Τύποι νεροχύτες: χαρακτηριστικά της επιλογής των μοντέλων για την κουζίνα και το μπάνιο

Κατά την αγορά ενός νεροχύτη στην κουζίνα ή υδραυλικά στο μπάνιο, πρέπει κανείς να λάβει υπόψη τα μεγέθη τους, τα υλικά, τα σχέδιά τους. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που παρέχουν μια άνετη και μακρά χρήση των προϊόντων.

Κριτήρια για το πλύσιμο

Οι κατασκευαστές προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών, οπότε η αφθονία των ποικιλιών των μοντέλων είναι εκπληκτική.

Μεγέθη και τύποι νεροχύτη κουζίνας

Τα πιο δημοφιλή είναι τα προϊόντα των κλασσικών σχημάτων: τετράγωνο, ορθογώνιο, στρογγυλό:

 • Τα τετράγωνα μοντέλα κατασκευάζονται με πλευρές 50, 60 cm. Διακρίνονται για την ευρυχωρία, την οικεία εμφάνιση, τις βολικές συνθήκες εργασίας στην κουζίνα. Πολύ ποικίλη στο σχεδιασμό, τα υλικά?
 • οι ορθογώνιοι νεροχύτες συνήθως κατασκευάζονται με παραμέτρους 50x55, 50x80, 50x125 cm. Τα μοντέλα χαρακτηρίζονται από βολική λειτουργία, κάποια είναι εξοπλισμένα με επιπλέον κύπελλα και διάφορες λειτουργικές συσκευές.
 • στρογγυλά προϊόντα παράγονται με διάμετρο 45-51 εκ. Διαφέρουν σε συμπαγή ελκυστική εμφάνιση, δεν έχουν πρόσθετα τμήματα.

Για γωνιακές εγκαταστάσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμοσμένο τριγωνικό / πολυγωνικό νεροχύτη κουζίνας. Τέτοιες νεροχύτες είναι ιδανικά κατάλληλοι για μεγάλες κουζίνες. Συνιστάται να εξοπλίζονται μικρά δωμάτια με τριγωνικά μοντέλα - ο χώρος εξοικονομείται σημαντικά.

Ακρυλικό νεροχύτη

Λευκό νεροχύτη

Ένα μπολ μπορεί να αποτελείται από πολλά τμήματα τοποθετημένα συμμετρικά ή σε μία πλευρά. Για βολική χρήση του νεροχύτη, ορισμένα μοντέλα έχουν ειδικές επιφάνειες - φτερά, όπου είναι καλό να στεγνώνουν και να τοποθετούν πιάτα, φαγητά (φρούτα, λαχανικά).

Μικροί τύποι νεροχυτών είναι ενοχλητικοί λόγω της εκτόξευσης νερού, είναι δύσκολο να πλύνετε ψηλά πιάτα σε αυτά, αλλά ένα βαθύ μπολ δημιουργεί φορτίο για την πλάτη, έτσι οι νεροχύτες με τοίχους ύψους 16-18 cm θεωρούνται βέλτιστα μοντέλα για άνετη εργασία.

Βυθίστε το υλικό

Τα παρακάτω υλικά χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μοντέλων κουζίνας: ανοξείδωτος χάλυβας, κεραμικά, τεχνητή πέτρα.

Οι μεταλλικοί νεροχύτες είναι κατασκευασμένοι από κράμα χάλυβα με προσθήκη χρωμίου, νικελίου - για τη βελτίωση της απόδοσης του προϊόντος και την αντοχή στη διάβρωση. Συνήθως χρησιμοποιούνται χαλύβδινα φύλλα πάχους 0,4 έως 1,2 mm. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, να έχετε κατά νου ότι οι "πυκνοί" νεροχύτες είναι πιο ανθεκτικοί και αξιόπιστοι, αλλά και περισσότερο. Το βέλτιστο πάχος φύλλου είναι από 0,6 mm.

