Πλακάκια για την ποδιά της κουζίνας: μια ποικιλία υφών και υλικών (36 φωτογραφίες)

Χρησιμοποιώντας την ποδιά του χώρου εργασίας, διακοσμούμε την κουζίνα και την προστατεύουμε από τη ρύπανση, επομένως συνιστάται η χρήση υψηλής ποιότητας, αξιόπιστων και ελκυστικών υλικών για την κατασκευή της ποδιάς. Τις περισσότερες φορές, τα πλακάκια χρησιμοποιούνται για να σχεδιάσουν μια ποδιά, η οποία διακρίνεται από ένα ελκυστικό σχέδιο, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό το υλικό, πέρα ​​από την αισθητική, να είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό στην αρνητική επίδραση εξωτερικών παραγόντων.

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν υλικό που αντιμετωπίζει σε μεγάλη ποικιλία μορφών. Το πιο κοινό μέγεθος είναι ένα τετράγωνο κεραμίδι με παραμέτρους 10x10. Ωστόσο, εκτός από τετραγωνικά πλακάκια, μπορείτε να συναντήσετε άλλες διάφορες επιλογές: ορθογώνια μοντέλα των διαφόρων παραμέτρων? και πλακάκια σε σχήμα διαμαντιού θα σας βοηθήσουν να φέρετε την πρωτοτυπία στο εσωτερικό.

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για να σχεδιάσει μια ποδιά κουζίνας από κεραμίδια έχει υψηλές απαιτήσεις. Οι τεχνικές προδιαγραφές των πλακιδίων πρέπει να είναι εξαιρετικές. Σήμερα, οι κατασκευαστές προσπαθούν να παράγουν αυτό το υλικό με βελτιωμένες τεχνικές παραμέτρους.

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Προκειμένου να φροντίσετε το υλικό δεν προκαλεί πρόσθετες δυσκολίες, είναι απαραίτητο να το αγοράσετε, με γνώμονα τις απαιτήσεις υγιεινής. Σημειώστε ότι οι ανάγλυφες επιφάνειες τείνουν να συσσωρεύουν ακαθαρσίες και σκόνη. Μια τέτοια επιφάνεια δεν είναι εύκολο να φροντιστεί. Από αυτή την άποψη, είναι καλύτερα να επιλέξετε ματ και γυαλιστερό επιφάνειες.

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Σχεδιασμός πλακιδίων: Δημοφιλείς επιλογές

Όσο για το σχεδιασμό του κεραμιδιού, έχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών. Όταν επιλέγετε ένα κεραμίδι, δώστε προσοχή στο πώς εναρμονίζεται με την απόφαση στυλ του εσωτερικού. Το υλικό πρέπει να συνδυαστεί με τοίχους, οροφή, έπιπλα. Θα είναι εύκολο να επιλέξετε ένα όμορφο υλικό που βλέπει, το κύριο πράγμα είναι να ληφθεί υπόψη το ύφος του δωματίου, οι διαστάσεις του και οι ατομικές προτιμήσεις.

Μια παγκόσμια λύση κουζίνας είναι ένα λευκό φινίρισμα με μια ποικιλία διακόσμησης. Συμπληρώνει το χώρο με φως και φρεσκάδα. Από λευκά πλακάκια μπορείτε να πάρετε μια καθολική επιλογή, επειδή το λευκό με γυαλιστερό ή θαμπό χρώμα είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Τα ελαφριά κεραμίδια, αν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν να συμπληρωθούν από μια ποικιλία αντιγράφων. Επιπλέον, το ελαφρύ υλικό μπορεί να διακοσμηθεί με αυτοκόλλητα βινυλίου.

Για φωτεινές και προσαρμοσμένες λύσεις, οι πολύχρωμες αποχρώσεις είναι οι βέλτιστες. Εάν τα έπιπλα φτιαχτούν για να ταιριάζουν με το χρώμα του δέντρου, τότε η ποδιά πρέπει να ταιριάζει με τον τόνο. Δεν είναι απαραίτητο να επαναλάβετε με ακρίβεια τον τόνο των επίπλων · το τελείωμα μπορεί να διαφέρει ελαφρά.

