραπέζι - όπου είναι εγκατεστημένα, είναι εκεί. Κατά την εγκατάσταση του τοίχου, θα πρέπει να εξετάσετε σε ποιο υλικό κατασκευάζονται οι τοίχοι. Προκειμένου η δομή να συγκρατηθεί σταθερά και να αντέξει το βάρος των πετσετών, απαιτείται να στερεωθεί με ασφάλεια.

Ρετρό στυλ πετσετών

Ράφια πετσετών με ράφια

Υπάρχουν δύο επιλογές:

 1. Ανοίξτε.
 2. Κρυφό.

Στην πρώτη περίπτωση, με τη βοήθεια βιδών, η θήκη είναι εγκατεστημένη στην επιλεγμένη θέση. Τα σημεία προσάρτησης είναι ορατά. Στη δεύτερη περίπτωση, οι ίδιες βίδες κλείνουν με ειδικό δομικό τμήμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλλα, Velcro ή βεντούζες, αν και αυτή η μέθοδος προσάρτησης είναι αναξιόπιστη, καθώς μπορεί να αντέξει ελαφρά φορτία.

Υποδοχή πετσετών με ράφι από γυαλί

Με μια λέξη, επιλέξτε έναν κάτοχο πετσέτας με την κατανόηση της ουσίας του σκοπού του, των χαρακτηριστικών του σχεδιασμού και, το σημαντικότερο, με την ευχαρίστηση. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές θα σας δώσουν την ευκαιρία να επιλέξετε ακριβώς τι χρειάζεστε.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)