Οροφή από σκυρόδεμα - μια εξαιρετική επιλογή για το αυστηρό και βάναυσο στυλ της σοφίτας (26 φωτογραφίες)

Η οροφή από σκυρόδεμα στο εσωτερικό του δωματίου είναι μια σύγχρονη τάση στην τέχνη του σχεδιασμού. Προηγουμένως, το σκυρόδεμα χρησιμοποιήθηκε μόνο ως ακατέργαστο φινίρισμα, απαιτώντας σοβάτισμα και βαφή, αλλά τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά και αυτό το δομικό υλικό χρησιμοποιείται για να τελειώσει τοίχους και οροφές στο μπάνιο, μπάνιο, δωμάτιο επισκεπτών. Το γεγονός είναι ότι η χρήση του σκυροδέματος στο εσωτερικό ως τελικό υλικό βοηθά στη σκίαση των φωτεινών χρωμάτων και υφών. Το πλεονέκτημά του είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός με μέταλλο και προϊόντα ξύλου. Πριν από μερικά χρόνια, λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν ότι σε ένα διαμέρισμα θα μπορούσατε να αφήσετε απλά μια κάλυψη από σκυρόδεμα χωρίς οποιαδήποτε διακόσμηση. Αυτό θα μπορούσε να φανταστεί μόνο σε ένα γκαράζ ή σε εργαστήρια, αλλά η δημοτικότητα του σκυροδέματος ως τελικού υλικού αυξήθηκε σταδιακά λόγω της μεγάλης ζήτησης για σοφίτα, μινιμαλισμό και βιομηχανικό ύφος.

Οροφή από σκυρόδεμα με δοκούς

Σχεδιασμός οροφής σκυροδέματος

Ποια είναι η δημοτικότητα του σκυροδέματος;

Αυτό το βίαιο υλικό στα χέρια ενός σχεδιαστή μπορεί να μετατραπεί σε ελκυστική και αισθητική. Δεν θα αποδώσει στα κεραμικά ή την πέτρα.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του σκυροδέματος περιλαμβάνουν:

 • διαθεσιμότητα ·
 • δεν είναι πολύ υψηλό κόστος?
 • πυρασφάλεια ·
 • αντοχή στην υγρασία, μούχλα, μύκητες.

Η επίστρωση σκυροδέματος δίνει συνοπτικότητα και σοβαρότητα στο δωμάτιο, φωτεινά σημεία με τη μορφή ζωγραφικών έργων ή φωτογραφιών φαίνονται υπέροχα στο φόντο, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε σκυρόδεμα για τη διακόσμηση των παιδικών δωματίων, ασκεί πάρα πολύ μεγάλη πίεση στην ψυχή του παιδιού με τη σπατάλη και την αγένεια.

Σκυρόδεμα οροφή στο σπίτι

Σκυρόδεμα στο σαλόνι

Δεδομένου ότι δεν είναι πολύ πρακτικό να γίνουν οροφές από πραγματικό σκυρόδεμα σε διαμερίσματα, είναι δυνατόν να μιμηθεί αυτό το υλικό. Εφαρμόστε διακοσμητικές πλάκες από σκυρόδεμα, διακοσμητικές βαφές και γύψο, οι οποίες μιμούνται τις επιφάνειες από σκυρόδεμα, το αρχιτεκτονικό σκυρόδεμα, το microcement Ο συνδυασμός αρχιτεκτονικού σκυροδέματος και μικροκλασμάτων θα δημιουργήσει ένα πραγματικό εφέ σκυροδέματος με μεταβολές χρώματος και χαρακτηριστική τραχύτητα επιφάνειας.

Σημαντικά σημεία κατά τη δημιουργία μιας οροφής από σκυρόδεμα

Η τεχνολογία της έκχυσης της οροφής με σκυρόδεμα δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο μπορεί να φανεί με την πρώτη ματιά, και η πρακτικότητα ενός τέτοιου ανώτατου ορίου δεν αφήνει καμία αμφιβολία, καθώς το τσιμέντο κάνει το δωμάτιο ισχυρότερο και πιο ανθεκτικό. Ανάμεσα στα μείγματα μπορεί να παρατηρηθεί σημαντικό βάρος σκυροδέματος και η διάρκεια της εργασίας.

