Καρέκλες για μια μικρή ή μεγάλη κουζίνα (23 φωτογραφίες)

Τα έπιπλα στην κουζίνα αποτελούν σημαντικό στοιχείο μαζί με τα μαγειρικά σκεύη και τις οικιακές συσκευές. Και αν οι επιφάνειες εργασίας είναι σημαντικές, σε μεγαλύτερο βαθμό, για την οικοδέσποινα, τότε η ευκολία και η πρακτικότητα των καρεκλών για την κουζίνα θα εκτιμηθούν από κάθε μέλος της οικογένειας και επισκέπτη. Πώς να φτάσετε στο "σημείο" όταν αγοράζετε καρέκλες για την κουζίνα; Δώστε προσοχή σε σημαντικές πτυχές και όχι.

Λευκές και μπλε καρέκλες

Μαύρες και ασημί σύγχρονες καρέκλες κουζίνας

Τι να εξετάσει κατά την επιλογή, ή ένα χαρακτηριστικό της καρέκλας κουζίνας

Όταν επιλέγετε καρέκλες για την κουζίνα, θυμηθείτε τη λειτουργικότητα του δωματίου. Εδώ, η οικοδέσποινα δημιουργεί αριστουργήματα για κάθε μέρα και για τις διακοπές, οπότε θα πρέπει να έχει τα πάντα στο χέρι, άνετα και άνετα. Αλλά την ίδια στιγμή, είναι η κουζίνα στο σπίτι που είναι το έδαφος όπου η οικογένεια και οι φίλοι σας ξοδεύουν το μέγιστο χρόνο. Ως εκ τούτου, τα έπιπλα θα πρέπει να επιλέγονται όχι μόνο αξιόπιστα, αλλά και εκλεπτυσμένα έτσι ώστε να ευχαριστεί το μάτι και να αποκαλύπτει ολόκληρο το φάσμα των αισθήσεων αφής.

Λευκές-πράσινες όμορφες καρέκλες στη φωτεινή κουζίνα

Η καλύτερη επιλογή είναι τα φυσικά υλικά, τα απλά και άνετα σχήματα, τα μαλακά καθίσματα και η παρουσία υποβραχιόνων. Προϋπόθεση είναι η πλήρης συμμόρφωση με το στυλ του δωματίου. Και τότε ξύλινα και δερμάτινα, πλαστικά και μεταλλικά καρέκλες θα ευχαριστηθούν πλήρως!

Μινιμαλιστικές καρέκλες για την κουζίνα

Καρέκλα κουζίνας ή εξαρτήματα TOP 5

Οι καρέκλες υψηλής ποιότητας για την κουζίνα είναι κομψότητα, πολυτέλεια και ομορφιά. Η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα, η ευκολία συντήρησης και τα μεγάλα φορτία της καρέκλας κουζίνας δεν έχουν επίσης ακυρωθεί. Επομένως, όταν αποφασίζετε υπέρ μιας πλαστικής, ξύλινης ή μεταλλικής καρέ επιλογής, αξίζει να εξεταστεί:

  1. Είδος καρέκλας. Υπάρχουν μόνο 2 επιλογές - σκληρές και μαλακές. Καθένας έχει τις δικές του αδυναμίες και πλεονεκτήματα, επομένως αξιολογούμε, συγκρίνουμε, επιλέγουμε και μόνο μετά από αυτό αποκτούμε. Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη την ευκολία της φροντίδας, επειδή η κουζίνα είναι μια κηλίδα λίπους, λεκέδες, ψίχουλα με αλλαγές στην υγρασία και τη θερμοκρασία.
  2. Εργονομικό σχήμα. Η απουσία προεξέχοντων εξαρτημάτων, ελαφρώς σταθερών στοιχείων, αιχμηρών γωνιών - και όλοι όσοι έρχονται στην κουζίνα σας είναι ασφαλείς. Οι τακτοποιημένες μορφές καρέκλας για την κουζίνα είναι ιδιαίτερα σημαντικές αν η οικογένεια έχει παιδιά ή ηλικιωμένους γονείς. Η ανησυχία σας γι 'αυτούς θα εκτιμηθεί.
  3. Χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Για παράδειγμα, οι καρέκλες για μια μικρή κουζίνα μπορούν να αγοραστούν αναδιπλούμενες ή στοιβαζόμενες για τη μέγιστη απελευθέρωση χρήσιμου χώρου. Για την κουζίνα-τραπεζαρία, στην οποία είναι συνηθισμένο να περάσετε πολύ ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να επιλέξετε καρέκλες ή καρέκλες με ψηλές πλάτες και μπράτσα για να αποφύγετε κόπωση όταν κάθεστε. Ειδικές επιλογές μπορεί να χρειαστούν εάν τα παιδιά μένουν στο σπίτι ή στο διαμέρισμα. Ευτυχώς, οι κατασκευαστές προσφέρουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές.
  4. Το υλικό. Η ατελείωτη ποικιλία σας επιτρέπει να επιλέξετε μια καρέκλα "για τον εαυτό σας" και τη δική σας κουζίνα, ώστε να διαρκεί πολύ καιρό, να φαίνεται ελκυστική και να αντιμετωπίζει απλώς τα φορτία και τις "ευθύνες" που του έχουν ανατεθεί. Ως εκ τούτου, στη διάθεσή σας είναι ξύλινα, μεταλλικά, πλαστικά και άλλες επιλογές.
  5. Συμμόρφωση με το ύφος του δωματίου. Η ποικιλία των μοντέλων καρέκλες κουζίνας είναι πολυτελής.Ως εκ τούτου, η επιλογή μιας καρέκλας κουζίνας στο στυλ της Προβηγκίας ή Ρουστίκ, εθνο ή υψηλής τεχνολογίας, μινιμαλισμό ή ανατολίτικο δεν είναι δύσκολο. Και η κουζίνα, τα υλικά διακόσμησης, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα θα κάνουν μια αρμονική παράλληλη στην "καρδιά" του σπιτιού!

Κόκκινες καρέκλες υψηλής τεχνολογίας

Κόκκινες πλαστικές καρέκλες στην κουζίνα

Καρέκλες τραπεζαρίας λευκού και καφέ

Ιδιαίτερη προσοχή, ή η Αυτού Μεγαλειότητα το σκαμνί

Ανεξάρτητα από το πόσο καλές είναι οι δερμάτινες καρέκλες για την κουζίνα, μια επιλογή από μια μεταλλική θήκη και νεανική διαφανή πλαστική ύλη και ακόμη και γυαλί, τα σκαμνιά είναι οι σταθεροί ηγέτες στην κουζίνα. Η κλασική κλασική έκδοση είναι ένα ξύλινο σκαμνάκι χωρίς φοίνικες και διακοσμητικά στοιχεία, φτιαγμένο σε φυσικό χρώμα. Αυτή η ιδέα είναι η ενσάρκωση των φυσικών και διακριτικών στυλ. Μετά από όλα, ποιος ξέρει; Ίσως γι 'αυτό πολλοί άνθρωποι προτιμούν τα σκαμνιά.

Μπεζ και μαύρα σκαμνιά στην κουζίνα

Τα "βελτιωμένα" σκαμνιά από τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία είναι μεταλλικά πόδια και σταθερό κάθισμα από μοριοσανίδες και πλαστικό, σήμερα διακρίνονται από την πολυπλοκότητα των γραμμών, την καλύτερη επιλογή υλικών και την ίδια ανθεκτική βάση. Παραμένει να επιλέξετε το χρώμα της επιφάνειας - και τα σκαμνιά θα χωρέσουν εύκολα στο εσωτερικό με σύγχρονους στυλ, στυλ ιστορικής εποχής ή φυσικό.

Η αγάπη για τα σκαμνιά είναι όχι μόνο αξιοπιστία, παράγοντας ποιότητας, συμπαγής και εργονομική μορφή, αλλά και ευκολία στην έξοδο, κινητικότητα. Επιπλέον, το τυποποιημένο τετράγωνο σχήμα είναι βέλτιστο για τα περισσότερα στυλιζαρισμένα δωμάτια.

Ξύλινο σκαμνάκι για την κουζίνα

Αρκετές σε ένα, ή υλικά και χρώμα με ένα συγκεκριμένο στυλ δωματίου

Μοντέρνα στυλ

Οι κουζίνες στα παλιά κτίρια είναι μια μικρή περιοχή. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι αυτών των διαμερισμάτων προτιμούν λειτουργικότητα και πρακτικότητα, και το διακοσμητικό στοιχείο τοποθετείται στη δεύτερη θέση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες από τις μικρές κουζίνες είναι υψηλής τεχνολογίας και μινιμαλιστικές, σε κάθε μία από τις οποίες τα πάντα είναι διακοσμητικά, αυστηρά, συγκρατημένα, χωρίς διακοσμητικά στοιχεία.

