Το εσωτερικό του μπάνιου με μαρμάρινα πλακάκια (20 φωτογραφίες)

Λεπτομέρειες από φυσικό μάρμαρο δίνουν στο προϊόν ένα εξαιρετικό και μοναδικό ύφος. Η φυσική ενέργεια της πέτρας είναι σε θέση να προσφέρει ευδαιμονία και χαλάρωση, και το υψηλό κόστος της δίνει το δωμάτιο μια θέση. Τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία από μάρμαρο είναι υψηλού κόστους λόγω της πολυπλοκότητας της επεξεργασίας της οροσειράς. Αλλά η φυσική υφή του υλικού, του οποίου το σχέδιο δεν επαναλαμβάνεται ακριβώς, σας επιτρέπει να κάνετε το σχέδιο του μπάνιου πραγματικά μοναδικό. Το μάρμαρο ως υλικό είναι, κατά μία έννοια, καθολικό. Η χρήση της είναι σημαντική όχι μόνο για την κατασκευή πλακιδίων, τα οποία αντιμετωπίζουν δάπεδο και τοίχοι. Κατασκευάζει επίσης έπιπλα και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.

Λευκό μαρμάρινο μπάνιο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός μαρμάριου μπάνιου

Για να καταλάβετε ακριβώς αν αξίζει να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο με μάρμαρο, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά τα πάντα, αξιολογώντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του υλικού. Από τα πλεονεκτήματα του, αξίζει να επισημανθούν τα εξής:

  • Μεγάλη ματιά. Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα πολυτελές και κομψό εσωτερικό, τότε μάρμαρο είναι απλά αναντικατάστατο εδώ. Η επιφάνεια του υλικού διεισδύει με φλέβες και μπούκλες, που του δίνουν μια μοναδική εμφάνιση. Όταν βάζετε κεραμίδια, δεν θα βρείτε δύο από αυτά. Επιπλέον, έχει μια γυαλιστερή υφή, λόγω της οποίας το πάτωμα και οι τοίχοι του δωματίου αντανακλούν το φως, καθιστώντας το οπτικά φωτεινότερο και πιο ευρύχωρο. Το μάρμαρο παράγεται σε διάφορες αποχρώσεις, επομένως σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο μπορεί να εφαρμοστεί.
  • Υψηλή ανθεκτικότητα. Αυτό το υλικό έχει ένα υψηλό περιθώριο ασφαλείας, το οποίο του επιτρέπει να αντέξει το σοκ από την πτώση διαφόρων αντικειμένων. Εάν το χρησιμοποιείτε στο εσωτερικό του μπάνιου σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα κάνετε επισκευές σύντομα. Αυτό ισχύει τόσο για πλακάκια που τοποθετούνται σε τοίχους όσο και για δάπεδα, καθώς και για το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα έπιπλα.

Ελαφρύ και σκούρο μαρμάρινο μπάνιο

Υπάρχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα του υλικού:

  • Υψηλό κόστος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κόστος των μαρμάρινων πλακιδίων μπορεί να είναι πέντε φορές το κόστος των συνηθισμένων. Αυτό το μειονέκτημα αντισταθμίζεται κάπως από την υψηλή ανθεκτικότητα.
  • Οι λεκέδες σχηματίζονται στην επιφάνεια της, η οποία προκαλείται από το υψηλό πορώδες του υλικού. Επομένως, απαιτείται προσεκτική φροντίδα μιας τέτοιας επιφάνειας και η πρόσθετη επεξεργασία της με προστατευτικούς παράγοντες. Εάν τα καλλυντικά ή τα αρώματα χρωματισμού πήραν σε μαρμάρινα έπιπλα, τότε πρέπει να αφαιρεθούν αμέσως.
  • Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μάρμαρο στο εσωτερικό του μπάνιου, τότε θα πρέπει να προετοιμαστείτε για υψηλό κόστος συντήρησης. Τα απορρυπαντικά χωρίς χλώριο πρέπει να επιλέγονται και όταν πλένεται το πάτωμα με νερό, πρέπει να καθαρίζονται αμέσως. Διαφορετικά, η μαρμάρινη επιφάνεια απορροφά και μαλακώνει.

Παρά τις υπάρχουσες ελλείψεις, το μάρμαρο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στο εσωτερικό του μπάνιου. Μετά από όλα, μόνο με τη βοήθεια αυτού του υλικού ο σχεδιασμός του δωματίου θα είναι πραγματικά βασιλικός.

Μερικώς φωτεινό πράσινο μαρμάρινο μπάνιο

Ράφι μαρμάρου στο εσωτερικό του μπάνιου

Φωτεινό μπάνιο με λευκή μαρμάρινη επένδυση

Κρέμα μάρμαρο στο εσωτερικό του μπάνιου

Ποια εσωτερικά στοιχεία μπορούν να κατασκευαστούν από μάρμαρο

Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται κυρίως για το σχηματισμό κεραμιδιών. Επιπλέον, η γκάμα διαφορετικών κατασκευαστών προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών μοντέλων που διαφέρουν τόσο στο χρώμα όσο και στο σχήμα. Τέτοια κεραμίδια μπορούν να αντιμετωπίσουν το δάπεδο και τους τοίχους του δωματίου.Αλλά για το σχεδιασμό του ανώτατου ορίου, η χρήση του είναι ανέφικτη. Αυτό οφείλεται στο μεγάλο βάρος του υλικού, καθώς και στο γεγονός ότι οπτικά μια τέτοια οροφή θα πιέσει, μειώνοντας το χώρο ενός ήδη μικρού δωματίου.

