Μικρό μπάνιο σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα: ενδιαφέρουσες συμβουλές από κορυφαίους σχεδιαστές (61 φωτογραφίες)

Για τον εξοπλισμό των χώρων, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα έργο για ένα μικρό μπάνιο ώστε να γίνει άνετο για χρήση. Μπορείτε να κάνετε ένα έργο μόνοι σας εάν κάνετε πρώτα τους υπολογισμούς. Θα πρέπει να σχεδιάσετε ένα μικρό μπάνιο, λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Απαλλαγείτε από τα πλεονάζοντα αντικείμενα και τα πράγματα.
 • Η τήρηση των κανόνων αναλογικότητας. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, τότε οι υδραυλικές εγκαταστάσεις και τα έπιπλα για ένα μικρό μπάνιο, καθώς και ντουλάπια, θα πρέπει επίσης να έχουν μικρές διαστάσεις.
  Είναι δυνατόν να συνδέσετε το σχεδιασμό ενός μικρού μπάνιου με οποιοδήποτε στυλ, αν και αυτό είναι αρκετά δύσκολο.
 • Η χρήση των φωτεινά χρώματα με λάμψη, η οποία θα αυξήσει οπτικά την περιοχή.
 • Η χρήση ελαφρού υδραυλικού εξοπλισμού, το καλύτερο είναι μαργαριτάρι λευκό.
 • Εξοικονομήστε χώρο με μια συρόμενη πόρτα ή με το άνοιγμα προς τα έξω.
 • Φωτισμός στο μπάνιο δεν θα πρέπει να είναι μόνο στην οροφή, αλλά και στο πλάι. Στο σπίτι σας, είναι σκόπιμο να συμπληρώσετε το δωμάτιο με ένα μικρό παράθυρο. Μπορείτε να δημιουργήσετε προσομοίωση παραθύρων. Για να το κάνετε αυτό, οι ράβδοι με φώτα που βρίσκονται μέσα στο κρέμονται στον τοίχο. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη διακόσμηση κάτω από το φωτεινό παράθυρο.
 • Ταιριάζει τέλεια σε ένα μικρό μπάνιο με γυάλινη οροφή που συμπληρώνει το χώρο. Ένα μικρό νιπτήρα κατασκευασμένο από διαφανές υλικό, το οποίο θα φέρει ελαφρότητα στο εσωτερικό ενός μικρού μπάνιου. Δεν μπορείτε να βάζετε καθόλου νεροχύτη σε ένα μικρό δωμάτιο εάν τοποθετήσετε μια βρύση κοντά στην άκρη της μπανιέρας.
 • Το κεραμίδι για ένα μικρό μπάνιο παίζει μεγάλο ρόλο. Το κυριότερο είναι να το επιλέξετε με σύνεση. Το κεραμίδι με ένα αδιαφανές μοτίβο ταιριάζει καλά στο εσωτερικό ενός μικρού μπάνιου. Είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί μια κάθετη διάταξη μιας ζωφόρου που χωρίζει το κεραμίδι.
 • Εάν υπάρχει καμπίνα ντους σε ένα μικρό μπάνιο, τότε συνιστάται να επιλέξετε διαφανή γυαλί.

Είναι απαραίτητο να προσπαθήσετε ώστε το μικρό μπάνιο να μην είναι γεμάτο με πολλά αντικείμενα - πετσέτες κρέμονται σε μεγάλες ποσότητες, στεγνωτήρες μαλλιών, καλλυντικά κλπ. Όλα τα αξεσουάρ πρέπει να αποθηκεύονται σε ειδικά ερμάρια.

Μικρό μπάνιο 3 τ.μ.

Μικρό μπάνιο 4 τ.μ.

Μικρό μπάνιο 5 τ.μ.

Μικρό μπεζ μπάνιο

Μικρό λευκό μπάνιο

Μικρό μπάνιο με μπιντέ

Μικρό μαύρο μπάνιο

Ντουζιέρα σε ένα μικρό μπάνιο

Μια εξαιρετική λύση για τη διευθέτηση ενός μπάνιου 4 τ.μ. είναι η εγκατάσταση καμπίνας ντους. Η περιοχή του ντους μειώνει σημαντικά το χώρο σε ένα μικρό δωμάτιο. Καλά επιλεγμένα υλικά για διακόσμηση και διακοσμητικά αντικείμενα θα σας βοηθήσουν να μεγεθύνετε οπτικά το δωμάτιο.

