Εσωτερική διακόσμηση μπάνιο 3 τ.μ. μ. (72 φωτογραφίες): διάταξη ενός μικρού δωματίου

Ένα διαμέρισμα στο Χρουστσόφ είναι μια ολόκληρη εποχή. Το κύριο χαρακτηριστικό του Χρουστσόφ είναι η διάταξη του: μικρές κουζίνες και μικρά μπάνια περίπου 3 τετραγωνικών μέτρων. μ. Συχνά το μπάνιο στο Χρουστσόφ συνδυάζεται, δηλ. η τουαλέτα και το μπάνιο βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο. Οι σύγχρονοι προγραμματιστές ενδιαφέρονται επίσης για φθηνότερη στέγαση, επιτυγχάνοντας αυτό μειώνοντας την περιοχή. Ως εκ τούτου, σε μοντέρνα στούντιο διαμερίσματα, τα μπάνια δεν ξεπερνούν τα 3 τετραγωνικά μέτρα. m είναι αρκετά συνηθισμένα.

Καλό εσωτερικό μπάνιο 3 τ.μ.

Μπλε λουτρό

Μικρό λευκό μπάνιο

Μικρό μπάνιο σε μπλε αποχρώσεις

Κόκκινο μπάνιο με ντους

Πορτοκαλί λουτρό με ντους

Art Nouveau μπάνιο με ντους

Χρωματιστό μπάνιο

Αποθήκευση σε ένα μικρό μπάνιο

Λευκό μικρό μπάνιο

Το έργο και ο σχεδιασμός του μπάνιου, η περιοχή του οποίου είναι μόνο 3 τετραγωνικά μέτρα. m, θα πρέπει να μελετηθεί με τη μικρότερη λεπτομέρεια. Είναι απαραίτητο να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε εκατοστό του χώρου, δημιουργώντας ένα όμορφο εσωτερικό και λειτουργικό σχεδιασμό.

Βασικοί κανόνες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σχεδιάσετε ένα διάγραμμα (έργο) σε χαρτί, όπου θα εμφανιστεί η διάταξη και το μελλοντικό εσωτερικό του μπάνιου. Η διάταξη επηρεάζει άμεσα τον χρησιμοποιούμενο χώρο, συνεπώς πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα προεξέχοντα στοιχεία, να δείτε την πορεία εξαερισμού και τη θέση του ανυψωτήρα. Η πόρτα στο μπάνιο θα πρέπει να ανοίξει προς τα έξω. Μετά την εμφάνιση των βασικών στοιχείων, μπορείτε να προχωρήσετε στην τοποθέτηση υδραυλικών εγκαταστάσεων, πηγών φωτός και καθρεφτών. Για ευκολία και μεγαλύτερη ορατότητα, χρησιμοποιούνται ειδικά προγράμματα - εσωτερικοί απεικονιστές. Έτσι δημιουργείται το έργο του μελλοντικού λουτρού.

Λευκό και μπεζ μπάνιο 3 τ.μ.

Σε ένα μικρό μπάνιο 3 τετραγωνικών μέτρων. m θα πρέπει να είναι πολύ φως. Όσο πιο φωτεινό είναι το δωμάτιο, τόσο πιο ευρύχωρο και άνετο φαίνεται. Είναι καλύτερα αν υπάρχουν διάφορες πηγές φωτός. Μια καλή ιδέα είναι να εγκαταστήσετε έναν καθρέφτη με λάμπες. Αυτό θα επιτρέψει στο φως να αντανακλά, φωτίζοντας το δωμάτιο όσο το δυνατόν περισσότερο. Επιπλέον, πολλές πηγές φωτός σας επιτρέπουν να επιλέξετε τη λειτουργία φωτισμού.

Γωνιακό μπάνιο στο συνδυασμένο μπάνιο

Ο σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου περιλαμβάνει τη χρήση ελαφρών παστέλ αποχρώσεων. Το καθαρό λευκό χρώμα των πλακιδίων στους τοίχους και το πάτωμα θα μοιάζει με το εσωτερικό ενός νοσοκομείου ή ενός σανατόριου. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα κεραμίδι με διακριτικά φυσικά ή γεωμετρικά μοτίβα. Η μπανιέρα και η τουαλέτα μπορεί να είναι καθαρά λευκά.

Μπάνιο Σχέδιο 3 τ.μ.

