Ντουζιέρες στο εσωτερικό του μπάνιου: ποια επιλογή θα επιλέξετε (23 φωτογραφίες)

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ορθά το χώρο του μπάνιου, τότε συνιστάται να εγκαταστήσετε ένα ντους. Για μικρά δωμάτια, ο σχεδιασμός αυτός βοηθάει στην εξοικονόμηση χώρου, και για τα μεγάλα δωμάτια - για να κάνει το δωμάτιο πιο άνετο.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στη σχεδίαση ντους είναι οι ντουζιέρες. Πρέπει να τα επιλέξετε με σύνεση, επειδή η κατάσταση του μπάνιου σας θα εξαρτηθεί από την ποιότητά τους. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δώσετε προσοχή στο υλικό από το οποίο γίνονται.

Ντουζιέρες

Ντουζιέρες

Γυαλί - η καλύτερη λύση για τις πόρτες

Το πιο αξιόπιστο υλικό είναι το γυαλί. Είναι κατασκευασμένη με ειδική τεχνολογία, χάρη στην οποία γίνεται όσο το δυνατόν πιο ασφαλής για οικιακή χρήση. Χάρη σε μια ειδική εσωτερική επικάλυψη, ο ιστός αποκτά μεγαλύτερη αντοχή. Ένα τέτοιο γυαλί είναι σε θέση να αντισταθεί πλήρως στις μηχανικές και φυσικές επιρροές. Εάν το γυαλί σπάσει με ισχυρή κρούση, το υλικό δεν θα καταρρεύσει σε μικρά θραύσματα σε όλο το μπάνιο. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να ορίσετε τα άλλα πλεονεκτήματα του υλικού:

  • Το γυαλί έχει εξαιρετική αντίσταση στο νερό.
  • Είναι σε θέση να αντέξει διάφορες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.
  • Το φινίρισμα επιφάνειας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό.
  • Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να εφαρμοστεί ένα μοτίβο στο γυαλί. Αυτό το υλικό συνδυάζεται τέλεια με οποιοδήποτε σχέδιο.
  • Οι γυάλινες πόρτες για μια καμπίνα ντους χαρακτηρίζονται από εύκολο καθαρισμό.

Ντουζιέρα

Ντουζιέρα

Γυαλί για μια καμπίνα ντους μπορεί να είναι διάφορα. Μπορεί να είναι άχρωμο, σκοτεινό, παγωμένο, με μοτίβο. Το όλο γυαλί έχει μια ευάερη και φωτεινή εμφάνιση. Δεν είναι εξοπλισμένο με εξαρτήματα συγκράτησης. Το σχήμα διατηρείται λόγω της υψηλής αντοχής του υλικού.

Το πλαίσιο για γυαλί, κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το οποίο επιπλέον είναι επικαλυμμένο με αντιδιαβρωτική επικάλυψη. Μια ποικιλία μεγεθών καμβά μπορεί να εγκατασταθεί στο πλαίσιο αλουμινίου, ανάλογα με τις παραμέτρους του ντους. Η διόρθωση της προσαρμογής των πτερυγίων πραγματοποιείται μέσω της χρήσης σιλικόνης ή PVC.

Ντουζιέρα

Ντουζιέρα

Για την κατασκευή καμπίνων με γυάλινη πόρτα, χρησιμοποιούνται δύο τύποι γυαλιού - τριπλής και σκληρυμένης. Το πάχος του γυαλιού κυμαίνεται μεταξύ 6-12 mm. Κατά κανόνα, το ύψος των γυάλινων θυρών αρχίζει στα 150 εκατοστά, αλλά μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό. Μπορεί ακόμη και να φτάσει στο ανώτατο όριο.

Ντουζιέρα

Ντουζιέρα

Θερμαινόμενο γυαλί με έκθεση σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, το γυαλί λαμβάνει χαρακτηριστικά υψηλής αντοχής. Ένα τέτοιο υλικό είναι δύσκολο να σπάσει. Σε περίπτωση παραμόρφωσης, ένα τέτοιο υλικό δεν υποβάλλεται σε ανάκτηση.