Οροφή από σκυρόδεμα υψηλής τεχνολογίας

Σκυρόδεμα στο εσωτερικό

Πριν από την εργασία, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε, αστάρι, σφράγιση ρωγμές στην οροφή και υπολογίστε προσεκτικά το πάχος του σκυροδέματος, λαμβάνοντας υπόψη το φορτίο που θα πρέπει να αντέξει η επιφάνεια. Εάν η επικάλυψη έχει πάχος μικρότερο από 15 cm, τότε ενισχύεται με μεταλλική ενίσχυση. Το ενισχυτικό υλικό τοποθετείται εγκάρσια και οι αρμοί του συγκολλούνται. Τα κόντρα πλακέ ανθεκτικά στην υγρασία και οι σανίδες στήριξης χρησιμοποιούνται για την επένδυση. Η πλήρωση είναι πολύ απλή, ειδικά αν διεξάγεται από δύο άτομα. Η εργασία πραγματοποιείται από τις γωνίες, κατά μήκος του τρόπου που ευθυγραμμίζουν και αφαιρούν τις φυσαλίδες αέρα από τη μάζα. Για 2 μήνες, ο καμβάς οροφής αφήνεται να στεγνώσει μαζί με τον ξυλότυπο. Αν αφαιρέσετε νωρίτερα τον ξυλότυπο, τότε θα εμφανιστούν ρωγμές στο ταβάνι και η ακεραιότητα της επιφάνειας θα παραβιαστεί.

Σκυρόδεμα συνδυασμένο ανώτατο όριο

Οροφή από σκυρόδεμα με επικοινωνίες

Θέρμανση

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού στυλ σοφίτα σκεφτείτε για το πώς να μονώσει ένα τσιμέντο οροφή. Δεδομένου ότι το ανώτατο όριο είναι το πάτωμα του επόμενου ορόφου ή σοφίτας, οι κάτοικοι των τελευταίων ορόφων ή μονοκατοικίες μπορούν να το μονώσουν από το εξωτερικό. Άλλοι πρέπει να μονώνουν τις οροφές τους από μέσα. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας πλαίσιο και πλαίσιο χωρίς πλαίσιο. Η επιλογή του σχεδίου εξαρτάται από τον τύπο της μόνωσης, το ύψος της οροφής.

Σκυρόδεμα στην κουζίνα

Σκυρόδεμα στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Μόνωση χωρίς πλαίσιο

Με τη βοήθεια ενός πλαισίου χωρίς πλαίσιο, παρέχεται θερμομόνωση, ενώ η οροφή ουσιαστικά δεν χάνει το ύψος. Με αυτό το σχήμα, χρησιμοποιούνται άκαμπτα θερμομονωτικά υλικά, τα οποία είναι σταθερά τοποθετημένα στην οροφή, και στη συνέχεια πραγματοποιείται το φινίρισμα. Η δομή του πλαισίου παρέχει ολοκληρωμένη προστασία για την οροφή από σκυρόδεμα λόγω της ύπαρξης στρωμάτων θερμότητας, υγιεινής, υδρατμών, φράγματος ατμών, αλλά η μέθοδος πλαισίου μόνωσης μειώνει το ύψος των οροφών κατά τουλάχιστον 7 cm.

Σκεπή από σκυρόδεμα με σοφίτα

Μινιμαλιστικό στυλ από σκυρόδεμα

Κατά την επιλογή της θερμομόνωσης πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • αντοχή σε μούχλα και ωίδιο ·
 • ελαφρύ βάρος.
 • Αντοχή στην υγρασία.
 • αντοχή στη θερμότητα.
 • φιλική προς το περιβάλλον.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός θερμομονωτικών υλικών οργανικής και ανόργανης προέλευσης και κάθε μέρα υπάρχουν όλο και περισσότερα από αυτά. Η επιλογή εξαρτάται από το ύψος των οροφών, την επιθυμία του αγοραστή και τις οικονομικές του δυνατότητες.

