Παιδική διάταξη: εξοπλίζουμε σωστά το δωμάτιο (104 φωτογραφίες)

Η διάταξη του νηπιαγωγείου πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών, τα οποία, φυσικά, θα αλλάξουν καθώς μεγαλώνουν. Στο δωμάτιο για τα παιδιά θα πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος για ασφαλή υπαίθρια παιχνίδια, και για ένα σχολικό ή έφηβο θα πρέπει να οργανώσετε ένα πλήρες και βολικό χώρο εκπαίδευσης.

Παιδική διάταξη 9 τ.μ.

Παιδική διάταξη 10 τ.μ.

Παιδική διάταξη 16 τ.μ.

Διάταξη παιδικού καλύμματος

Παιδική διάταξη με μπαλκόνι

Διαίρεση ενός φυτώρου σε ζώνες

Εάν στο προσωπικό δωμάτιο για να εξοπλίσει διαφορετικές ζώνες, θα είναι ευκολότερο να αναπτύξει μια συνήθεια της τάξης στο παιδί, όταν είναι σαφές πού και τι πρέπει να βρίσκεται. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατεθεί ένας χώρος εργασίας για τον σπουδαστή, επειδή δημιουργεί άνετες συνθήκες όχι μόνο για τα μαθήματα, αλλά βοηθά επίσης να συνηθίσετε στην καθημερινή ρουτίνα.

Υπνοδωμάτιο

Κατά την οργάνωση μιας περιοχής αναψυχής, η ηλικία του παιδιού έχει μεγάλη σημασία. Δεν συνιστάται στα παιδιά να αγοράσουν κρεβάτι για ανάπτυξη. Οι αλλαγές της μόδας, τα νέα υλικά εμφανίζονται και το παιδί θα κουραστεί να κοιμάται όλη την ώρα στο ίδιο κρεβάτι.

Για τα παιδιά αγοράζονται μοντέλα παιχνιδιών, τα οποία είναι διακοσμημένα με τη μορφή αυτοκινήτων ή κομψά κρεβάτια με θόλο. Συνιστάται να εξοπλιστεί ο χώρος ύπνου σε μια καλά φωτισμένη θέση (κοντά στο παράθυρο), αλλά μακριά από τις μπαταρίες. Είναι επικίνδυνο εάν υπάρχουν πρίζες ή ηλεκτρικές συσκευές (ηλεκτρικοί θερμαντήρες) δίπλα στο κρεβάτι. Πιστεύεται ότι δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα κρεβάτι απέναντι από την πόρτα (ή το επόμενο). Ωστόσο, συνιστάται το παιδί να βλέπει αυτούς που μπαίνουν στο δωμάτιο.

Για τους μαθητές, μπορείτε να εγκαταστήσετε πολυλειτουργικά κρεβάτια (καναπέ-κρεβάτι, κρεβάτι πατάρι). Δεδομένου ότι το παιδί πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στα μαθήματα, τότε κοντά στο άνοιγμα του παραθύρου ανοίγει ένας χώρος εργασίας και το κρεβάτι κινείται βαθιά μέσα στο δωμάτιο. Σε συμπαγή δωμάτια, συνιστάται η εγκατάσταση λειτουργικών επίπλων μετασχηματιστών. Τα προϊόντα αυτά εξοικονομούν χώρο συνδυάζοντας αρκετές ζώνες σε ένα μικρό χώρο. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα τραπέζι κοντά στο παράθυρο έτσι ώστε η επιφάνεια εργασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας να είναι καλά φωτισμένη.