Μικρό μπάνιο με διακοσμητικό ένθετο

Μικρό μπάνιο με ξύλινα έπιπλα

Σχεδιασμός μικρού μπάνιου

Το μικρό μπάνιο είναι μεγάλο

Μικρό μπάνιο στο σπίτι

Ένα μικρό μπάνιο με ντους έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Η στεγανότητα των θυρών δεν επιτρέπει τη διείσδυση των πιτσιλιών σε όλο το δωμάτιο και ο ψυχρός αέρας δεν εισέρχεται στην καμπίνα.
 • Στις σύγχρονες καμπίνες ντους μπορούν να γίνουν διάφορες διαδικασίες: υδρομασάζ, αρωματοθεραπεία, κλπ.
 • Για μωρά μπάνιου, χρησιμοποιούνται καμπίνες ντους με βαθιές θήκες.
 • Με τη βοήθεια θαλάμων, το νερό σώζεται, αφού η κατανάλωσή του είναι πολύ μικρότερη από την πλήρωση του λουτρού.
 • Ο κίνδυνος τραυματισμού στο ντους είναι ελάχιστος, καθώς τα υλικά εμποδίζουν την ολίσθηση.
 • Η καμπίνα ντους αφήνει χώρο στη μικρή μπανιέρα για να φιλοξενήσει ένα μπιντέ ή πλυντήριο ρούχων.

Θα ήταν ωραίο εάν το πλυντήριο σε ένα μικρό μπάνιο έχει μετωπικό φορτίο. Αυτό είναι αναμφισβήτητα βολικό για να το τοποθετήσετε σε ένα μικρό δωμάτιο όπου εκτιμάται κάθε εκατοστό.

Μικρό μπάνιο με ντους

Μικρό μπάνιο με ντους

Μικρό μπάνιο με δύο νεροχύτες

Μικρό οικολογικό μπάνιο

Πλυντήριο σε ένα μικρό μπάνιο

Μια εξαιρετική επιλογή είναι ένα πλυντήριο ρούχων ενσωματωμένο στα έπιπλα. Τα προϊόντα αυτά κατασκευάζονται ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη τα συγκεκριμένα μεγέθη και τις επιθυμίες του πελάτη. Το μόνο μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος.

Η πιο εύκολη επιλογή είναι η εγκατάσταση του νεροχύτη ακριβώς πάνω από το πλυντήριο. Μια τέτοια τοποθέτηση είναι αρκετά οικονομική για μικρά μπάνια. Το κύριο πρόβλημα μπορεί να είναι η σύνδεση των απαραίτητων συστημάτων επικοινωνίας (νερό, αποχέτευση, ηλεκτρισμός).

Μια εξαιρετική λύση είναι η χρήση των νεροχύτη πάγκων, που συνήθως κατασκευάζονται από μάρμαρο. Τα προϊόντα κατασκευάζονται με ποικιλία σχεδίων και μεγεθών.

Μικρό μπάνιο σε γαλλικό στιλ

Μικρό μπάνιο στο Χρουστσόφ

Το εσωτερικό ενός μικρού μπάνιου

Μικρό μπάνιο με ντους

Μικρό μπάνιο με πλακάκια

Χαρακτηριστικά του υδραυλικού εξοπλισμού

Δεδομένου ότι μερικοί άνθρωποι δεν φαντάζονται ένα μπάνιο χωρίς μπανιέρα, και η περιοχή δεν επιτρέπει την εγκατάσταση ενός προϊόντος πλήρους μεγέθους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθιστικό μοντέλο. Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε ένα ακρυλικό γωνιακό μοντέλο, το οποίο φαίνεται πολύ μοντέρνο και πρωτότυπο.

Μικρό μπάνιο με μητέρα μωσαϊκού μαργαριταριών

Μικρό μπάνιο με πλακάκια

Μικρό μπάνιο κάτω από το δέντρο

Μικρό μπάνιο με πέτρινο δάπεδο

Μικρό μπάνιο με ξύλινο πάτωμα

Ο γωνιακός νεροχύτης θα αυξήσει την περιοχή, για την οποία η βρύση συνήθως είναι ενσωματωμένη στον τοίχο ή επιλέγονται μίνι υδραυλικά. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα μικρό νεροχύτη κρεμαστά, εδώ ένα μικρό καλάθι πλυντηρίου θα χωρέσει εύκολα.

