Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μπάνιου 5 τ.μ. μ. (50 φωτογραφίες)

5 τμ λουτρό μ. - ένας αρκετά μεγάλος χώρος για την υλοποίηση σχεδόν οποιασδήποτε ιδέας. Εδώ μπορείτε να τοποθετήσετε ελεύθερα ένα μπάνιο, ένα πλυντήριο ρούχων, ένα μικρό ντουλάπι αποθήκευσης και άλλα αντικείμενα. Αυτό το μέγεθος του δωματίου σας επιτρέπει να επιλέξετε από μια ευρεία παλέτα χρωμάτων. Αλλά παρά αυτό, για 5 τετραγωνικά μέτρα. μ. πρέπει ακόμα να λάβουν υπόψη τους κανόνες της εργονομίας και των επίπλων. Γνωρίζοντας παραδείγματα έργων σχεδιασμού και ορισμένους κανόνες για τον εσωτερικό σχεδιασμό, μπορείτε να εξοπλίσετε άνετα και ελκυστικά ένα μεσαίου μεγέθους μπάνιο.

Σχεδιασμός μπάνιου 5 τ.μ. σε άσπρα χρώματα

Πέτρινο μπάνιο

Μωβ και μπεζ διακόσμηση μπάνιου

Πού να ξεκινήσετε

Η διάταξη του μπάνιου αρχίζει με ένα έργο, το οποίο, καθορίζει:

 • τα απαραίτητα υδραυλικά, τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα.
 • μετρά όλους τους τοίχους, τα ανοίγματα, την οροφή, τις διαστάσεις των επίπλων και των συσκευών.
 • κάνετε τα σχέδια με τις βέλτιστες επιλογές τοποθέτησης, χωρίς να ξεχνάτε να εστιάζετε στη θέση των πρατηρίων.

Φωτεινό εσωτερικό μπάνιο 5 τ.μ.

Υπάρχουν πολλά ειδικά προγράμματα σχεδιασμού για τον υπολογιστή, με τη βοήθεια των οποίων μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας έργο, ενσωματώνοντας διάφορες ιδέες. Στο πρόγραμμα, θα δημιουργήσετε ένα ακριβές αντίγραφο του μπάνιου σας επιλέγοντας υλικά τελικής επεξεργασίας και διευθετώντας τα έπιπλα σε κλίμακα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε υπάρχοντα εσωτερικά έργα στο δίκτυο, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να βρείτε την ακριβή κατάλληλη διάταξη, οπότε είναι καλύτερο να κάνετε τα πάντα με δικές σας προσπάθειες ή με τη βοήθεια σχεδιαστή.

Κεραμικά πλακίδια στο μπάνιο

Μαύρο και άσπρο λουτρό

Διάταξη του μπάνιου 5 τ.μ. με ξύλινη επένδυση

Ασπρόμαυρη διακόσμηση μπάνιου

Λευκό και μπλε μπάνιο

Μαύρο και μπεζ μπάνιο

Φωτεινό μπάνιο με σκούρο πάγκο

Λευκό και μπλε σχεδιασμός μπάνιου

Βιολετί καφέ Μπάνιο

Λευκό μωβ μπάνιο

Υδραυλική τοποθέτηση

Σε 5 τετραγωνικά μέτρα. μ. μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα πλήρες λουτρό, ταυτόχρονα σε συνδυασμό με ένα ντους. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να συμπληρώσετε το μπάνιο με ένα ακουστικό με οθόνη ή να εγκαταστήσετε τη λεγόμενη τροπική βροχόπτωση. Για να προστατέψετε το δάπεδο από πιτσιλιές, χρησιμοποιήστε ένα γυάλινο διαχωριστικό το ένα τρίτο του μήκους του λουτρού. Υπάρχουν επίσης επιλογές για καθιστικά και γωνιακά λουτρά, και αν δεν σας αρέσουν οι διαδικασίες με μακρά ύδατα, μπορείτε να κάνετε ντους.

Μπλε και άσπρο μπάνιο

Μια συνηθισμένη τουαλέτα στο συνδυασμένο μπάνιο με την τουαλέτα μπορεί να αντικαταστήσει την κρεμαστή, της οποίας η δεξαμενή είναι στον τοίχο. Έτσι εξοικονομείτε επιπλέον εκατοστά και προσθέστε αισθητική. Αν έχετε ξεχωριστή τουαλέτα, τότε στον ελεύθερο χώρο μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπλέον νεροχύτη και να εξοικονομήσετε χρόνο το πρωί πλένοντας με όλη την οικογένεια. Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο είναι να χρησιμοποιήσετε δύο ντους αντί για ένα λουτρό με μια αποστράγγιση στη μέση.

Ασπρόμαυρη σχεδίαση μπάνιου

Όσον αφορά την εγκατάσταση του νεροχύτη, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

 • επιλέξτε έναν στενό ή γωνιακό νεροχύτη για μπανιέρες μεσαίου μεγέθους.
 • Μην τοποθετείτε τον νεροχύτη κοντά στην πόρτα.
 • ανοίξτε το σιφόνι και, ως εκ τούτου,
 • ένα νεροχύτη τοποθετημένο ελαφρώς πάνω από το μέσο όρο σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ένα πλυντήριο κάτω από αυτό.