Για τέτοιες κουζίνες, είναι πολύ καλή ιδέα να αγοράσετε καρέκλες με καθίσματα κατασκευασμένα από διαφανή υλικά και χρώμιο πόδια, τα οποία είναι ιδανικά για μοντέρνα στυλ τόσο στην επιλογή του υλικού και του χρώματος. Η αρμονία τους με άλλα έπιπλα, οι οικιακές συσκευές στο χρώμα "κρύο ασήμι", οι περσίδες στα παράθυρα και η έλλειψη εξαρτημάτων θα είναι άψογη.

Διαφανή καρέκλα κουζίνας

Οι κουζίνες-τραπεζαρίες είναι η επιλογή πολλών. Ένα τέτοιο δωμάτιο είναι αυτόνομο και επισκέφθηκε όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να γίνει ακόμα πιο ελκυστική και να χωριστεί σε ορισμένες ζώνες, θα σας βοηθήσει ένα μικρό μπαρ και ένα σκαμπό μπαρ για την κουζίνα με ψηλά πόδια. Αλλά αυτή είναι μια επιλογή για τη νεολαία, ώστε να πάρετε μερικά άλλα μοντέλα, με μπράτσα ή ψηλές πλάτες, μαλακά καθίσματα για άλλα μέλη της οικογένειας.

Μια καινοτόμος ιδέα για τους πρωτοπόρους είναι οι γυάλινες καρέκλες. Μια τέτοια επιλογή σχεδιασμού μπορεί να γίνει κατά παραγγελία και σίγουρα θα προσελκύσει την προσοχή όλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά: για την κατασκευή τέτοιων καρεκλών, επιλέγονται ειδικά μέταλλα και εξαιρετικά ισχυρό γυαλί ειδικής σκλήρυνσης.

Μην ξεχάσετε το παιχνίδι του χρώματος σε μοντέρνες κουζίνες. Μπορείτε να οργανώσετε οργανικά μια σειρά από καρέκλες στο εσωτερικό, κάνοντάς τους μέρος με τη σκιά του κύριου χρώματος του δωματίου, ή μπορείτε να μετατρέψετε τα έπιπλα σε διακοσμητικά στοιχεία της κουζίνας επιλέγοντας φωτεινά χρώματα γι 'αυτά - σοκολάτα, κόκκινο, μπλε και ακόμη και πράσινο. Μια ευρεία επιλογή ταπετσαρίας σας επιτρέπει να έχετε πλήρη συμμόρφωση με τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα υλικά φινιρίσματος.

Μεταλλικές σύγχρονες τραπεζαρικές καρέκλες

Λευκές ημικυκλικές καρέκλες στην κουζίνα

Φυσικά στυλ

Στερεά ξύλινα καθίσματα για την κουζίνα - αυτό είναι ένα παράδειγμα για ένα ρουστίκ ή εθνοτικό ύφος. Ένα ελάχιστο ντεκόρ, η απλότητα της μορφής, τα καλά "προσθέστε", το κονιάκ, το σιτάρι ή τα χρυσά χρώματα αποτελούν προτεραιότητα. Ένα ενδιαφέρον «τέχνασμα» έγκειται στο γεγονός ότι το καλύτερο από τα καλύτερα για τέτοιου είδους στυλ θα είναι μια καρέκλα κατασκευασμένη με τα χέρια σας. Και ας είναι λίγο αδέξιος, αλλά αγαπημένος, ειρηνικός και ζεστός. Και με την πάροδο του χρόνου θα γίνει μια πραγματική σπανιότητα, πέρασε από γενιά σε γενιά.

Ξύλινες ρουστίκ καρέκλες κουζίνας

Πολυτέλεια και μια σημαντική ποσότητα χάριτος θα δώσει μια τέτοια κουζίνα μια πλαστή έκδοση μιας καρέκλας κουζίνας.Υψηλή πλάτη με περίπλοκο σχέδιο ή μοτίβο, μνημειακότητα και γοητεία "σιδήρου" είναι ευπρόσδεκτα εδώ. Σε αυτή την περίπτωση, το μέταλλο μπορεί να είναι ειδικά ηλικίας, και το κάθισμα μπορεί να είναι από ξύλο, δέρμα, σουέτ. Προσθέστε αξεσουάρ εδώ και θα ερωτευτείτε ακόμα περισσότερο την κουζίνα σας!

