Παιδικά σε θαλάσσιο στυλ: επιλογές και επαγγελματικές συμβουλές (53 φωτογραφίες)

Σκέφτοντας το σχεδιασμό του νηπιαγωγείου σε θαλάσσιο στυλ, δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το σεξ του παιδιού στο προσκήνιο: τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια θα είναι ευχαριστημένα με αυτό το σχέδιο, αν το δωμάτιο είναι κατάλληλα χωρισμένο σε ζώνες και δεν υπερβαίνει τα αξεσουάρ. Δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί: οι νεογέννητοι, οι προσχολικοί, οι έφηβοι θα μπορούν να χαλαρώσουν και να αναπτυχθούν μέσα σε αυτούς τους τοίχους, εξοπλίζοντας τους σταδιακά για τα δικά τους συμφέροντα.

Σήμερα, ένα νηπιαγωγείο θαλάσσιου τύπου απομακρύνεται από τα πρότυπα της περασμένης δεκαετίας: είναι προτιμότερο να εγκαταλείψουμε το σκοτεινό ξύλο, τα ογκώδη αντικείμενα ενός εσωτερικού "πλοίου", τα μαζικά τιμόνια και τα δίχτυα. Για να διευκολυνθεί ο μελλοντικός σχεδιασμός των έργων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία από τις 3 λύσεις win-win που ταιριάζουν πλήρως στις νέες τάσεις σχεδιασμού.

Ναυτικό στυλ λευκό

Νυχτερινό κέντρο θαλάσσιου στυλ μεγάλο

Κρεβατοκάμαρα παιδικού κρεβατιού στο ναυτικό στυλ

Νηπιαγωγείο για τέσσερα άτομα

Νηπιαγωγείο σε στυλ θαλάσσης και χρώματα

Ναυτικό ντεκόρ με διακόσμηση

Νηπιαγωγείο ναυτικού στυλ με δέντρο

Ναυτικό στυλ ξύλινο παιδικό

Ναυτικό στυλ δωμάτιο για παιδιά: Sailor's Soul

Εδώ, τα έπιπλα για αγόρια πρωτοβάθμιας και σχολικής ηλικίας θα είναι κατάλληλα. Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι οι γυαλισμένες ξύλινες επιφάνειες, η ελαφριά παρουσία κόκκινου, λευκού, μπλε χρώματος (δεν πρέπει να επικρατούν, εννοούμε μόνο προσεγμένες προθέσεις). Ως κύριο θεματικό εξάρτημα, μπορείτε να επιλέξετε ένα πράγμα: στοιχεία από τα εργαλεία του πλοίου, μια σημαία, στυλιζαρισμένα πανιά, μια άγκυρα.

Η ατμόσφαιρα ενός παραλιακού εξοχικού σπιτιού

Αυτό είναι ένα πιο καθολικό μοντέλο που δεν έχει δεσμευτική ηλικία. Ο βασικός κανόνας είναι να προσκολληθούν σε ελαφρές αποχρώσεις σε όλα, πράγμα που σας επιτρέπει να νικήσετε με επιτυχία ακόμα και εκείνα τα δωμάτια που δεν μπορούν να καυχηθούν με άφθονο φυσικό φως. Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα θα είναι άνετη τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια, καθώς μεγαλώνουν, η ζώνη θα αλλάξει - νέα έπιπλα θα εμφανιστούν, τα παιχνίδια θα δώσουν τη θέση τους στα χόμπι και τα βιβλία.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • η χρήση των υφασμάτων που διακοσμούνται με τον τρόπο της εξασθένισης στον ήλιο, ιδιαίτερα αυτό ισχύει για το ξύλο - από αυτό τα παιδικά έπιπλα γίνονται με θαλάσσιο ύφος.
  • όλα τα έπιπλα πρέπει να έχουν παραδοσιακές απλές μορφές ·
  • συνιστάται η τοποθέτηση μπλε και μπλε αποχρώσεων στο χρωματικό σχέδιο, αλλά δεν διακοσμούμε με ενθουσιασμό τους τοίχους, το δάπεδο και την οροφή σε αυτό το εύρος - αφήστε τους να καλύπτουν μόνο κυρτές επιφάνειες που έχουν λειτουργικό φορτίο.

Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα από λινά και βαμβάκι θα δημιουργήσουν τη συνύπαρξη που είναι εγγενή σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι, οι μπαμπού κουρτίνες θα βοηθήσουν στην εκφόρτωση του δωματίου, θα το κάνουν πιο ευρύχωρο.