Διάταξη παιδικό μπεζ

Λευκή διάταξη των παιδιών

Διάταξη τυρκουάζ παιδιών

Μεγάλη διάταξη των παιδιών

Διάταξη για τους αδελφούς

Διάταξη παιδικού σταθμού με σοφίτα

Παιδική διάταξη με μαύρο κρεβάτι

Διάταξη μαύρο και άσπρο για παιδιά

Παιδική διάταξη σε διαφορετικά χρώματα

Χώρος εργασίας

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ενός δωματίου για έναν έφηβο σπουδαστή είναι ότι ένα σημαντικό μέρος του χρόνου διατίθεται για να κάνει μαθήματα. Και ο χώρος εργασίας πρέπει να είναι εξοπλισμένος με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να μην αποσπούν την προσοχή τους από τις τάξεις. Με τη σωστή διάταξη, ο χώρος εργασίας τοποθετείται "απέναντι" στον τοίχο ή το παράθυρο έτσι ώστε η παιδική χαρά ή το αθλητικό έδαφος να παραμένει πίσω. Ράφια με βιβλία κοντά στο τραπέζι και ράφια με σημειωματάρια πάνω από το τραπέζι θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την προσοχή και τη συγκέντρωση. Η καλύτερη επιλογή είναι αν το τραπέζι στέκεται στο παράθυρο (μπροστά από το άνοιγμα του παραθύρου) ή από το πλάι, αλλά ταυτόχρονα το φως θα πέσει στην επιφάνεια στα αριστερά.

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι η κατανομή του χώρου εργασίας χρησιμοποιώντας το βάθρο. Επιπλέον, σε δωμάτια με ψηλή οροφή, ένα κρεβάτι μπορεί να χτιστεί στη δομή, το οποίο είναι εύκολο να πάρει ενώ κοιμάται. Σε χαμηλά δωμάτια, το βάθρο χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των πραγμάτων - αρκεί να εξοπλιστούν αρκετά συρτάρια. Κατά την τοποθέτηση της γωνίας εργασίας, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ασφάλεια, επομένως, στην ελεύθερη πλευρά του βάθρου είναι τοποθετημένα ειδικά φράγματα ή κιγκλιδώματα.

Όταν σχεδιάζετε ένα παιδικό δωμάτιο στο Χρουστσόφ, συνιστάται να συνδυάσετε το χώρο εργασίας με τους ύπνοι, εγκαθιστώντας ένα μετασχηματιστικό κρεβάτι ή σοφίτα. Μερικές φορές τέτοια σχέδια αγοράζονται σε παιδικό σταθμό για δύο παιδιά. Μπορείτε να βάλετε έπιπλα κατά μήκος ενός τοίχου ή δίπλα. Η επιλογή μιας κατάλληλης επιλογής καθορίζεται από το μέγεθος και το σχήμα του δωματίου. Κατά την τοποθέτηση του χώρου εργασίας στην πρώτη στρώση της σοφίτας, απαιτείται πρόσθετος φωτισμός.

Διάταξη διακόσμησης για παιδιά

Διάταξη για τα κορίτσια

Σχέδιο σχεδιασμού παιδιών

Η διάταξη του παιδικού σταθμού στο σπίτι

Διάταξη παιδικής δρυς

Παιδική διάταξη για δύο αγόρια

Παιδική διάταξη για δύο ετεροφυλόφιλα παιδιά

Παιδική διάταξη για δύο κορίτσια

Παιδική διάταξη για δύο

Ζώνη παιχνιδιών

Αυτός ο ιστότοπος έχει μεγάλη σημασία κατά την οργάνωση ενός δωματίου όπου ζουν μικρά παιδιά. Μπορείτε να επισημάνετε μια ζώνη με φωτεινό χαλί ή χαμηλά συρτάρια για την αποθήκευση παιχνιδιών. Κατά το σχεδιασμό μιας ζώνης τυχερών παιχνιδιών, είναι σημαντικό να οριοθετήσετε την επικράτεια για ενεργά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες (ένα μικρό στρογγυλό ή τετράγωνο τραπέζι και καρέκλα). Κοντά στους τοίχους είναι σκόπιμο να τοποθετήσετε ένα μικρό ανοικτό ράφι με φωτεινά κιβώτια. Θα είναι εύκολο και ενδιαφέρον για τα παιδιά να πάρουν έξυπνα κουτιά και να βάλουν παιχνίδια και δημιουργικά πακέτα εκεί.

Τα παιδιά θέλουν να χωρίσουν την περιοχή παιχνιδιού από το δωμάτιο σε μικρές οθόνες. Τέτοιες κατασκευές είναι κατασκευασμένες από ελαφριά πάνελ και μπορούν να χρησιμεύσουν ως κατοικία ή καλύβα.

