Γάντζοι για Μπάνιο: Μικρογραφία Στυλ Accents (28 φωτογραφίες)

Το μπάνιο είναι ένα μέρος όπου τα μικρά αξεσουάρ παίζουν σημαντικό ρόλο. Όλα τα είδη Velcro, γάντζους, μενταγιόν σε βεντούζες, κατόχους για πετσέτες, κρεμάστρες και άλλες συσκευές θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε σωστά τον ελεύθερο χώρο, να οργανώσετε σωστά τα αξεσουάρ μπάνιου και μερικές φορές ακόμη και να διακοσμήσετε αποτελεσματικά το δωμάτιο.

Γιατί χρειάζεστε γάντζους

Οι γάντζοι είναι τυποποιημένοι σύνδεσμοι για μια μεγάλη ποικιλία εξαρτημάτων. Ανάλογα με τον τύπο, το σχήμα, το μέγεθος και τη διαμόρφωση, τέτοια στοιχεία μπορούν να λύσουν προβλήματα με την οργάνωση και τα μεγάλα βαριά αντικείμενα και πολύ μικροσκοπικές αλλά σημαντικές συσκευές.

Άσπρο γάντζο μπάνιου

Χάλκινο λουτρό για μπάνιο

Είναι βολικό να κρεμάσετε σε τέτοιους κατόχους:

 • Πετσέτες
 • Χαρτοπετσέτες
 • Μπουρνούζι ή άλλα ρούχα.
 • Κινητή καλλυντική τσάντα.
 • Δοχεία με βαμβακερά μαξιλάρια ή μπαστούνια.
 • Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή.
 • Πιστολάκι για τα μαλλιά
 • Αξεσουάρ για καθαρισμό εσωτερικού χώρου.

Ανεξάρτητα από το πόσο λειτουργικά και εργονομικά είναι τα ράφια στο μπάνιο, θα πρέπει να εγκατασταθούν τουλάχιστον μερικά άγκιστρα. Ακόμη και αν τα αξεσουάρ μπάνιου δεν αποθηκεύονται a priori, αμέσως κατά τη διάρκεια του ντους ή άλλων διαδικασιών υγιεινής, είναι πάντα απαραίτητη μια κρεμάστρα όπου μπορείτε να κρεμάσετε ένα μπουρνούζι ή πετσέτα, είναι εύκολη η τοποθέτηση στεγνωτήρα μαλλιών κατά την εγκατάσταση.

Μαύρο γάντζο μπάνιου

Διακοσμητικά άγκιστρα μπάνιου

Τύποι κατόχων πετσετών

Τις περισσότερες φορές, το σύστημα αγκίστρου εγκαθίσταται ειδικά για πετσέτες και μπουρνούζια. Με την πάροδο του χρόνου, οι κατασκευαστές άρχισαν να προσφέρουν προϊόντα που ήταν πολύ πιο περίπλοκα στην εμφάνιση και τη διαμόρφωση, τα οποία άρχισαν να αποκαλούν θερμαστές πετσετών. Υπάρχουν σχέδια τοίχου και δαπέδου.

Ξύλινα γάντια μπάνιου

Ντους γάντζους

Τα άγκιστρα μπάνιου έρχονται βολικά ούτως ή άλλως. Για παράδειγμα, αν υπάρχει πολύ μικρός χώρος εργασίας, δεν λειτουργεί για τη συναρμολόγηση των ράφια (ακόμη και των πιο συμπαγών), είναι απαραίτητα πρόσθετα σημεία στερέωσης για αντικείμενα. Παρόμοια αξεσουάρ μπάνιου χωρίζονται σε διάφορους τύπους:

 • Οι γάντζοι και οι κρεμάστρες είναι στάνταρντ.
 • Δαχτυλίδια
 • Crossbars;
 • Crossbars με έναν περιστροφικό μηχανισμό (συχνά συμπληρώνουν το περίπλοκο σχέδιο του ράφι τοίχου)?
 • Κρεμάστρες για το μπάνιο, που αποτελείται από διάφορους τύπους μηχανισμών.

Στο δωμάτιο μπορούν να εντοπιστούν διάφοροι τύποι τέτοιων συσκευών. Η βασική προϋπόθεση: Τα αξεσουάρ πρέπει να συστηματοποιούν τα πράγματα στο μπάνιο, να εναρμονίζουν το περιβάλλον και να μην δημιουργούν αίσθημα ακαταστασίας.

Γάντζοι πόρτας

Άγκιστρα οικολογικού στυλ

Τυποποιημένα άγκιστρα

Ένα ενιαίο γάντζο είναι η ευκολότερη και πιο προσιτή επιλογή που θα έρθει σε πρακτικό σε κάθε μπάνιο. Ωστόσο, οι πετσέτες που είναι κρεμασμένες σε μια τέτοια συσκευή μπορεί να σχηματίσουν άσχημες πτυχές μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Ειδικά αν το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα αξεσουάρ είναι φυσικής προέλευσης.

