Σχεδιασμός των τοίχων του μπάνιου (19 φωτογραφίες): όμορφα παραδείγματα

Η επισκευή ενός μπάνιου είναι μια υπεύθυνη και μάλλον κουραστική εργασία. Είναι απαραίτητο να αγοράσετε υλικά, να εργαστείτε και να διασφαλίσετε ότι όλα γίνονται αποτελεσματικά και σωστά. Αλλά πριν από την εργασία, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε το σχέδιο με το οποίο θα διακοσμηθεί το μπάνιο. Χωρίς αυτή τη λύση, ακόμη και η εργασία με την υψηλότερη ποιότητα δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ξύλινο τοίχο και λευκό μωσαϊκό στο σχεδιασμό των τοίχων του μπάνιου

Στο άρθρο, θα εξετάσουμε ένα τόσο σημαντικό ερώτημα - ποια χαρακτηριστικά έχει ο σχεδιασμός των τοίχων στο μπάνιο και πώς να επιλέξει σωστά την κατάλληλη επιλογή σχεδιασμού.

Χαρακτηριστικά επιλογής σχεδίασης

Μπάνιο - ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για διακόσμηση τοίχων να έχουν αδιάβροχη επικάλυψη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλακάκια, κεραμικά πλακίδια, ψηφιδωτά και άλλα υλικά. Εάν θέλετε ένα μπάνιο στο στυλ πατάρι, μπορείτε να κάνετε ένα σχέδιο με τη μορφή ενός τοίχου από τούβλα.

Καφέ και μπεζ πλακάκια με σχέδια στο σχεδιασμό των τοίχων του μπάνιου.

Μπορεί να υπάρχουν διαφορές θερμοκρασίας στο μπάνιο. Μην ξεχνάτε ότι ορισμένα τελικά υλικά στους τοίχους μπορεί να είναι ευαίσθητα σε τέτοιες διαφορές. Για παράδειγμα, μια διακοσμητική πέτρα.

Είναι καλύτερα αν ο σχεδιασμός του μπάνιου έγινε σύμφωνα με το σχεδιασμό όλων των άλλων δωματίων του διαμερίσματος. Αν το διαμέρισμα είναι διακοσμημένο, για παράδειγμα, σε στιλ υψηλής τεχνολογίας, θα είναι ακατάλληλο να σχεδιάσετε τους τοίχους του μπάνιου σε κλασικό ή μπαρόκ στυλ.

Πέτρα και βαφή στο σχεδιασμό των τοίχων μπάνιου

Απαιτήσεις κάλυψης τοίχου

Υγιεινή και ευκολία φροντίδας. Είναι απαραίτητο η επένδυση τοίχων να μπορεί εύκολα να πλυθεί και να καθαριστεί χωρίς δυσκολία. Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο να επιλέγετε ένα λείο υλικό με ελάχιστες ραφές όπου η βρωμιά μπορεί να κολλήσει. Επίστρωση με τη μορφή τοίχου από τούβλα ή μικρά πλακίδια μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες σε αυτό το θέμα.

Ασφάλεια και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Χρησιμοποιείτε μόνο αποδεδειγμένα υλικά με πιστοποιητικά ποιότητας για διακόσμηση τοίχων.

Η επικάλυψη τοίχου πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι ανθεκτική σε διάφορες οικιακές χημικές ουσίες και προϊόντα καθαρισμού, συμπεριλαμβανομένων των επιθετικών.

Μια προφανής εμφάνιση είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Το μπάνιο θα πρέπει επίσης να προσφέρει αισθητική απόλαυση, οπότε ο σχεδιασμός του πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά.

Βαμμένοι τοίχοι στο μπάνιο

Πέτρινη διακόσμηση μπάνιου

Επιλογές υλικού

Κεραμικό πλακίδιο

Αυτό το υλικό είναι φθηνό και πρακτικό. Επιπλέον, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για τα χρώματα και τις υφές των κεραμικών πλακιδίων που δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε μια κομψή επιλογή για κάθε μπάνιο.