Πρώτη οροφή σκυροδέματος

Σκυρόδεμα φωτισμού οροφής

Μπορείτε να επιλέξετε έναν αφρό ή τις ποικιλίες του (πολυβινυλοχλωρίδιο, αφρό πολυουρεθάνης, αφρό πολυστερίνης). Πρέπει να επιλέξετε ένα υλικό με χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Όταν επιλέγετε πολυστυρένιο, πρέπει να θυμάστε ότι δεν απορροφά θόρυβο.

Σκυρόδεμα οροφής φινίρισμα

Οροφή πλάκας σκυροδέματος

Πριν από τη θέρμανση της τσιμεντένιας οροφής από το εσωτερικό, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλες τις ανωμαλίες (ευθυγράμμιση), στη συνέχεια αστάρετε την επιφάνεια και σφραγίστε όλες τις ρωγμές με τσιμέντο.

Η στεγανοποίηση οροφής πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μονωτικά μέσα βαθιάς διείσδυσης. Μπορεί να είναι πίσσα ή μίγμα πολυμερών. Όταν η στεγανοποίηση στεγνώσει, σημειώστε τα φύλλα έτσι ώστε να μην υπάρχουν στενές λωρίδες ή μικρές μόνωση. Τα φύλλα αφρού επισυνάπτονται στη σήμανση με ένα στεγανωτικό υλικό, συνδέοντας τα φύλλα μεταξύ τους και στους τοίχους.

Φωτιστικό οροφής

Όταν ολοκληρωθεί η εργασία ευθυγράμμισης των αρθρώσεων, η οροφή αφήνεται να στεγνώσει (24 ώρες). Μετά την ξήρανση, τοποθετείται πάνω από τον αφρό ένα ενισχυτικό πλέγμα από υαλοβάμβακα πάνω σε ένα λεπτό στρώμα συγκολλητικής ρητίνης PVA με ένα άνοιγμα των 5 cm λωρίδων το ένα πάνω στο άλλο και στους τοίχους. Δεν πρέπει να επιτρέπονται καθυστερήσεις ή φυσαλίδες. Μετά την ισοπέδωση και τη στερέωση του ενισχυτικού πλέγματος, προχωρούν στην κύρια στερέωση της μόνωσης στην οροφή με τη βοήθεια μανιταριών. Το αποτέλεσμα είναι μια επίπεδη επιφάνεια, η οποία στη συνέχεια ισοπεδώνεται με γύψο ή μίγμα τσιμέντου, και ζωγραφίζεται.

Αντί για στερεά μόνωση, χρησιμοποιείται επίσης και πέτρινο μαλλί, αλλά η διαδικασία της μόνωσης γίνεται πιο δύσκολη, καθώς η ινώδης μόνωση είναι δύσκολο να στερεωθεί.

Σκυροδέματος οροφές στο εσωτερικό

Στεγαστικό οροφή στο διάδρομο

Θερμομόνωση πλαισίου ορυκτών μαλλιών

Αυτή η μέθοδος θέρμανσης μιας οροφής από σκυρόδεμα είναι ακριβότερη και πιο περίπλοκη, αλλά εξακολουθεί να είναι η πιο συνηθισμένη.

Η οροφή πρέπει να καθαρίζεται από όλες τις αποφλοιώσεις, τα φθαρμένα μέρη και στη συνέχεια να γίνεται με διάλυμα λατέξ. Όταν το αστάρι στεγνώνει, σφραγίζει και σκουπίζει τις ρωγμές και εξομαλύνει την υπόλοιπη επιφάνεια με ένα μείγμα με βάση το τσιμέντο.

