Κόκκινο κεραμίδι στο εσωτερικό του μπάνιου: παθιασμένος σχεδιασμός (26 φωτογραφίες)

Συνήθως στο μπάνιο τα κυριότερα είναι ανοιχτά χρώματα: άσπρο, κίτρινο, άμμο, ελιά. Αυτά τα χρώματα βοηθούν στη χαλάρωση, την ανακούφιση από την ένταση. Τα ανοιχτά χρώματα σε αυτή την περίπτωση είναι κλασικά, αυτό θεωρείται ο κανόνας. Ωστόσο, οι σύγχρονοι σχεδιαστές όλο και πιο συχνά προσφέρουν μάλλον τολμηρά πειράματα: να σχεδιάσουν ένα μπάνιο σε προκλητικά κόκκινα χρώματα. Κατά τη γνώμη τους, το κόκκινο χρώμα αυξάνει τον τόνο, δίνει νέα ενέργεια, βοηθά να κερδίσει δύναμη.

Κόκκινο κεραμίδι

Κόκκινο κεραμίδι

Ο σχεδιασμός της μπανιέρας, που γίνεται με την κυριαρχία διαφόρων αποχρώσεων του κόκκινου, είναι μοντέρνος, κομψός και πρωτότυπος. Και οι άνθρωποι εξετάζουν όλο και περισσότερο αυτήν την επιλογή.

Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους, της παθιασμένης αγάπης. Το μπάνιο, διακοσμημένο σε αυτό το χρώμα, θα προσθέσει πικάντιση στη σχέση ενός ερωτευμένου ζευγαριού. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το κόκκινο χρώμα προτιμάται από αυτοπεποίθηση ανθρώπους που είναι αλλοδαποί στην προβλεψιμότητα και ρουτίνα. Αυτοί οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται από θέληση, συναισθηματικότητα, ανοικτό πνεύμα, κοινωνικότητα. Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας σε αυτή την κατηγορία, αισθανθείτε ελεύθερος να σχεδιάσετε το μπάνιο με κόκκινο χρώμα - αυτό θα δώσει έμφαση στις εγγενείς σας ιδιότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Κόκκινο κεραμίδι

Πώς να κάνετε την επένδυση

Τα κόκκινα πλακάκια μπορούν να εφαρμοστούν σε ολόκληρη την επιφάνεια των τοίχων και των δαπέδων. Ωστόσο, τέτοια πλακάκια συνήθως τοποθετούνται σε ορισμένες περιοχές (γύρω από την μπανιέρα ή πάνω από το νεροχύτη). Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα συνδυασμό διαφορετικών αποχρώσεων του κόκκινου: για παράδειγμα, με τη μορφή λωρίδων ή όλων των ειδών τα σχέδια. Μπορείτε να παίξετε με τους τύπους πλακιδίων - σε ματ φόντο οποιοδήποτε σχέδιο θα φανεί πολύ εντυπωσιακό.

Κόκκινο κεραμίδι

Όπως γνωρίζετε, ο τύπος επιφάνειας ενός κεραμικού πλακιδίου είναι ματ, γυαλιστερός, υφή ή διακοσμητικός.

Τώρα στην πώληση υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από διακοσμητικά κόκκινα κεραμίδια. Μπορεί να μιμείται διάφορα υλικά: δέρμα, ύφασμα, πέτρα και άλλα.

Όλα τα είδη κόκκινων υλικών ενέσεως πωλούνται. Ένα τέτοιο μείγμα μπορεί να είναι επεξεργασμένα μονοφωνικά πλακίδια, με αποτέλεσμα διάφορα σχέδια, για παράδειγμα, με τη μορφή εθνικού σκωτσέζικου υφάσματος.

Κόκκινο κεραμίδι

Κόκκινο κεραμίδι

Κόκκινο μωσαϊκό

Μωσαϊκό

Η χρήση ψηφιδωτών στο σχεδιασμό του μπάνιου σας επιτρέπει να πάρετε οποιοδήποτε σχέδιο ως αποτέλεσμα. Όλα εξαρτώνται από την πλούσια φαντασία σας. Μπορείτε να βάλετε πλακάκια διαφορετικών τύπων, γυαλιστερά και ματ. Μπορείτε να παίξετε με διαφορετικές παραλλαγές του κόκκινου, από το ελαφρύτερο μέχρι το πιο σκοτεινό, μπορντό. Δεν μπορείτε να εστιάσετε σε αυτό με κόκκινο χρώμα. Πολλά άλλα χρώματα συνδυάζονται τέλεια με κόκκινο: λευκό, κίτρινο, μαύρο, μπεζ, ελιά.

Κόκκινο κεραμίδι

Ο συνδυασμός κόκκινων πλακιδίων με άλλα χρώματα

Κόκκινο και λευκό

Κόκκινα έπιπλα

Πολλοί σχεδιαστές πιστεύουν ότι το λευκό φαίνεται πιο επιτυχημένο με κόκκινο. Τα κόκκινα και λευκά χρώματα προτιμώνται από δημιουργικούς ανθρώπους, νεαρά ζευγάρια, καθώς και ανθρώπους που προσπαθούν να γεμίσουν τη ζωή τους με νέα συναισθήματα, φωτεινά χρώματα. Εδώ μπορείτε να δώσετε προτίμηση τόσο στο κόκκινο όσο και στο λευκό.

