Αδιάβροχη μεμβράνη: προσιτή προστασία στο σπίτι

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της οροφής και της διαρρύθμισης της αεριζόμενης πρόσοψης απαιτείται μια αδιάβροχη μεμβράνη για την προστασία του θερμομονωτικού υλικού από δυσμενείς κλιματολογικούς παράγοντες. Είναι αξιοσημείωτο για την προσιτή τιμή, την εύκολη εγκατάστασή του και την αντοχή του. Οι κατασκευαστές παράγουν φιλμ αέρος με διαφορετικό αριθμό στρώσεων και τεχνικά χαρακτηριστικά. Μια μεγάλη ποικιλία σάς επιτρέπει να επιλέξετε υδρόφιλες, αδιάβροχες μεμβράνες σε βέλτιστη συμφωνία με τα καθήκοντα.

Αδιάβροχη μεμβράνη για στέγες

Η θέρμανση των προσόψεων των σπιτιών και των οροφών πραγματοποιείται με τη χρήση μόνωσης από ορυκτοβάμβακα. Χαρακτηριστικό της είναι η δομή των ελαφρών και μακρών ινών, οι οποίες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας διοχετεύονται από τα ρεύματα αέρα. Χωρίς προστασία, για αρκετά χρόνια, η μόνωση μπορεί να χάσει σημαντικό μέρος του όγκου της, με αποτέλεσμα τα θερμικά χαρακτηριστικά του κτιρίου να υποβαθμιστούν σε απαράδεκτες τιμές. Για να αποφευχθεί αυτό, χρησιμοποιήστε προστασία από τον αέρα.

Αδιάβροχη μεμβράνη στην οροφή του σπιτιού

Προηγουμένως, γι 'αυτό, χρησιμοποιήθηκε ένα γυαλί ή ένα πλαστικό φιλμ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτά τα υλικά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα - χαμηλή διαπερατότητα ατμών. Κατά τη λειτουργία, το νερό συσσωρεύεται στο εσωτερικό του γυαλιού και του πολυαιθυλενίου, με το οποίο εμποτίζεται η μόνωση. Ως αποτέλεσμα, η θερμική αγωγιμότητα του μονωτικού υλικού αυξάνεται και το κτίριο γίνεται κρύο. Αυτά τα μειονεκτήματα απουσιάζουν από υδρόφιλες μεμβράνες.

Αδιάβροχη μεμβράνη

Λειτουργίες μεμβράνης

Η αδιάβροχη μεμβράνη που δημιουργείται από πολυαιθυλένιο και πολυεστέρα εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Προστατεύει τις ίνες από θερμομονωτικό υλικό από ένα ρεύμα αέρα.
 • συμβάλλει στη μείωση της απώλειας θερμότητας.
 • σταθεροποιεί και σταθεροποιεί το ελαφρύ θερμομονωτικό υλικό.
 • προστατεύει έναν θερμαντήρα από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση.

Η μεμβράνη τοποθετείται στο εξωτερικό μέρος της μόνωσης πάνω στο πλαίσιο που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση πλακών μόνωσης. Είναι στερεωμένο με τη βοήθεια συρραπτικού, είναι πάντοτε κολλημένο και κολλημένο με ειδική ταινία.

Αδιάβροχο μεμβρανώδες δάπεδο

Μεμβράνες Εφαρμογές

Η υψηλή ζήτηση για υλικό όπως η αδιάβροχη μεμβράνη οφείλεται στη δημοτικότητα της κατασκευής πλαισίων, των αεριζόμενων προσόψεων και των κατοικημένων σοφών. Όλες αυτές οι δομές είναι πολυστρωματικές, η χρήση μόνωσης δεν επιτρέπει μόνο τη βελτίωση της θερμικής απόδοσης του κτιρίου, αλλά και τη μείωση του φορτίου στους τοίχους και το θεμέλιο. Δεδομένου ότι η μόνωση από ορυκτοβάμβακα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μέρος της "πίτας", προστατεύεται από τον άνεμο, τον ατμό, το συμπύκνωμα.

Θέρμανση του σπιτιού με μεμβράνη

Οι κύριοι τομείς εφαρμογής των αδιάβροχων μεμβρανών:

 • κατασκευή μονωμένων οροφών και σοφίτων δαπέδων.
 • αεριζόμενες προσόψεις.
 • δάπεδα δαπέδου?
 • τα δάπεδα που τοποθετούνται σε υστερήσεις ·
 • χωρίσματα πλαισίου.

