Laminate στον τοίχο στο σπίτι διακόσμηση: μια ματιά σε ένα νέο αεροπλάνο (27 φωτογραφίες)

Το laminate στον τοίχο στο εσωτερικό είναι ένα πρακτικό και κομψό φινίρισμα που δημιουργεί ζεστασιά στο δωμάτιο. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι τοποθέτησης, αλλά οι πιο πρακτικοί είναι η τοποθέτηση σε κιβώτιο και κόλλα.

Laminate στον τοίχο

Laminate στον τοίχο

Laminate στον τοίχο

Σημαντικά οφέλη

Η τοποθέτηση του laminate στον τοίχο γίνεται χωρίς δυσκολίες, κάτι που απαιτεί μόνο ένα ειδικό εργαλείο και επιπλέον χέρια. Η αισθητική του σχεδιασμού που χρησιμοποιεί τέτοιες επιφάνειες έχει υψηλό βαθμό, συχνά χρησιμοποιούνται για να επισημάνουν ξεχωριστές ζώνες στο δωμάτιο, προκειμένου να δώσουν μια ιδιαίτερη διάθεση.

Laminate στον τοίχο

Laminate στον τοίχο

Laminate θεωρείται ένα ακριβό και υψηλής ποιότητας προϊόν, η τοποθέτησή του στον τοίχο είναι μια ακριβή ευχαρίστηση. Το φινίρισμα από μοριοσανίδες χρησιμοποιείται κυρίως με ξύλινη εκτύπωση, παρόλο που είναι δυνατά τα πέτρινα και άλλα φυσικά υλικά.

Laminate στον τοίχο

Laminate στον τοίχο

Σε κάθε περίπτωση, ένα δωμάτιο με μια ζώνη που μιμείται φυσικό υλικό και περιέχει το ξύλο ως το κύριο συστατικό θα έχει ένα ασυνήθιστο σχέδιο και θα φέρει την ατμόσφαιρα που τα φυσικά στοιχεία δίνουν συνήθως σε ένα σχέδιο με την παρουσία τους στο εσωτερικό. Τα πλαστικά πάνελ, φυσικά, διαφέρουν ως προς αυτό από την αφύσικη γυαλάδα τους και την επαρκή φθηνότητα τους.

Η τοποθέτηση των τοίχων με ένα έλασμα είναι πολύ φινετσάτη για χρήση και έχει λιγότερη πρακτικότητα από ταπετσαρία ή τοίχους ζωγραφικής, οπότε αξίζει να φινίρετε το έλασμα με δωμάτια στα οποία θα υπάρχει η ελάχιστη φθορά: στο σαλόνι, στο υπνοδωμάτιο, στο βρεφονηπιακό σταθμό, στο διάδρομο.

Δεν συνιστάται να διακοσμείτε με αυτό το υλικό ένα μπάνιο, άλλα υγρά δωμάτια και μια κουζίνα σε περιοχές όπου ο ατμός από το μαγείρεμα παίρνει.

Laminate στον τοίχο

Laminate στον τοίχο

Ποια μέθοδος τοποθέτησης να επιλέξετε;

Η μέθοδος προσάρτησης του ελάσματος στον τοίχο μπορεί να είναι κάθετη ή οριζόντια. Για να επιλέξετε το σωστό, πρέπει να γνωρίζετε τα υπέρ και τα κατά και των δύο μεθόδων.

Laminate στον τοίχο

Laminate στον τοίχο

Ο κατακόρυφος τρόπος τοποθέτησης του laminate είναι ο ευκολότερος και είναι κατάλληλος για αρχάριους. Δεν απαιτεί τη χρήση διαφόρων τεχνών, όπως η δυνατότητα σωστής εισαγωγής πλευρικών πλίνθων ή το κόψιμο του υπόλοιπου φύλλου στις γωνίες. Τα πάντα είναι εξαιρετικά απλά εδώ, ειδικά επειδή ορισμένοι τύποι φύλλων από πολυστρωματικά φύλλα είναι τρία μέτρα - αρκετά για να καλύψουν τον τοίχο από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι.

Laminate στον τοίχο

Laminate στον τοίχο

Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή να αγοράσετε έτοιμο επίσης μια συντομευμένη έκδοση - αυτά είναι μικρά τμήματα του laminate, lamellas, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν σε διαφορετικές ακολουθίες. Αυτή η μέθοδος φέρει την ποικιλία των πιθανών ντεκόρ από διάφορες αποχρώσεις του laminate. Μια μικρή φαντασία είναι αρκετή, και μπορείτε να βρείτε ένα μοναδικό σχέδιο.

Laminate στον τοίχο

Laminate στον τοίχο

Για παράδειγμα, η διακόσμηση τοίχων με πολυστρωματική επένδυση στο διάδρομο μπορεί να μοιάζει με συνδυασμό φωτός και σκούρου χρώματος - μια τολμηρή απόφαση, η οποία όμως είναι αρκετά κατάλληλη για ένα τέτοιο δωμάτιο.

