Εσωτερικό διαμέρισμα δύο επιπέδων (52 φωτογραφίες): όμορφο σχέδιο και διάταξη

Το όνειρο του ελεύθερου χώρου μέσα στην πόλη μπορεί να υλοποιηθεί. Προηγουμένως, διαμερίσματα δύο επιπέδων θεωρούνταν πολυτέλεια, απολύτως μη προσβάσιμη στους απλούς ανθρώπους. Αλλά ο χρόνος συνεχίζεται και όλα αλλάζουν. Τα κτίρια ίδιου τύπου αντικαταστάθηκαν από νεοσυσταθέντα με απολύτως μοναδικά σχέδια διαμερίσματος. Σήμερα, σχεδόν κάθε νέο πολυώροφο κτίριο τελειώνει με μια περιοχή με τεχνικό ή σοφίτα.

Διαμέρισμα αρ νουβό duplex

Αψιδωτά παράθυρα στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος δύο επιπέδων

Μεγάλο σαλόνι στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος δύο επιπέδων

Κλιματιζόμενο υπνοδωμάτιο στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος δύο επιπέδων

Δέντρο στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος δύο επιπέδων

Τώρα ένα τέτοιο διαμέρισμα έχει γίνει πολύ προσιτό και όλοι μπορούν να αισθάνονται σαν λίγο αριστοκράτης αν το επιθυμούν. Το όλο πολύγωνο του ελεύθερου χώρου καθιστά δυνατή τη διασπορά στις επιθυμίες και τις φαντασιώσεις του μελλοντικού σχεδιασμού. Η απεριόριστη κλίμακα επιτρέπει όχι μόνο την εξατομίκευση του χώρου μεμονωμένα για κάθε μέλος της οικογένειας, αλλά και τη δημιουργία κοινών χώρων για να ξοδεύετε χρόνο μαζί. Αλλά αγοράζοντας ένα τέτοιο διαμέρισμα αξίζει να γνωρίζετε τις υπάρχουσες αποχρώσεις.

Δυάρι με στυλ σοφίτας

Εκλεκτικό duplex διαμέρισμα

Φωτεινό διώροφο διαμέρισμα

Σκούρο duplex διαμέρισμα

Μπάνιο σε ένα duplex διαμέρισμα

Τεχνικά χαρακτηριστικά ενός διαμερίσματος δύο επιπέδων

Μια σαφής και στατική διάταξη είναι η κύρια διαφορά μεταξύ ενός διώροφου διαμερίσματος. Ορισμένα στοιχεία του διαμερίσματος δεν επιτρέπεται να μετακινούνται σε άλλο μέρος · πρέπει να παραμένουν εκεί που σχεδιάστηκαν αρχικά.

Δεν είναι δυνατή η αναδιάταξη:

  • Μπροστινή πόρτα.
  • Χώρος κουζίνας.
  • Το μπάνιο.
  • Η σκάλα.

Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την αναδιαμόρφωση, τα παραπάνω στοιχεία πρέπει να παραμείνουν στατικά.

Το έργο ενός διαμερίσματος πολυτελείας duplex

Μικρό μοντέρνο duplex διαμέρισμα

Διάδρομος σε διαμέρισμα δύο επιπέδων στο στιλ της Προβηγκίας

Γυαλιστερά έπιπλα σε ένα duplex διαμέρισμα

Σύρετε στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος δύο επιπέδων

Διπλό διαμέρισμα υψηλής τεχνολογίας

Ζωγραφική στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος δύο επιπέδων

Διάταξη ενός διώροφου διαμερίσματος

Η βάση του σχεδίου για τέτοια διαμερίσματα έγκειται στη διαίρεση του χώρου σε δημόσιο και ιδιωτικό. Ο δημόσιος χώρος θεωρείται συνήθως ο κατώτερος όροφος, ο οποίος στεγάζει την κουζίνα, την τραπεζαρία, το καθιστικό, το διάδρομο, μερικές φορές ένα γραφείο και δωμάτια επισκεπτών. Στον τελευταίο όροφο υπάρχουν δωμάτια για τους ιδιοκτήτες και τα παιδιά τους, τουαλέτα και γκαρνταρόμπα.