Η αδιάβροχη ταινία αδιαβροχοποίησης δεν αυξάνει σημαντικά το κόστος εργασίας, ενώ εκτελεί σημαντικές λειτουργίες, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της μόνωσης.

Στεγανοποίηση ατμού για το σπίτι

Τύποι αδιάβροχων μεμβρανών

Μια μονή στρώση αδιάβροχη μεμβράνη κατασκευασμένη από γυαλί και πολυαιθυλένιο χρησιμοποιείται σήμερα στην ιδιωτική κατασκευή του προϋπολογισμού. Τα πιο δημοφιλή είναι οι μεμβράνες δύο επιπέδων και τριών στρωμάτων κατασκευασμένες από πολυεστέρα και πολυπροπυλένιο.Τα λεπτές στοιβάδες συνδυάζονται σε μια ενιαία δομή χρησιμοποιώντας υπερήχους, η οποία παρέχει το υλικό με τη μέγιστη λειτουργικότητα. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, η αδιάβροχη μεμβράνη διαπερατή από ατμούς υφίσταται σοβαρή μηχανική καταπόνηση. Οι ριπές του ανέμου, τα δομικά μέρη του πλαισίου, τα προεξέχοντα νύχια μπορούν να σχίσουν το υλικό, πράγμα που οδηγεί σε παραβίαση της στεγανότητας και της απώλειας λειτουργικότητας. Για το λόγο αυτό, οι κατασκευαστές προτιμούν μεμβράνες τριών στρωμάτων, ένα από τα στρώματα των οποίων είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει υψηλή αντοχή.

Τοποθέτηση της αντιανεμικής μεμβράνης σε επίπεδη οροφή

Οι αδιάβροχες μεμβράνες χωρίζονται σε μεμβράνες ανθεκτικές στην υγρασία και υπερδιήθηση. Τα στεγανωτικά και αντιανεμικά φιλμ έχουν καλή διαπερατότητα ατμών, αλλά είναι σε θέση να προστατεύουν τη θερμομόνωση μόνο από πιτσιλιές, σκόνη χιόνι. Η αντοχή τους στο νερό δεν υπερβαίνει τα 200-250 mm της στήλης νερού. Η μεμβράνη διάχυσης έχει μια πιο σύνθετη δομή, λόγω της οποίας έχει υψηλή αντοχή και ικανότητα να αντέχει σε 1000 mm νερού. Τέτοιες μεμβράνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προσωρινή επικάλυψη για στέγες - θα προστατεύσουν το σπίτι υπό κατασκευή από βροχή και ελαφρύ χιόνι, ριπές ανέμου.

Η διάχυτη αντιανεμική μεμβράνη για τοίχους αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μόνωσης αρκετές φορές. Συνιστάται για χρήση στην κατασκευή αεριζόμενων προσόψεων σε κρίσιμες εγκαταστάσεις και πολυώροφα κτίρια.

Οφέλη από τη χρήση αδιάβροχων μεμβρανών

Οι αδιάβροχες μεμβράνες έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα, διευρύνοντας το εύρος αυτού του υλικού:

 • εύκολη εγκατάσταση ανά πάσα στιγμή του έτους.
 • περιβαλλοντική ασφάλεια για τον άνθρωπο και το περιβάλλον ·
 • αντοχή στη φωτιά.
 • Αντοχή σε υψηλή υγρασία και ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία.
 • αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες και σοβαρούς παγετούς,
 • ελαστικότητα και αντοχή.
 • μακροπρόθεσμη λειτουργία.

Οι μεμβράνες δεν εκπέμπουν επιβλαβείς ουσίες στο περιβάλλον, ακόμη και όταν θερμαίνονται με αρκετές δεκάδες βαθμούς. Επειδή τα περισσότερα φιλμ είναι διαπερατά από ατμούς, δημιουργούν μέγιστη άνεση σε ένα δωμάτιο του οποίου τα τείχη προστατεύονται από αυτό το υλικό από εξωτερικούς παράγοντες.