Καθώς μεγαλώνει ένα παιδί, η περιοχή παιχνιδιού δεν είναι πλέον σημαντική. Τα παιδιά έχουν νέα ενδιαφέροντα και χόμπι. Για τα κινητά παιδιά, είναι απαραίτητο να υπάρχει χώρος για τη διευθέτηση μιας αθλητικής γωνίας:

  • το κανονικό σετ περιλαμβάνει σουηδικό τοίχο, δαχτυλίδια, σχοινί. Για τα παιδιά στο Χρουστσόφ, το σύμπλεγμα σε σχήμα L είναι κατάλληλο, το οποίο είναι στερεωμένο στον τοίχο. Τέτοια σχέδια δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και τοποθετούνται πιο συχνά στις γωνίες ενός δωματίου. Μια τέτοια γωνία δεν καταλαμβάνει έκταση μεγαλύτερη από ένα τετραγωνικό μέτρο.
  • στο νηπιαγωγείο για δύο ή τρία παιδιά, συνιστάται να εγκαταστήσετε μια σχήματος U αθλητική δομή. Αυτά τα συγκροτήματα καταλαμβάνουν λίγο περισσότερο χώρο, αλλά τα πλεονεκτήματά τους είναι η αυξημένη λειτουργικότητα και η ικανότητα όλων των παιδιών να παίζουν αθλητικά ταυτόχρονα.

Κατά την εγκατάσταση του αθλητικού εξοπλισμού, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι ο σχεδιασμός δεν παρεμποδίζει την ελεύθερη κίνηση των υπόλοιπων ενοικιαστών ή τη διάταξη άλλων επίπλων στο δωμάτιο.

Διάταξη για δύο παιδιά

Παιδική διάταξη με κουκέτα

Διάταξη παιδικού κόντρα πλακέ

Παιδική διάταξη με μωβ κουρτίνες

Παιδική διάταξη με μωβ τοίχους

Διάταξη για παιδιά με φωτογραφία ταπετσαρία

Παιδική διάταξη γαλλικού στυλ

Παιδική λειτουργική διάταξη

Διάταξη ποδοσφαίρου για παιδιά

Συστήματα αποθήκευσης

Κατά την τοποθέτηση συστημάτων αποθήκευσης σε ένα μικρό παιδικό δωμάτιο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μεγάλα ογκώδη γραφεία. Αρκετά κατάλληλα χαμηλά ράφια ή συρταριέρες:

  • για την αποθήκευση ρούχων έχουν εγκατασταθεί ρηχά ντουλάπια (μέχρι 50 cm). Για παιδικό δωμάτιο 10 τετραγωνικών μέτρων, μπορείτε να επιλέξετε μοντέλα με κάθετα ράφια και στη συνέχεια τα στενά έπιπλα θα χωρέσουν τέλεια σε ένα μικρό δωμάτιο.
  • Για την αποθήκευση βιβλίων και παιχνιδιών, τα ράφια ή τα ανοιχτά ντουλάπια με ράφια με βάθος 15-20 cm είναι αρκετά κατάλληλα.

Για τα μικρά δωμάτια είναι καλύτερα να παραγγείλετε μεμονωμένα μοντέλα επίπλων, καθώς το μέτριο βάθος των ντουλαπιών ή των ράφια θα αυξήσει σημαντικά τον ελεύθερο χώρο στο φυτώριο. Μια εξαιρετική επιλογή - χαμηλές γωνιακές δομές που χρησιμοποιούν τη "νεκρή" γωνιακή ζώνη και ελαχιστοποιούν τη χρήσιμη περιοχή του νηπιαγωγείου.

Μπορείτε ήδη να βάλετε μια ντουλάπα στο δωμάτιο του φοιτητή. Εάν το δωμάτιο έχει επιμηκυμένο σχήμα, τότε συνιστάται η τοποθέτηση της δομής σε όλο το πλάτος του στενού τοιχώματος. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι δυνατό να προσαρμόσετε ελαφρά οπτικά το μήκος του δωματίου. Εάν τα φύλλα των θυρών είναι διακοσμημένα ώστε να ταιριάζουν με το χρώμα των τοίχων, το σύστημα αποθήκευσης θα είναι οπτικά αόρατο.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοπλίσετε κρυφά συστήματα αποθήκευσης είναι να εγκαταστήσετε βάθρα. Οι επιλογές για την τοποθεσία των δομών και τα μεγέθη τους μπορεί να είναι μεμονωμένες. Οι παράμετροι των βάθρων καθορίζονται από το μέγεθος και το σχήμα του δωματίου, τον αριθμό των παιδιών και τις προτιμήσεις τους. Τις περισσότερες φορές, το βάθρο τοποθετείται κοντά στο παράθυρο. Ταυτόχρονα, ένας χώρος εργασίας ή ένας χώρος παιχνιδιού, ένα υπνοδωμάτιο είναι εξοπλισμένα στην περιοχή.