Μικρό μπάνιο με στυλ Provence

Μικρό μπάνιο με νεροχύτη

Επισκευάστε ένα μικρό μπάνιο

Μικρό στυλ ρετρό στυλ

Ένα μικρό μπάνιο με τουαλέτα προσθέτει στα προβλήματα της δημιουργίας ενός σχεδίου. Με ένα συνδυασμένο μπάνιο με μπάνιο, επιλέγεται μια μικρή τουαλέτα. Σε αυτή την περίπτωση, η δεξαμενή αποστράγγισης θα βρίσκεται σε τεχνικό θάλαμο που βρίσκεται κοντά στον κατακόρυφο. Ένα πλεονέκτημα είναι επίσης η μείωση του θορύβου νερού.

Μικρό μπάνιο με πέτρινα πλακάκια

Μικρό μπάνιο με τοίχο από τούβλα

Μικρό καφέ μπάνιο

Μικρό μπάνιο με έπιπλα από σφυρήλατο σίδερο

Μικρό μπάνιο με καθρέφτη

Πώς να κάνετε επισκευές σε ένα μικρό μπάνιο με αύξηση του χώρου

Πώς να κάνετε επισκευές σε ένα μικρό μπάνιο, ώστε το δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο και αισθητικά ευχάριστο. Κάνοντας ένα μικρό μπάνιο αρχίζει με μια προσεκτική προετοιμασία. Οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι απαιτείται η συνολική διάταξη ενός μικρού μπάνιου - όλες οι εσωτερικές λεπτομέρειες αγοράζονται - από σωλήνες νερού μέχρι μικρά αντικείμενα (άγκιστρα, πιάτα σαπουνιού). Η ποιότητα της επισκευής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιλογή του υλικού για διακόσμηση, το οποίο πρέπει να είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στις διαφορές θερμοκρασίας. Χάρη στην προσεκτική προετοιμασία για εργασίες επισκευής, διατηρείται η γενική ιδέα, εξοικονομείται χρόνος και χρήμα. Η επισκευή ενός μικρού μπάνιου πρέπει να γίνει, λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες:

 • δωμάτιο σχήμα?
 • το πέρασμα των γραμμών επικοινωνίας (σχεδόν όλα μπορούν να μεταφερθούν)?
 • η θέση της πόρτας, η παρουσία ενός παραθύρου,
 • την ικανότητα εγκατάστασης συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε για τα μοντέλα υδραυλικού εξοπλισμού, αφού η διάταξη και ο σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου με τουαλέτα εξαρτάται από το μέγεθός του. Οι μοντέρνοι κατασκευαστές προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία μοντέλων μπανιέρων, τουαλετών, νεροχύτες, καμπίνες ντους διαφόρων διαμορφώσεων και διαστάσεων.

Μικρό γκρι μπάνιο

Μικρό μπάνιο σε τροπικό στιλ

Art Nouveau μικρή τουαλέτα

Μικρό μπάνιο με τουαλέτα

Μικρό μπάνιο με γωνιακή καμπίνα

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε για το στυλ σχεδιασμού του δωματίου. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τον εξοπλισμό ενός μικρού μπάνιου με έναν πρωτότυπο και αποκλειστικό τρόπο. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ένα μοντέρνο στυλ, κοντά στον μινιμαλισμό. Ο λακωνικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου με ελάχιστη διακόσμηση, αυστηρά υδραυλικά, χωρίς μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους είναι ιδανικό για μικρά δωμάτια.

Μικρό μπάνιο με laminate δάπεδα

Μικρό Σαλόνι Μπάνιου

Σοφίτα μικρό μπάνιο

Μικρό μπάνιο με πλυντήριο ρούχων

Μικρό μπάνιο με μεταλλικό νεροχύτη

Χρώματα στη διευθέτηση ενός μικρού μπάνιου

Είναι γνωστό ότι οι αποχρώσεις του φωτός επεκτείνουν οπτικά την περιοχή, τους δίνουν φρεσκάδα και ελαφρότητα. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν το λευκό χρώμα στο δωμάτιο όπου πραγματοποιούνται υγειονομικές και υγειονομικές διαδικασίες. Το λευκό μπάνιο, βεβαίως, αυξάνει οπτικά την περιοχή, αλλά μοιάζει με έναν θάλαμο σε ένα νοσοκομείο ή ένα χειρουργείο, όπου είναι καθαρό αλλά εντελώς άβολο.Για το λόγο αυτό, πρέπει να προστεθούν έγχρωμες προφορές στο σχεδιασμό ενός μικρού μπάνιου. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε φωτεινά χρώματα για να προσθέσετε στο εσωτερικό.