Κόκκινο κεραμίδι

Εάν αποφασίσετε να εστιάσετε στο κόκκινο, τα υδραυλικά είδη και τα έπιπλα πρέπει να είναι λευκά. Αυτή η τεχνική είναι επί του παρόντος πολύ δημοφιλής. Φαίνεται κομψό, κομψό.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε το λευκό ως κύριο χρώμα για το σχεδιασμό του μπάνιου, τότε τα έπιπλα θα πρέπει να είναι κόκκινα. Αυτή η επιλογή, αν και δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η προηγούμενη, έχει τα πλεονεκτήματά της. Ένα τέτοιο μπάνιο φαίνεται ιδιαίτερα κομψό, ζεστό, ρομαντικό, μοναδικό και κομψό. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται η τοποθέτηση του κόκκινου κεραμιδιού σε οριζόντιες ή κάθετες λωρίδες. Ένας κόκκινος τοίχος εναντίον των υπόλοιπων λευκών θα φαίνεται και κομψός.

Κόκκινο κεραμίδι

Υπάρχει μια άλλη επιλογή για την επένδυση του μπάνιου σε κόκκινο και λευκό χρώμα - η χρήση των κόκκινων υδραυλικών. Αυτή η επιλογή δεν είναι ακόμα τόσο δημοφιλής. Από τη μία πλευρά, μπορεί να φανεί προκλητικός. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ ασυνήθιστο και υπερβολικό. Είναι αλήθεια ότι τα υδραυλικά με κόκκινο χρώμα είναι αξιοπρεπή.

Κόκκινο λουτρό

κόκκινα και μαύρα πλακάκια

Κόκκινο και μαύρο

Όπως και το λευκό, το μαύρο πηγαίνει καλά με το κόκκινο. Η κόκκινη και μαύρη σειρά είναι ακριβώς η κατάλληλη για ένα ευρύχωρο μπάνιο. Αν αποφασίσετε να διακοσμήσετε το μπάνιο σας σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, φροντίστε να έχετε επαρκή φωτισμό. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να προσθέσετε διάφορα φωτιστικά. Έτσι, μπορείτε επίσης να αυξήσετε οπτικά το χώρο του δωματίου. Εκτός από αυτά τα βασικά χρώματα, μπορείτε να προσθέσετε αρκετές επιπλέον αποχρώσεις: λευκό, γκρι, χρυσό.

κόκκινα και μαύρα πλακάκια

κόκκινα και μαύρα πλακάκια

Στυλ κόκκινου κεραμιδιού μπάνιου

Μεταξύ των διαφόρων επιλογών σχεδιασμού για το μπάνιο που χρησιμοποιούν κόκκινα πλακάκια, διακρίνονται τα εξής δύο στυλ:

Κινεζικό στιλ

Κινέζικο στυλ μπάνιο

Το κινεζικό στυλ είναι πρώτα απ 'όλα φυσικότητα και απλότητα. Εκτός από το κόκκινο, άλλες αποχρώσεις δεν θα είναι περιττές εδώ, αλλά το κύριο χρώμα, φυσικά, θα πρέπει να είναι κόκκινο. Διάφορα αξεσουάρ που σχετίζονται με την Κίνα θα εναρμονιστούν αρμονικά με: ειδώλια, ανεμιστήρα και ούτω καθεξής.

Κινέζικο στυλ μπάνιο

Κινέζικο στυλ μπάνιο

Κλασικό στυλ

Κλασικό μπάνιο

Πιστεύεται ότι ένα κλασικά σχεδιασμένο μπάνιο θα πρέπει να είναι ακριβώς λευκό. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Σε αυτή την περίπτωση, το κόκκινο χρώμα θα είναι πολύ κατάλληλο. Το εσωτερικό του δωματίου θα είναι διακοσμημένο με ξύλινα έπιπλα, αξεσουάρ από χαλκό. Μια μπανιέρα με καμπύλα πόδια θα φανεί πανέμορφη.

Κόκκινο κεραμίδι

Κόκκινο μπάνιο με καμπύλα πόδια

Συμβουλές από επαγγελματίες σχεδιαστές

Έτσι, για το σχεδιασμό του μπάνιου σας, έχετε επιλέξει κόκκινα κεραμίδια. Φυσικά, πρώτα απ 'όλα, ακούστε τις επιθυμίες σας. Το δωμάτιο πρέπει να φαίνεται ακριβώς όπως το θέλετε. Ωστόσο, δεν θα είναι παράλογο να ακολουθήσετε τις συμβουλές των επαγγελματιών.

Αν επιλέξατε κόκκινο ως κύριο χρώμα για το μπάνιο σας, μην χρησιμοποιείτε ενεργά άλλα χρώματα. Ακόμη και αυτά που συνδυάζουν καλά με το κόκκινο, το λευκό και το μαύρο θα πρέπει να είναι δευτερεύοντα. Διαφορετικά, το εσωτερικό θα φανεί ελκυστικό και αντίθετο.

Ροζ κεραμίδι στο μπάνιο

Εάν το μπάνιο σας είναι αρκετά μεγάλο, τότε το κόκκινο είναι αυτό που χρειάζεστε. Όλα τα πλεονεκτήματα των κόκκινων πλακιδίων που αναφέρονται παραπάνω θα αποκαλυφθούν πλήρως. Ωστόσο, αν το μπάνιο δεν είναι αρκετά ευρύχωρο, τότε τα κόκκινα κεραμίδια εδώ δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Ροζ μωσαϊκό

Ροζ κεραμίδι

Αν αγαπάτε το κόκκινο τόσο πολύ, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις διάφορες αποχρώσεις του: ροζ ή μπορντό. Μην παρασυρθείτε πολύ με γυαλιστερά πλακάκια. Διαφορετικά, θα προκύψει υπερβολική λάμψη.

καστανό κεραμίδι

καστανό κεραμίδι

Το κόκκινο είναι το χρώμα της αγάπης. Μήπως αυτό το υπέροχο συναίσθημα πάντα βασιλεύει στο σπίτι σας!

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)