Τυρκουάζ λευκό μπάνιο

Αφού έχετε συντάξει την εγκατάσταση όλων των απαραίτητων υδραυλικών εγκαταστάσεων και επίπλων, εργάζονται στο πάτωμα του μπάνιου σας. Συχνά μετά την επίπλωση, παραμένει ένας πολύ μικρός ελεύθερος χώρος. Για να το αναπτύξετε, μπορείτε:

 • βάλτε το μπάνιο στα πόδια.
 • χρησιμοποιήστε μερικά κρεμαστά φωτιστικά?
 • αγοράστε έπιπλα τοίχων αντί για δάπεδα.

Σύγχρονη ασπρόμαυρη σχεδίαση μπάνιου

Ανατολικό στιλ κεραμίδι στο εσωτερικό του μπάνιου

Κλασική διακόσμηση λουτρών

Σύγχρονο μαύρο και άσπρο λουτρό

Ζεστό μωβ και λευκό μπάνιο

Φωτεινά πλακάκια σε ένα ασπρόμαυρο μπάνιο

Φωτεινά πλακάκια στο πάτωμα σε ένα τυρκουάζ λευκό μπάνιο

Μπεζ και λευκό μπάνιο με ντους

Καφέ μπάνιο

Ας σχεδιάσουμε

Έχοντας τελειώσει με τον εξοπλισμό και τη λειτουργικότητα του μπάνιου, είναι σημαντικό να σκεφτούμε τον αισθητικό σχεδιασμό του.

 1. Εάν θέλετε να επεκτείνετε οπτικά το μπάνιο, τοποθετήστε τα πλακάκια διαγώνια.
 2. Τα πλακάκια και οι τοίχοι δεν πρέπει να γίνονται γυαλιστερά.

Διάταξη ενός ασπρόμαυρου μπάνιου με ένα κόκκινο τοίχο

Κεραμικά ή πέτρινα πλακίδια είναι πιο ανθεκτικά στην υγρασία από το γύψο, το χρώμα και το αδιάβροχο ταπετσαρία.Δεν είναι περίεργο ότι είναι κεραμίδι - η πιο δημοφιλής διακόσμηση μπάνιο σε ένα μοντέρνο στυλ. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ανθεκτικό στην υγρασία, είναι εύκολο να πλυθεί, είναι ανθεκτικό και μπορεί να αντέξει πολλές μηχανικές βλάβες. Επιπλέον, τα μοντέρνα κεραμίδια δεν έχουν περιορισμούς χρώματος και μιμούνται οποιαδήποτε επιφάνεια - από ξύλο σε μάρμαρο. Μπορείτε να συνδυάσετε ψηφιδωτά κεραμίδια με συνηθισμένα πλακίδια στο εσωτερικό του μπάνιου σας και η γνωστή λήψη οριζόντιων και κάθετων λωρίδων θα σας επιτρέψει να επεκτείνετε το δωμάτιο.

Μωσαϊκό στο σχεδιασμό του μπάνιου

Μια άλλη επιλογή φινιρίσματος για το μπάνιο είναι τα πλαστικά πάνελ. Είναι εύκολο να κολληθούν με τα χέρια τους, ανθεκτικά στην υγρασία, εύκολο να καθαριστούν. Μόνο από την άποψη της φιλικότητας προς το περιβάλλον, υστερούν πίσω από τα κεραμίδια, αφού πρέπει να συνδεθούν με ειδική κόλλα. Υπάρχουν ανάγλυφα πάνελ που χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά, αλλά είναι πολύ όμορφα στο εσωτερικό. Το πρόβλημά τους είναι η δυσκολία στην έξοδο. Σε αντίθεση με ένα μικρό μπάνιο, μια έκταση 5 τετραγωνικών μέτρων. m. σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό υλικών φινιρίσματος για να προστατεύσετε τις επιφάνειες από έντονη υγρασία και ακραίες θερμοκρασίες.

Ξύλινα πάνελ σε λευκό σχεδιασμό μπανιέρα

Πλήρης διακόσμηση μπάνιου 5 τετραγωνικών μέτρων. μ. με κεραμικά πλακίδια δεν είναι φθηνή, έτσι μπορείτε να εξετάσετε ένα έργο που συνδυάζει διαφορετικά υλικά φινιρίσματος. Για παράδειγμα, βάζετε τα κεραμίδια απευθείας γύρω από την μπανιέρα και τελειώστε τον υπόλοιπο χώρο με σοβά ή πάνελ ανθεκτικό στην υγρασία. Αν συμβαδίζετε με την εποχή, χρησιμοποιήστε μια τολμηρή ιδέα - διακοσμήστε το μπάνιο με τοιχοποιία ή χαλαρό βότσαλο. Ειδικά αυτή η λύση είναι κατάλληλη για τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών.

