Τύποι πύλης για γκαράζ και ιδιωτικό σπίτι

Οι τύποι πύλης μπορούν να ταξινομηθούν σύμφωνα με διάφορα κριτήρια: σκοπός, σχεδιασμός, βασικά υλικά κατασκευής, αριθμός καμβάδων, οδηγίες και μέθοδος ανοίγματος, παρουσία πύλης. Ανάλογα με το υλικό κατασκευής, κατασκευάζονται οι παρακάτω τύποι πύλης:

 • χάλυβα - παρέχουν υψηλή ασφάλεια χώρου. Ωστόσο, διαφέρουν σε σταθερό βάρος, που σημαίνει - την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης. Επιπλέον, οι μεταλλικές πύλες είναι ευαίσθητες σε υψηλή υγρασία και χρειάζονται ειδική επεξεργασία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις.
 • ξύλινα έχουν μια όμορφη διακοσμητική εμφάνιση. Δίνουν μια ατομική ματιά στο χώρο, οργανικά κοιτάζουν εξοχικές κατοικίες με ξύλινα σπίτια. Ωστόσο, χαρακτηρίζονται από μια σύντομη διάρκεια ζωής λόγω της αστάθειας του ξύλου στην υπεριώδη ακτινοβολία, τις αλλαγές στην υγρασία και τη θερμοκρασία (στεγνώνει γρήγορα και ρωγμές).
 • οποιοσδήποτε τύπος πλαστών πύλων θα δώσει στον χώρο μια κομψή εμφάνιση. Συνδυάζονται τέλεια με άλλα υλικά και είναι κατάλληλα για τη διαρρύθμιση ενός οικοπέδου. Δεν είναι φθηνά. Κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη, το σχήμα σφυρηλάτησης μπορεί να είναι ατομικό και μοναδικό.
 • κυματοειδές μπορεί να ονομαστεί η πιο δημοφιλής επιλογή λόγω της διαθεσιμότητας και της πρακτικότητας του υλικού.

Σύμφωνα με την εμφάνιση της πύλης, είναι δυνατή η τοποθέτηση δομών εντελώς κλειστών ή ανοίγματος ορισμένων τμημάτων, γεγονός που επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν ή να χωρίσουν μέρος της επικράτειας.

Λευκή πύλη

Πύλη χυτοσιδήρου

Υπάρχουν πολλές γενικές απαιτήσεις για την πύλη:

 • αξιοπιστία - άνοιγμα των καμβάδων χωρίς αποτυχία.
 • ο σχεδιασμός αποκλείει τη δυνατότητα αποσυναρμολόγησής τους από το εξωτερικό. Επίσης, είναι αδύνατο να επιτραπεί η δυνατότητα αποσυναρμολόγησης των διατάξεων ασφάλισης από το εξωτερικό.
 • για την κατασκευή των ξύλινων πύλες χρήση κωνοφόρων ξύλο: πεύκο, ερυθρελάτης, κέδρο έλατο. Η χρήση της ελάτης, της λεύκας, της λεύκας επιτρέπεται.

Ξύλινη πύλη

Τύποι πύργων ταλάντευσης

Αυτά τα σχέδια μπορούν να θεωρηθούν κλασικά. Διαφορετικές επιλογές για πύλες ταλάντευσης χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση και την τοποθέτηση κατοικιών και βιομηχανικών κτιρίων. Το προϊόν αποτελείται από δύο πτερύγια, τα οποία είναι προσαρτημένα στις βάσεις με μεντεσέδες. Για να μην χρησιμοποιηθεί ο εσωτερικός χώρος, οι πόρτες ανοίγουν μόνο προς τα έξω. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μονόφυλλο μοντέλο. Σε αυτή την περίπτωση, το πλάτος της λεπίδας μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση του φύλλου και επίσης απαιτεί περισσότερο χώρο για το άνοιγμα, επομένως είναι παράλογο να εγκαταστήσετε μια τέτοια πύλη σε μεγάλα ανοίγματα.

Πλεονεκτήματα: εύκολη εγκατάσταση, λογικό κόστος, μπορείτε να εξοπλίσετε διαφορετικούς τύπους πύλης και πύλης, καλή αντοχή στο σπάσιμο.

Μειονεκτήματα: μέτρια εμφάνιση, πιθανή παραμόρφωση των βαλβίδων σε ισχυρούς ανέμους, υποχρεωτική παρουσία ελεύθερου χώρου για το άνοιγμα / κλείσιμο των βαλβίδων.