Μικρό αρτ νουβό μπάνιο

Μικρό μπάνιο σε μονόχρωμο σχέδιο

Μικρό μπάνιο με μωσαϊκό

Μικρό μαρμάρινο μπάνιο

Ιδέες για τη διευθέτηση ενός μικρού μπάνιου

Αν και είναι δύσκολο να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο ντιζάιν σε ένα μικρό μπάνιο, είναι δυνατό. Οι μικρές περιοχές των λουτρών άρχισαν να ενοφθάνουν εδώ και πολύ καιρό. Για παράδειγμα, μια μπανιέρα απομακρύνθηκε από ένα μπάνιο στο Χρουστσόφ, εγκαταστάθηκε ένα πλακόστρωτο πλακόστρωτο πεζοδρόμιο, ένα ντους, κουρτίνες κρεμασμένα σε ένα γείσο και λυματολάσπη.

Μικρό μαρμάρινο μπάνιο

Εκλεκτικό μικρό μπάνιο

Μικρό μπάνιο με μια θέση

Μικρό μπάνιο με παράθυρο

Το μικρό μπάνιο είναι πορτοκαλί

Οι σύγχρονες ιδέες σχεδίασης για ένα μικρό μπάνιο αναπτύσσονται πολύ ευρύτερα. Πριν ξεκινήσετε τις επισκευές σε ένα μικρό μπάνιο, πρέπει να επιλέξετε ένα στυλ. Τα παρακάτω στυλ χρησιμοποιούνται για να διακοσμήσετε ένα όμορφο μικρό μπάνιο:

 • Σύγχρονη. Διακρίνεται από τη συμμετρία και τη σαφήνεια, την έλλειψη περίσσειας, τις γυαλιστερές επιφάνειες, τη συνοπτικότητα.
 • Κλασικό Το μικρό μπάνιο σε κλασικό στιλ είναι ελεφαντόδοντο, με πορσελάνη αφρώδες και επιχρυσωμένο. Υπάρχει πολύ φωτισμός στο δωμάτιο, το οποίο κάνει το μπάνιο πιο ευρύχωρο.
 • Προβηγκία. Το στυλ είναι ένας συνδυασμός γαλλικού ρομαντισμού και απλότητας του χωριού. Τα χρώματα παστέλ χρησιμοποιούνται: λεβάντα, λεπτό πράσινο, ροζ.
 • Σοφίτα Αυτό το στυλ έχει λευκασμένες οροφές, τοίχους που μιμούνται τούβλα ή πέτρινη τοιχοποιία, και έλλειψη διακόσμησης.
 • Μινιμαλισμός Η συμπαγεια, η ελαφρότητα και η ευρυχωρία είναι χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του στυλ.
 • Σκανδιναβική. Το χιονάτο χρώμα με γκρι και μαύρες κουκίδες, η απουσία φωτεινών λεπτομερειών και φωτεινού φωτισμού ανανεώνονται τέλεια και γεμίζουν το δωμάτιο με ενέργεια.

Οι ιδέες σχεδίασης για ένα μικρό μπάνιο ποικίλλουν, η επιλογή εξαρτάται από τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη αυτού του μπάνιου και των οικονομικών δυνατοτήτων. Μπορείτε να μάθετε πώς να εξοπλίσετε ένα μικρό μπάνιο σε ένα μοντέρνο στυλ στους καταλόγους των σχεδιαστών.

Μικρό μπάνιο με διακόσμηση

Μικρό ιδιωτικό μπάνιο

Μικρό μπάνιο με πάνελ

Μικρό μπάνιο με ντουλάπα

Μικρή γωνιακή μπανιέρα

Μικρό μπάνιο στενό

Μικρό μπάνιο σε wenge

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, αφήστε τα στα σχόλια κάτω από το άρθρο. Εμείς ή οι επισκέπτες μας θα χαρούμε να τους απαντήσουμε.
Πρόσφατες δημοσιεύσεις του συγγραφέα:
Παρόμοιες δημοσιεύσεις