Μπεζ μπάνιο

Λευκό και Καφέ Σχεδιασμός Μπάνιου

Μπλε και άσπρο σχεδιασμό μπάνιου

Ασπρόμαυρο μοντέρνο μπάνιο.

Μπλε και άσπρο μπάνιο

Λευκό και Καφέ Μπάνιο

Πέτρα στη διακόσμηση του μπάνιου

Παστέλ χρώματα στο εσωτερικό του μπάνιου

Φως, χρώμα και αξεσουάρ

Τις περισσότερες φορές, όταν σχεδιάζετε ένα μπάνιο, χρησιμοποιούν ανοιχτά χρώματα, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Ο λόγος είναι όχι μόνο η ικανότητα του λευκού να επεκτείνει τον χώρο, αλλά και η επίδραση της ηρεμίας και της ειρήνης, που είναι τόσο αναγκαία μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το λευκό για να πάρετε ένα εσωτερικό νοσοκομείο, αντικαταστήστε το με λεπτό μπεζ ή ελεφαντόδοντο.

Πλακάκια για φυσική πέτρα και ξύλο στο εσωτερικό του μπάνιου

Η χρήση φωτεινών χρωμάτων ή μοτίβων θα δώσει μια ασυνήθιστη ματιά στο μπάνιο, ειδικά αν είστε οπαδός των εξαιρετικών μοντέλων υδραυλικών εγκαταστάσεων. Τα επιχρυσωμένα αξεσουάρ μπάνιου προσθέτουν πολυτέλεια και κάνουν το μοναδικό. Το μπάνιο φαίνεται επίσης υπέροχο στο φωτεινό μπλε, το οποίο κυριολεκτικά βυθίζει στη θάλασσα. Για ένα μη τετριμμένο εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεραμικά πλακάκια με μάρμαρο απομίμησης και ο κλασικός συνδυασμός ασπρόμαυρων θα κάνει μια αξέχαστη αντίθεση. Μπορείτε να επιτύχετε το αποτέλεσμα της σάουνας συνδυάζοντας το λευκό με τις αποχρώσεις της σοκολάτας, μια ζεστή συγχώνευση χρωμάτων που φέρνει την ευγένεια και την ειρήνη.

Κίτρινο μωσαϊκό σε ένα μπεζ και μπεζ μπάνιο

Ο φωτισμός του μπάνιου έχει επίσης μελετηθεί εκ των προτέρων στο έργο. Η ανεπάρκεια του μπορεί να μετατρέψει ένα άνετο μπάνιο σε ένα κρύο δυσάρεστο δωμάτιο. Για το μπάνιο 5 τετραγωνικά μέτρα. μ. Ο φωτισμός πολλαπλών επιπέδων, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων, είναι κατάλληλος:

 • Οροφή
 • τοίχου?
 • δάπεδο?
 • σημείο.

Λευκά τούβλα πλακάκια στο εσωτερικό του ένα ασπρόμαυρο μπάνιο 5 τ.μ.

Ο ενσωματωμένος οπίσθιος φωτισμός όχι μόνο δίνει τον κατάλληλο φωτισμό, αλλά και επεκτείνει το χώρο.

Εάν δημιουργήσετε ένα μπάνιο σε κλασικό στιλ, σηκώστε έναν όμορφο πολυέλαιο και ένα ζευγάρι από απλούς τοίχους, που βρίσκονται στις πλευρές του καθρέφτη. Κατά τον προγραμματισμό του φωτισμού, θα πρέπει να θυμάστε το κύριο πράγμα - το φως πρέπει να δίνει έμφαση στη μοναδικότητα του στυλ, και να μην έρχεται σε σύγκρουση με αυτό.

Μπάνιο διάταξη 5 τ.μ. Μπάνιο διάταξη 5 τ.μ.

Μπορείτε να διακοσμήσετε το μπάνιο με ένα μικρό αριθμό εξαρτημάτων, για παράδειγμα, καθρέφτες σε ασυνήθιστα πλαίσια ή ακόμα και τη σύνθεσή τους. Η φωτεινότητα προστίθεται από χρωματιστές κουρτίνες με αστεία σχέδια, κεντημένες πετσέτες και πρωτότυπα υδραυλικά μοντέλα. Σε γενικές γραμμές, το στυλ του σχεδιασμού ενός μπάνιου δεν εξαρτάται από το μέγεθός του, μόνο τα γούστα και η φαντασία σας παίζουν ρόλο εδώ.

Βότσαλα στο σχεδιασμό του μπάνιου

Μαύρο, γκρι και λευκά χρώματα στο εσωτερικό του μπάνιου

Μαύρο και άσπρο Art Deco Μπάνιο

Σκούρο γκρι πλακάκι σχεδιασμού μπάνιου

Γκρίζο κεραμίδι στο εσωτερικό του μπάνιου

Λευκό μπάνιο

Λευκό, μαύρο και μπλε χρώματα στο σχεδιασμό του μπάνιου

Μπλε και άσπρο λουτρό

Σύγχρονη ασπρόμαυρη σχεδίαση μπανιέρας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)