Μην γεμίζετε το διάστημα, επειδή 3 τετραγωνικά μέτρα. m είναι αρκετά ένα κομμάτι. Το πλυντήριο ρούχων μπορεί να βγει στην κουζίνα, στο διάδρομο ή στο διάδρομο και το καλάθι για βρώμικα ρούχα καθαρίζεται κάτω από το νεροχύτη - αυτό θα κάνει το εσωτερικό μινιμαλιστικό. Σε ένα μικρό δωμάτιο είναι καλύτερα να αφήνετε μόνο τα πιο απαραίτητα.

Ντουζιέρα σχεδιασμός 3 τ.μ.

Λευκό και μπλε μπάνιο 3 τ.μ.

Αποθήκευση σε ένα μικρό μπάνιο

Καφέ μπάνιο με ντους

Μικρό μπάνιο σε μπλε και μαύρο χρώμα

Μικρό μαύρο μπάνιο

Σχεδιασμός μιας λευκής μπανιέρας

Μικρό φωτεινό μπάνιο

Γωνιακή μπανιέρα στο μπάνιο

Γκρίζο μπάνιο

Μικρό ροζ μπάνιο

Κίτρινο μπάνιο

Κλασικό εσωτερικό μπάνιο

Τείχη, δάπεδο και οροφή: ιδέες σχεδίασης

Οι σχεδιαστές προσφέρουν πολλές ιδέες για την κατάλληλη επισκευή στο μπάνιο. Για διακόσμηση και διακόσμηση τοίχων, είναι προτιμότερα αδιάβροχα χρώματα, αδιάβροχες ταπετσαρίες και υγρές ταπετσαρίες που μιμούνται φυσική πέτρα. Οι σύγχρονες τάσεις δεν περιορίζουν την πτήση της φαντασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε στυλ: μεταλλική υψηλής τεχνολογίας, άνετη Προβηγκία ή μαρμάρινη αρχαιότητα. Ο κύριος κανόνας της σύγχρονης επισκευής είναι ένα λογικό εσωτερικό.

Λευκό και πράσινο μικρό μπάνιο

Η πιο βέλτιστη επιλογή φινιρίσματος είναι το κεραμικό πλακίδιο. Μια ποικιλία χρωμάτων θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των πιο καινοτόμων σχεδιαστικών ιδεών.

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα στο σχεδιασμό των τειχών θα είναι η δημιουργία των πλευρών. Το κάτω μέρος του τοίχου μπορεί να είναι πλακιδωτό με μια ελαφρώς πιο σκούρα και θερμότερη σκιά, και το πάνω μέρος μπορεί να είναι ελαφρύτερο ή ακόμα και λευκό. Το μπάνιο είναι 3 τετραγωνικά μέτρα.m δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ φωτεινά χρώματα, είναι προτιμότερο να προτιμάτε θερμές αποχρώσεις: κρέμα, μπεζ, σκόνη ή ελεφαντόδοντο.

Μωσαϊκό στη διακόσμηση του μπάνιου

Τα κεραμικά πλακίδια χρησιμοποιούνται συχνότερα για το φινίρισμα του δαπέδου. Μην ξεχνάτε τα ειδικά χαλιά μπάνιου - θα βοηθήσουν στη διαφοροποίηση του έργου και θα αποτελέσουν το επίκεντρο του σχεδιασμού.

Τυρκουάζ λευκό μπάνιο

Η οροφή στο μπάνιο είναι παραδοσιακά ζωγραφισμένη. Τα χρώματα είναι διαφορετικά, αλλά οι ακόλουθες επιλογές είναι οι πλέον κατάλληλες για μπάνιο:

 • ακρυλικό ·
 • λατέξ.
 • υδατικό γαλάκτωμα.

Το ανώτατο όριο στο μπάνιο μπορεί να είναι επενδυμένο με πλαστικά πάνελ, να έχει μια αναρτημένη ή ψευδοροφή, αλλά αυτές οι ιδέες είναι πιο κατάλληλες σε δωμάτια με χαμηλή υγρασία.

Μπεζ, λευκά και πράσινα χρώματα στο εσωτερικό του μπάνιου.