Σκυρόδεμα νεροχύτη

Κουζίνα νεροχύτη χάλκινο

Νεροχύτης μπολ

Τα κελύφη κατασκευάζονται με δύο τεχνολογίες: σφράγιση και συγκόλληση. Τα σφραγισμένα μοντέλα δεν έχουν ραφές (που εγγυώνται διαρροές), διαφέρουν σε ομαλά περιγράμματα και χαμηλό κόστος. Κυρίως διαθέσιμο σε μικρά μπολ (περίπου 15 cm). Δεν είναι πάντα βολικό για πλύσιμο πιάτων - ψεκάστε πολύ.

Σε συγκολλημένα μοντέλα, τα τοιχώματα και ο πυθμένα κατασκευάζονται ξεχωριστά, τα οποία στη συνέχεια συναρμολογούνται. Οι σύγχρονες τεχνολογίες (συγκόλληση με λέιζερ) σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια ανθεκτική και αξιόπιστη ραφή. Τα μοντέλα κατασκευάζονται με κύπελλα διαφορετικών βάθους. Οι νεροχύτες ξεχωρίζουν με πυκνούς τοίχους και λιγότερο θόρυβο κατά τη λειτουργία.

Τεχνητό πέτρινο νεροχύτη

Πέτρινο νεροχύτη

Στρογγυλό νεροχύτη

Οι κεραμικοί νεροχύτες χαρακτηρίζονται από λείες μορφές, ευχάριστη και λεία επιφάνεια. Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι η αντοχή σε λεκέδες ή γρατζουνιές. Η ειδική επίστρωση δεν συσσωρεύει ακαθαρσίες και δεν συγκρατεί το νερό.

Η τεχνητή πέτρα είναι ένα σύνθετο υλικό που αποτελείται από το 80% των ισχυρών συστατικών του γρανίτη. Τα προϊόντα χαρακτηρίζονται από ανθεκτικότητα στη δράση των οξέων, ασφάλεια για τα τρόφιμα. Τέτοια κοχύλια είναι δύσκολο να γρατσουνιστούν. Οι νεροχύτες χυτεύονται σε όλα τα μεγέθη και τα σχήματα. Χάρη στην ποικιλία των αποχρώσεων, είναι εύκολο να επιλέξετε ένα νεροχύτη που ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό της κουζίνας.

Ποιες ιδιότητες προτιμούν, αποφασίζεται μεμονωμένα. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει επίσης να βασιστείτε στην περιοχή και το στυλ της κουζίνας, την τιμή του νεροχύτη.

Δομή επιφάνειας

Οι κατασκευαστές διαθέτουν μοντέλα στιλβωμένα, ματ ή με υφή. Κάθε επιφάνεια έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

"Satin" - τέλεια ομαλή, λαμπερή, εμφάνιση εντυπωσιακή στο εσωτερικό της κουζίνας, εύκολο να καθαριστεί με προϊόντα καθαρισμού (μην χρησιμοποιείτε συνθέσεις με λειαντικά πρόσθετα). Ωστόσο, αυτοί οι νεροχύτες είναι πολύ ιδιότροποι στην αποχώρηση: οποιεσδήποτε γρατζουνιές είναι ορατές στην επιφάνεια και ίχνη είναι ορατά ακόμη και από μικρές σταγόνες νερού.

Οι ματ νεροχύτες έχουν μέτρια εμφάνιση. Ίχνη του νερού είναι αόρατα στο μπολ. Ωστόσο, η επιφάνεια με υφή είναι πιο δύσκολο να πλυθεί, ειδικά για την αφαίρεση των ασβεστολιθικών σχηματισμών.

Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσετε τους νεροχύτες είναι να σκουπίζετε το δοχείο κάθε φορά μετά το πλύσιμο των πιάτων.

