Ντουζιέρα: χαρακτηριστικά σχεδιασμού (21 φωτογραφίες)

Μόλις ένα περίβλημα με ένα δίσκο ήταν νέο. Και οι λάτρεις των διαδικασιών ύδρευσης δεν είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτοι σε μια ποικιλία σχεδίων. Αλλά η τεχνολογία δεν παραμένει ακίνητη και οι σχεδιαστές δεν κοιμούνται. Και σήμερα, οι διαστάσεις και τα σχήματα των δομών, τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα μέρη είναι ήδη ουσιαστικά σημαντικά.

Ακρυλικό δίσκο ντους

Ασύμμετρο δίσκο ντους

Τύποι ντουζιέρας: γενικά χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Ο δίσκος ντους είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο έχει εγκατασταθεί ολόκληρη η δομή, έτσι ώστε το μέγεθος και το σχήμα του δίσκου ντους είναι ίσως το πρώτο πράγμα που δίνει προσοχή στον αγοραστή. Και αυτό δεν υπαγορεύεται από προσωπικές προτιμήσεις, αλλά από τις μικρές περιοχές των περισσότερων λουτρών.

Λευκός δίσκος ντους

Μεγέθη προϊόντων

Κατά την επιλογή μιας παλέτας, είναι σημαντικό να καθοδηγείται όχι μόνο από προσωπικές προτιμήσεις αλλά και από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εξαρτημάτων (ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ειδικά σιφόνια ύψους 10-20 cm). Το ύψος των πλευρών του προϊόντος χωρίζεται σε:

  • οι δίσκοι ντους είναι χαμηλοί - μέχρι 5 εκ. Κατά την εγκατάσταση τέτοιων μοντέλων πρέπει να έχετε υπόψη ότι η αργή αποστράγγιση θα οδηγήσει στη συλλογή νερού στη δεξαμενή. Και η συχνή υπερχείλιση στο πάτωμα μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση και πλημμύρα των γειτόνων. Αν οι επίπεδες ντουζιέρες είναι ενσωματωμένες στο πάτωμα, θα είναι οπτικά σχεδόν αόρατες.
  • μέση καμπίνα ντους - έως 18 εκ. Πλεονέκτημα - οι ηλικιωμένοι μπορούν να κάνουν άνετα τις διαδικασίες του νερού σε καμπίνες, όπου υπάρχει ένας δίσκος ντους με κάθισμα και χαμηλό όριο.
  • οι δίσκοι ντους είναι βαθιές - πάνω από 18 εκ. Τέτοια μοντέλα μπορούν να χρησιμεύσουν ως μπανιέρες, γι 'αυτό το ύψος του δίσκου ντους είναι βολικό για το πλύσιμο των μικρών παιδιών και την πλύση.

Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη δίσκων ντους: ένα τετράγωνο ντους (70Χ70 cm ή 90Χ90 cm), ορθογώνια ντουζιέρες (με πλευρές από 50 cm έως 140 cm).

Δίσκος ντους με τα πόδια

Κατά την επιλογή μοντέλων προϊόντων, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ευκολία των κατοίκων. Οι διαδικασίες νερού είναι δυσάρεστες για να πάρουν περιορισμένες συνθήκες, όταν είναι δύσκολο να στρίψετε, να λυγίζετε. Ως εκ τούτου, αν η περιοχή του μπάνιου επιτρέπει, τότε δεν πρέπει να διστάσετε και να εγκαταστήσετε μεγάλους δίσκους ντους.

Μαύρο δίσκο ντους

Ποικιλία μορφών: τι να προτιμάτε;

Η εργονομία παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό του μπάνιου. Τις περισσότερες φορές, η καμπίνα είναι εγκατεστημένη σε μια γωνία. Ως εκ τούτου, ένας ημικυκλικός δίσκος ντους με πλευρές 90Χ90 cm είναι πολύ συνηθισμένος και πολύ σημαντικός για μικρά μπάνια.

Εάν η περιοχή του δωματίου είναι πολύ μικρή, τότε είναι πιο λογικό να εγκαταστήσετε ένα γωνιακό δίσκο ντους. Οι ιδιοκτήτες μεγάλων εκτάσεων δεν μπορούν να εξοικονομήσουν χώρο και να τοποθετήσουν ένα προσαρμοσμένο πεντάγωνο δίσκο ντους.

Φούρνος ντους από χυτοσίδηρο

Ξύλινη καμπίνα ντους

Τύποι υλικών: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Κάθε δίσκος ντους πρέπει να είναι ανθεκτικός στη φθορά, να έχει καλές μονωτικές ιδιότητες. Υποχρεωτικές απαιτήσεις - εξωτερική επίστρωση υψηλής ποιότητας και εσωτερική επιφάνεια χωρίς ολίσθηση. Οι κατασκευαστές προσφέρουν προϊόντα από διάφορα υλικά.

