Αποθήκευση φαρμάκων: ασθενοφόρο στο χέρι

Σχεδόν κάθε πόλη έχει ένα φαρμακείο που εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο. Ωστόσο, η εγκατάλειψη μιας μικρής «αποθήκης» κατοικίας είναι δύσκολη. Συχνά, αποτελείται από φάρμακα για χρόνιες ασθένειες και ασθενοφόρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντιπυρετικά και παυσίπονα. Κατά κανόνα, δεν έχουν απορριφθεί φάρμακα που έχουν συνταγογραφηθεί από γιατρό και έχουν παραμείνει αχρησιμοποίητα.

Φαρμακείο στο σπίτι

Κατά τη δημιουργία ενός κιτ πρώτων βοηθειών, πρέπει να θυμάστε ότι όλα τα φάρμακα πρέπει να περιέχονται σε ορισμένες συνθήκες που καθορίζονται στις οδηγίες για τα ναρκωτικά. Και αν οι απαιτήσεις δεν πληρούνται, τότε η αποτελεσματικότητα των δισκίων, αλοιφές, βάμματα, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί. Είναι πιθανό το φάρμακο, το οποίο δεν αποθηκεύτηκε υπό τις κατάλληλες συνθήκες, να είναι επιβλαβές, οπότε είναι σημαντικό να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την αποθήκευση φαρμάκων.

Αποθήκευση φαρμάκων στο ντουλάπι

Βασικές αρχές αποθήκευσης

Κατά την επιλογή μιας θέσης αποθήκευσης φαρμάκων, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ποιες συνθήκες θα βοηθήσουν στην κατάλληλη συγκράτηση του φαρμάκου.

Θερμοκρασία

Προηγουμένως, δεν επισημάνθηκαν ειδικές παράμετροι θερμοκρασίας για την αποθήκευση του φαρμάκου. "Κρατήστε σε ένα δροσερό μέρος" είναι μια πολύ αόριστη διατύπωση που υπήρχε πριν για σχεδόν όλα τα φάρμακα. Σήμερα, οι κατασκευαστές προτείνουν πιο συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας για την αποθήκευση ναρκωτικών. Η απαίτηση διατήρησης στους 3-8 ° C (κανονικός τρόπος λειτουργίας του ψυγείου) σημαίνει ότι το φάρμακο πρέπει να τοποθετηθεί στο ψυγείο για περίπου μία ημέρα μετά την αγορά. Διαφορετικά, το θεραπευτικό αποτέλεσμα του φαρμάκου θα μειωθεί και η περίοδος θεραπείας της νόσου μπορεί να αυξηθεί. Πάνω απ 'όλα αυτό αναφέρεται σε ορμονικά φάρμακα, αντιβιοτικά, εμβόλια ή ορούς.

Αποθήκευση φαρμάκων σε δοχείο

Τα φάρμακα με ειδική θερμοκρασία εξοικονόμησης τοποθετούνται σε διαφορετικά ράφια του ψυγείου: "κεριά" - πιο κοντά στους καταψύκτες, τους σοβάδες ή τις αλοιφές - στα μεσαία ράφια. Φυσικά, ο όγκος του φαρμάκου πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου 18-20 ° C. Και οι ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας (κατάψυξη ή ηλίανθος) μπορούν να αλλάξουν τις ιδιότητες, γεγονός που θα καταστήσει αδύνατη τη χρήση του φαρμάκου.

Προστασία από υγρά και έντονο φωτισμό

Τις περισσότερες φορές, οι παραγωγοί φαρμάκων παράγουν συστηματικά φάρμακα σε σκοτεινή συσκευασία. Ωστόσο, δεν θα είναι περιττό να παρέχεται πρόσθετη προστασία εάν είναι απαραίτητο, επομένως είναι πολύ λογικό να διατίθεται ένα ειδικό ράφι για φάρμακα στο υπουργικό συμβούλιο.

Μια μεγάλη ιδέα είναι μια περίπτωση αποθήκευσης φαρμάκων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι βολικό να βγάλουμε το κουτί και να βγάλουμε τα απαραίτητα φάρμακα στο φως ή να ταξινομήσουμε τα υπόλοιπα φάρμακα.

Πολύ κατάλληλη επιλογή - συρτάρια. Τα κύρια πλεονεκτήματα τους είναι η προστασία από το φως, η ευκολία χρήσης.

Αποθήκευση των ναρκωτικών σε ένα κουτί

Η προστασία των φαρμάκων από την υγρασία έχει επίσης μεγάλη σημασία, διότι ορισμένα φάρμακα είναι διαθέσιμα σε χάρτινη συσκευασία, η οποία μπορεί να καταστραφεί από την υψηλή υγρασία. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους επιδέσμους: σοβάδες, επιδέσμους (πολύ υγροσκοπικό υλικό).

Οι συνέπειες της μη συμμόρφωσης με το καθεστώς αποθήκευσης είναι η απώλεια χρήσιμων ιδιοτήτων από τα φάρμακα. Είναι καλύτερο να διαθέσετε ένα καθαρό και δροσερό μέρος για τα φάρμακα (το μπάνιο και η κουζίνα δεν είναι κατηγορηματικά κατάλληλα για την αποθήκευση φαρμάκων).