Ντουζιέρα

Η τεχνολογία Triplex περιλαμβάνει την παρουσία δύο ή περισσότερων στρωμάτων γυαλιού. Μια ειδική ταινία τοποθετείται μεταξύ των στρωμάτων. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά πιθανό, να σπάσει τις πόρτες ντους από τέτοια γυαλιά. Όταν σπάσει, όλα τα θραύσματα παραμένουν στο φιλμ, γεγονός που εξασφαλίζει την ασφάλεια. Το γυαλί που κατασκευάζεται με τεχνολογία triplex έχει υψηλότερο κόστος και έχει μεγάλο βάρος, αλλά το μοντέλο με γυάλινη πόρτα είναι αξιόπιστο και ανθεκτικό. Είναι βολικό να λειτουργεί και φαίνεται εκπληκτικό.

Ντουζιέρα

Πλαστικά: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το πλαστικό είναι ένα φθηνότερο υλικό για την κατασκευή πορτών για ντους. Τα μοντέλα αυτά χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και είναι κατάλληλα για μη τυποποιημένες λύσεις στυλ.

Οι πλαστικές πόρτες κατασκευάζονται με υλικά όπως το πολυστυρόλιο και το πολυανθρακικό. Διακρίνονται από καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά κατώτερα στα δεδομένα τους από γυαλί με συγκόλληση.

Στο πλαστικό, μια ανεπιθύμητη επικάλυψη σχηματίζεται με την πάροδο του χρόνου, αφού το νερό της βρύσης έχει μεγάλη ποσότητα ακαθαρσιών. Απαιτείται η φροντίδα του πλαστικού με τη βοήθεια ειδικών προϊόντων που δεν περιέχουν επιθετικά εξαρτήματα.

Ντουζιέρα

Swing μοντέλα πόρτας: πλεονεκτήματα

Ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης, διακρίνονται διαφορετικά μοντέλα ντουζιέρας. Τα πιο δημοφιλή είναι οι πόρτες ταλάντευσης. Διακρίνονται από την παρουσία δύο ανοιγμάτων. Για την τοποθέτηση τέτοιων κατασκευών, το μπάνιο θα πρέπει να έχει επαρκώς μεγάλο χώρο. Είναι απαραίτητο τα εξωτερικά αντικείμενα να μην παρεμβαίνουν στο άνοιγμα της πόρτας.

Ντουζιέρα

Τα αρθρωτά μοντέλα είναι τοποθετημένα σε μεταλλικό πλαίσιο ή σε τοίχο. Τα καπάκια παρόμοιας σχεδίασης ταιριάζουν από κοινού. Γι 'αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικές σφραγίδες που παρέχουν υψηλή στεγανοποίηση της καμπίνας ντους. Συχνά οι δομές αιώρησης είναι εξοπλισμένες με εκκεντρικούς μηχανισμούς.

Ντουζιέρα

Εάν χρησιμοποιούνται βρόχοι ποιότητας, η διαδικασία κλεισίματος και ανοίγματος θα είναι εντελώς αθόρυβη. Τα πιο ακριβά μοντέλα έχουν σχήμα ρουλεμάν ως μέρος του σχεδιασμού τους. Παρέχει μια ομοιόμορφη κατανομή βάρους σε ολόκληρη την περιοχή της δομής. Χάρη σε αυτόν τον μηχανισμό, η πόρτα δεν αποκλίνει καθ 'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας.

Ντουζιέρα

Μοντέλα συρόμενων θυρών: οι κύριες διαφορές

Οι συρόμενες ντουζιέρες βοηθούν στην εξορθολογισμό του ελεύθερου χώρου σας. Αυτά τα μοντέλα μπορούν να εγκατασταθούν σε απολύτως κάθε μπάνιο. Ανοίγουν εύκολα και χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς να γεμίζουν το χώρο. Ο μηχανισμός ολίσθησης λειτουργεί με βάση την αρχή της κίνησης των θυρών στους τροχούς κατά μήκος των σταθερών οδηγών.