Μετά τη σκλήρυνση, η οροφή στεγανοποιείται με ένα διεισδυτικό παράγοντα στεγανοποίησης. Για το φράγμα υδρατμών τοποθετείται πυκνό πολυαιθυλένιο στο πλαίσιο. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από γυψοσανίδες ή αντισηπτικά ξύλινα τεμάχια, τα οποία είναι στερεωμένα με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Τα φύλλα μόνωσης βρίσκονται μεταξύ του πλαισίου και της βάσης σκυροδέματος. Αφού γεμίσει με τον θερμαντήρα ολόκληρη την επιφάνεια της οροφής, τοποθετείται κάτω από το πλαίσιο ένα άλλο στρώμα μεμβράνης. Στη συνέχεια, το πλαίσιο της μονωμένης οροφής είναι στερεωμένο σε γυψοσανίδα, πλακόστρωτο ή διακοσμητικά πλακίδια (ανάλογα με το υλικό που επιλέγεται) και τελειώνει εάν είναι απαραίτητο.

Αν το στυλ σοφίτας έχει κατασκευαστεί, τότε δεν υπάρχει λόγος να αποκρύψετε τις επικοινωνίες. Τα θερμαντικά σώματα, οι σωλήνες, ο εξαερισμός, η ηλεκτρική καλωδίωση θα συμπληρώνουν και θα τονίζουν το ύφος του δωματίου.

Γκρίζο τσιμέντο

Σκυρόδεμα στο ανώτατο όριο

Τελειώστε

Πώς να καλύψετε ένα ανώτατο όριο σκυροδέματος, ο καθένας αποφασίζει για τη δική του γεύση. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για το φινίρισμα μιας οροφής από σκυρόδεμα.

Ξήρανση

Πρόκειται για έναν απλό και χαμηλού προϋπολογισμού τρόπο. Θα απαιτηθεί ασβέστη ή κιμωλία που αραιώνεται με νερό. Για να βάψετε πλήρως ολόκληρη την περιοχή της οροφής, θα χρειαστεί να υποβληθείτε σε επεξεργασία δύο ή τρεις φορές. Σε αυτή την περίπτωση, έχετε μια τέλεια ομαλή λευκή επιφάνεια. Αν θέλετε το ανώτατο όριο να φαίνεται διαφορετικό, πρέπει να προσθέσετε μια χρωστική ουσία κατάλληλου χρώματος στον ασβέστη. Καλύψτε την οροφή με το λεύκανση είναι καλύτερα με ένα πιστόλι ψεκασμού. Το μειονέκτημα της ασβέστωσης είναι η ευθραυστότητα και η αντίδραση στην υψηλή υγρασία. Θα πρέπει συχνά να ανανεώσετε το ζωγραφισμένο ανώτατο όριο.

Σκυρόδεμα στο υπνοδωμάτιο

Στεγαστικό ανώτατο όριο τραπεζαρίας

Ζωγραφική

Καλύτερο φινίρισμα της οροφής από σκυρόδεμα. Για χρωματισμό χρησιμοποιήστε ακρυλικό χρώμα ή βαφή με βάση το νερό. Εφαρμόζεται με βούρτσα, κύλινδρο, σπρέι, αλλά πριν το βάψιμο της οροφής από σκυρόδεμα με γαλάκτωμα νερού, πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά και να ισοπεδωθεί και η βάση από σκυρόδεμα να υποβληθεί σε επεξεργασία με αστάρι.

Στυλ σοφίτας

Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτούνται διακοσμήσεις οροφής, διακόσμηση, ισοπέδωση, προετοιμασία για βαφή, στόκος, αστάρι. Μικρές ροές σκυροδέματος θα παράγουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για βιαιότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικές ή ξύλινες κατασκευές. Απομένει μόνο να φωτιστεί σωστά το δωμάτιο.

Οροφή από σκυρόδεμα σε διαμέρισμα στούντιο

Ένα τσιμεντένιο ανώτατο όριο απαιτεί σχεδόν καμία διακόσμηση, έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για επισκευές. Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτό το στυλ απλά συνδέουν φωτιστικά.