Διάταξη της αποθήκευσης παιχνιδιών για παιδιά

Παιδική διάταξη με σύστημα αποθήκευσης

Παιδική διάταξη με ντουλάπι αποθήκευσης

Διάταξη αποθήκευσης μωρού

Παιδική διάταξη με αίθουσα παιχνιδιού

Τεχνικές διαχωρισμού ζωνών

Κατά την οργάνωση ενός νηπιαγωγείου, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μερικές φορές είναι δύσκολο για τα παιδιά να επικεντρωθούν σε ένα συγκεκριμένο μάθημα, επομένως το βασικό καθήκον του σχεδιασμού: κατά την τοποθέτηση ενός χώρου, αντικείμενα που σχετίζονται άμεσα με έναν τομέα δραστηριότητας πρέπει να φτάνουν στο οπτικό πεδίο των παιδιών (μόνο μελέτη / αθλητισμός).

Η πιο κοινή αρχή της ρύθμισης επίπλων είναι κατά μήκος της περιμέτρου του δωματίου. Εάν τα παιδιά περίπου της ίδιας ηλικίας ζουν σε παιδικό δωμάτιο, συνιστάται να χωριστεί οπτικά το δωμάτιο σε μέρη.Για να επισημάνετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες των παιδιών, μπορείτε να χρωματίσετε, έπιπλα:

  • τα ζεστά χρώματα στο εσωτερικό (ροδάκινο, ανοιχτό πράσινο, άμμο, μαλακό μοβ) επιλέγονται για την περιοχή του κοριτσιού. Κοντά στο κρεβάτι μπορείτε να εγκαταστήσετε μια μικρή μαλακή καρέκλα, ένα κομψό κομοδίνο ή συρταριέρα.
  • ψυχρότερες αποχρώσεις (μπλε, γκρίζες) θα επισημάνουν το αγόρι μισό. Για το αγόρι, μπορείτε να σηκώσετε μια τσάντα καρέκλα, στη γωνία να στερεώσετε έναν αθλητικό τοίχο.

Εάν τα παιδιά έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας, τότε όταν σχεδιάζετε ένα παιδικό δωμάτιο για δύο, είναι ήδη απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις διαφορές στην καθημερινή ρουτίνα. Είναι καλύτερο για τον φοιτητή να διαθέσει ένα τμήμα του δωματίου που βρίσκεται κοντά στο παράθυρο για να οργανώσει έναν πλήρη χώρο εργασίας. Τα ψηλά στενά ράφια βιβλίου που είναι τοποθετημένα δίπλα στο τραπέζι ή τα ράφια που κρέμονται πάνω από τον πάγκο, θα εξοικονομήσουν χώρο. Η ζώνη των μικρών παιδιών μπορεί να διακρίνεται από τα χαμηλά συρτάρια για τα παιχνίδια.

Η διάταξη του παιδικού δωματίου με μπαλκόνι σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το μπαλκόνι για διαφορετικούς σκοπούς για παιδιά και εφήβους. Τις περισσότερες φορές, ένα παιχνίδι ή μια αθλητική ζώνη, μια γωνία κατάρτισης έχουν συνταχθεί. Μια υποχρεωτική απαίτηση είναι ότι το μπαλκόνι πρέπει να είναι ασφαλές και μονωμένο.