Ντουζιέρα

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, οι πόρτες για καμπίνες ντους μπορούν να έχουν διαφορετικό αριθμό τμημάτων. Εάν η καμπίνα είναι εγκατεστημένη σε μια θέση, τότε το μοντέλο δύο τμημάτων είναι τέλειο. Το πάχος τοιχώματος μιας τέτοιας πόρτας κυμαίνεται μεταξύ 4-12 mm. Η είσοδος στην καμπίνα είναι περίπου 45% του συνολικού μεγέθους.

Οι πόρτες, αποτελούμενες από τρία στοιχεία, είναι τριών τμημάτων. Το πλάτος της διαδρομής είναι 75% της συνολικής επιφάνειας κατασκευής. Υπάρχουν επίσης μοντέλα πόρτας τεσσάρων τμημάτων. Καταλαμβάνουν περίπου το 43% της συνολικής περιοχής καμπίνας.

Ντουζιέρα

Άλλοι μηχανισμοί πόρτας

Επίσης στην αγορά των καταναλωτών μπορείτε να αγοράσετε ένα μηχανισμό διπλών θυρών. Σύμφωνα με εξωτερικά δεδομένα, αυτό το πτυσσόμενο προϊόν μοιάζει με ένα ακορντεόν. Όταν ανοίγετε την πόρτα, οι πόρτες διπλώνονται. Αυτό το μοντέλο δείχνει εντυπωσιακό, βοηθά να φέρω πόρους στο δωμάτιο. Μια τέτοια πτυσσόμενη κατασκευή αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό στοιχείων, επομένως η τοποθέτησή της είναι αρκετά χρονοβόρα.

Επίσης, εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να εγκαταστήσετε μια πόρτα εκκρεμούς για το ντους. Περιστρέφεται κατά μήκος του κατακόρυφου άξονα και φαίνεται ελκυστική στην εμφάνιση, αλλά εγκαθίσταται μόνο σε μεγάλες καμπίνες.

Ντουζιέρα

Ντουζιέρα

Ντουζιέρες

Όλες οι πόρτες ντους ταξινομούνται ως συμμετρικές και ασύμμετρες. Τα συμμετρικά μοντέλα διακρίνονται από την παρουσία ίσων παραμέτρων από όλες τις γωνίες. Οι ασύμμετρες πόρτες έχουν ποικίλα δεδομένα τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος.

Ντουζιέρα

Σήμερα, οι χρήστες προσπαθούν να επιλέξουν για το μπάνιο πιο οικονομικά και πρακτικά μοντέλα που καταναλώνουν ορθολογικά τον περιβάλλοντα χώρο. Έτσι για ένα μικρό δωμάτιο είναι βέλτιστο να χρησιμοποιείτε ημικυκλικές ντουζιέρες τύπου συρόμενου τύπου.Αυτό το μοντέλο φαίνεται κομψό και βοηθά να τονιστεί η πρωτοτυπία του σχεδίου. Το γυαλί πρέπει να είναι αδιάβροχο, διαφανές, παγωμένο ή με μοτίβο.

Ντουζιέρα

Ντουζιέρα

Πηγαίνοντας στο κατάστημα όπου πωλούνται πόρτες ντους, θα συναντήσετε μια πλούσια επιλογή αυτών των προϊόντων. Από αυτή την άποψη, δεν θα περιοριστείτε στην επιλογή του καλύτερου μοντέλου. Μοντέρνα μοντέλα πόρτας μπορούν να εγκατασταθούν με ή χωρίς παλέτα. Τα μοντέλα χωρίς παλέτες βοηθούν να απαλλαγούμε από την ταλαιπωρία της λειτουργίας της καμπίνας. Σε ένα τέτοιο σχέδιο δεν θα υπάρχει κατώτατο όριο. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για τους ηλικιωμένους.

Ντουζιέρα

Αν το μπάνιο σας έχει μη τυποποιημένες διαστάσεις, τότε οι πόρτες ντους μπορούν να παραγγελθούν. Η αγορά μιας πόρτας ντουζιέρας για παραγγελία θα κοστίσει περισσότερο, αλλά στη συνέχεια μπορείτε να φτιάξετε ένα μοντέλο που θα ανταποκρίνεται άριστα στις απαιτήσεις σας.

Ντουζιέρα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)