Ισόγειο duplex διαμέρισμα σοφίτα στυλ

Σημαντικό! Θα ήταν καλύτερα να ομαδοποιήσετε λειτουργικά τα δωμάτια. Για παράδειγμα, τραπεζαρία με κουζίνα και βιβλιοθήκη με γραφείο. Αν ο χώρος είναι περιορισμένος, τα διακοσμητικά διαχωριστικά θα είναι χρήσιμα, πράγμα που θα βοηθήσει να σπάσει το δωμάτιο σε λειτουργικές ζώνες.

Διαμερίσματα οικονομικής θέσης, το μέγεθος των οποίων περιορίζεται στα 70 τετραγωνικά μέτρα. m, απαιτούν μια προσεκτικά σχεδιασμένη διάταξη. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ακίνητη περιουσία ορισμένων στοιχείων και να τους χτυπήσει αρμονικά στο σχεδιασμό.

Υπέροχο duplex διαμέρισμα σε λευκό hi-tech στυλ

Κουζίνα σε ένα duplex διαμέρισμα

Μοντέρνο μονόκλινο διαμέρισμα

Λακωνικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο επιπέδων

Δυάρι με στυλ σοφίτας

Διώροφο διαμέρισμα με σοφίτα

Διαμέρισμα αρ νουβό duplex

Το ένα είναι ένα βήμα, δύο είναι ένα βήμα ...

Μια σκάλα αποτελεί αναπόσπαστο χαρακτηριστικό ενός έργου κατασκευής σε διώροφο διαμέρισμα. Σε ένα τέτοιο διαμέρισμα ενεργεί ως λειτουργική αναγκαιότητα, αλλά ισχυρίζεται ότι είναι ο τίτλος του κεντρικού τμήματος του εσωτερικού. Κατά παράδοση, η σκάλα βρίσκεται είτε στο κέντρο, είτε κοντά στον τοίχο, που χρησιμεύει ως στήριγμα. Το ύψος και το πλάτος των βαθμίδων πρέπει κατ 'ανάγκη να αντιστοιχούν στον κανόνα, έτσι ώστε να είναι εύκολο να κινηθούν. Η ασφάλεια όλων των ενοικιαστών του διαμερίσματος εξαρτάται από μια τόσο μικρή απόχρωση. Για διώροφα διαμερίσματα, υπάρχουν διάφοροι τύποι σκαλοπατιών.

Όμορφη ταλάντευση σκάλες σε ένα duplex διαμέρισμα

Μεζονέτα με φωτεινά στοιχεία

Διώροφο διαμέρισμα σε μονόχρωμο σχέδιο

Μεζονέτα με μαρμάρινο δάπεδο

Μικρό διαμέρισμα διπλής όψης

Σχεδιαστικές παραλλαγές σκαλοπατιών:

  • Περπατώντας σκάλες. Είναι συνήθως κατασκευασμένα από φυσικό ή τεχνητό υλικό, πέτρα ή ξύλο. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των σχεδίων είναι η απόλυτη ασφάλεια. Σε συνδυασμό με σγουράκια από ακριβά ξύλα, το εσωτερικό θα συμπληρώσει υπέροχα το κλασικό στυλ. Τέτοιες σκάλες έχουν ένα μειονέκτημα, καταλαμβάνουν πολύ χώρο, κατά μέσο όρο περίπου 20 τετραγωνικά μέτρα. mΑυτό το μοντέλο ταιριάζει επίσης στο στυλ της χώρας, της σύγχρονης τέχνης και της διακόσμησης.
  • Κονσέρβες σκάλες. Η σκάλα οπτικά πρακτικά "βγαίνει στο βάρος", έτσι φαίνεται μοντέρνα και κομψή. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να είναι είτε με ή χωρίς κιγκλίδωμα. Αλλά υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο και ένα μικρό μείον. Συνδέεται με τους τοίχους και μόνο αυτό περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρησιακές δυνατότητές του.
  • Σπειροειδείς σκάλες. Λόγω της συμπαγής τους, αρκετά δημοφιλή σχέδια έχουν λάβει ένα από τα πρώτα μέρη στον τομέα της προσφοράς και της ζήτησης. Οι σπειροειδείς σκάλες δεν σταματούν να εκπλήσσουν με διαφορετικές παραλλαγές σπειροειδών σχημάτων. Φαίνονται καλά στην υψηλή τεχνολογία, στην αυτοκρατορία, καθώς και στη σύγχρονη και πολλούς άλλους. Αλλά υπάρχει ακόμα ένα μειονέκτημα για τέτοιες σκάλες, δεν είναι πολύ βολικό να το χρησιμοποιήσετε.
  • Σκάλες σφυρήλατες. Η σφυρηλάτηση τέχνης είναι δύσκολο να υποτιμηθεί. Οι συνδυασμοί πολλαπλών καναλιών θα φαίνονται υπέροχοι στο μοντέρνο στυλ. Ανεμιστήρες από μέταλλο και αποκλειστικά θα εκτιμήσουν την κομψότητα των ανοιχτών πλεγμάτων από σίδηρο.
  • Σκάλες στις σκάλες. Τέτοια μοντέλα είναι βιδωμένα απευθείας στο κιγκλίδωμα, δεν έχουν ένα πλαίσιο. Φαίνονται πλεονεκτικά σε συνδυασμό με οποιαδήποτε κατεύθυνση στυλ στο εσωτερικό. Δεν είναι κακή επιλογή για διαμέρισμα δύο ορόφων, με σταθερότητα και αντοχή, είναι επίσης εξαιρετικά εργονομικό. Αυτός ο σχεδιασμός φαίνεται ευάερος και ελαφρός και εξακολουθεί να καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Τα ίδια τα σκαλιά μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά: πέτρα, μέταλλο ή ακόμα και γυαλί.

Λευκή και καφέ σκάλα με κιγκλίδωμα από γυαλί

Κομψή σκάλα από μέταλλο και γυαλί σε διαμέρισμα δύο επιπέδων

Διώροφο νεοκλασικό διαμέρισμα

Μεζονέτα με ξύλινη επένδυση

Μεζονέτα με πανοραμικά παράθυρα

Διώροφο διαμέρισμα σε στυλ ρετρό

Διώροφο διαμέρισμα σε ασημένιο τόνο

Σχεδιασμός διώροφου διαμερίσματος

Σχεδιασμός είναι καθαρά προσωπικές γευστικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών του διαμερίσματος. Τα τελευταία χρόνια, ο εκλεκτισμός και η υψηλή τεχνολογία έχουν παραμείνει στην τάση. Ποιο είναι το κύριο πράγμα στο σχεδιασμό διαμερισμάτων δύο επιπέδων; Δεν είναι μυστικό ότι στην επιλογή της κατεύθυνσης στυλ στο εσωτερικό του διαμερίσματος, την κύρια ενότητά του. Το επιλεγμένο στυλ και ατμόσφαιρα θα πρέπει να φέρει μόνο θετικά συναισθήματα, οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι άνετοι να ζουν, να εργάζονται και να χαλαρώνουν σε ένα τέτοιο διαμέρισμα. Ένα διώροφο διαμέρισμα δεν αποτελεί εξαίρεση. Το μελλοντικά σχεδιασμένο εσωτερικό θα πρέπει να χαρεί και να ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες του.