Όλοι οι τύποι θυρών εισόδου μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά: προφίλ αλουμινίου, πάνελ σάντουιτς, σφυρηλατημένα. Τα μεταλλικά πλαίσια μπορούν να επενδυθούν με κυματοειδές χαρτόνι, φύλλα σιδήρου ή ξύλο.

Οι πύλες για ιδιωτική κατοικία εγκαθίστανται με θωρακισμένη πύλη ή ξεχωριστή πύλη. Κατά την τοποθέτηση της δομής, συνιστάται η ανύψωση των πτερυγίων κατά τουλάχιστον 5-10 εκατοστά, ώστε να αποκλείεται η παρεμπόδιση της πιθανής ανύψωσης του εδάφους.

Είναι πολύ βέλτιστο να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε είδος πύλης ταλάντευσης σε οικόπεδα κήπων και ανοιχτούς χώρους.

Πύλη από τα διοικητικά συμβούλια

Γκαραζόπορτα

Τύποι συρόμενων θυρών

Συνιστάται η τοποθέτηση αυτών των δομών σε ανοίγματα μεγάλου πλάτους. Οι πύλες αποτελούνται από τα ακόλουθα στοιχεία: δοκός προβόλων, σύστημα κυλίνδρων και υποστηρίξεων, φτερά. Το φύλλο της πόρτας, όταν ανοίξει, μετακινείται προς τα αριστερά / δεξιά στους τροχούς. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το προϊόν, τα φύλλα του οποίου κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Όλοι οι τύποι συρόμενων θυρών έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα: ανεξαρτησία από την ελεύθερη περιοχή μπροστά από τις πύλες, δυνατότητα τοποθέτησης πύλης στην πόρτα, εξαιρετική αντίσταση στους ισχυρούς ανέμους.

Μειονεκτήματα: υψηλό κόστος, ο χώρος κατά μήκος της πύλης πρέπει να είναι ελεύθερος.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, ένα τέτοιο σύστημα δεν ταιριάζει, έτσι μια τέτοια πόρτα γκαράζ δεν είναι κατάλληλη.

Πύλη με πύλη

Πύλες από σφυρήλατο σίδερο

Τύποι τμηματικών θυρών

Είναι λογικό να τοποθετούνται τέτοια προϊόντα σε ανοίγματα με πλάτος 7,5 μ. Και ύψος 5,5 μ. Ο καμβάς κατασκευάζεται με τη μορφή πάνελ σάντουιτς γεμισμένων με πολυουρεθάνη και διασυνδεδεμένων με μηχανισμό μεντεσέ (αυτό εξασφαλίζει υψηλή ευκαμψία). Χάρη στα ειδικά στεγανωτικά, παρέχεται υψηλή στεγανότητα. Κατά το άνοιγμα του φύλλου κινείται κατά μήκος των οδηγών. Εάν η πύλη είναι πλήρως ανοιχτή, τότε ολόκληρος ο καμβάς βρίσκεται κάτω από την οροφή, παράλληλα με το δάπεδο.

Πλεονεκτήματα του σχεδιασμού: δεν υπάρχει ανάγκη για ελεύθερο χώρο μπροστά ή πίσω από τη δομή, υψηλή θερμική αγωγιμότητα, δυνατότητα τοποθέτησης παραθύρου / πύλης, δεν υπάρχουν περιορισμοί στις παραμέτρους του προϊόντος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πανοραμικά παράθυρα.

Μειονεκτήματα του προϊόντος: το σχήμα της οροφής πρέπει να επιτρέπει την εγκατάσταση πύλης, το υψηλό κόστος, η παρουσία πολλών κινούμενων στοιχείων περιπλέκει τον σχεδιασμό, για την εγκατάσταση του συστήματος, πρέπει να κατασκευαστεί ένα πλαίσιο χάλυβα / σκυροδέματος γύρω από την περίμετρο του ανοίγματος.

Αυτοματοποιημένες πύλες αυτού του είδους μπορούν να θεωρηθούν οι πιο δημοφιλείς κατά την οργάνωση γκαράζ ή κάποιες εγκαταστάσεις.

Μεταλλική πύλη

Συρόμενες πύλες

Τύποι επικεφαλής πύλες

Υπάρχουν διάφοροι τύποι θυρών ανύψωσης: όταν η λεπίδα της δομής τυλίγεται στον άξονα κατά την ανύψωση και όταν η λεπίδα έχει άκαμπτη δομή και απλώς περιστρέφεται.