Καφέ ξύλινες καρέκλες κουζίνας

Πράσινες καρέκλες σε μια ευρύχωρη κουζίνα

Φυσικά, διακριτικά στυλ

Η ελαφρότητα, ο ρομαντισμός και η ευελιξία της κουζίνας σας είναι τα στυλ του οικολογικού, ανατολικού, provence. Ως εκ τούτου, οι καρέκλες πρέπει να ταιριάζουν! Σε αυτό το σχέδιο, οι καρέκλες λυγαριάς από χειροποίητο λυγαριά ή μπλουζάκι, τα κομψά χρώματα σε ελιά, λιλά, τυρκουάζ, τερακότα, ροζ ή άσπρο είναι κατάλληλα.

Ξύλινες και σφυρηλατημένες επιλογές για φυσικά στυλ στην κουζίνα - πιο εξελιγμένες εργασίες, απαλές γραμμές, εθνικά σχέδια και σχέδια. Μια εξαιρετική ιδέα για το μοντέλο μπορεί να δει σε ένα εξειδικευμένο περιοδικό και να παραγγελθεί από έμπειρο σχεδιαστή.

Δημιουργώντας ένα ενιαίο σημείωμα φόντου με κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα σε μια τέτοια κουζίνα είναι εύκολο. Και όλα με μια καρέκλα! Για να γίνει αυτό, μπορείτε να ράψετε μαλακά μαξιλάρια με αφαιρούμενα καλύμματα κατασκευασμένα από το ίδιο ύφασμα όπως οι κουρτίνες στα παράθυρα ή ένα τραπεζομάντιλο στο τραπέζι, για παράδειγμα. Οι επιλογές για καλύμματα μπορούν να είναι ανάλογα με τον αριθμό των επιλογών για κουρτίνες.

Οικολογικές καρέκλες για φαγητό

Ανοιχτές πράσινες καρέκλες στην κουζίνα

Έπιπλα διακόσμησης: τα θαύματα συμβαίνουν

Μια κομψή και εντυπωσιακή καρέκλα κουζίνας δεν είναι μόνο μια πρακτική και αξιόπιστη καρέκλα. Αυτό είναι το κομμάτι των επίπλων στο οποίο αισθάνεται ένα λεπτό χαρακτηριστικό. Μπορεί να εκφραστεί με χρωματισμό σε απολύτως αδιανόητο χρώμα ή διακόσμηση.

Classic καρέκλα τραπεζαρίας

Decoupage ξύλινες καρέκλες - μια τεχνική που μπορεί να αιχμαλωτίσει όλους. Λίγα στένσιλ, χρώματα βερνικιού, μερικά μαθήματα από τον γκουρού - και χθες, μια καρέκλα με απλή εμφάνιση σήμερα είναι ο βασιλιάς της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, ένα σύνολο επίπλων μπορεί να συνδεθεί με ένα μοτίβο ή να κάνει κάθε άτομο.

Καφέ καρέκλες σύγχρονης τραπεζαρίας

Η τεχνητή γήρανση, craquelure, είναι ένα δίκτυο φανταστικών ραγισμένων ιστών αράχνης. Μια τέτοια καρέκλα θα κατακτήσει μια κουζίνα Προβηγκίας ή εξοχικής στυλ τόσο εύκολα όσο καθένας που την κοιτάζει. Και το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά ειδικά βερνίκια και βαφή. Και, φυσικά, η επιθυμία να γίνει ένα απλό κομμάτι έπιπλα ενδιαφέρον. Έχετε επιλέξει μια άλλη τεχνική που ισχύει για το δέρμα και το ύφασμα, το πλαστικό και το γυαλί; Βελτίωση τον εαυτό σας!

Εν ολίγοις, μια καρέκλα κουζίνας δεν είναι απλά μια τετράπολη βάση. Αυτό είναι ένα κομμάτι αγάπης, σεβασμού και τρόπου ζωής της οικογένειάς σας, συμμόρφωση με το εσωτερικό του δωματίου, ένα ειδικό έπιπλο. Μπορεί να είναι έτσι και να σας κάνει ευτυχισμένους!

Καρέκλες τραπεζαρίας στην κλασική τραπεζαρία

Κρεμώδη μαύρες καρέκλες τραπεζαρίας

Νεοκλασική καρέκλα

Μωβ πολυτελή καρεκλάκι κουζίνας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)