Το ελαφρύ έλασμα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω και κάτω και η μέση μπορεί να κορεστεί με σκοτάδι για να επιτύχει μια ιδιαίτερη αντίθεση. Και αν εφαρμόσετε την τεχνική μικρών πολυστρωματικών τεμαχίων διαφορετικού μήκους (που μπορείτε να κάνετε μόνος σας κόβοντας το υπάρχον τυποποιημένο φύλλο), παίρνετε την επίδραση ενός καμπυλωτού φράκτη, το οποίο θα είναι κατάλληλο στο διάδρομο, φτιαγμένο σε στυλ χώρας με πολλά έπιπλα μπαστούνι και λουλούδια σε γλάστρες .

Η επένδυση των τοίχων με ένα έλασμα χρησιμοποιώντας οριζόντια τοποθέτηση είναι πιο πρακτική.Εάν θέλετε να φαίνονται ενδιαφέροντα, εφαρμόστε διάφορες επιλογές εγκατάστασης για μεμονωμένους πίνακες: μια σκάλα, ένα σκακιέρα και πολλά άλλα. Αυτή η προσέγγιση απαιτεί επαγγελματισμό. Όταν η τελική εργασία γίνεται επαγγελματικά, μοιάζει με μια άξια κομψή επιλογή με μια ενδιαφέρουσα υφή.

Laminate στον τοίχο

Laminate στον τοίχο

Προετοιμασία για συνδετήρες

Για να τοποθετήσετε το έλασμα στον τοίχο, χρειάζεστε μια επίπεδη επιφάνεια. Σε λεία τοιχώματα χωρίς γύψο, το υλικό πρέπει να τοποθετείται απευθείας πάνω σε αυτό και να στερεώνεται με υγρά καρφιά. Αυτή είναι η ευκολότερη επιλογή με μέγιστη εξοικονόμηση χρόνου και προσπάθειας. Η μέθοδος είναι χρήσιμη αν ζείτε σε ένα διαμέρισμα (όπου οι τοίχοι είναι a priori ευθεία) και θέλετε να κάνετε μια ρητή επιδιόρθωση. Πώς να στερεώσετε το έλασμα στον τοίχο για να ανανεώσετε, για παράδειγμα, το δωμάτιο που επισκέπτεστε πιο συχνά - την κουζίνα, το διάδρομο ή το καθιστικό; Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε τυχόν επικαλύψεις από την επιφάνεια βάσης του τοίχου. Στη συνέχεια, καθαρίστε και στεγνώστε το και μόνο στη συνέχεια ολοκληρώστε το φινίρισμα.

Laminate στον τοίχο

Laminate στον τοίχο

Έτσι, για να κερδίσετε το σχέδιο της κουζίνας με τον πιο κερδοφόρο τρόπο, θα πρέπει να δημιουργήσετε τα μοτίβα ξύλου του laminate - αυτό θα κάνει το δωμάτιο πιο φιλόξενο, επειδή το δέντρο έχει μια ζεστή και ζεστή συνομιλία. Εάν, ταυτόχρονα, διακρίνουμε τις ζώνες με την ολοκλήρωση μιας περιοχής εργασίας με μια σόμπα σε ένα κεραμίδι και μια τραπεζαρία σε ένα δέντρο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πολυλειτουργική κουζίνα, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους τραπεζαρίας και ακόμη και ενός καθιστικού δωματίου.

Laminate στον τοίχο

Laminate στον τοίχο

Με τη μέθοδο κόλλας, είναι απαραίτητο να στεγνώσουν καλά οι τοίχοι. Το καλύτερο υλικό βάσης είναι το γυψοσανίδα. Στεγνό και ομοιόμορφο, η γυψοσανίδα θα προσθέσει δύναμη και κατασκευή στην ασφαλή χρήση τοίχων. Μην ξεχνάτε τη σοβαρότητα των ελασματοποιημένων ταινιών - το υλικό μπορεί να μην αντέξει το φορτίο και να καταρρεύσει κάτω από το δικό του βάρος, εάν η βάση δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη και ισοπεδωμένη.

Laminate στον τοίχο

Laminate στον τοίχο

Αλλά ο πιο συνηθισμένος και πιο αξιόπιστος τρόπος είναι η προ-συναρμολόγηση του κιβωτίου, πάνω στο οποίο τοποθετείται το έλασμα στον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη αξιοπιστία της τελικής δομής και η δυνατότητα προσθήκης μόνωσης ή ηχομόνωσης στο άνοιγμα μεταξύ του τοιχώματος και των φύλλων ελασμάτων.