Πορτοκαλί και λευκό μπάνιο

Μικρό μπάνιο

Μικρό μπάνιο σε κλασικό στιλ

Λευκό μικρό μπάνιο

Μάρμαρα πλακάκια σε ένα μικρό μπάνιο

Ράφια σε ένα μικρό μπάνιο

Το εσωτερικό ενός μικρού μπάνιου

Μικρό πορτοκαλί μπάνιο

Λευκό μικρό μπάνιο με ντους

Τοίχοι σε ένα μικρό τούβλο μπάνιο

Μικρό μπάνιο σε οικολογικό στιλ

Μπεζ Μπάνιο

Μπάνιο ή ντους;

Εάν το μπάνιο είναι ξεχωριστό, δηλ. Δεδομένου ότι η τουαλέτα βρίσκεται σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο από το μπάνιο, μπορείτε να επιλέξετε ένα κλασικό ορθογώνιο μπάνιο. Ένα πρόσωπο μέσου ύψους θα είναι άνετο στο μπάνιο από 150 cm σε μήκος και 70 cm σε πλάτος. Τέτοιες διαστάσεις θα φιλοξενήσουν ένα συμπαγές πλυντήριο και ένα μικρό νεροχύτη. Μπορείτε να δώσετε προτίμηση σε μια μικρότερη μπανιέρα, αλλά η εγκατάσταση της είναι αδικαιολόγητη. Το πλεονέκτημα μιας μπανιέρας πάνω από μια καμπίνα ντους είναι η δυνατότητα διεξαγωγής διαδικασιών ύδατος ξαπλωμένες. Και στο λουτρό 120-130 cm μήκος, ένας ενήλικας δεν θα είναι πολύ άνετα ψέματα.

Το σχέδιο ενός μικρού μπάνιου

Στο συνδυασμένο μπάνιο των 3 τετραγωνικών μέτρων. m μπορεί να εγκατασταθεί γωνιακή μπανιέρα. Η επιλογή ενός τέτοιου λουτρού θα ελευθερώσει χώρο για την τοποθέτηση μιας τουαλέτας. Η ιδέα της τοποθέτησης μιας γωνιακής μπανιέρας στο εσωτερικό είναι ότι στο τέλος καταλαμβάνει λίγο λιγότερο χώρο σε σύγκριση με το κλασικό ορθογώνιο. Αυτή η διάταξη σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε μεγαλύτερη ένταση, επειδή βρίσκεται διαγώνια. Επιπλέον, οι περισσότερες γωνιακές μπανιέρες έχουν ενσωματωμένες επιφάνειες που αντικαθιστούν ράφια και ντουλάπια. Αυτό θα απελευθερώσει χώρο στο πάτωμα.

Γωνιακό μπάνιο στο εσωτερικό

Όταν επιλέγετε ανάμεσα σε ένα κλασικό μπάνιο και ένα ντους, πρέπει να σκεφτείτε τι θέλετε. Προφανώς, δεν μπορείτε να χαλαρώσετε στο ντους, αλλά είναι πιο συμπαγές και φαίνεται πιο κατάλληλο σε ένα μικρό χώρο (αν το μπάνιο είναι μόνο 3 τ.μ.). Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα τελικό ντους, μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια καμπίνα ντους που αντιστοιχεί ακριβώς στο μέγεθός σας και να συνειδητοποιήσετε τις τολμηρές ιδέες σας.

Ντους στο εσωτερικό του μπάνιου

Ντους και μαρμάρινο μπάνιο

Ντους σε ένα μικρό μπάνιο

Μαύρο μπάνιο

Μπάνιο με ντους

Μοντέρνο στυλ μπάνιο

Μπεζ μπάνιο

Μπάνιο με ντους

Καφέ μπάνιο

Πλακάκι μωσαϊκό στο μπάνιο

Μικρό μπάνιο με ντους

Λευκά μαρμάρινα πλακάκια στο ντους

Ντουζιέρα σε ένα μικρό μπάνιο

Το εσωτερικό

Για το μπάνιο 3 τ.μ. μ. Η κύρια ιδέα είναι η σωστή και ορθολογική χρήση της περιοχής. Αντί της συνηθισμένης τουαλέτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γωνιακή τουαλέτα. Αυτός ο σχεδιασμός της τουαλέτας θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε το κεντρικό τμήμα του μπάνιου, ειδικά αν επιλέξετε ένα γωνιακό ντους. Υπάρχει μια τουαλέτα κονσόλας που ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε εσωτερικό και σχεδιασμό. Η ιδέα για μια τουαλέτα κονσόλας είναι ότι η δεξαμενή είναι κρυμμένη από τη θέα σε ένα ειδικό κουτί.

