Τύποι και τύποι θυρών: πώς να μην κάνετε λάθος με την επιλογή

Στη σύγχρονη αγορά υπάρχουν διάφορες επιλογές πόρτας που διαφέρουν ως προς το σκοπό, το υλικό, τον τύπο επικάλυψης και δεκάδες άλλα χαρακτηριστικά. Αν ολοκληρώνετε τις επισκευές και σχεδιάζετε να αγοράσετε πόρτες, μελετήστε προσεκτικά όλες τις προτάσεις των κατασκευαστών, επειδή εσφαλμένα επιλεγμένες πόρτες μπορούν να ξεπεράσουν το έργο του σχεδιαστή και της κατασκευαστικής ομάδας.

Περιστρεφόμενη πόρτα

Ταξινόμηση των θυρών ανά υλικό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το υλικό από το οποίο γίνεται η πόρτα. Το κόστος και η λειτουργικότητα της πόρτας εξαρτώνται άμεσα από αυτήν. Σήμερα, οι τύποι θυρών για το υλικό είναι οι εξής:

 • ξύλινα?
 • μέταλλο?
 • πλαστικό.
 • καπλαμάδες?
 • γυαλί?
 • σε συνδυασμό.

Στο διαμέρισμα και στο σπίτι μπορείτε να εγκαταστήσετε τις πόρτες όλων αυτών των τύπων. Ξύλινες πόρτες - αυτή είναι η επιλογή που θα φανεί τέλεια στο εσωτερικό κάθε στυλ. Το δέντρο πάντα φαίνεται κομψό και ευγενές. Έχει ένα μοναδικό σχέδιο και ειδική υφή. Το δέντρο είναι απολύτως ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον. Οι ξύλινες πόρτες είναι ένα παλιό κλασικό που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο υλικό. Οι πόρτες από ξύλο θα εξυπηρετούν για πολλά χρόνια και ακόμη και με το χρόνο δεν θα χάσουν την εμφανή εμφάνισή τους.

Πόρτα στυλ χώρας

Μεταλλικές πόρτες, οι οποίες περιλαμβάνουν χάλυβα και αλουμίνιο, είναι συνήθως εγκατεστημένες στην είσοδο. Μια αξιόπιστη μεταλλική πόρτα μπορεί να προστατεύσει το σπίτι από εισβολείς. Έχει υψηλή ηχομόνωση και δεν παραμορφώνεται.

Οι γυάλινες πόρτες έχουν διακοσμητική λειτουργία. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να ζωνάρετε και να επεκτείνετε οπτικά το χώρο. Το γυαλί, όπως το ξύλο, προστατεύει το δωμάτιο από τις ξένες οσμές και τους ήχους, αλλά μεταδίδει το φως και αν εφαρμόσετε πολύπλοκα σχέδια στο γυαλί ή κολλήσετε με χρωματιστό φιλμ, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Συρόμενη πόρτα

Οι πόρτες από ξύλο σε σύγκριση με το ξύλο θεωρούνται επιλογή του προϋπολογισμού. Το καπλαμά είναι ένα ξύλινο φύλλο κολλημένο με λεπτές ξύλινες λωρίδες. Δεν φαίνεται τόσο εξαίσια όσο μια σειρά από φυσικό ξύλο, αλλά λόγω της χαμηλής τιμής του χρησιμοποιείται ενεργά για την κατασκευή εσωτερικών θυρών.

Οι πλαστικές πόρτες είναι ελαφρές και πολύ πρακτικές. Κλείνουν ερμητικά το δωμάτιο, έχουν υψηλή ηχομόνωση, είναι εύκολο να καθαριστούν και δεν φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας. Οι πλαστικές πόρτες μπορούν να κατασκευαστούν από υλικά διαφορετικών χρωμάτων και διακοσμημένα με οποιαδήποτε σχέδια, αλλά δεν φαίνονται τόσο εξαίσια όσο ξύλινα ή καπλαμά, έτσι πλαστικές πόρτες συνήθως εγκαθίστανται σε γραφεία. Αν κάνετε επισκευές σε ένα κτίριο γραφείων και δεν είστε έτοιμοι για περιττά έξοδα, μελετήστε όλους τους τύπους πλαστικών θυρών - μεταξύ αυτών θα βρείτε όμορφες και προσιτές επιλογές.

Πόρτα στυλ σοφίτας

Πριν κάνετε μια αγορά, είναι καλύτερα να μελετήσετε όλα τα είδη των εσωτερικών θυρών με υλικό και να επιλέξετε έναν συνδυασμό ποιότητας και τιμής που είναι κατάλληλη για εσάς. Εάν θέλετε ένα τέλειο εσωτερικό σε όλα - αγοράστε ξύλινες ή γυάλινες πόρτες. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε, το πλαστικό, το PVC και το καπλαμά θα το κάνουν.