Νηπιαγωγείο

Ναυτικό στυλ για τα κορίτσια

Σχεδιασμός ναυτικού στυλ

Νηπιαγωγείο στο σπίτι

Ναυτικό δρύινο παιδικό στυλ

Νηπιαγωγείο για δύο άτομα

Νηπιαγωγείο θαλάσσιου στυλ με κρεβάτι κουκέτα

Μπλε μπλε για παιδιά

Νηπιαγωγείο στυλ εσωτερικό

Στην παραλία όλο το χρόνο

Αυτό το θέμα αφορά τα παιδιά κάτω των 10 ετών. Μια αστεία, διασκεδαστική απόφαση βασίζεται σε διακριτικές μπλε αποχρώσεις στη διακόσμηση, τα φυσικά υλικά και τα χρώματα είναι πιο σημαντικά εδώ από ποτέ. Το μέρος για ύπνο μπορεί να γίνει από μπαστούνι, ένα θαλάσσιο χαλί τύπου για το νηπιαγωγείο είναι καλύτερο να επιλέξει από σιζάλ. Η διάθεση της παραλίας μπορεί επίσης να εκφράζεται σε ένα στενότερο θέμα - το θέρετρο της Χαβάης, το surfing.

Ενοποιημένο στυλ και ουδέτερη γκάμα

Για να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται δυναμικά και πρακτικά ταυτόχρονα, μην συνδυάζετε χαρακτηριστικά από διαφορετικές περιοχές του θαλάσσιου θέματος σε ένα εσωτερικό. Για παράδειγμα, μην απορρίψετε την αυτοσχέδια καμπίνα του πλοίου με μια συλλογή από κοράλλια και κοχύλια, υπερφορτώστε την ατμόσφαιρα του παραλιακού εξοχικού σπιτιού με εσωτερικά αντικείμενα κατασκευασμένα από σκούρο λακαρισμένο ξύλο.

Μοντέρνα ταπετσαρία σε στυλ θαλάσσης για το φυτώριο μοιάζει με μια ελαφριά μονόχρωμη επιφάνεια - αυτό είναι ένας καμβάς για το μελλοντικό εσωτερικό. Στο φόντο των μπεζ και λευκών αποχρώσεων, τα στοιχεία που μοιάζουν με ένα γιλέκο φαίνονται εξαιρετικά, αυτή η βάση εξουδετερώνει την ψυχρότητα που είναι εγγενής στο μπλε φάσμα.

Τα ήρεμα φινιρίσματα και οι κλασικές επιλογές επίπλων εκτίθενται εύκολα σε θαλάσσιο ύφος προσθέτοντας αυθεντικά αξεσουάρ και υφάσματα. Μια πολύχρωμη εικόνα στον τοίχο, ριγέ μαξιλάρια, ένα στήθος για παιχνίδια, ένα συμπαγές ριγέ χαλί είναι ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορούν να αντικατασταθούν γρήγορα όταν ένα παιδί μεγαλώνει και έχει άλλα χόμπι.

Νηπιαγωγείο ναυτικού στυλ με χάρτη.

Νηπιαγωγείο με συρταριέρα

Νηπιαγωγείο καφέ

Νηπιαγωγείο ναυτικού τύπου με έπιπλα γραφείου

Νηπιαγωγείο θαλάσσιου στυλ με χαλί

Νηπιαγωγείο θαλάσσιου στυλ με κόκκινα έπιπλα

Νηπιαγωγείο στο ναυτικό στυλ με κρεβάτι

Νυχτερινό δωμάτιο στο διαμέρισμα

Ναυτικό στυλ για ένα αγόρι

Διακοσμητικό ντεκόρ στο ναυτικό στυλ: αντιστοίχιση χρωμάτων

Η επιλογή των χρωμάτων βασίζεται συνήθως στον κανόνα: η παραδοσιακή για αυτή την κατεύθυνση μπλε και τυρκουάζ αποχρώσεις πρέπει να είναι σε αρμονία με μια πιο ζεστή παλέτα - πορτοκαλί, ροζ, κόκκινο, καφέ, κίτρινο, μπεζ. Εάν τα παράθυρα δεν αντιμετωπίζουν νότια, αυτά τα χρώματα θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του ηλιακού φωτός.

Διακόσμηση, διακόσμηση, έπιπλα, κουρτίνες στο φυτώριο με θαλάσσιο στυλ θα πρέπει να επιλέγονται εκείνες που είναι κατασκευασμένες από φυσικά θεμέλια. Θα βοηθήσουν να αποφευχθεί η εντύπωση του θεατρικού σκηνικού.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λευκές-κόκκινες ή άσπρες-μπλε λωρίδες, θα είναι σίγουρα κατάλληλες ως συστατικά στοιχεία σε άλλες εκτυπώσεις (συγκεκριμένα, σε ένα κλουβί, ζιγκ-ζαγκ) ή με τη μορφή ανεξάρτητων τόνων που δεν καταλαμβάνουν μια μεγάλη περιοχή. Δεν αξίζει να τελειώσετε τους τοίχους με ένα "γιλέκο" - ένα δυναμικό μοτίβο θα "απορροφήσει" όλη την άλλη διακόσμηση, θα ακυρώσει όλες τις προσπάθειες για το σχεδιασμό. Η λωρίδα της θάλασσας είναι πραγματικά κατάλληλη για ένα κάλυμμα, κλινοσκεπάσματα ή σε ένα μικρό χαλί κοντά σε παιδικό κρεβάτι-πλοίο.