Ακόμα και ένα εκλεκτικό στυλ θα πρέπει να μελετηθεί με τη μικρότερη λεπτομέρεια. Όλα τα δωμάτια στο διαμέρισμα πρέπει να συμμορφώνονται με το γενικό θέμα. Η εύρεση αντικειμένων που ξεχωρίζουν από τον συνολικό σχεδιασμό του δωματίου, εκτός από την προσέλκυση πάρα πολλής προσοχής, περιορίζει οπτικά το χώρο. Η ενότητα της παλέτας χρωμάτων στα έπιπλα, τους τοίχους, το δάπεδο είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένα διακοσμημένο στυλ διαμερίσματος.

Ασυνήθιστο εσωτερικό διαμερίσματος δύο επιπέδων

Κουζίνα-τραπεζαρία σε διαμέρισμα δύο επιπέδων

Ασυνήθιστο φωτεινό μεζονέτα

Διώροφο διαμέρισμα σε γκρίζο και λευκό

Μεζονέτα με γκρίζο σχεδιασμό

Υπνοδωμάτιο σε ένα duplex διαμέρισμα

Τραπεζαρία σε ένα duplex διαμέρισμα

Διακόσμηση ενός διώροφου διαμερίσματος

Όσο για το διακοσμημένο σχέδιο των διαμερισμάτων, θα ήταν ωραίο να τηρήσουμε τον μινιμαλισμό. Υπερφορτωμένο με διάφορα είδη λεπτομέρειας, το δωμάτιο θα φαίνεται υπερβολικά γεμάτο και συνεπώς περιορισμένο, θα είναι απολύτως αδύνατο να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε σε αυτό. Θα ήταν ωραίο να κάνουμε το διαμέρισμα ενδιαφέρουσα, θα μπορούσε κάποιος να πει και την αρχική διακόσμηση. Ένα εξωφρενικό γλυπτό ή ζωγραφική θα παίξει τέλεια έναν τέτοιο ρόλο, και ένα ψεύτικο τζάκι μπορεί επίσης να βοηθήσει σε αυτό το θέμα. Δεδομένου ότι η σκάλα είναι η κύρια διαφορά μεταξύ των απλών διαμερισμάτων και των διπλών κτιρίων, πρέπει να είναι υπέροχα χτυπημένο στο εσωτερικό. Μαλακά και χνουδωτά υφάσματα, το δάπεδο θα γεμίσει την ατμόσφαιρα του σπιτιού με ζεστασιά και ζεστασιά, που θα προσθέσουν ακόμα περισσότερη άνεση στο δωμάτιο.

Οικογενειακό διώροφο διαμέρισμα

Σχεδιασμός καφέ και άσπρο διπλό

Μοντέρνο σχεδιασμό διπλού διαμερίσματος σε καφέ και άσπρο

Αυστηρό εσωτερικό ενός duplex διαμέρισμα

Διώροφο διαμέρισμα στούντιο

Παίξτε με το φως

Ένα διώροφο διαμέρισμα χρειάζεται καλό φωτισμό. Ένα πανοραμικό παράθυρο μπορεί να γίνει όχι μόνο μια πηγή φωτός, αλλά και ένα κεντρικό στοιχείο μιας σύνθεσης σχεδιασμού. Οι ακτίνες του ήλιου που διαπερνούν την πανοραμική κατασκευή του παραθύρου θα γεμίσουν το σπίτι με το φως και τη ζεστασιά, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα άνεσης και άνεσης. Τα ρωμαϊκά ράφια και τα ράφια των ρολών σπάνια βοηθούν να κρυφτούν από το υπερβολικό φως το βράδυ.

Οποιοδήποτε στυλ εσείς επιλέγετε, το κύριο πράγμα είναι ότι απολαμβάνετε να είστε στο σπίτι, ότι το εσωτερικό φέρνει ευχαρίστηση στα μάτια, χαρά για την ψυχή και άνεση για το σώμα.

Καθιστικό στο ισόγειο σε διαμέρισμα δύο επιπέδων σε οικολογικό στιλ

Κλασικό υπνοδωμάτιο με γραφείο σε duplex διαμέρισμα

Λευκό, καφέ και μπλε χρώματα στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος δύο επιπέδων

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)