Σχετικά πρόσφατα, οι κατασκευαστές άρχισαν να χρησιμοποιούν το οικολογικό καπλαμά - μια νέα γενιά υλικού. Η οικοδομική επένδυση παράγεται ως εξής: Το ξύλο αποσυναρμολογείται σε λεπτές ίνες, οι οποίες είναι βαμμένες και κατόπιν κολλημένες υπό πίεση. Λόγω της μοναδικής τεχνολογίας παραγωγής, το οικολογικό καπλαμά είναι πολύ παρόμοιο με το φυσικό ξύλο, αλλά κοστίζει πολύ λιγότερο.Οι πόρτες από το οικολογικό καπλαμά φαίνονται πολύ κομψές επειδή ο καμβάς είναι ομοιόμορφα λερωμένος και δεν ξεθωριάζει ή διαγράφει με την πάροδο του χρόνου. Και το όνομα μιλάει από μόνη της: αυτό το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και απολύτως ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία.

Πόρτα από συμπαγές ξύλο

Πώς ανοίγουν οι πόρτες;

Οι κατασκευαστές ταξινομούν επίσης τις πόρτες ανοίγοντας επιλογές. Στην περίπτωση αυτή, είναι:

 • συρόμενη ·
 • αναδίπλωση;
 • ταλάντευση;
 • ταλάντευση.

Η επιλογή ανοίγματος πόρτας είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό. Εξαρτάται από το πώς θα ανοίξουν, αν θα είναι βολικό για σας να εισέλθουν στο δωμάτιο.

Οι συρόμενες πόρτες που κινούνται σε ειδικές ράγες είναι καθολικές. Εγκαθίστανται σε διαμερίσματα, κτίρια γραφείων, καθώς και σε ντουλάπες. Οι προσόψεις των κουζινών είναι επίσης πολύ συχνά οι πόρτες αυτού του τύπου. Οι σχεδιαστές τους εκτιμούν γιατί δεν τρώνε πολύτιμα εκατοστά του χώρου και σας επιτρέπουν να χωρίσετε το δωμάτιο σε διάφορες ζώνες.

Γυαλισμένη πόρτα γυαλιού

Οι τύποι συρόμενων θυρών ταξινομούνται σύμφωνα με διάφορα κριτήρια. Έτσι, είναι laminate, γυαλί, καθρέφτης, καπλαμάδες. Μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα στο κάτω μέρος, στην κορυφή ή σε δύο ράγες. Στη θέση είναι εσωτερικά, εξωτερικά ή έπιπλα.

Όλοι οι τύποι ταλαντευτικών θυρών είναι πολύ δημοφιλείς και σε ζήτηση. Αυτό είναι ένα κλασικό που κάθε κατασκευαστής έχει στη σύνθεση. Οι αρθρωτές πόρτες εφευρέθηκαν από την πρώτη και δεν έχασαν τη σημασία τους μέχρι σήμερα. Οι αρθρωτές πόρτες είναι κατασκευασμένες από ένα ή περισσότερα υλικά, μπορούν να ανοίξουν και από τις δύο πλευρές ή από τη μία πλευρά, να κρεμαστούν σε ιδιωτική κατοικία, σε διαμέρισμα και σε απολύτως οποιοδήποτε κτίριο τόσο εντός όσο και εκτός. Τέτοιες πόρτες είναι διπλά και μονοκόμματα. Το πρώτο, συνήθως, μπορεί να δει στο μετρό ή μπαρ - δεν είναι εγκατεστημένα τόσο συχνά σε οικιακούς χώρους.

Οι πτυσσόμενες πόρτες λειτουργούν με βάση την αρχή της ακορντεόν. Αποτελούνται από αρκετούς πίνακες που ο μηχανισμός διπλώνει και εκτυλίσσεται. Είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, ξύλο και γυαλί. Οι σημερινοί κατασκευαστές παρουσίασαν σε ένα τεράστιο μοντέλο πορτών που διαφέρουν στις μεθόδους ανοίγματος. Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εξετάσετε το μέγεθος του δωματίου. Έτσι, η χρήση συρόμενων και πτυσσόμενων μοντέλων πόρτας θα είναι ικανή και θα εξοικονομεί χώρο.

Άλλες ταξινομήσεις πόρτας

Οι πόρτες ταξινομούνται επίσης από τον αριθμό των ζωγραφιών. Σήμερα, στα καταστήματα, οι περισσότερες φορές μπορείτε να βρείτε πόρτες διπλής πόρτας και μονής πόρτας. Τα πρώτα εγκαθίστανται συνήθως σε μεγάλα ανοίγματα, για παράδειγμα, σε ιδιωτικές κατοικίες, αίθουσες συναρμολόγησης και συνεδριάσεων. Οι τύποι εσωτερικών θυρών με τρεις και τέσσερις πόρτες είναι εξαιρετικά σπάνιες. Αν γίνονται, τότε μόνο με ειδική παραγγελία για ένα συγκεκριμένο σπίτι. Οι πιο ευπροσάρμοστες και δημοφιλείς είναι οι πόρτες, αποτελούμενες από ένα μόνο φύλλο.