Συχνά οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τέτοιες συσκευές με βολικές προσθήκες. Για παράδειγμα, το άγκιστρο στις βεντούζες μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί ανεξάρτητα και, εάν είναι απαραίτητο, είναι εύκολο να αλλάξει η θέση του εξαρτήματος.

Ένα ή δύο άγκιστρα μπορούν να τοποθετηθούν στη γωνία, μεταξύ των ντουλαπιών, καθώς και στον τοίχο, όπου τα ράφια σχηματίζουν έναν ελεύθερο χώρο.Αν οι συνθήκες σας αναγκάζουν να τοποθετήσετε μέχρι και δώδεκα άγκιστρα πάνω ή έξω τις βεντούζες, είναι πολύ πιο βολικό να χρησιμοποιείτε στάσιμες, αλλά πιο βολικές βεντούζες.

Σγουράκια μπάνιου

Chrome γάντζοι μπάνιου

Δαχτυλίδια και μισά δαχτυλίδια

Δαχτυλίδια ή ημίσεια δαχτυλίδια - μια πιο μοντέρνα και κομψή επιλογή. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι τα πράγματα δεν θα γλιστρήσουν και δεν θα πέσουν στο πάτωμα, όπως συμβαίνει με τα άγκιστρα. Ωστόσο, οι πετσέτες στεγνώνουν και λαμβάνονται σε πτυχές κατά τον ίδιο τρόπο όπως με το σύστημα άγκιστρου.

Σφυρήλατα άγκιστρα μπάνιου

Γάντζος για μπάνιο με διακοσμητική πέτρα

Σε ορισμένα μοντέλα, ένα κομμάτι κύκλου απουσιάζει, σχηματίζοντας μισούς δακτυλίους. Από αυτούς τους κατόχους, είναι πολύ πιο βολικό να αφαιρέσετε την πετσέτα. Το εξάρτημα, λόγω του ειδικού γεωμετρικού του σχήματος, προσπαθεί να τοποθετηθεί πολύ κοντά στον τοίχο έτσι ώστε το χαρακτηριστικό γνώρισμα να μην καταλαμβάνει υπερβολικό ελεύθερο χώρο.

Συγκρότημα γάντζο για μπάνιο

Γάντζος Velcro

Crossbars

Τέτοιες συσκευές μπορούν να λύσουν το πρόβλημα με τσαλακωμένες πετσέτες. Τοποθετούνται στον τοίχο. Μερικές φορές συνδέουν τις πίσω επιφάνειες ενός ράφι και έναν τοίχο ή μέρη από δύο ντουλάπια. Η εγκάρσια γραμμή τοποθετείται κοντά στον τοίχο.

Εάν το ύψος του δωματίου σας επιτρέπει, μπορείτε να τοποθετήσετε πολλές συσκευές ταυτόχρονα. Είναι επίσης σημαντικό το πλάτος της ράβδου να μην είναι μικρότερο από το πλάτος των πετσετών που χρησιμοποιούνται από τα νοικοκυριά. Διαφορετικά, θα σχηματιστούν επίσης μισητές πτυχές.

Μεταλλικά άγκιστρα μπάνιου

Μινιμαλιστικά γάντζοι μπάνιου

Βασικές πτυχές της επιλογής αξεσουάρ

Η επιλογή των γάντζων κουρτινών στα ράφια του μπάνιου ή των πετσετών δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Στην πραγματικότητα, οποιαδήποτε κρεμάστρα ή αξεσουάρ για την κρέμα ρούχων πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες αποχρώσεις:

 • Μεγέθη του μπάνιου?
 • Ο συνολικός σχεδιασμός του δωματίου.
 • Η παρουσία άλλων μικρών στοιχείων.
 • Σχέδιο χρωμάτων.
 • Πόσοι άνθρωποι ζουν στο σπίτι, καθώς και τις συνήθειες τους?
 • Οι αρχές της οργάνωσης του χώρου που χρησιμοποιήθηκαν νωρίτερα στην αίθουσα.

Αξίζει να εξεταστεί πόσες πετσέτες θα χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα και πόσοι θα αποθηκευτούν ως εναλλακτική λύση. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε το μέγεθος αυτών των πραγμάτων. Στο σπίτι όπου ζει μια μεγάλη οικογένεια, πρέπει να τοποθετηθεί ένα μεγάλο ράφι για πετσέτες, καθώς και πολλά αγκίστρια, όπου κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να κρεμάσει τις δικές του ξεχωριστές πετσέτες. Το στήριγμα πετσετών βρίσκεται κοντά στο ντους ή στην μπανιέρα. Μια τέτοια συσκευή είναι αρκετή.

Εάν το μπάνιο είναι πολύ μικρό, όπως συμβαίνει συχνά, δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ να χρησιμοποιηθεί ένα ντουλάπι πλυντηρίων ρούχων ή ράφια για την αποθήκευση αξεσουάρ μπάνιου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ πιο βολικό να επιλέξετε ένα περίβλημα τοίχου σύνθετου σχεδιασμού, το οποίο θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ στο δωμάτιο.

