Σχεδιασμός οροφής στο μπάνιο (20 φωτογραφίες)

Πέρασαν οι ημέρες κατά τις οποίες η επιδιόρθωση των χώρων πραγματοποιήθηκε σε μεγαλύτερο βαθμό για να διατηρηθεί η καθαριότητα. Σήμερα, η λέξη "επισκευή" έχει γίνει σχεδόν συνώνυμη με τις λέξεις "αναβάθμιση σχεδίου".

Το μπάνιο

Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική για τη διακόσμηση ενός μοντέρνου δωματίου - ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα δάπεδα, στη διακόσμηση τοίχων και, φυσικά, στην οροφή. Φαίνεται ότι η επισκευή της οροφής πρέπει να είναι το ευκολότερο μέρος της διακόσμησης του δωματίου, αλλά συχνά αυτό δεν συμβαίνει. Ο σχεδιασμός των οροφών στο μπάνιο έχει πολλά χαρακτηριστικά λόγω της αυξημένης υγρασίας και της τάσης ανάπτυξης μούχλας και διάφορων μυκήτων. Κατά την επιλογή του σχεδιασμού των οροφών στο μπάνιο, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε όχι μόνο την ομορφιά του δωματίου, αλλά και τη λειτουργικότητά του. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή σχεδιασμού για μια οροφή μπάνιου.

Το μπάνιο

Παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή της οροφής για το μπάνιο:

  • Η κατάσταση του δωματίου.
  • Ο φερόμενος σχεδιασμός του μπάνιου. Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλές αναφορές φωτογραφιών και βίντεο από σχεδιαστές, καθώς και έργα μπάνιου για κάθε γούστο και πλούτο, οπότε η εύρεση των σωστών ιδεών για επισκευές είναι εύκολη.
  • Επισκευή προϋπολογισμού. Ο οικονομικός παράγοντας είναι ένας από τους κυριότερους κατά τη διάρκεια της επισκευής. Εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των χρημάτων εάν θα υπάρχει ένα τραγανό ασβέστη ή επιχρυσωμένο μάρμαρο στην οροφή του μπάνιου.
  • Συσκευή εξαερισμού και χώρος δαπέδου. Σε ένα μικρό μπάνιο, το ποσοστό υγρασίας κατά την υιοθέτηση των διαδικασιών ύδατος θα είναι σημαντικά υψηλότερο από ό, τι σε ένα μεγάλο μπάνιο. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η ποιότητα της κουκούλας και η αντίσταση στην υγρασία των υλικών φινιρίσματος. Για ένα μικρό μπάνιο, μια οροφή με μεταλλική βάση, μια πλαστική ή τεντωμένη οροφή από PVC μπορεί να είναι μια καλή λύση, αλλά οι ξύλινες, τεντωμένες, υφασμάτινες ή βαμμένες οροφές με ανεπαρκή εξαερισμό μπορεί γρήγορα να επιδεινωθούν.
  • Το ύψος του δωματίου. Για ένα δωμάτιο με μικρό ύψος τοίχου, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε οροφές αιωρούμενες ή ψευδοροφές, επειδή η δομή του πλαισίου θα "κλέψει" μερικά ακόμη εκατοστά χώρου. Όσοι διαθέτουν μπάνιο με ψηλά ταβάνια μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες, ακόμη συνδυασμένες, επιλογές. Για παράδειγμα, υλικά με υφή: πλακάκια ή κατασκευές γυψοσανίδας πολλαπλών επιπέδων. Ο συνδυασμός χρωμάτων στην οροφή του μπάνιου θα είναι επίσης κατάλληλος μόνο σε ένα δωμάτιο με ψηλά ταβάνια.

Η σύγχρονη αγορά είναι γεμάτη με μια ποικιλία υλικών και λύσεις με το κλειδί στο χέρι για την οροφή. Το πρόβλημα παραμένει μόνο στην επιλογή της καλύτερης σχεδιαστικής λύσης και γι 'αυτό πρέπει να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου επίστρωσης.