Προδιαγραφές προϊόντων: σιωπηλό και ομαλό άνοιγμα / κλείσιμο, αποδοτικότητα χώρου λόγω πρακτικού σχεδιασμού, ασφαλή λειτουργία, δυνατότητα τοποθέτησης πύλης / παραθύρου, χειροκίνητος / αυτόματος έλεγχος.

Μειονεκτήματα κατασκευών: Απαιτούνται μόνο για ορθογώνια ανοίγματα, όταν η θέση είναι ανοικτή, το ύψος ανοίγματος μειώνεται κατά μέσο όρο 20 cm, δεν παρέχεται επισκευή μεμονωμένων τμημάτων.

Αυτή η επιλογή είναι καλύτερη για τις πόρτες γκαράζ ή την αποθήκευση.

Πώς να εγκαταστήσετε μια πύλη από ένα φύλλο με τα δικά σας χέρια

Όταν επιλέγετε μια πύλη για να δώσετε, προτιμάτε τα μοντέλα που είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να λειτουργούν άνετα. Οι τύποι θυρών με πλάτος φύλλου 3,5-4 μέτρα θα είναι κατάλληλοι για οδήγηση αυτοκινήτου ή μικρού φορτηγού στο χώρο. Το συγκολλημένο πλαίσιο μπορεί να έχει ύψος περίπου 2 μέτρων. Είναι ακριβό να εγκαταστήσετε βαριές πύλες από σφυρήλατο σίδερο σε έναν κήπο και τα ξύλινα μοντέλα είναι λιγότερο ανθεκτικά σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Πύλες από κυματοειδές χαρτόνι θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Το δάπεδο αναφέρεται σε υλικά κατασκευής σκεπής και είναι ένα προφίλ από γαλβανισμένο χάλυβα. Η πρόσθετη προστασία και η διακοσμητική εμφάνιση του προϊόντος δίνει το στρώμα του πολυμερούς. Πλεονεκτήματα αυτού του οικοδομικού υλικού: δύναμη, μεγάλη διάρκεια ζωής, ευχάριστη αισθητική εμφάνιση, χαμηλό βάρος (απλοποιεί την παράδοση και την εγκατάσταση).

Ο σχεδιασμός αποτελείται από άκαμπτα μεταλλικά πλαίσια, επένδυση (κυματοειδές χαρτόνι), ράφια, μεντεσέδες, κλειδαριές.

Πύλες ανύψωσης

Πύλη εναέριας κυκλοφορίας

Στάδια εργασίας

 1. Επισήμανση του χώρου για την πύλη.
 2. Στα σημεία τοποθέτησης των υποστηριγμάτων, εκσκαφέρονται κοιλότητες (περίπου ένα μέτρο βάθος και 20-40 cm σε διάμετρο). Ο πυθμένας είναι διαμορφωμένος με ένα μαξιλάρι από άμμο και χαλίκι. Οι πόλοι τοποθετούνται στις εσοχές και χύνεται με σκυρόδεμα. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε την κάθετη διάταξη των στηριγμάτων.Οι μεντεσέδες εγκαθίστανται μόνο μετά την τελική σκλήρυνση του σκυροδέματος.
 3. Πλαίσια πλαισίων συνιστώνται να κατασκευάζονται από υλικό παρόμοιο με το υλικό των πυλώνων. Οι συλλογές πρέπει να είναι σε επίπεδη πλατφόρμα. Τα πλαίσια ορθογώνιου σχήματος είναι συγκολλημένα και οι γωνίες ενισχύονται επιπρόσθετα με γωνίες χάλυβα.
 4. Οι μεγάλες πλευρές των πλαισίων είναι διατεταγμένες σε τρία μέρη. Τα πλαίσια ενισχύονται επιπρόσθετα με δύο βραχυκυκλωτήρες (συγκολλημένοι σε επισημασμένα σημεία). Μεντεσέδες και πρόσθετες γωνίες χάλυβα συγκολλούνται στις αρθρώσεις. Σύμφωνα με τα σημάδια, τα μπουλόνια είναι επίσης συγκολλημένα.
 5. Μετά τη συγκόλληση, τα σημεία πρόσδεσης είναι αλεσμένα, προετοιμασμένα και όλες οι δομές είναι βαμμένες.
 6. Στο σημείο συναρμολόγησης των πλαισίων παράγεται το δέρμα των πλαισίων. Για τη στερέωση του κυματοειδούς χαρτονιού χρησιμοποιούνται βίδες με εξαγωνικές κεφαλές. Τα φύλλα μπορούν να συνδεθούν με το πλαίσιο ή με μια πρόσθετη συγκολλημένη χαλύβδινη ταινία. Χρησιμοποιούνται τουλάχιστον 6 βίδες για να στερεωθεί 1 τετραγωνικό μέτρο του φύλλου, έτσι ώστε τα φύλλα της πύλης να μπορούν να αντέξουν φορτία ανέμου.
 7. Αφού στερεωθούν τα προφίλ, οι πύλες κρεμούνται στους μεντεσέδες.