Ναυτικό στυλ μπανιέρες μπάνιου

Χταπόδι χταπόδι

Ράφια για πετσέτες στο μπάνιο

Λειτουργικότητα και ασφάλεια

Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφο και κομψό είναι ένα ράφι για πετσέτες ή μια βάση πετσετών, τέτοια πράγματα, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να είναι πρακτικά και ασφαλή. Τα προϊόντα πρέπει να είναι λεία, απαλλαγμένα από φθορές και ζημιές.

Κατά την αγορά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην ύπαρξη ρωγμών ή τσιπ στην επιφάνεια. Όμορφα άγκιστρα στις βεντούζες από οποιοδήποτε υλικό σε ένα υγρό λουτρό κινδύνου γρήγορα
χάνετε την έκκλησή σας.

Ράφι πετσετών στο μπάνιο

Περιστρέψτε τα άγκιστρα για το μπάνιο

Είναι προτιμότερο να μην αγοράζετε μοντέλα με αιχμηρές γωνίες ή στοιχεία που μπορούν να φέρουν οποιοδήποτε είδος κινδύνου. Επίσης, για λόγους ασφάλειας και πρακτικότητας, θα πρέπει να προτιμώνται μόνο αξιόπιστα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η εμφάνιση των προϊόντων. Ακόμη και τα μικρά άγκιστρα μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση του δωματίου, δηλαδή για ένα τόσο ελκυστικό στοιχείο όπως ένα ράφι για πετσέτες ή ένα ντουλάπι από λινό.

Κύπελλο για μπάνιο στο βεντούζα

Ρετρό στυλ μπάνιου γάντζους

Ξύλινα εξαρτήματα

Ένα διπλό ή μονό γάντζο από ξύλο, όπως ένα ράφι για πετσέτες, μπορεί να είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης. Ωστόσο, δεν αρκεί να δώσουμε στα ξύλινα κομμάτια ένα εντυπωσιακό σχήμα. Ένα δέντρο, ανεξάρτητα από το πόσο ακριβό είναι η φυλή, είναι πάντα ανυπεράσπιστο από την υγρασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλα τα στοιχεία πρέπει να είναι προσεκτικά κατασκευασμένα με προστασία από την υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Τα προσεκτικά χρωματισμένα λακαρισμένα άγκιστρα και ράφια θα διαρκέσουν πολύ καιρό. Προϊόντα κακής ποιότητας, στην τεχνολογία παραγωγής των οποίων έχουν σημειωθεί σημαντικά λάθη, παραμορφώνονται γρήγορα, στεγνώνονται ή αρχίζουν να σαπίζουν.

Μπάνιο γοργόνα μπάνιου

Αυτοκόλλητο γάντζο μπάνιου

Πλαστικά

Ένα μικροσκοπικό διπλό γάντζο κατασκευασμένο από πλαστικό στις βεντούζες είναι μια ιδανική επιλογή προϋπολογισμού για μικρά μπάνια. Αυτή είναι μια αρκετά πρακτική επιλογή. Τα πλαστικά προϊόντα δεν φοβούνται την υγρασία, τη θερμότητα, τα οικιακά χημικά.

Ένα τέτοιο υλικό είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αντέχει σε μία μεγάλη πετσέτα μπάνιου, ακόμη και σε μεγάλο βαθμό κορεσμένη με υγρασία. Με την πάροδο του χρόνου, τα άγκιστρα και οι θήκες δεν θα αλλάξουν χρώμα, δεν θα σπάσουν ή θα στρεβλωθούν.

Γάντζοι ελέφαντα για το μπάνιο

Γαντζώνει στο εσωτερικό του μπάνιου

Μεταλλικά προϊόντα

Τα μεταλλικά άγκιστρα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτα κράματα, γεγονός που επιτρέπει εξαιρετική απόδοση. Τα προϊόντα που παρασκευάζονται με ειδικές ενώσεις διαρκούν για πολύ καιρό, δεν σκουριάζουν και διατηρούν μια πολυτελή εμφάνιση.

Άγκιστρα για πετσέτες

Επιπλέον, είναι μεταλλικά αξεσουάρ που μπορεί να είναι στιλ αντίκες ή οποιοδήποτε άλλο ελίτ σχεδιασμό. Για παράδειγμα, ένα ακριβό ροκόκο ή κλασικό μπάνιο συμπληρώνεται από χάλκινα στοιχεία. Αν το χαλκό δίνει στο δωμάτιο μια γοητεία, τα επιχρωμιωμένα προϊόντα υπογραμμίζονται από το προοδευτικό εσωτερικό της hi-tech, της σύγχρονης τεχνολογίας.

Όταν επιλέγετε τέτοια σημαντικά ρουχιστικά μπάνιου, είναι πάντα πολύ σημαντικό να εστιάσετε στην ποιότητα αυτών των χαρακτηριστικών. Ας είναι εντελώς αόρατοι και απλοί, αλλά πάντα αξιόπιστοι και απαιτητικοί.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)