Παιδική διάταξη με ντουλάπα

Παιδική διάταξη σε γεωμετρικό στυλ

Διάταξη μωρού μπλε

Διάταξη για παιδιά με κρεβάτι ολίσθησης

Παιδική διάταξη με παιχνίδια

Παιδική διάταξη στο εσωτερικό

Διάταξη Μωρό καφέ

Συστάσεις διάταξης

Μερικές φορές, όταν οργανώνουν ένα παιδικό δωμάτιο, οι γονείς χρησιμοποιούν παλιά έπιπλα - ένα ογκώδες συρταριέρα από το καθιστικό ή μια μεγάλη παλιά βιβλιοθήκη, μια πολυθρόνα εντυπωσιακού μεγέθους. Και ξεχνούν ταυτόχρονα ότι όλα αυτά τα αντικείμενα αφαιρούν μια πολύτιμη περιοχή που χρειάζεται ένα παιδί για ελεύθερη κίνηση. Σε κάθε στάδιο της ζωής ενός παιδιού, χρησιμοποιούνται διαφορετικές επιλογές προγραμματισμού για τα παιδιά, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη ένα ορισμένο ελάχιστο σύνολο επίπλων που είναι κατάλληλα τοποθετημένο σε εσωτερικούς χώρους.

Διάταξη για παιδιά με έπιπλα από σφυρήλατο σίδερο

Παιδική διάταξη με χαλί

Διάθεση του φυτωρίου με ζωγραφισμένους τοίχους

Παιδική διάταξη για ένα αγόρι και ένα κορίτσι

Παιδική διάταξη για ένα αγόρι

Διάταξη του μικρού παιδιού

Παιδικό δωμάτιο

Στα δωμάτια για μικρά παιδιά δεν θα πρέπει να υπάρχει επιπλέον έπιπλα. Το ίδιο το δωμάτιο πρέπει να σχεδιαστεί έτσι ώστε κατά τη διάρκεια των αγώνων ή κατά τη διάρκεια ενεργών κινήσεων να μην υπάρχουν σοβαρά εμπόδια που να μπορούν να σκοντάψουν ή να στραφούν.

Τα μικρά παιδιά χρειάζονται πολύ χρόνο για να κοιμηθούν πλήρως το βράδυ και το απόγευμα. Δεδομένου ότι το φως είναι πολύ σημαντικό για τα μωρά, είναι καλύτερο να έχετε μια κουκέτα κοντά στο παράθυρο, αλλά όχι κοντά στην μπαταρία. Επίσης, δεν συνιστάται η τοποθέτηση του κρεβατιού στη γραμμή της πόρτας παραθύρου για την αποφυγή βυθίσματος κατά τον αερισμό του δωματίου. Το υπόλοιπο των επίπλων μπορεί να διευθετηθεί ελεύθερα - κατά τη διακριτική ευχέρεια των γονέων. Τις περισσότερες φορές βάζουν μια άνετη πολυθρόνα / μικρούς καναπέδες στις γωνίες και συρταριέρες για ρούχα και παιχνίδια κοντά στους τοίχους.

Διάταξη για το μωρό

Η διάταξη του παιδικού σταθμού στη σοφίτα

Η διάταξη του φυτώρου από τη συστοιχία

Διάταξη για παιδιά από MDF

Διάταξη για παιδιά με έπιπλα

Μινιμαλιστική διάταξη στυλ παιδιών

Η διάταξη του νηπιαγωγείου με το μοντέρνο στυλ

Παιδική αρθρωτή διάταξη

Μονόχρωμη διάταξη των παιδιών

Ζώνη δωματίου του προσχολικού

Το παιδί μεγαλώνει και το κρεβάτι γίνεται μια περιοχή ανάπαυσης μόνο τη νύχτα, οπότε το κρεβάτι μπορεί να απομακρυνθεί από το παράθυρο. Ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και τη μορφή του δωματίου, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά κρεβάτια και να τα οργανώσετε με διάφορους τρόπους:

  • ένα κουκέτα θα χωρέσει τέλεια σε ένα φυτώριο με δύο παιδιά του ίδιου φύλου. Συνήθως, ένα μεγαλύτερο παιδί κοιμάται στο πάνω κρεβάτι, αλλά αυτό το θέμα έχει ήδη αποφασιστεί ξεχωριστά.
  • αν ένα αγόρι και ένα κορίτσι ζουν στο δωμάτιο, τότε είναι προτιμότερο να οργανωθούν χωριστοί υπνοδωμάτια. Σε ένα στενό επιμήκη δωμάτιο, τα κρεβάτια μπορούν να τοποθετηθούν σε έναν τοίχο, και σε ένα τετράγωνο δωμάτιο θα ταιριάζουν απόλυτα κοντά σε γειτονικούς τοίχους.
  • μερικές φορές οι υπνοδωμάτια βρίσκονται κοντά. Σε αυτή την περίπτωση, μικρά κομοδίνα, τοποθετημένα ανάμεσα στα κρεβάτια, θα βοηθήσουν οπτικά να ζωνώνουν τα κρεβάτια των παιδιών.