 • Το κεραμίδι - μικρό και μεγάλο - είναι αρκετά καθαρό, υγιεινό και αδιάβροχο.
 • Ο κεραμικός σχεδιασμός δεν θα "επιβιώσει" πάρα πολύ μηχανικά σοκ. Αλλά ακόμα κι αν η γωνία πέσει από το κεραμίδι ή σπάσει, δεν υπάρχει τίποτα που να ανησυχεί - είναι πολύ πιθανό να αντικατασταθεί με ένα άλλο, νέο, χωρίς να θυσιάζεται η εμφάνιση του τοίχου.
 • Όσον αφορά τις τιμές, μπορείτε να βρείτε κεραμικά πλακάκια με φθηνό κόστος και πλακάκια από τις πιο πρόσφατες συλλογές περιορισμένης σχεδίασης, οι οποίες θα κοστίζουν ήδη μια αξιοπρεπή τιμή. Επιλέξτε ένα κάλυμμα τοίχου με βάση το μέγεθος του πορτοφολιού σας.
 • Η εγκατάσταση των κεραμικών πλακιδίων, αν και προκαλεί κάποια δυσκολία με την αντοχή τους, αλλά το αποτέλεσμα θα διαρκέσει στους τοίχους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κεραμικό πλακάκι στο σχεδιασμό του μπάνιου

Κεραμικό πλακάκι με σχέδια στο σχεδιασμό του μπάνιου

Πλαστικά

 • Τα πλαστικά πάνελ είναι η πιο φθηνή επιλογή για να κάνουν το σχεδιασμό των τοίχων του μπάνιου όμορφο και κομψό.
 • Μπορεί να υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός χρωμάτων τέτοιων πάνελ - επιλέξτε ανάλογα με το γούστο σας, λαμβάνοντας υπόψη το ύφος του μπάνιου.
 • Τα πάνελ είναι απλά τοποθετημένα, εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν περνούν νερό και είναι πολύ εύκολο να καθαριστούν. Για να διαγράψετε τη βρωμιά και τις πιτσιλιές από την επιφάνεια, δεν θα χρειαστούν λειαντικά προϊόντα - η βρωμιά εύκολα "αφαιρείται" από το πλαστικό με ένα κανονικό υγρό σφουγγάρι.

Μπεζ πλαστικά πάνελ στο σχεδιασμό του μπάνιου

Από τα δευτερόλεπτα μπορούμε να αναφέρουμε το γεγονός ότι το πλαστικό είναι εύφλεκτο και πολύ "απότομα" αντιδρά σε μηχανικές βλάβες. Ωστόσο, αυτές οι αδυναμίες είναι τόσο ασήμαντες, απλά εξασθενίζουν πριν από τις αρετές. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι οι πλαστικές πλάκες χρησιμοποιούνται σήμερα ευρέως στον σχεδιασμό κτιρίων γραφείων, γραφείων, νοσοκομείων και άλλων δημόσιων ιδρυμάτων, οπότε μπορεί να υπάρξει άμεση συσχέτιση ότι δεν βρίσκεστε στο δικό σας μπάνιο, αλλά στο γραφείο, για παράδειγμα, ενός οδοντιάτρου. Αλλά εάν ζωγραφίζετε τα πάνελ με ενδιαφέρον χρώμα, τότε με τέτοιους τοίχους το δωμάτιο θα γίνει πιο άνετο.

Λευκά πλαστικά πάνελ στο σχεδιασμό του μπάνιου

Γυψοσανίδα

Δεδομένου ότι το υλικό αυτό έχει αρχίσει να παράγεται με υδατοαπωθητικά χαρακτηριστικά, είναι τελείως δυνατό να το τελειώσετε με μπάνιο. Λάβετε υπόψη ότι η αδιάβροχη γυψοσανίδα διαφέρει από τη συνηθισμένη γυψοσανίδα με το ότι έχει πράσινο χρώμα - αγοράστε αυτό για το μπάνιο.

 • Το γυψοσανίδα είναι καλό, καθώς οι ιδιότητές του καθιστούν δυνατή τη σχεδίαση ενός λουτρού με τον πιο φανταστικό σχεδιασμό - πλακάκια και φύλλα υλικού κόβονται εύκολα, κόβονται, μπορούν να είναι στρογγυλά και τριγωνικά, ελαφρά και άνετα όταν εργάζονται.
 • Αυτό το υλικό έχει εξαιρετικές ιδιότητες ηχομόνωσης και θερμομόνωσης. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στην επιφάνεια ενός τοίχου από τούβλα για να το κρύψει από την όραση.
 • Δεδομένου ότι το ίδιο το γυψοσανίδα είναι ένα μάλλον ακανόνιστο υλικό, είναι πάντα ζωγραφισμένο στην κορυφή με βαφή ή πλακάκια με κεραμίδια. Έτσι, ο σχεδιασμός των τοίχων γίνεται πιο ενδιαφέρον.