Stretch οροφές

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των ψευδοροφών για το μπάνιο είναι η πλήρης αντοχή τους στο νερό. Τέτοιες οροφές είναι κατασκευασμένες από ταινίες PVC, έτσι δεν φοβούνται ούτε άμεσες διαρροές από τους αδίστακτους γείτονες. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της οροφής είναι η ανοσία σε μούχλα και μύκητες. Οι λύσεις σχεδιασμού για ψευδοροφές σας επιτρέπουν να επιλέξετε το κατάλληλο υλικό για τις πιο εξωτικές ανάγκες.

Stretch οροφή

Stretch οροφή

Stretch οροφή στο μπάνιο σήμερα είναι ένας από τους πιο σχετικούς τύπους τελειώματα οροφής.

Η απόλυτα ομαλή, ομοιόμορφη, γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια της τεντωμένης οροφής αναβαθμίζει το δωμάτιο και η χρήση ανακλαστικού υλικού στο σχεδιασμό της οροφής μπορεί να ρυθμίσει οπτικά το χώρο.Παραδοσιακά, το ανώτατο όριο του μπάνιου έχει μια λευκή ή ελαφριά επιφάνεια, αλλά πρόσφατα έχουν δημοφιλή μπάνια με μπλε ή και μαύρη οροφή. Το ανώτατο όριο στο μπάνιο, το οποίο συμπληρώνεται από το ντεκόρ σε τόνο, γίνεται το "highlight" ολόκληρου του εσωτερικού.

τέντωμα οροφής

τέντωμα οροφής

Βαμμένες οροφές

Ζωγραφίζοντας την οροφή στο μπάνιο είναι ένας προϋπολογισμός φινίρισμα. Οι σχεδιαστές είναι πολύ λάτρης των βαμμένων οροφών για την ευελιξία τους - μια τέτοια οροφή θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό, μπορεί να συμπληρωθεί με έπιπλα και διακόσμηση σε οποιοδήποτε στυλ σας αρέσει.

Βαμμένο οροφή

Εάν μόνο μια ομάδα επαγγελματιών μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκατάσταση μιας οροφής τέντωμα, τότε ακόμη και ένας άπειρος πλοίαρχος μπορεί να βάψει την οροφή στο μπάνιο. Η μόνη προειδοποίηση - το χρώμα για την οροφή στο μπάνιο θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία.

Η βαφή στην οροφή εφαρμόζεται με ψεκασμό ή ρολό. Με την αυτο-ζωγραφική της οροφής στο μπάνιο, το κύριο πράγμα είναι μια ποιοτική προετοιμασία της επιφάνειας. Δηλαδή, πριν από τη ζωγραφική, η οροφή πρέπει να καθαριστεί, να προετοιμαστεί και να χυτευθεί πριν να εφαρμοστεί το πρώτο στρώμα βαφής. Η ζωή της ζωγραφισμένης οροφής στο μπάνιο είναι περίπου 10 χρόνια.

Βαμμένο οροφή

Ψευδοροφή οροφής μπάνιου

Όμορφες οροφές κατασκευάζονται από αιωρούμενα υλικά. Έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα: οι ψευδοροφές είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να διατηρηθούν, η επιφάνεια κάτω από αυτές πρακτικά δεν χρειάζεται να προετοιμαστούν. Ο σχεδιασμός των ψευδοροφών είναι απλός και συνοπτικός εάν το ανώτατο όριο είναι μονής στάθμης. Ωστόσο, υπάρχουν οροφές πολλαπλών επιπέδων από γυψοσανίδα ή πλαστικό - φαίνονται περίτεχνα και προσελκύουν μεγάλη προσοχή. Το κύριο πλεονέκτημα κάθε ανάρπαστης δομής είναι η απόκρυψη επικοινωνιών μηχανικής και η στάθμη της οροφής.

Ψευδοροφή

Ένα ξεχωριστό μέρος της κατηγορίας των ψευδοροφών στεγάζεται από ψευδοροφές με οροφή για το μπάνιο. Τέτοιες οροφές αποτελούνται από πλαίσιο από αλουμίνιο και σανίδες που μπαίνουν σε αυτό το πλαίσιο. Ο σχεδιασμός των οροφών με οροφή στο μπάνιο είναι πραγματικά καθολικός και ταιριάζει με τις πιο δημοφιλείς λύσεις στυλ για το μπάνιο. Είναι επίσης σημαντικό το ταβάνι να μπορεί να βρίσκεται σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χάσει την απόδοσή του.