Πλαστική πόρτα

Επίσης, οι τύποι των θυρών διαφέρουν στη σύνθεση του καμβά. Μπορούν να κατασκευαστούν από συμπαγές ξύλο ή σύνθετο υλικό - το φύλλο πόρτας μπορεί να γεμίσει με πολυουρεθάνη, λεπτές σχάρες ή κάποια παράγωγα ξύλου. Η πιο κοινή επιλογή είναι οι πόρτες PVC. Δεν φαίνονται πολύ εμφανή, αλλά είναι πάντα σε ζήτηση από τον μέσο αγοραστή, επειδή δεν μπορούν όλοι να έχουν την πολυτέλεια να αγοράσουν πόρτες από μια σειρά.

Συρόμενη πόρτα

Οι πόρτες χωρίζονται επίσης ανάλογα με την τοποθεσία στο δωμάτιο και είναι:

 • εσωτερικό ·
 • είσοδος;
 • μπαλκόνι?
 • σκάλα ·
 • σοφίτα.

Κάθε πόρτα πρέπει να προσεγγιστεί συνειδητά, αλλά είναι πάντα σκόπιμο να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην μπροστινή πόρτα.

Περιστρεφόμενη πόρτα

Πόρτες εισόδου

Οι πόρτες εισόδου είναι κατασκευασμένες από αξιόπιστο μέταλλο και είναι ακριβές. Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και σπιτιών δεν ελευθερώνουν χρήματα για την αγορά τέτοιων θυρών, επειδή η ασφάλεια όλων των αποκτηθεισών ακινήτων εξαρτάται από την αξιοπιστία τους.

Οι τύποι θυρών εισόδου είναι διαφορετικοί. Έτσι, οι πόρτες από χάλυβα μπορεί να διαφέρουν στη μέθοδο ανοίγματος και τύπου κλειδαριών, στο βαθμό προστασίας και αντοχής στη θραύση.Ο καθένας από αυτούς τους δείκτες είναι σημαντικός, αλλά όταν επιλέγετε μεταλλικές πόρτες εισόδου, πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη πόσο καλά η πόρτα μπορεί να προστατεύσει το σπίτι από τους εξωτερικούς ήχους και το κρύο, αν οι σφαίρες μπορούν να διεισδύσουν στην επιφάνεια του, πόσο καιρό χρειάζεται για να το σπάσει και αν έχει υψηλή πυρασφάλεια. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να δούμε στο ντεκόρ πόρτας. Και θυμηθείτε, όσο πιο μεγάλη είναι η πόρτα σιδερώματος, τόσο περισσότερη προσοχή χρειάζεται για τους επιτιθέμενους.

Επάργυρη πόρτα

Πτυσσόμενη πόρτα

Διακόσμηση ξύλινων θυρών

Όλοι οι τύποι ξύλινων θυρών είναι σε ζήτηση σήμερα, επειδή μπορούν να χωρέσουν στο εσωτερικό όλων των μορφών. Εγκατάσταση θυρών από πεύκο και κάθε άλλο δέντρο ανοίγει ένα τεράστιο πεδίο για τους σχεδιαστές. Για ξύλινες πόρτες επιτρέπεται η χρήση ποικίλων τύπων επικαλύψεων. Μπορούν να βερνικωθούν, βαμμένα με ακρυλικό, κιμωλίες ή ελαιόχρωμα. Η πεύκη και κάθε άλλη ξύλινη πόρτα μπορεί να γίνει απλή ή διακοσμημένη με φωτεινά μοτίβα, αλλά αυτή η χρήση ενός ή του άλλου υλικού τελικής επεξεργασίας δεν είναι καθόλου απαραίτητη, διότι τα ρωσικά και ευρωπαϊκά εργοστάσια έχουν μια τέτοια ποικιλία από ξύλινες πόρτες που σίγουρα μπορείς να βρεις εκείνη που είναι ιδανική για στο εσωτερικό σας.

Κρυμμένη πόρτα

Γυάλινη πόρτα στο μπάνιο

Για να κάνετε το σπίτι σας άνετο, πρέπει να έχετε όμορφες πόρτες. Αυτές μπορεί να είναι φθηνές πόρτες PVC, ή μπορούν να είναι πολυτελείς πόρτες μαόνι. Είναι σημαντικό να λειτουργούν, να ταιριάζουν στο εσωτερικό και να εναρμονίζονται με τα άλλα στοιχεία. Για να μην κάνετε λάθος στην επιλογή, μελετήστε προσεκτικά όλους τους τύπους και τα μοντέλα των θυρών, συμβουλευτείτε τους σχεδιαστές και κάντε τη σωστή απόφαση.

Πόρτα από γυαλί

Πτυσσόμενη πόρτα από βιτρό

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)