Γυψοσανίδα στο σχεδιασμό του μπάνιου

Διακοσμητική πέτρα

Τέτοιο υλικό είναι σε θέση να κάνει ένα πολυτελές κομψό δωμάτιο από το μπάνιο, υπονοώντας άμεσα την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη του.

 • Εάν η φυσική πέτρα - μάρμαρο ή γρανίτη - είναι αρκετά ακριβό, τότε τα συνθετικά θα είναι πολύ φθηνότερα και ταυτόχρονα θα φαίνονται αρκετά ευδιάκριτα, οι τοίχοι θα είναι όμορφα διακοσμημένοι.
 • Μια πέτρα μπορεί να τοποθετηθεί, εκτός από τοίχους, και ένα λουτρό.
 • Η διακοσμητική πέτρα είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον και ασφαλές υλικό που απορροφά πολύ καλά το νερό. Επιπλέον, δεν σχηματίζονται μύκητες και μούχλα, γι 'αυτό θα προστατεύεστε αξιόπιστα από αυτή τη μάστιγα, η οποία επηρεάζει τους υγρούς χώρους.
 • Ένα μικρό μπάνιο μπορεί να γίνει ακόμη μικρότερο αν το πέτρατε - κρατήστε αυτό το μυαλό.
 • Αυτό το υλικό είναι αρκετά λεπτό κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να εμπιστευθεί το έργο σε επαγγελματίες.
 • Όταν φροντίζετε για έναν τοίχο επενδεδυμένο με διακοσμητική πέτρα, ειδικά εάν είναι φυσικής προέλευσης, δεν συνιστάται κατηγορηματικά η χρήση προϊόντων που περιέχουν οιοδήποτε οξύ. Διαφορετικά, ο σχεδιασμός και η εμφάνιση ενδέχεται να καταστραφούν.

Γκρι διακοσμητική πέτρα στο σχεδιασμό του μπάνιου

Καφέ διακοσμητική πέτρα στο σχεδιασμό του μπάνιου

Αυτοκόλλητο φιλμ

Αυτή η έκδοση του καλύμματος τοίχων είναι μια από τις μεθόδους που ονομάζονται "φτηνές και χαρούμενες". Λόγω της ποικιλίας της ποικιλίας, της ευκολίας χρήσης και του χαμηλού κόστους, αυτό το υλικό φινιρίσματος, μαζί με κεραμίδια και βαμμένους τοίχους, έχει λάβει ευρεία αναγνώριση και αξιοζήλευτη δημοτικότητα. Χαρακτηριστικά:

 • Το αυτοκόλλητο είναι διαθέσιμο σε μια τόσο μεγάλη ποικιλία χρωμάτων που μπορείτε να σχεδιάσετε ένα μπάνιο σε οποιοδήποτε, ακόμη και το πιο απίστευτο χρώμα. Ωστόσο, οι στυλίστες συνιστούν να μένουν σε φυσική, φυσική κλίμακα. Μια τέτοια ταινία θα κάνει το σχεδιασμό του δωματίου ήρεμο, άνετο, ευνοϊκό για ξεκούραση και χαλάρωση. Ένας πίνακας μπορεί να προσθέσει πρωτοτυπία στην ταινία.
 • Η μεμβράνη κολλά εύκολα σε οποιαδήποτε λεία επιφάνεια. Αλλά δεν κολλάει στο γύψο. Για ένα μη επεξεργασμένο τοίχο από τούβλα δεν είναι επίσης κατάλληλο.Οι τοίχοι πρέπει να είναι τουλάχιστον βαμμένοι ή κατασκευασμένοι από πλακάκια.
 • Είναι εύκολο να φροντίσετε την ταινία - απλώς σκουπίστε την επιφάνεια των τοίχων με ένα υγρό σφουγγάρι για να το καθαρίσετε. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο από το να φροντίζετε έναν τοίχο από τούβλα σε στιλ σοφίτας.
 • Από τα δευτερόλεπτα, μπορείτε να ονομάσετε μια ανεπαρκώς μεγάλη διάρκεια ζωής - η ταινία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως προσωρινή επιλογή επίστρωσης για να φέρει ένα ασυνήθιστο σχέδιο στην "γκρι καθημερινή ζωή".
 • Δεν θα το ονομάσετε ανθεκτικό υλικό. Επιπλέον, η ταινία "μειώνει το κόστος" της εμφάνισης του δωματίου - επομένως, αν θέλετε να δημιουργήσετε μια αξιοσέβαστη εικόνα, τότε σίγουρα δεν θα λειτουργήσει. Ακόμη και οι τοίχοι ζωγραφισμένοι με συνηθισμένο χρώμα φαίνονται πιο "ακριβοί".