Κουτί για φίλτρα

Πρόσβαση στην ατμόσφαιρα: παροχή ή βλάβη

Σχεδόν όλα τα φάρμακα πωλούνται σε σφραγισμένα δοχεία, τα οποία χρησιμοποιούν όλοι οι πελάτες. Και το ζήτημα της ανάγκης τήρησης αυτού του κανόνα αποθήκευσης ναρκωτικών στην καθημερινή ζωή δεν θεωρείται σημαντικό.

Αποθήκευση tablet

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν πολλά φάρμακα για τα οποία η απαίτηση για περιορισμό της πρόσβασης σε αέρα είναι πολύ σημαντική. Μόλις ανοίξει η συσκευασία, ενεργοποιείται μια φυσική αντίδραση οξείδωσης (από την πρόσβαση του οξυγόνου). Και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το φάρμακο χάνει τις χρήσιμες του ιδιότητες (σε εξαιρετικές περιπτώσεις - γίνεται επικίνδυνο). Αυτά τα φάρμακα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά και η καλύτερη επιλογή είναι να καθοριστεί ο χρόνος ανοίγματος της συσκευασίας.

Υπάρχουν επίσης φάρμακα που εξατμίζονται σε εξωτερικούς χώρους. Αποθηκεύονται σε ερμητικά κλειστά δοχεία - ειδικά βάζα ή αμπούλες.

Οργανωτής ιατρικής

Διάρκεια ζωής των φαρμάκων

Ένα πολύ επείγον ζήτημα, το οποίο πολλοί δεν είναι σοβαροί. Αλλά μάταια. Η διάρκεια ζωής αναγράφεται στη συσκευασία και είναι ατομική για διάφορα φάρμακα. Υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να αποθηκευτούν για αρκετά χρόνια, αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθούν μέσα σε δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα. Ή υπάρχουν φάρμακα που δεν μπορείτε να κλείσετε. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες πρέπει να διευκρινιστούν πριν τοποθετήσετε το φάρμακο στο ιατρικό γραφείο. Και αν υποδεικνύεται η σύντομη περίοδος χρήσης του φαρμάκου μετά το άνοιγμα, τότε πρέπει να γράψετε στη συσκευασία την ακριβή ημερομηνία χρήσης.

Ιατρείο με κλειδαριά

Πόσο μπορείτε να εμπιστευτείτε τη συμβατική σοφία για την "εφεδρική" διάρκεια ζωής; Όπως, αυτά είναι τα κόλπα των φαρμακοποιών (ειδικά δείχνουν μια μικρή διάρκεια ζωής) για την αύξηση των πωλήσεων. Δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Από την καταγραφείσα περίοδο αποθήκευσης προβλέπεται η συμμόρφωση με τις συνθήκες αποθήκευσης. Και η αδυναμία παροχής των απαραίτητων παραμέτρων αποθήκευσης, πράγματι, θα οδηγήσει σε μείωση της περιόδου χρήσης. Πάνω απ 'όλα, η ερώτηση αυτή αφορά τη διατήρηση υγρών μορφών φαρμάκων. Και αν το μείγμα είναι θολό ή παράξενα νιφάδες / ιζήματα εμφανίζονται, τότε το φάρμακο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.

Αποθήκευση των ναρκωτικών σε ένα κουτί

Κανείς δεν εγγυάται τη διατήρηση των θεραπευτικών ιδιοτήτων των φαρμάκων που έχουν λήξει. Πριν από την απόρριψη του φαρμάκου που έχει λήξει, συνιστάται να το απελευθερώσετε από τη συσκευασία. Όλα τα δισκία αφαιρούνται από τις φουσκάλες και οι ετικέτες σβήνουν στα βάζα. Στη συνέχεια, όλα είναι σφιχτά τυλιγμένα σε χαρτί ή σε άλλη συσκευασία, έτσι ώστε τα παιδιά και τα ζώα να μην μπορούν κατά λάθος να τα πάρουν και να τα καταπιούν.

Πλαστικό κουτί ιατρικής

Κανόνες για την αποθήκευση των φαρμάκων σε ένα θάλαμο φαρμάκων

Είναι συμμόρφωση με ορισμένες απαιτήσεις που θα σας βοηθήσουν να βρείτε γρήγορα το σωστό φάρμακο και να το πάρετε σωστά:

 • Όλα τα παρασκευάσματα φυλάσσονται στην αρχική συσκευασία με οδηγίες. Πριν από τη λήψη φαρμάκων, συνιστάται η αναθεώρηση των οδηγιών προκειμένου να ελεγχθεί η ορθότητα της χρήσης των φαρμάκων και η ιδιαιτερότητα της αλληλεπίδρασης με άλλα φάρμακα.
 • το περιεχόμενο του κουτιού ελέγχεται τακτικά. Τα φάρμακα που έχουν λήξει απομακρύνονται.
 • τα παρασκευάσματα πρέπει να παραμένουν κλειστά. Αποκλείστε κατηγορηματικά την επιλογή του εξανθήματος ή της ανάμειξης δισκίων. Ακατάληπτο χάπι δεν πρέπει να ληφθεί. Είναι αδύνατο να χύσετε τα φάρμακα σε άλλα δοχεία / φιάλες, καθώς μπορείτε να κάνετε λάθος με την περίοδο χρήσης των ναρκωτικών.
 • δεν είναι επιθυμητό να κοπεί κυψέλες με δισκία. Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε το όνομα του φαρμάκου και να μην ξέρετε για τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.
 • το ερμάριο για την αποθήκευση του κιτ πρώτων βοηθειών θα πρέπει να βρίσκεται σε βολικό, προσβάσιμο σημείο, αλλά όχι στην όψη. Επειδή εάν η οικογένεια έχει παιδιά, ζώα, τότε είναι απαραίτητο να αποκλείσουν για αυτούς την εύκολη πρόσβαση στα φάρμακα. Προαιρετικά, το κουτί αποθήκευσης φαρμάκου μπορεί να κλειδωθεί με ένα κλειδί.

Διάταξη του tablet

Ενδιαφέρουσες ιδέες για την οργάνωση της αποθήκευσης φαρμάκων

Ένα σωστό και σωστό σύστημα ρύθμισης των ναρκωτικών θα διευκολύνει την αναζήτηση των απαραίτητων ναρκωτικών και θα μετατρέψει το φαρμακείο σε πραγματικό βοηθό και δεν θα το καταστήσει πηγή ερεθισμού.

 • Οι συνταγές από τους γιατρούς πρέπει να τοποθετούνται σε ξεχωριστή σακούλα, και να μην απορρίπτονται. Έτσι, οι οδηγίες του φαρμάκου βρίσκονται στο Διαδίκτυο και είναι αδύνατο να επαναφέρετε / να θυμηθείτε τη συνταγή.
 • Συνιστάται η αποθήκευση φαρμάκων σε φιάλες, ταμπλέτες, αλοιφές χωριστά το ένα από το άλλο. Επιπλέον, για φιάλες / βάζα, ορθογώνια / τετράγωνα κουτιά χωρίς στρογγυλοποίηση είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα (τα βάζα θα στέκονται όρθια και δεν θα πέσουν). Μια βολική επιλογή είναι μικρά πλαστικά καλάθια.
 • Τα κουτιά για την αποθήκευση φαρμάκων αγοράζονται καλύτερα με χωριστά διαμερίσματα. Αυτό θα βοηθήσει στην ταξινόμηση των ναρκωτικών ανά τύπο, καθώς και στην κανονικότητα της χρήσης. Αν δεν υπάρχουν ειδικά διαχωριστικά, τότε είναι πολύ καλή ιδέα να εισαγάγετε ξεχωριστά μικρά και μικρά κουτιά στο μεγάλο κουτί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνιστάται η χρήση δοχείων από διαφανές πλαστικό (θα διευκολύνει σημαντικά την αναζήτηση του σωστού φαρμάκου).
 • Μπορείτε επίσης να κολλήσετε αυτοκόλλητα με το περιεχόμενο της επιγραφής. Επιπλέον, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα φάρμακα είναι καλύτερα τοποθετημένα πιο κοντά.
 • Συνιστάται να δημιουργήσετε ένα κιτ πρώτων βοηθειών και να το αποθηκεύσετε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα κουτιά, κιβώτια. Ο καθένας συντάσσει μια επείγουσα λίστα από μόνος του, αλλά κάποια κοινά φάρμακα πρέπει να είναι εκεί (το ίδιο περιβόητο δολάριο, βαμβάκι, χάπια καρδιάς, φάρμακα για τον πόνο).
 • Για ταξίδια, ξεκινά ένας ξεχωριστός διοργανωτής του κιτ πρώτων βοηθειών. Εάν τα ταξίδια συμβαίνουν συχνά, τότε πρέπει να επιλέξετε μια μόνιμη κατάλληλη τσάντα / κιβώτιο και να τα εξοπλίσετε με τα απαραίτητα φάρμακα.
 • Δεν πρέπει να αγοράζετε φάρμακα σε αποθεματικό, αφού σχεδόν παντού υπάρχουν φαρμακεία όλο το εικοσιτετράωρο.
 • Οι κυψέλες με τα ίδια δισκία μπορούν να τραβηχτούν με μια ελαστική ταινία. Και είναι πιο βολικό να τα τοποθετήσετε στα κουτάκια με το όνομα επάνω - ώστε να ψάξετε πιο γρήγορα.

Η διευθέτηση της σωστής αποθήκευσης φαρμάκων είναι εύκολη. Η διαδικασία δημιουργίας ενός κιτ πρώτων βοηθειών δεν μπορεί να ονομαστεί ένα συναρπαστικό γεγονός, αλλά να αρνείται ότι αυτό είναι απαραίτητο σε κάθε διαμέρισμα είναι παράλογο.

Αποθήκευση φαρμάκων σε ιατρική

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)