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Δημοφιλή υλικά ποδιάς

Η χρήση κεραμιδιών για ποδιά δεν είναι μόνο ένα συγκεκριμένο στερεότυπο, αλλά μια λειτουργική και πρακτική λύση. Η ποικιλία αυτού του υλικού είναι εκπληκτική, οπότε οι καταναλωτές έχουν μια ερώτηση πώς να επιλέξουν την καλύτερη επιλογή. Εξετάστε τους πιο δημοφιλείς τύπους πλακιδίων:

  • Κεραμικά πλακάκια για την κουζίνα στην ποδιά. Αυτή η επιλογή για το σχεδιασμό μιας ποδιάς κουζίνας είναι η πιο κοινή. Το γεγονός είναι ότι τα κεραμικά πλένονται καλά από τη βρωμιά, είναι εύκολο να συναρμολογηθούν και ανθεκτικά. Τα σχέδια χρωμάτων είναι ποικίλα: από κλασικά καφέ, γκρι έως κορεσμένα κίτρινα, κόκκινα, κλπ. Η κεραμική ποδιά κουζίνας είναι ανθεκτική.
  • Πλακάκι Το πλακίδιο έχει εξαιρετική απόδοση. Διακρίνεται από την ικανότητά του να αντιστέκεται φυσικά και χημικά αποτελέσματα καλά, και είναι εύκολο να το φροντίσει.
  • Πλακάκι-μωσαϊκό για την κουζίνα στην ποδιά. Χρησιμοποιώντας μικρά θραύσματα μωσαϊκού, είναι δυνατό να σχεδιαστούν τόσο ευθύγραμμες όσο και καμπύλες επιφάνειες.
  • Πλάκα "γουρουνάκι". Αυτό το υλικό διακρίνεται από την παρουσία επιμήκων σχημάτων και αναλογιών. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο υλικό, μπορείτε να πάρετε μια ενδιαφέρουσα, ανάγλυφη επιφάνεια που θα δώσει την αποκλειστική εσωτερική διακόσμηση.
  • Πλακάκια τούβλο. Αυτός ο σχεδιασμός είναι ιδανικός τόσο για το κλασικό όσο και για το μοντέρνο εσωτερικό.
  • Ισπανικά κεραμίδια. Αυτός ο τύπος πλακιδίων στην καταναλωτική αγορά είναι σε υψηλή ζήτηση. Φαίνεται πρωτότυπο, πιασάρικο και πολυτελές. Το υλικό είναι υψηλής ποιότητας και έχει υψηλό επίπεδο αντοχής.
  • Γυαλί κεραμίδι. Πρακτικό και ελκυστικό, ανθεκτικό σε επιθετικά απορρυπαντικά, εύκολο να καθαριστεί.
  • Πλακόστρωτο πλακιδίων. Είναι κατασκευασμένο με βάση αυτό το είδος διακοσμητικής τέχνης, όταν η συνολική χρωματική σύνθεση λαμβάνεται από μεμονωμένα μέρη. Η διάταξη των πλακιδίων μπορεί να είναι διαφορετική. Σήμερα μπορείτε να αγοράσετε πλακάκια αυτού του είδους με μια μεγάλη ποικιλία μοτίβων (δαντέλες, κλουβιά, ζιγκ-ζαγκ κ.λπ.).

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Έχοντας μελετήσει όλες τις επιλογές που παρουσιάζονται, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε το πιο βέλτιστο. Αν δεν γνωρίζετε ποιο μέγεθος θέλετε να επιλέξετε, τότε επιλέξτε τη μορφή 10x10. Αυτή η μορφή κεραμιδιών είναι καθολική, καθώς συμβάλλει στην αποφυγή της κοπής του υλικού. Ειδικά αυτό το μέγεθος κεραμιδιών είναι κατάλληλο για μια μικρή κουζίνα, καθώς καθιστά δυνατή την αύξηση του χώρου. Αυτή η μορφή συνδυάζεται εύκολα με άλλα στοιχεία προκειμένου να δημιουργηθούν πίνακες.