Όμορφη ταπετσαρία στο εσωτερικό ενός μικρού μπάνιου

Οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών φροντίζουν κάθε πιθανό αγοραστή, οπότε είναι εύκολο να βρείτε ένα συμπαγές πλυντήριο που ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Το πλυντήριο για το μπάνιο στο Χρουστσόφ θα πρέπει να είναι στενό και μικρό. Επομένως, αξίζει να προσέχετε τα πλυντήρια με κάθετη φόρτωση.

Λευκό κρεμώδες μπάνιο

Κατά τη δημιουργία ενός έργου μπάνιο, πρέπει να θυμάστε σχετικά με τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα τεχνητά υλικά που έχουν πυκνή δομή (η αναπαραγωγή των βακτηρίων θα είναι ελάχιστη):

 • κεραμικό πλακίδιο;
 • Πλακάκι από πορσελάνη.
 • βαφές με βάση το λάτεξ.
 • πλαστικά πάνελ.

Πέτρα στο φινίρισμα του μπάνιου

Μην χρησιμοποιείτε υλικά όπως:

 • γυψοσανίδας ·
 • δέντρο (χωρίς κατάλληλη επεξεργασία).
 • χρώματα ανθεκτικά στην υγρασία.
 • ταπετσαρία.

Ντουζιέρα στην τουαλέτα

Αυτά τα υλικά δεν προορίζονται για δωμάτια με υψηλή υγρασία. Τα πάνελ γυψοσανίδας γρήγορα παραμορφώνονται. Το δέντρο χρησιμεύει ως ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη παθογόνων, καλουπιών και βακτηρίων λόγω της πορώδους δομής. Οι τοίχοι βαμμένοι χωρίς υδατοαπωθητικό αποτέλεσμα θα εξασθενίσουν γρήγορα και θα σπάσουν.Ταπετσαρία είναι κατάλληλη για το σχεδιασμό ενός μπάνιου μόνο αν είναι ανθεκτικό στο νερό και ένας τοίχος είναι κολλημένος που δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το νερό.

Μια φωτεινή έμφαση στο σχεδιασμό του μπάνιου μπορεί να είναι μια κουρτίνα για το μπάνιο. Χρησιμοποιήστε το για να ζωντανέψετε το εσωτερικό. Οι ιδέες των εκτυπώσεων, των μοτίβων και των χρωμάτων των κουρτινών είναι σχεδόν απεριόριστες - από κλασικές μονοχρωματικές μέχρι εικόνες κινούμενων χαρακτήρων και ταινιών. Μια άλλη κουρτίνα χρησιμεύει ως οπτικός διαχωριστής του χώρου μεταξύ του μπάνιου και της τουαλέτας.

Μινιμαλιστικό μπάνιο 3 τ.μ.

Καφέ εσωτερικό μπάνιο

Νεροχύτης με αποθηκευτικό χώρο

Μοντέρνο εσωτερικό μπάνιο

Μπεζ μπάνιο

Σκούρο καφέ μπάνιο

Ντουλάπι με χώρο αποθήκευσης για ένα μικρό μπάνιο

Οικολογικό μπάνιο

Λευκό εσωτερικό μπάνιο

Μωβ μπανιέρα

Εσωτερικό ενός μικρού μπάνιου με παράθυρο

Το μωσαϊκό μοιάζει πολύ κομψό και ενδιαφέρον. Μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους και τα πατώματα με αυτό, μπορείτε να διαχωρίσετε σύνορα ή να "περιγράψετε" μεμονωμένα αντικείμενα (για παράδειγμα, έναν καθρέφτη), κάνοντας το εσωτερικό λίγο πιο περίπλοκο. Οι ιδέες των ψηφιδωτών μοτίβων και των θεμάτων είναι σχεδόν ατελείωτες.

Γενικά, το εσωτερικό του μπάνιου δεν πρέπει να είναι πολύ προκλητικό, υπερκορεσμένο με χρώματα ή αντικείμενα με περίπλοκο σχήμα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ουδέτερα χρώματα, τα οποία θα κάνουν το εσωτερικό πιο οικουμενικό για κάθε μέλος της οικογένειας. Μετά από όλα, ένα μπάνιο είναι ένα μέρος της κοινής οικογενειακής χρήσης, και ο καθένας θα πρέπει να το σχεδιασμό του.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)