Η περιοχή παιχνιδιού και η γωνία εργασίας του παιδιού μετακινούνται πιο κοντά στο άνοιγμα του παραθύρου. Τα παιδιά γίνονται πιο επιμελημένα και αφιερώνουν όλο και περισσότερο χρόνο στη συναρμολόγηση σχεδιαστών, παζλ παιχνιδιών ή περιοδικών χρωματισμού, τόσο καλό φυσικό φως είναι απαραίτητο για να μειώσει την όρασή σας. Το παιδί δεν χρειάζεται ακόμα ένα πλήρες γραφείο, αλλά για τα μαθήματα είναι σκόπιμο να επιλέξετε άνετα έπιπλα. Μια μικρή βιβλιοθήκη ή κρεμαστά ράφια για βιβλία θα πάρει λίγο χώρο στο δωμάτιο.Αυτά τα πρόσθετα έπιπλα είναι εγκατεστημένα στην περιοχή εργασίας έτσι ώστε το παιδί να μπορεί να πάρει βιβλία πιο γρήγορα και πιο βολικά.

Για να αποθηκεύσετε τα πράγματα ήδη απαιτεί περισσότερο χώρο. Για τα συμπαγή δωμάτια, είναι προτιμότερο να επιλέξετε συστήματα επίπλων επίπλων, κρυφά συρτάρια που είναι ενσωματωμένα σε ένα κρεβάτι ή σε ανοίγματα τοίχων. Είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε δύο μικρές ντουλάπες σε ένα δωμάτιο με δύο παιδιά από ένα ογκώδες.

Ναυτική διάταξη παιδιών

Η διάταξη είναι μικρή

Παιδική διάταξη με ταπετσαρία

Διάταξη καρυδιάς παιδιών

Παιδική διάταξη με διακόσμηση

Διάταξη για έναν τύπο

Παιδική διάταξη γαλλικού στυλ

Διάταξη για παιδιά σε παστέλ χρώματα

Παιδική διάταξη με διαμέρισμα

Δωμάτιο Teen

Τα παιδιά δαπανούν όλο και περισσότερο χρόνο στο τραπέζι, έτσι δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην οργάνωση του χώρου εργασίας. Για μελέτη, είναι σκόπιμο να τοποθετήσετε μια θέση κοντά στο παράθυρο έτσι ώστε η επιφάνεια εργασίας να μεγιστοποιείται με το φυσικό φως. Σε ένα στενό μακρύ δωμάτιο, η επιφάνεια εργασίας μπορεί να εκτελεστεί από ένα πάγκο τοποθετημένο σε ένα άνοιγμα παραθύρου. Εάν εγκαταστήσετε αρθρωτά ή ενσωματωμένα ράφια στις πλευρές του παραθύρου, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια ειδική βιβλιοθήκη.

Σε ένα δωμάτιο με δύο παιδιά, δεν είναι πάντοτε δυνατό να εξοπλιστούν και οι δύο φοιτητές με πλήρεις θέσεις εργασίας ακριβώς μπροστά από το παράθυρο (ένα στενό άνοιγμα παραθύρου). Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι λογικό να εγκαταστήσετε δομές που συνδυάζουν ένα τραπέζι και ένα ράφι. Τέτοια έπιπλα τοποθετούνται κατά μήκος ενός τοίχου ή απέναντι, δίπλα. Μερικές φορές για ένα παιδί είναι δυνατόν να εξοπλιστεί ένα παραδοσιακό σετ (κρεβάτι και τραπέζι), και για ένα άλλο να επιλέξει μεταμορφώνοντας έπιπλα (τραπέζι / κρεβάτι).

Η διάταξη του παιδικού δωματίου των 9 τ.μ. καθιστά δυνατή την ορθολογική χρήση της περιοχής εάν επιλέξετε ένα σοφίτα για την επίπλωση του δωματίου (το κρεβάτι βρίσκεται πάνω από το χώρο εργασίας). Τα έπιπλα αυτά σας επιτρέπουν να συνδυάσετε δύο περιοχές σε μια μικρή περιοχή - εργασία και ύπνο. Η απαλλαγμένη περιοχή χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια αθλητική γωνιά ή να οργανώσει έναν χώρο αναψυχής.