Γωνιακός νεροχύτης κουζίνας

Μπάνιο νεροχύτη

Νιπτήρας κουζίνας

Επιλογές εγκατάστασης

Ένα ευρύ φάσμα νεροχύτη σας επιτρέπει να επιλέξετε διαφορετικούς τρόπους εγκατάστασης: τιμολόγιο,

 • αποστολές - είναι εγκατεστημένες σε ανεξάρτητα ερμάρια που δεν έχουν κορυφή. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να σχεδιάσετε ένα μέρος στην κουζίνα για πλύσιμο πιάτων.
 • το μοντέλο θραύσης τοποθετείται στο άνοιγμα στον πάγκο, κομμένο για πλύσιμο ορισμένων μορφών και παραμέτρων. Τα στηρίγματα νεροχύτη είναι στερεωμένα στο εσωτερικό της επιφάνειας εργασίας. Το κενό ανάμεσα στο μπροστινό μέρος του τραπεζιού και στην άκρη του νεροχύτη εξαλείφει το καουτσούκ.
 • ο νεροχύτης / ενσωματωμένος νεροχύτης τοποθετείται έτσι ώστε οι άκρες του να βρίσκονται κάτω από το επίπεδο του πάγκου ή να ξεπλένονται με αυτό. Το οπτικό αποτέλεσμα του "ολόκληρου" δημιουργείται - το μπολ και το τραπέζι.

Αυτή η επιλογή εγκατάστασης παρέχει συνδέσεις στεγανοποίησης και είναι κατάλληλη για κουζίνες από ξύλο, γρανίτη. Η υψηλής ποιότητας εγκατάσταση εγγυάται την υγιεινή, την καθαριότητα και την αντοχή της δομής.

Κατά την επιλογή της μεθόδου εγκατάστασης, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα προϊόντα γενικής χρήσης είναι κατάλληλα για σετ κουζίνας που αποτελούνται από χωριστά ανεξάρτητα στοιχεία.

Νιπτήρας κουζίνας

Χάρακας χαλκού

Μεταλλικό νεροχύτη κουζίνας

Τύποι νεροχύτες στο μπάνιο

Κατά την αγορά ενός μπολ, πρέπει να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες παραμέτρους του προϊόντος: σχήμα, υλικό, μέθοδος εγκατάστασης.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι διάφορες μορφές.

 1. Τα κύπελλα στρογγυλά / οβάλ βρίσκονται συχνά σε μια ανέξοδη γραμμή νιπτήρων. Η δυνατότητα να «κόβει» το τμήμα του νεροχύτη δίπλα στον τοίχο εξοικονομεί χώρο. Τέτοιες μικρές κύπελλες γίνονται. Αυτά τα μοντέλα ταιριάζουν απόλυτα με τα κλασικά και μοντέρνα στυλ εσωτερικού χώρου
 2. Οι τετράγωνα ή ορθογώνια νιπτήρες μπορεί να έχουν ίσιες ή στρογγυλεμένες γωνίες. Το εσωτερικό σχήμα του νεροχύτη του μπάνιου δεν επαναλαμβάνει πάντα το εξωτερικό σχήμα - σε κάποιους νεροχύτες το μπολ έχει στρογγυλεμένο σχήμα. Και υπάρχουν επίσης μοντέλα που μοιάζουν με κιβώτια. Αυτά τα υδραυλικά, κατά κανόνα, έχουν εντυπωσιακές διαστάσεις και φαίνονται πιο αρμονικά σε ευρύχωρα μπάνια. Τέτοιες νιπτήρες συμπληρώνουν το εσωτερικό με μοντέρνα στυλ ή μινιμαλισμό, hi-tech.
 3. Οι γωνιές των νεροχυτών είναι διαθέσιμες για συμπαγή δωμάτια ή μπάνια για τους επισκέπτες. Οι τριγωνικοί νεροχύτες έχουν επίπεδη ή στρογγυλεμένη βάση.

Κατά την επιλογή των υδραυλικών εγκαταστάσεων, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι διαστάσεις του νιπτήρα πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά με την περιοχή του δωματίου.

Shell Material

Οι κατασκευαστές περιθάλπουν κυριολεκτικά τους αγοραστές με πολλές επιλογές. Εκτός από τα τυποποιημένα κεραμικά (πήλινα και πορσελάνη) κύπελλα, μπορείτε να παραλάβετε προϊόντα από γυαλί, μέταλλο, ξύλο, πλαστικό.