Αν σχεδιάζετε να βάψετε το ανώτατο όριο του σκυροδέματος, τότε μπορείτε να το κάνετε με ένα λεπτό στρώμα και ανομοιόμορφα κτυπήματα, τα οποία θα προσθέσουν χρώμα στην επιφάνεια του σκυροδέματος. Οι διακοσμητικές ξύλινες ή μεταλλικές δοκοί συνδέονται με το σκυρόδεμα. Αν θέλετε να αυξήσετε τη σοβαρότητα και την ψυχρότητα του εσωτερικού, τότε μπορείτε να σοβάσετε το τζάμι του σκυροδέματος και να το καλύψετε με άχρωμο βερνίκι.

Τεχνικό στυλ τσιμέντου στυλ Techno

Φωτισμός

Όλοι οι τύποι φωτιστικών δεν είναι κατάλληλοι για ένα τέτοιο στυλ όπως πατάρι, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να κρεμάσετε έναν πολυελαίμονο σε μια οροφή από σκυρόδεμα, ώστε το δωμάτιο να μην φαίνεται γκρίζο, άβολο και χαμηλό, επειδή η επίστρωση οροφής σκυροδέματος μειώνει οπτικά το ύψος του δωματίου.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η οροφή από σκυρόδεμα στο στυλ σοφίτας πρέπει να ανάβει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην φαίνεται ζοφερή και άβολη. Οι παρακάτω τύποι φωτιστικών που κρέμονται από τα πάνω είναι τα πιο κατάλληλα για αυτό το στυλ:

 • Φανός Ilyich. Εφαρμόστε συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως χωρίς αποχρώσεις, που βρίσκονται πάνω από τις περιοχές εργασίας. Μπορείτε να κάνετε αναρτήσεις για λάμπες διαφορετικού μήκους και οι ίδιοι οι βολβοί να έχουν διαφορετική ισχύ, μέγεθος.
 • Λαμπτήρες αλογόνου. Έχουν διαφορετικές κατευθύνσεις και μπορούν να δώσουν έμφαση στην επιθυμητή επιφάνεια.
 • Πολυέλαιος με τη μορφή ανεμιστήρα. Τέτοιοι πολυέλαιοι κοσμούν και φωτίζουν καλά την οροφή από σκυρόδεμα.
 • Hi-tech. Οι ασυνήθιστοι και λαμπροί πολυέλαιοι υψηλής τεχνολογίας είναι ιδανικοί για μια σοφίτα και μια γκριζωπή σκιά σκυροδέματος θα τονίσει την πρωτοτυπία τους.
 • Ρετρό. Μπορείτε να επιλέξετε ρετρό λαμπτήρες που υπογραμμίζουν την ασκητικότητα του δωματίου.

Εάν γνωρίζετε πώς να κρεμάσετε έναν πολυέλαιο σε μια οροφή από σκυρόδεμα και να το κάνετε σωστά, τότε η επιφάνεια σκυροδέματος θα λάμψει σε διάφορα χρώματα και θα αποκαλύψει απίστευτες όψεις αποχρώσεων του γκρι. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τα φώτα και να δείξετε τη δημιουργικότητά σας στο στυλ σοφίτας.

Σκυρόδεμα οροφής σε εξοχική κατοικία

Ένα τσιμεντένιο ανώτατο όριο στιλ σοφίτας είναι ιδανικό για ευρύχωρα δωμάτια, το σήμα κατατεθέν της οποίας είναι η βιαιότητα, η παρουσία τούβλων, σκυροδέματος, μεταλλικών κατασκευών. Εάν κάνετε ποιοτικά εργασίες για να δημιουργήσετε ένα τσιμεντένιο ανώτατο όριο, επιλέξτε φωτισμό και έπιπλα που ταιριάζουν με το στυλ μιας σοφίτας, τότε το συνηθισμένο σκυρόδεμα θα ανοίξει με νέο τρόπο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)