Η ακρυλική παλέτα είναι ένα πολύ κοινό μοντέλο, το οποίο είναι εύκολο να το φροντίσετε. Το κύριο πλεονέκτημα είναι το χαμηλό βάρος, το οποίο είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής, μεταφοράς προϊόντων.Ο δίσκος ντους έχει πάχος περίπου 5-7 mm. Για να αυξηθεί η αντοχή, χρησιμοποιείται τεχνολογία οπλισμού (μέταλλο, γυαλί). Τα μειονεκτήματα του πλαστικού - η επιφάνεια είναι απλά κατεστραμμένη.

Τα μεταλλικά μοντέλα (χάλυβας, χυτοσίδηρος, ανοξείδωτος χάλυβας) είναι επίσης σε μεγάλη ζήτηση. Οι λόγοι για τη δημοτικότητα των μοντέλων χάλυβα είναι: χαμηλό κόστος, αντοχή, αντίσταση στις γρατζουνιές, ταχεία θέρμανση του προϊόντος. Οι δεξαμενές από χάλυβα είναι εξοπλισμένες με πλαίσια με ρυθμιζόμενα πόδια. Αυτό θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε το προϊόν υψηλότερα και να διευκολύνετε την πρόσβαση στο σιφόνι. Ένα μικρό μείον μπορεί να θεωρηθεί ο θόρυβος του νερού από πτώση πίδακες σε εμαγιέ χάλυβα επιφάνειες.

Πέτρινο ντους

Κεραμικό ντους

Ο εμαγιέ θόλος από καουτσούκ έχει τα πλεονεκτήματα: πρακτικότητα, άριστη απόδοση, αντοχή, αντοχή, εύκολη συντήρηση. Εντούτοις, όπως κάθε άλλο πράγμα, το καζανάκι ντουζιέρας έχει μειονεκτήματα. Το πιο βασικό είναι το σημαντικό βάρος.

Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει ένας δίσκος ανοξείδωτου ντους. Λόγω της εξαιρετικής απόδοσής του (δεν απορροφά βρωμιά, μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία με ειδικά απολυμαντικά), συχνά τοποθετείται σε νοσοκομεία ένα περίβλημα χαμηλού ντους.

Ο ξύλινος δίσκος ντους δεν είναι κοινός και είναι σίγουρα ένας από τους κύριους διακοσμητικούς χώρους του εσωτερικού του μπάνιου. Τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από θερμικό ξύλο, έτσι ώστε να μην σαπίσουν, να μην σπάσουν, να μην στρεβλώσουν. Χάρη στην ειδική θερμική επεξεργασία, η μούχλα και ο μύκητας δεν ξεκινούν από ξύλο. Τα μεγέθη των δίσκων ντους είναι διαφορετικά. Τυπικές παράμετροι πλαισίων 70X70 cm ή 70X90 cm, 90X90 cm. Ανάλογα με τις επιθυμίες του αγοραστή, μπορείτε να παραγγείλετε μια καμπίνα ντους για μεμονωμένα μεγέθη.

Μεταλλικό δίσκο ντους

Μωσαϊκό ντους

Οι πέτρινες ντουζιέρες ανήκουν στην κατηγορία των ελίτ προϊόντων λόγω της υψηλής τιμής. Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το μοντέλο από φυσική πέτρα είναι ένα μαρμάρινο νιπτήρα. Η τεχνολογία κατασκευής του προϊόντος είναι απλή και σας επιτρέπει να πάρετε μέρη οποιουδήποτε σχήματος, μεγέθους, σκιάς. Η ασύμμετρη μαύρη παλέτα φαίνεται πολύ κομψή. Χαρακτηριστικά των εμπορευματοκιβωτίων από μάρμαρο: φιλικότητα προς το περιβάλλον, ανθεκτικότητα, αντοχή στη βλάβη. Ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι η μάζα των μαρμάρινων παλετών.

Εάν θέλετε να έχετε μια πρωτότυπη έκδοση της καμπίνας στο μπάνιο, μπορείτε να τοποθετήσετε ανεξάρτητα το δίσκο ντους από το πλακάκι. Σε αυτή την περίπτωση, λαμβάνονται υπόψη οι αποχρώσεις της εγκατάστασης της κατασκευής: το κεκλιμένο δάπεδο είναι εφοδιασμένο με ειδικό σύστημα αποστράγγισης, κλειστό με πλακάκια. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα λήψης πλακιδίων οποιασδήποτε σκιάς (από άσπρο σε μαύρο).

Χαμηλή ντουζιέρα

Μια άλλη επιλογή για ανεξάρτητη ρύθμιση μιας καμπίνας ντους είναι ένας δίσκος από τούβλα. Κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών και κατασκευαστικών εργασιών, είναι πολύ σημαντικό να δοθεί προσοχή στη στεγάνωση όλων των αρμών.