Η άνευ όρων δημοτικότητα του μοντέλου της πύλης εξηγείται από τα πλεονεκτήματά του: χαμηλό βάρος, διακοσμητικότητα (μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένα το χρώμα του φράχτη), λογική τιμή.

Πλεονεκτήματα του μοντέλου: ελαφρύ βάρος, διακοσμητικότητα (μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα του φράχτη ξεχωριστά), λογική τιμή.

Ιδιωτική πύλη σπίτι

Πύλες ταλάντευσης

Τύποι αυτόματων πύλων

Για να αυξήσετε τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα της πόρτας, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία ανοίγματος / κλεισίματος. Για αυτοματοποίηση των πύλων ταλάντωσης, συσκευές με γραμμική και υπόγεια κίνηση, χρησιμοποιούνται συστήματα δράσης μοχλών.

Στο σύστημα γραμμικής μετάδοσης κίνησης τοποθετείται ατέρμονα κοχλία. Παρόμοιες συσκευές με "μέση απόδοση" εγκαθίστανται σε πύλες με μέγιστο βάρος 600 kg και πλάτος που δεν υπερβαίνει τα 3 m. Πλεονεκτήματα εξοπλισμού: δυνατότητα προσάρτησης σε στενούς στύλους, αργή κίνηση των παραθυρόφυλλων στο τέλος του ανοίγματος / κλεισίματος (παρατείνει τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού), υπάρχει σύστημα χειροκίνητο έλεγχο των παραθυρόφυλλων σε περίπτωση διακοπής ρεύματος έκτακτης ανάγκης. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν περιορισμένη γωνία ανοίγματος του φύλλου - 90 μοίρες.

Ο μοχλός επιτρέπει την ανεξάρτητη εγκατάσταση της συσκευής από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου κατοικιών. Το σύστημα εγκαθίσταται σε μια μονολιθική πύλη. Τα πλεονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν την παρουσία μιας ενσωματωμένης εφεδρικής μπαταρίας. Αυτό εξασφαλίζει τη διατήρηση των ιδιοτήτων λειτουργίας κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος. Είναι επίσης σημαντικό τα φύλλα να μπορούν να κινούνται ομαλά καθ 'όλη την πορεία και να ανοίγουν ήδη 120 βαθμούς. Το μειονέκτημα είναι η δυνατότητα εγκατάστασης μόνο σε μεγάλες στήλες.

Συρόμενη πύλη

Τμηματική πόρτα

Πύλη σε πόλους τούβλου

Το σύστημα αυτόματου ανοίγματος πόρτας στο υπόγειο δεν αλλάζει την εμφάνιση της πόρτας και είναι σχεδόν αόρατο στο αδιάκριτο μάτι. Η συσκευή είναι κατάλληλη για τον εξοπλισμό θυρών με βάρος φύλλων περίπου 900 kg και πλάτος έως 5 m. Ο κινητήρας βρίσκεται σε θήκη που προστατεύει τον εξοπλισμό από τη σκουριά. Πλεονεκτήματα του συστήματος: ήσυχη και ομαλή λειτουργία. Ανάλογα με τη διαμόρφωση της συσκευής, η γωνία ανοίγματος του φύλλου μπορεί να ποικίλει - από 110˚ έως 360˚. Για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος, συνιστάται η ανάθεση της εγκατάστασής του σε επαγγελματίες.

Όλοι οι τύποι αυτόματων πύλων πιέζουν σταδιακά τις μηχανικές κατασκευές από την αγορά, καθώς δεν είναι μόνο άνετοι κατά τη λειτουργία, αλλά και εγγυώνται αξιόπιστη προστασία. Το κύριο πλεονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί η δυνατότητα εξοπλισμού ενός κατάλληλου αυτόματου συστήματος οποιουδήποτε τύπου πύλης: ταλάντευση, ολίσθηση, κύλιση, επάνω και άνω και τομή.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)