Laminate στον τοίχο

Τοποθετούμε το έλασμα στον τοίχο

Η στερέωση του ελάσματος στον τοίχο με τη βοήθεια των σανίδων αρχίζει με τη στερέωση των σανίδων σε απόσταση 60 cm η μία από την άλλη. Εάν ο σχεδιασμός σχεδιάζεται κατά την εκτέλεση ενός οριζόντια τοποθετημένου ελάσματος, τότε το κιβώτιο συνδέεται κατακόρυφα. Αντίστροφα, με κάθετη εμφάνιση, οι πλάκες πρέπει να τοποθετούνται κάθετα στην κατεύθυνση της δομής - οριζόντια. Αυτή η εγκατάσταση παρέχει τη μέγιστη αντοχή, ανθεκτικότητα και εξαλείφει την παραμόρφωση του υλικού στο μέλλον.

Laminate στον τοίχο

Η σειρά στερέωσης του κιβωτίου έχει ως εξής:

  • Πρώτα πρέπει να κάνετε σήμανση για την ομοιόμορφη τοποθέτηση της δέσμης στην επιλεγμένη κατεύθυνση.
  • κάθε δοκός από την οποία θα αποτελείται το κιβώτιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 cm για να υποστηρίζει το βάρος του προϊόντος.
  • χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι, στερεώστε το κιβώτιο σύμφωνα με τη σήμανση, τουλάχιστον κάθε 50 εκατοστά.
  • αρχίστε να βάζετε το έλασμα στον τοίχο.

Η αντιμετώπιση των τοίχων με ένα έλασμα μετά την επιλογή της κατεύθυνσης και την τοποθέτηση του πλέγματος μπορεί να είναι διαφορετική και εξαρτάται από τις ποικιλίες των ελασματοποιημένων ελασμάτων. Υπάρχουν λοιπόν λαμαρίδες με κλειδαριά τύπου "κλικ" ή "κλειδώματος" ή άλλο τύπο συνδέσμου μεταξύ δύο πλακών. Αλλά οποιοδήποτε είδος λαμαρίνας είναι τοποθετημένο με τη βοήθεια σφιγκτήρων ή απευθείας με ένα λεπτό καρφί απευθείας στο κάτω τοίχωμα της αυλάκωσης.

Laminate στον τοίχο

Πώς να τοποθετήσετε το έλασμα στον τοίχο με κόλλα σε στάδια:

  1. αφαίρεση του παλιού φινιρίσματος.
  2. ισοπέδωση του τοίχου, κάλυψη ρωγμών.
  3. προετοιμάζοντας τον τοίχο.
  4. τη σύνδεση αρκετών ελασμάτων μεταξύ τους με κόλλα πριν την τοποθέτηση στον τοίχο.
  5. να στερεώνετε τις λάμες στον τοίχο από τη γωνία προς τη μέση με καρφιά κόλλας, τα οποία πρέπει να εφαρμόζονται και στις δύο επιφάνειες: τόσο στον τοίχο όσο και στο έλασμα.

Έτσι, μπορείτε να εγκαταστήσετε ανεξάρτητα όλα τα στοιχεία. Είναι μόνο απαραίτητο να θυμόμαστε ότι για μια σταθερή στερέωση της δομής, πρέπει να υποβληθεί σε κατάλληλη επεξεργασία με κόλλα και στη συνέχεια να πιεστεί έντονα προς τον τοίχο και να κρατηθεί για 15 λεπτά έτσι ώστε οι επιφάνειες να κολλήσουν.

Πρόσθετες πληροφορίες

Για τους τοίχους, είναι κατάλληλες ταινίες πολυεπίπεδης με μειωμένη αντοχή - κατά κανόνα, είναι μια τάξη μεγέθους φθηνότερη από ένα ισχυρό και πυκνό πολυστρωματικό υλικό, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο πάτωμα. Για τους τοίχους, το πάχος μπορεί να είναι μικρότερο από ένα συν, επειδή το βάρος του μπορεί να παραμορφωθεί με το δικό του βάρος.

Laminate στον τοίχο

Για την αξιοπιστία της στερέωσης, οι ταινίες πολλαπλών φύλλων πρέπει να πριονίζονται σε διάφορα μέρη, έτσι ώστε οι τελειωμένες μικρές δοκοί να έχουν ελαφρύτερο βάρος και να συγκρατούνται καλύτερα στους τοίχους. Για να αποκτήσετε μια ενδιαφέρουσα υφή διακοσμήσεων ξύλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές αποχρώσεις υλικού και να τις εναλλάξετε κατά την εγκατάσταση.

Το φύλλο δεν είναι ανθεκτικό στην υγρασία. Όταν η θερμοκρασία σε ένα δωμάτιο με ένα πολυστρωματικό υλικό αλλάζει συνεχώς, υπάρχει μια πηγή υγρασίας ή ατμού, θα επιδεινωθεί. Αυτό συνοδεύεται από φούσκωμα στις αρθρώσεις δύο ταινιών. Ως εκ τούτου, η διακόσμηση των τοίχων με ένα πολυστρωματικό υλικό στην κουζίνα ή στην κλειδαριά θα πρέπει να βρίσκεται στις περιοχές εκείνες όπου οι παράγοντες αυτοί δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστοι.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)