Αν δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε δίσκους για ένα περίβλημα ντους, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Μόνο ένας επαγγελματίας θα μπορεί να συστήσει ένα μοντέλο λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του μπάνιου και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών.

Δίσκος ντους πλακιδίων

Ημικυκλικός δίσκος ντους

Η σωστή επιλογή: συμβουλές και κόλπα

Πριν από την επιλογή ενός δίσκου ντουζιέρας, πρέπει να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες: το μέγεθος, το σχήμα και το εσωτερικό του μπάνιου, η θέση των επικοινωνιών αποχέτευσης.

Όσο χαμηλότερο είναι το πλαίσιο του μοντέλου, τόσο μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ποιότητα της διάταξης των συστημάτων αποστράγγισης. Μια καμπίνα ντους με ένα ψηλό δίσκο θα ευχαριστήσει τους οπαδούς των διαδικασιών αφρώδους νερού. Συνιστάται η τοποθέτηση ντους με ψηλό δίσκο στο μπάνιο του παλιού οικιστικού κτιρίου, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερχείλιση του νερού. Δεδομένου ότι ο αποχετευτικός αγωγός μπορεί να αντιμετωπίσει γρήγορα τη ροή των λυμάτων.

Ορθογώνιος δίσκος ντους

Εξάγωνο δίσκο ντουζιέρας κεραμιδιών

Η υγρή πλαστική επιφάνεια γίνεται πολύ ολισθηρή. Επομένως, οι ακρυλικές πλατφόρμες έχουν συνήθως ξεχωριστή ανακούφιση για την αποφυγή πτώσεων και τραυματισμών κατά τη διάρκεια του ντους. Σε ένα ομαλό ομοιόμορφο πάτωμα, καλό είναι να τοποθετήσετε ένα ειδικό χαλί.

Ένα υψηλό πλαίσιο καθιστά ευκολότερη την εγκατάσταση και τη συντήρηση.Όσο πιο σύνθετο είναι το σχήμα του πλαισίου (πολύπλευρο ή ασύμμετρο), τόσο πιο δαπανηρή είναι η δομή της καμπίνας.

Το βέλτιστο μέγεθος της παλέτας είναι 90Χ90 εκ. Οι παράμετροι αυτοί επιτρέπουν την άνετη αποδοχή των διαδικασιών ύδρευσης. Επιπλέον, τέτοια μοντέλα είναι κατασκευασμένα από οποιαδήποτε υλικά.

Ένας ψηλός δίσκος ντους προτιμάται να εγκατασταθεί από ακρυλικό (λόγω του ελαφρού βάρους του).

Ντουζιέρα με κάθισμα

Δίσκος ντους από χάλυβα

Λεπτές επιφανειακές φροντίδες διαφόρων υλικών

Εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά που προορίζονται για συγκεκριμένο τύπο υλικού, τότε τα προϊόντα θα διατηρήσουν μια όμορφη και καλά περιποιημένη εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα:

  • η ακρυλική επιφάνεια καθαρίζεται με υγρά προϊόντα χωρίς λειαντικά πρόσθετα. Δεν συνιστάται η χρήση ενώσεων που περιέχουν χλώριο. Οι μικρές γρατζουνιές μπορούν να αφαιρεθούν μόνοι τους με τη χρήση ειδικών παστών. Αφού κάνετε ένα ντους, συνιστάται να σκουπίζετε την επιφάνεια στεγνές.
  • Για το πλύσιμο των προϊόντων μαρμάρου, διαλύματα σαπουνιού ή υγρά προϊόντα που δεν περιέχουν οξέα / επιθετικά πρόσθετα χρησιμοποιούνται. Μια φορά την εβδομάδα, καλό είναι να καθαρίσετε την επιφάνεια με ένα ειδικό προϊόν περιποίησης μαρμάρου. Στα σημεία όπου έρχονται σε επαφή η πέτρα και το μέταλλο, μπορεί να σχηματιστούν σκουριές. Για την απομάκρυνση της σκουριάς, χρησιμοποιείται ένα ειδικό καθαριστικό για φυσική πέτρα (η διαδικασία πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας). Μούχλα και μύκητες αφαιρούνται με αμμωνία.
  • η βρωμιά στις ξύλινες επιφάνειες δεν πρέπει να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, διαφορετικά ενδέχεται να εμφανιστούν λεκέδες. Για προϊόντα πλυσίματος μην χρησιμοποιείτε λειαντικά προϊόντα.

Ο γενικός κανόνας για τυχόν παλέτες είναι να αποφευχθεί η πτώση βαρέων μεταλλικών αντικειμένων πάνω τους.

Γωνιακός δίσκος ντους

Ενσωματωμένο δίσκο ντους

Δίσκος ντους με ραβδώσεις

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)