Ρωμαϊκό ύφος ψευδοροφή

Μία από τις σύγχρονες λύσεις σχεδιασμού για το ανώτατο όριο μπάνιου είναι οι οροφές τύπου Armstrong. Πρόκειται για ένα σύστημα ανάρτησης από σανίδες από ορυκτές ίνες. Αυτή είναι μια καλή λύση για τα δωμάτια στα οποία πρέπει να ενισχύσετε το ακουστικό στοιχείο, υπάρχουν τέτοιες οροφές και αδιάβροχα μοντέλα.

Ψευδοροφή

Αρχικό ανώτατο όριο μπάνιου

Ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λύσεις για το μπάνιο μπορούν να επιτευχθούν χρησιμοποιώντας μη τυποποιημένα υλικά φινιρίσματος. Αυτά περιλαμβάνουν: ξύλο, ζωγραφική, βιτρό, καθρέφτες.

Ξύλινη οροφή

Ξύλινη οροφή

Η ξύλινη οροφή στο μπάνιο είναι μια φωτεινή αλλά μη δημοφιλής λύση. Συνιστάται η χρήση ξύλινης οροφής μόνο εάν το μπάνιο είναι πολύ ευρύχωρο με ισχυρή κουκούλα.

Το ξύλινο φινίρισμα στο εσωτερικό του μπάνιου φαίνεται πολυτελές, αλλά απαιτεί την προετοιμασία της επιφάνειας και τη χρήση ειδικών πάνελ ανθεκτικών στην υγρασία από επεξεργασμένο ξύλο.

Ξύλινη οροφή

Ο πίνακας εγγυάται τη μοναδικότητα της οροφής στο μπάνιο, αλλά δημιουργώντας ένα τέτοιο ανώτατο όριο είναι γεμάτο με κάποιες δυσκολίες. Η ζωγραφική υψηλής ποιότητας θα απαιτήσει όχι μόνο την κατάλληλη προετοιμασία της επιφάνειας αλλά και το καλλιτεχνικό ταλέντο. Για να βάψετε το ανώτατο όριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακρυλικά χρώματα και στη συνέχεια να καλύψετε την εικόνα με μια ειδική ταινία.

Διακοσμητική οροφή

Οροφή πλακιδίων

Βιτρώ στο ταβάνι στο μπάνιο

Τα στοιχεία από βιτρό επιτρέπουν σε σας να έχετε μια όμορφη και ανθεκτική οροφή, ακόμη και σε ένα πολύ μικρό μπάνιο. Τα παράθυρα από βιτρό έχουν ένα μείον - υψηλό κόστος, αλλά η αγορά προσφέρει μια ευρεία επιλογή αναλόγων από πλεξιγκλάς. Το γυαλί χρησιμοποιείται ως ανεξάρτητη έκδοση της οροφής και ως προσθήκη σε κεραμίδια, πάνελ ή γυψοσανίδα. Τα παράθυρα από βιτρό σε συνδυασμό με τον κρυφό φωτισμό σας επιτρέπουν να δημιουργείτε μοναδικές λύσεις σχεδιασμού για το μπάνιο.

Καθρέφτης οροφής

Η οροφή και μέρος του τοίχου, διακοσμημένα με καθρέφτη

Στοιχείο καθρέφτη στην οροφή

Τα καθρέφτη οροφές δεν μπορούν να αποδοθούν στις επιλογές προϋπολογισμού για το σχεδιασμό, αλλά φαίνονται εντυπωσιακά.Το ύφασμα καθρέφτη, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση της οροφής στο μπάνιο, διατηρεί τις ιδιότητές του για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα και σε ένα υγρό δωμάτιο. Ωστόσο, με τη στερέωση πλαισίου ενός τέτοιου υφάσματος, οι αρμοί πρέπει να σφραγιστούν προσεκτικά για να αποτραπεί η είσοδος υγρασίας κάτω από το ύφασμα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)