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή πλακιδίων για ποδιά

Πριν πάτε στο κατάστημα, πρέπει πρώτα να καθορίσετε το ύψος και το πλάτος της μελλοντικής ποδιάς. Τα ακριβή δεδομένα είναι απαραίτητα ώστε κατά την τοποθέτηση να μην συναντήσετε το γεγονός ότι το υλικό θα πρέπει να κοπεί σοβαρά. Το κανονικό ύψος της ποδιάς, κατά κανόνα, είναι 50-60 εκατοστά. Λάβετε υπόψη ότι οι ακριβείς παράμετροι των πλακιδίων διαφέρουν από τον κατασκευαστή στον άλλο. Αυτό το σημείο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της απαιτούμενης ποσότητας υλικού.

Όταν αγοράζετε πλακάκια κουζίνας, δείτε εάν υπάρχει προστατευτική επίστρωση. Εάν υπάρχει τέτοια επιφάνεια, τότε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού θα είναι δυνατή η χρήση ισχυρών παραγόντων.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι σε διαφορετικές παρτίδες το υλικό μπορεί να έχει διαφορετικό τόνο. Το γεγονός είναι ότι κατά την εκτόξευση είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα. Από την άποψη αυτή, αν αγοράσετε υλικό για την κατασκευή ποδιάς, τότε πρέπει να ληφθεί με περιθώριο. Σε αυτή την περίπτωση, εάν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης το πλακίδιο στην ποδιά έχει καταστραφεί τυχαία, δεν θα χρειαστεί να αναζητήσετε παρόμοιο τόνο.

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Διαθέτει κεραμίδια για μια ποδιά

Ιδανική εάν το περίγραμμα της ποδιάς ταιριάζει με τα όρια των επίπλων. Στην πράξη, η εφαρμογή αυτού του κανόνα δεν λειτουργεί πάντοτε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η επένδυση, κατά κανόνα, εκτελείται κάτω από το σετ κουζίνας που αγοράσατε.

Είναι λογικό να τοποθετείτε το υλικό με τέτοιο τρόπο ώστε από την κορυφή και το κάτω μέρος της ποδιάς να πάτε λίγο πέρα ​​από τα έπιπλα. Σε αυτή την περίπτωση, το σχέδιο θα είναι καθαρό και τακτοποιημένο.

Όταν χρησιμοποιείτε έπιπλα με τυπικές παραμέτρους, η απόσταση από το πάτωμα έως την ποδιά είναι 85 εκατοστά.

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Μπορείτε να βάλετε πλακάκια με διάφορους τρόπους. Πριν από την εργασία, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το παλιό υλικό, εάν υπάρχει, για να εξομαλύνετε την επιφάνεια του τοίχου. Στη συνέχεια, σημειώστε τα όρια για μελλοντική εγκατάσταση, τοποθετήστε ένα μπλοκ ή ένα μεταλλικό προφίλ στον τοίχο.

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Στη συνέχεια, το τοίχωμα επεξεργάζεται με αραιωμένη κόλλα, μετά την οποία αρχίζει η τοποθέτηση της πρώτης σειράς. Η επίπεδη επιφάνεια ελέγχεται από το επίπεδο. Μεταξύ των υλικών τοποθετούνται πλαστικοί σταυροί. Έτσι ταιριάζουν όλες τις σειρές.

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εργασίας, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ξεφορτωθούμε τα υπολείμματα της κόλλας. Η ποδιά για την κουζίνα στεγνώνει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αφού στεγνώσει η επιφάνεια, μπορείτε να τραβήξετε έξω όλους τους σταυρούς. Όλες οι ραφές είναι προσεκτικά επιχρισμένες. Όταν το κονίαμα στεγνώσει, η επιφάνεια της ποδιάς σκουπίζεται.

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Πλακάκι ποδιάς

Το σωστά τοποθετημένο πλακίδιο ποδιού θα διαρκέσει πολύ και θα αυξήσει την άνεση και τη λειτουργικότητα του χώρου εργασίας. Εάν δεν έχετε την απαραίτητη εμπειρία, τότε η τοποθέτηση των πλακιδίων είναι καλύτερα να αφεθεί στους επαγγελματίες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)