Τα παραδοσιακά κεραμικά κύπελλα (κελύφη) είναι δημοφιλή για την αντοχή τους, την ευκολία συντήρησης, το προσιτό κόστος. Το κύριο μειονέκτημα είναι η αστάθεια στη μηχανική καταπόνηση.

Μάρμαρο νεροχύτη

Φυσικό νεροχύτη

Ροδέλα νεροχύτης στυλ

Οι νιπτήρες από ανοξείδωτο ατσάλι δεν είναι τυποποιημένοι. Ο σύγχρονος σχεδιασμός και οι γυαλισμένες επιφάνειες μετατρέπουν τον νεροχύτη σε διακόσμηση δωματίου, ενώ η ανθεκτικότητα και η προσιτή τιμή αυξάνουν τη δημοτικότητά του. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από ορείχαλκο ή χαλκό εκτιμούνται ιδιαίτερα και παράγονται από μεμονωμένους κατασκευαστές.

Οι νεροχύτες από γυάλινο λουτρό είναι κατασκευασμένοι από διαφανές, έγχρωμο γυαλί. Αυτά τα προϊόντα έχουν γίνει αναπόσπαστο χαρακτηριστικό ενός δωματίου υψηλής τεχνολογίας. Η διαφάνεια του υλικού καθιστά τη λεκάνη νυκτός απαράδεκτη, η οποία είναι σημαντική για συμπαγή δωμάτια. Η χρήση στην παραγωγή γυαλιού με συγκόλληση εγγυάται τη δύναμη του προϊόντος.

Οι ξύλινοι νεροχύτες εγκαθίστανται από πραγματικούς λάτρεις φυσικών και φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Η μακρόχρονη λειτουργία εξασφαλίζεται από ξύλο βελανιδιάς και δρυς. Ειδικός εμποτισμός ξύλου και βερνικιών θα προστατεύει την επιφάνεια του μπολ από το νερό.

Νιπτήρας χάλυβα

Γυάλινο νιπτήρα για μπάνιο

Νιπτήρας με πάγκο

Κατά την τοποθέτηση νιπτήρων χρησιμοποιούνται τρεις επιλογές τοποθέτησης:

 • το μπολ της κονσόλας είναι στερεωμένο στον τοίχο χρησιμοποιώντας βραχίονες. Πλεονεκτήματα: εξοικονόμηση χώρου, χαμηλό κόστος. Ιδανικό για συμπαγή δωμάτια. Το μειονέκτημα είναι η ορατότητα του συστήματος αποστράγγισης, το οποίο διορθώνεται αρκετά με διάφορες διακοσμητικές τεχνικές (κουρτίνα, πλάκα επίστρωσης).
 • ο σχεδιασμός του νεροχύτη στο βάθρο (τουλίπα) περιλαμβάνει δύο στοιχεία: ένα μπολ και μια βάση. Επιπλέον, το βάθρο έχει πολλές έννοιες: η στήριξη για τον νεροχύτη, κρύβει την αποχέτευση, διακοσμεί το δωμάτιο. Αυτά τα μοντέλα φαίνονται αρμονικά σε ευρύχωρα δωμάτια.
 • ο σχεδιασμός των ενσωματωμένων νιπτήρων καθιστά δυνατή την απόκρυψη του συστήματος αποστράγγισης και τη δημιουργία χώρου αποθήκευσης για αξεσουάρ μπάνιου. Η παραλλαγή του νεροχύτη, που είναι εγκατεστημένη στο ντουλάπι / κομοδίνο και μοιάζει με ένα μπολ, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Είναι αδύνατον να προσδιοριστεί ανεξάρτητα η ποιότητα του μετάλλου, η αντοχή της συγκόλλησης ή η αξιοπιστία των υλικών. Τα ελαττώματα μπορούν να εμφανιστούν μόνο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Μόνο οι γνωστοί κατασκευαστές εγγυώνται την αντοχή και την αξιοπιστία των προϊόντων, οπότε είναι καλύτερο να αγοράσετε νεροχύτες δημοφιλών εμπορικών σημάτων.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)