Όλο και περισσότερο, το δωμάτιο για εφήβους σχεδιάζεται με το στυλ του μινιμαλισμού, το οποίο διακρίνεται από τη λειτουργικότητα και την απλότητα. Για το σχεδιασμό των τοίχων με ελαφρώς ουδέτερες αποχρώσεις που αυξάνουν οπτικά το χώρο. Λόγω της μικρής ποσότητας των επίπλων, δεν είναι δύσκολο να κάνετε αναδιατάξεις στο δωμάτιο. Για μια βολική διάταξη, χρησιμοποιούνται ελάχιστα αντικείμενα: ένας πίνακας με μια πολυθρόνα, ένα κρεβάτι, ένα μικρό ψηλό θάλαμο. Πρόσθετες θέσεις αποθήκευσης (βιβλία, εξοπλισμός) είναι τοποθετημένα ράφια.

Η διάταξη του νηπιαγωγείου είναι μεγάλη για έναν έφηβο

Διαρρύθμιση πατάρι των παιδιών για έναν έφηβο

Διάταξη για ένα έφηβο αγόρι

Διάταξη κίτρινου παιδιού για έναν έφηβο

Παιδική διάταξη για έναν έφηβο

Για ένα αγόρι

Κατά τον σχεδιασμό ενός δωματίου, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντα κάθε παιδιού και οι προτιμήσεις του. Σίγουρα, το παιδί χρειάζεται πολύ χώρο για ενεργά παιχνίδια και επομένως πρέπει να υπάρχει μια αθλητική γωνιά στο δωμάτιο. Ο χώρος για παιχνίδια παρέχεται λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες του παιδιού. Για τους λάτρεις των σχεδιαστών και των συλλεκτών παζλ, πρέπει να τοποθετήσετε ένα βολικό τραπέζι κοντά στο παράθυρο, ώστε ο πάγκος να ανάβει όσο το δυνατόν περισσότερο από το φυσικό φως της ημέρας. Συνιστάται να τοποθετήσετε ένα ράφι δίπλα στο τραπέζι, στα ράφια του οποίου θα είναι βολικό να τοποθετήσετε τα κιβώτια και να τακτοποιήσετε τα συναρμολογημένα μοντέλα.

Διάταξη ενός παιδικού δωματίου για τρία αγόρια

Διάταξη παιδικού δωματίου για τρία παιδιά

Διάταξη παιδικό δωμάτιο τροπικού στυλ

Γωνιακή διάταξη παιδικού δωματίου

Η διάταξη του παιδικού δωματίου είναι στενή

Διάταξη παιδικού δωματίου με ενσωματωμένη ντουλάπα

Η διάταξη του παιδικού δωματίου είναι φωτεινή

Η διάταξη του παιδικού δωματίου είναι πράσινη

Η διάταξη του παιδικού δωματίου με τα αστέρια

Σε ένα δωμάτιο έφηβος, μια θέση τιμής δίνεται συνήθως σε ένα γραφείο υπολογιστή. Η περιοχή παιχνιδιού μετατρέπεται επιτυχώς σε χώρο αναψυχής, όπου εγκαθίσταται ένας καναπές για τους επισκέπτες. Για να μην χάσετε έναν πλήρη χώρο ύπνου, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα κρεβάτι σοφίτας ή να εξοπλίσετε ένα βάθρο στο παράθυρο. Στο βρεφονηπιακό σταθμό για δύο αγόρια, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα κρεβάτι κουκέτα. Για να αποθηκεύσετε σε τραπέζια, είναι λογικό να διορθώσετε ένα μακρύ tabletop κοντά στο παράθυρο, στο οποίο υπάρχει αρκετός χώρος για τη διευθέτηση δύο σταθμών εργασίας.