Αυτοκόλλητο φιλμ στο σχεδιασμό του μπάνιου

Αυτοκόλλητη ταινία στο σχεδιασμό του μπάνιου

Ζωγραφική

 • Αυτό το κάλυμμα τοίχου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λόγω της ποικιλίας των χρωμάτων, του φθηνού κόστους και της μάλλον όμορφης και κομψής εμφάνισης που αποδίδει.
 • Εφαρμόστε βαφή μόνο σε προσεκτικά επίπεδα τοίχους - διαφορετικά το χρώμα θα μεταφέρει με αξιοπιστία όλες τις προσκρούσεις, εξογκώματα και ατέλειες. Η επιφάνεια του τοίχου από τούβλα πρέπει πρώτα να επικαλυφθεί.
 • Η βαφή μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό, ειδικά αν επιλέξετε μια ποικιλία από αυτή σε βάση λατέξ.
 • Μια μπανιέρα βαμμένη με ειδική ακρυλική βαφή θα κερδίσει επίσης μια δεύτερη ζωή.
 • Η απλή ζωγραφική σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό σχέδιο, για οποιοδήποτε στυλ. Με τη βοήθεια του χρώματος, μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους του μπάνιου με διάφορα έργα ζωγραφικής, στολίδια, μοτίβα, κομψή ζωγραφική. Ακόμη και μια μπανιέρα μπορεί να βαφτεί.
 • Τα τείχη είναι βαμμένα με διαφορετικά χρώματα, μπορείτε να κάνετε μια ευχάριστη ποικιλία στο εσωτερικό του σπιτιού.

Πορτοκαλί χρώμα σε σχέδιο τοίχου μπάνιου

Καφέ χρώμα στο σχεδιασμό του τοίχου του μπάνιου

Fancy Coatings

Οι σύγχρονοι σχεδιαστές δεν είναι πολύ ντροπαλοί στην επιλογή εργαλείων για τη διακόσμηση του δωματίου. Ως εκ τούτου, για το μπάνιο μπορείτε να βρείτε αρκετά ενδιαφέρουσες αρχικές επιλογές σχεδιασμού.

Έτσι, μπορείτε να κάνετε έναν από τους τοίχους, για παράδειγμα, να αντικατοπτρίζεται πλήρως. Εκτός από την προφανή αισθητική του, αυτή η τεχνική θα επεκτείνει οπτικά το δωμάτιο. Αλλά θα είναι απαραίτητη η προσεκτική συντήρηση της επιφάνειας του καθρέφτη. Λόγω λεκέδων και πιτσιλιών σε αυτό, ολόκληρο το μπάνιο θα χάσει την εμφάνισή του. Ως επιλογή - μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους με πλακάκια καθρέφτη.

Βάλτε και κεραμίστε στο μπάνιο

Το μωσαϊκό είναι επίσης κατάλληλο ως παραλλαγή του αρχικού σχεδιασμού του μπάνιου. Μικρά χαριτωμένα κομμάτια πολύχρωμου σμάλτου θα κάνουν ένα πολυτελές δωμάτιο από ένα κανονικό μπάνιο. Ωστόσο, μια τέτοια εργασία είναι πολύ επίπονη και θα κοστίσει ένα καθαρό ποσό.

Γκρι και μπλε και λευκά πλακάκια στο σχεδιασμό των τοίχων του μπάνιου

Μπεζ και λευκό σχέδιο τοίχου μπάνιου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)