Τα έπιπλα στο μπάνιο μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από μάρμαρο. Συγκεκριμένα, μιλάμε για επιφάνειες εργασίας. Εκτελούνται χρησιμοποιώντας την τεχνολογία χωρίς ραφή, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε την εμφάνιση μίας ενιαίας μαρμάρινης πλάκας, στην οποία είναι ενσωματωμένο ένας νεροχύτης και μίξερ.

Γκρίζο μάρμαρο στο μπάνιο

Γκρίζο μάρμαρο και μοτίβα πλακάκια στο μπάνιο

Σκούρο γκρι μάρμαρο στο μπάνιο

Λευκό μάρμαρο στο πάτωμα και στους τοίχους στο μπάνιο

Ο συνδυασμός μαρμάρου και ξύλου στη διακόσμηση του μπάνιου

Σε ποια χρώματα παρουσιάζεται το υλικό

Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης μαρμάρου είναι η διακοσμητική της ποικιλία, η οποία μπορεί να ανιχνευθεί τόσο σε σχέδιο όσο και σε τόνο. Είναι χρώμα που καθορίζει το λειτουργικό σκοπό και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του υλικού.

Λευκή πέτρα στο εσωτερικό του δωματίου φαίνεται το πιο πολυτελές και ευγενικό. Εδώ αποκλείεται η παρουσία διαφόρων ακαθαρσιών και η ίδια η δομή χαρακτηρίζεται από απαλότητα και ολκιμότητα. Αυτό εξασφαλίζει την ευελιξία του υλικού στην επεξεργασία, το οποίο είναι ιδανικό για τη διαμόρφωση διαφόρων προϊόντων. Είναι προτιμότερο να μην καλύπτονται οι επιφάνειες εργασίας και το δάπεδο με τέτοιο υλικό, καθώς είναι πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Μαρμάρινο μπάνιο με καθρέφτες

Το γκρίζο μάρμαρο έχει μια πιο τραχιά υφή λόγω της περιεκτικότητας των ακαθαρσιών και της πορώδους δομής. Αλλά στο εσωτερικό, δεν είναι κατώτερη από τη λευκή πέτρα. Οι ακαθαρσίες στη σύνθεσή του σχηματίζουν μια πολύ πονηρή συνένωση των μοτίβων. Ένα τέτοιο υλικό φαίνεται καλό αν ο σχεδιασμός του μπάνιου προβλέπει τη χρήση του σε συνδυασμό με το λευκό μάρμαρο.

Επίσης στην περιοχή παρουσιάζεται και έγχρωμη πέτρα. Χαρακτηρίζεται από ένα υψηλότερο ποσοστό προσμείξεων, αλλά παρουσιάζεται σε μια ποικιλία χρωμάτων. Παρά τις ακαθαρσίες, χαρακτηρίζεται από υψηλή αντίσταση σε εξωτερικές επιδράσεις. Αποδείχθηκε ιδιαίτερα στην κατασκευή πλακιδίων και countertops, η οποία καλύπτει έπιπλα.

Αυτός ο τόνος διασκορπισμός σας επιτρέπει να εφαρμόσετε σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο του μπάνιου. Το γενικώς αποδεκτό γεγονός είναι ότι όταν χρησιμοποιείται μάρμαρο στο εσωτερικό, η αρνητική ενέργεια εξουδετερώνεται. Επομένως, ενώ ακολουθείτε διαδικασίες υγιεινής, θα ξεκουραστείτε πραγματικά.

Ασυνήθιστο σκοτεινό μάρμαρο στο μπάνιο

Μάρμαρα γκρίζα πλακάκια στο μπάνιο

Μαρμάρινο πάτωμα και τοίχο στο μπάνιο

Άξιο απομίμησης υλικού

Εάν θέλετε το σχέδιο του δωματίου σας να φαίνεται κομψό, αλλά το κόστος του μαρμάρου σας σταματά, τότε έχει μια άξια αντικατάσταση - μια τεχνητή πέτρα, η βάση της οποίας είναι τα μαρμάρινα τσιπ. Επίσης στην σύνθεση είναι ακρυλικές ρητίνες, διάφοροι σκληρυντές, χρωστικές χρωστικές ουσίες. Μια τέτοια πέτρα είναι διατεταγμένη σε πλάκες και στη συνέχεια επικαλύπτεται με ένα έγχρωμο ή διαφανές gelcoat. Είναι αυτός που δίνει το βάθος της εικόνας και παρέχει προστασία από το νερό.

Μαρμάρινο κλασικό μπάνιο

Τα έπιπλα και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις από τεχνητή πέτρα μπορούν να έχουν ποικίλα σχήματα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση της τεχνολογίας χύτευσης. Επιπλέον, βελτιώνεται η τονική ποικιλότητα, η οποία επωφελείται μόνο από το σχεδιασμό του δωματίου. Τα μαρμάρινα τσιπς στη σύνθεση του χυτού μαρμάρου του προσδίδουν επαρκή αντοχή, αλλά από την άποψη της απόδοσης είναι κατώτερη από το βράχο.

Ως εκ τούτου, το δάπεδο με τη χρήση του δεν πρέπει να τυποποιηθεί, δεδομένου ότι δεν είναι σε θέση να αντέξει την υψηλή τριβή.

Η αξεπέραστη ομορφιά του εσωτερικού του μπάνιου θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τη διαδικασία της διαδικασίας υγιεινής για πολλά χρόνια. Για να διατηρηθεί η αρχική ελκυστική εμφάνιση του υλικού, θα απαιτηθεί προσπάθεια. Αλλά το έργο που δαπανάται σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Μαρμάρινοι τοίχοι και δάπεδο στο εσωτερικό του μπάνιου

Κόκκινο μάρμαρο στο μπάνιο

Λευκά μαρμάρινα και καφέ έπιπλα μπάνιου

Μπεζ μάρμαρο στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)