Παιδική διάταξη σε πειρατικό ύφος

Παιδική διάταξη με ράφια

Η διάταξη του παιδικού δωματίου είναι ευρύχωρη

Η διάταξη του παιδικού δωματίου με αεροπλάνα

Η διάταξη του παιδικού δωματίου είναι γκρίζα

Η διάταξη του παιδικού δωματίου σε γκρίζο σχέδιο

Η διάταξη του παιδικού δωματίου είναι μπλε

Για ένα κορίτσι

Κατά την επιλογή της διάταξης του χώρου για το μωρό ακολουθούνται όλες οι αρχές σχεδιασμού ενός παιδικού δωματίου. Πολλοί γονείς συνδέουν το δωμάτιο ενός κοριτσιού με ένα κρεβάτι με ουρανό, πολλά ροζ τόξα και μαξιλάρια. Πράγματι, μερικά κορίτσια ονειρεύονται ένα δωμάτιο για μια πριγκίπισσα, του οποίου το ύφος περιλαμβάνει μια ροζ παλέτα και κομψά έπιπλα. Αυτά τα όνειρα γίνονται πιο συχνά με τη χρήση κομψών διακοσμητικών υλικών, φωτεινού ντεκόρ.

Διάταξη παιδικού σταθμού για αδελφές

Διάταξη δωμάτιο μωρό shabby chic

Η διάταξη του παιδικού δωματίου με ντουλάπα

Η διάταξη του παιδικού δωματίου με κουρτίνα

Σκουντανάτικο στυλ παιδικό δωμάτιο

Διάταξη ενός σύγχρονου παιδικού δωματίου

Η διάταξη του παιδικού δωματίου είναι φωτεινή

Το παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι θα πρέπει επίσης να διαθέτει πλήρες κρεβάτι, χώρο παιχνιδιού και συστήματα αποθήκευσης.Συνιστάται να τοποθετήσετε ένα τραπέζι στην περιοχή παιχνιδιού, στην οποία θα είναι βολικό να χειροτεχνία, κούκλες φόρεμα. Συνιστάται επίσης να τοποθετήσετε ένα χαμηλό ράφι με ανοιχτά πολύχρωμα κουτιά, έτσι ώστε να είναι βολικό να διπλώνετε τα παιχνίδια, τα ρούχα κούκλας. Ορισμένα ράφια είναι καλύτερα αριστερά για την οργάνωση σουβενίρ, φωτογραφίες μέσα.

Διάταξη ενός παιδικού δωματίου Provence

Διάταξη παιδικού δωματίου με χώρο εργασίας

Διάταξη παιδικού δωματίου με πτυσσόμενο κρεβάτι

Διάταξη του παιδικού δωματίου

Η διάταξη του παιδικού δωματίου είναι πολύχρωμη

Η διάταξη του παιδικού δωματίου ρετρό

Η διάταξη του ροζ παιδικού δωματίου

Στο δωμάτιο του μαθήτρια, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα μεγάλο καθρέφτη, έτσι ώστε το κορίτσι μπορεί να preen πριν βγείτε έξω. Η καλύτερη επιλογή είναι μια ντουλάπα με μια λεπίδα καθρέφτη. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι δεν είναι απέναντι από τον καθρέφτη, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει ψυχολογική δυσφορία.

Στο ευρύχωρο παιδικό δωμάτιο για δύο κορίτσια, μπορούν να τοποθετηθούν κρεβάτια με κεφαλάρια στον τοίχο. Και στη συνέχεια για να διαχωρίσετε τα κρεβάτια, ένα μέρος του τοίχου που χρησιμοποιείται, στο οποίο είναι εγκατεστημένο ένα χαμηλό συρτάρι ή συμπαγή κομοδίνα. Κατά κανόνα, οι φίλες συχνά έρχονται να επισκεφτούν ένα εφηβικό κορίτσι, οπότε είναι σημαντικό να εξοπλιστεί ένας χώρος για την υποδοχή των επισκεπτών - αρκετές πολυθρόνες ή ένας καναπές. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε έπιπλα κοντά στην πόρτα ή κοντά στην περιοχή εργασίας.

Είναι επίσης σημαντικό να δοθεί προσοχή στα "κενά" μεταξύ των τεμαχίων επίπλων. Δεδομένου ότι αυτές οι περιοχές της περιοχής ανήκουν στις "νεκρές" ζώνες, εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, θα είναι δυνατή η διατήρηση περισσότερης ελεύθερης πρόσβασης σε άλλες ζώνες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)