Νηπιαγωγείο στυλ μικρό

Ναυτικό ύφος για το μωρό

Ναυτική στυλ σοφίτα

Νηπιαγωγείο θαλάσσιου στυλ από συμπαγές ξύλο

Νηπιαγωγείο ναυτικού στυλ με έπιπλα

Νηπιαγωγείο θαλάσσιου στυλ με διακόσμηση τοίχων

Ναυτικό μωσαϊκό με ροζ ταπετσαρία

Ναυτική ταπετσαρία στυλ

Πάνελ σε στυλ παιδικού σταθμού

Ισορροπία στη διακόσμηση και τα αξεσουάρ

Ένα παιδικό κρεβάτι δεν πρέπει να συμβολίζει το στοιχείο - το κλασικό είναι αρκετά κατάλληλο, θα είναι αρκετό να επιλέξει τα θεματικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα γι 'αυτό. Μοντέλα σε στυλ vintage, φτιαγμένα από φως, λευκασμένο ή επιδέξια ζωγραφισμένο ξύλο, θα απευθύνονται τόσο σε φοιτητή που κινείται όσο και σε απρόβλεπτο έφηβο. Παραλλαγές επίπλων με ένθετα λυγαριάς, πρόσθετες πλάκες, ταπετσαρίες είναι ενδιαφέρουσες.

Το ντεκόρ πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο: ας είναι λίγοι. Η προτεραιότητα είναι τα προϊόντα υψηλής ποιότητας, αυτάρκης, τα οποία δεν αλληλεπικαλύπτονται σε άλλα θέματα. Τα δίχτυα που κρέμονται στους τοίχους κάνουν το δωμάτιο πιο κοντά στο εστιατόριο παρά στην κατοικία του μελλοντικού πλοηγού. Τα τραπέζια, τα φώτα τοίχου μπορούν να διακοσμηθούν με σχοινί, σχοινιά, να τα κάνουν με τη μορφή ενός κουδουνιού. Ένας πολυέλαιος σε στυλ θαλάσσης είναι συχνά σχεδιασμένος ως τιμόνι, μοντέλα κλασικού στυλ διακοσμημένα με χάλκινα διακοσμητικά στοιχεία, σφυρηλάτηση και τοποθέτηση ξύλινων τμημάτων.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε αξεσουάρ με τα δικά σας χέρια, θα πρέπει να αποθηκεύσετε ένα σχοινί. Αφού τα τυλίγαμε προσεκτικά σε ένα ελαστικό αυτοκινήτου, παίρνουμε ένα κομψό οθωμανικό, αν παίρνουμε ένα κασσίτερο σαν βάση, σχηματίζεται μια βολική στάση για μολύβια. Το σχοινί θα χρησιμεύσει ως αυθεντικό κιγκλίδωμα για ανοικτά αρθρωτά ράφια.

Παιδικό πάνελ ναυτικού τύπου

Παιδικό δωμάτιο σε πειρατικό στιλ

Νηπιαγωγείο για έφηβους

Νηπιαγωγείο θαλάσσιου στυλ με μαξιλάρια

Ναρκωτικό με ριγέ στο ναυτικό ύφος

Νηπιαγωγείο θαλάσσιου στυλ με τέντωμα οροφής

Ναυτική εκτύπωση για παιδιά

Νηπιαγωγείο ναυτικού στυλ με μοτίβο

Ναυτικό στυλ με γοργόνα

Από καμβά, λινάτσα, λινό, είναι εύκολο να ράβεις μαξιλάρια, να κόβεις το κάλυμμα ή να σχηματίζεις ένα μαλακό κεφάλι από το κρεβάτι. Οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με διακοσμητικά πανιά με τα αρχικά του ιδιοκτήτη του δωματίου.

Το θαλάσσιο στυλ είναι ένα ευέλικτο εσωτερικό σχέδιο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο νηπιαγωγείο, ενώ παράλληλα συμβάλλετε στην ανάπτυξη του δημιουργικού δυναμικού του παιδιού. Ωστόσο, κατά την επιδίωξη του εξοπλισμού του πλοίου και του κόσμου στα βάθη του ωκεανού, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το υπνοδωμάτιο είναι ένα μέρος όπου το παιδί θα αισθάνεται ασφαλές, επομένως είναι καλύτερο να τελειώνουμε τις επιφάνειες σε ένα ήρεμο ζεστό χρώμα, αφήνοντας μπλε αποχρώσεις και εικόνες των κατοίκων των θαλασσών με υφάσματα και αξεσουάρ.

Ναυτικό στυλ παιδικό γκρι

Ναυτικό νηπιαγωγείο στυλ με καθαρό

Ναυτικό μπικίνι παιδικό στυλ

Νηπιαγωγείο θαλάσσιου στυλ με βιβλιοθήκη

Νηπιαγωγείο ναυτικού στυλ με υφάσματα.

Νηπιαγωγείο με θέμα το ναυτικό

Ναυτικό ντεκόρ με ύφασμα.

Νηπιαγωγείο σε θαλάσσια χρώματα

Ναυτικό στυλ παιδικό δωμάτιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)