Φράγμα ατμών για το πάτωμα

Τις περισσότερες φορές, οι μεμβράνες αιολικής ενέργειας χρησιμοποιούνται σε κατασκευές με αεριζόμενη απόσταση. Η ροή του αέρα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να συγκριθεί με την επίδραση ενός σφυρηλατημένου σιδηρουργείου, το οποίο είναι ικανό να φουσκώνει καπνοδόχους. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, είναι απαραίτητη η ισχυρή πυροπροστασία και για το λόγο αυτό οι ουσίες που καταστέλλουν την καύση προστίθενται στις μεμβράνες.

Κατά την εγκατάσταση μιας στέγης ή μιας πρόσοψης, υπάρχουν συχνά προβλήματα με την παράδοση υλικού φινιρίσματος. Δεν είχαμε χρόνο να παραδώσουμε το μεταλλικό πλακίδιο, την πλευρική τοποθέτηση, το κυματοειδές χαρτόνι ή το πλακίδιο πορσελάνης εγκαίρως - δεν έχει σημασία, οι μεμβράνες ανθεκτικές στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία και την υγρασία θα προστατεύσουν αξιόπιστα τη μόνωση, τις δομές οροφής για αρκετές εβδομάδες από τις αρνητικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος.

Σε περίπτωση που έχει προγραμματιστεί μια παύση πριν από το τελικό στάδιο της εργασίας, τότε είναι απαραίτητο να τεθεί στο έργο η χρήση αδιάβροχων μεμβρανών υπερδιήθησης. Μπορούν να λειτουργήσουν ως προσωρινή στέγη για αρκετούς μήνες.

Αυτοκόλλητη αντιανεμική μεμβράνη

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης αδιάβροχων μεμβρανών

Για να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητα των φιλμ αδιάβροχο και αδιάβροχο, πρέπει να τοποθετηθούν σωστά. Οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτού του υλικού ολοκληρώνουν κάθε ρολό με οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες είναι εύκολο να τοποθετηθεί η μεμβράνη στο σύστημα δοκών ή να στερεωθεί στην πρόσοψη του κτιρίου.

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές εκτυπώνουν το λογότυπό τους στη μία πλευρά της μεμβράνης, αυτό γίνεται όχι μόνο για διαφημιστικούς σκοπούς. Η τοποθέτηση της μεμβράνης πρέπει να εκτυπωθεί και η πίσω όψη εφαρμόζεται απευθείας στη μόνωση. Σε αυτή την περίπτωση παρέχεται η αδιαβροχοποίηση του θερμομονωτικού υλικού και η διαπερατότητα των ατμών της ολόκληρης «πίτας». Ελλείψει λογότυπου για την ταινία, μπορεί να τοποθετηθεί στη μόνωση και από τις δύο πλευρές.

Τα αδιάβροχα υλικά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή μονωμένων οροφών και στην κατασκευή σοφίτας. Όταν χρησιμοποιείτε μη δαπανηρές ταινίες δύο στρωμάτων, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα διπλό κενό εξαερισμού: πρέπει να υπάρχει χώρος 5 cm μεταξύ της μόνωσης και της μεμβράνης, πρέπει επίσης να υπάρχει κενό 5 cm μεταξύ του υλικού στεγών και της μεμβράνης.

Αδιάβροχη μεμβράνη για τοίχους

Κατά την τοποθέτηση των μεμβρανών στους τοίχους, είναι απαραίτητο να ξεκινήσει η κίνηση από κάτω προς τα επάνω, με μια επικάλυψη 10-15 cm, η οποία είναι κολλημένη με ειδική κολλητική ταινία ή ταινία στήριξης. Ορισμένοι κατασκευαστές παράγουν μια μεμβράνη με συγκολλητική στρώση, η οποία απλουστεύει σημαντικά τη σύνδεση δύο ζωγραφιών. Μην αφήνετε τις τρύπες ή τις τομές τοποθέτησης - αυτό θα παραβιάσει τη στεγανότητα του συστήματος αμόλυνσης με αέρα και στεγανοποίησης. Αν υπάρχουν προεξέχοντα στοιχεία, τότε τα κομμάτια για αυτά πρέπει να σφραγιστούν.

Μόνωση κατοικίας

Οι αδιάβροχες μεμβράνες χρησιμοποιούνται ενεργά στην κατασκευή σπιτιών πλαισίων. Συχνά είναι χτισμένα σε ένα σωρό ή ένα φως λωρίδα θεμέλια. Για την προστασία από την απώλεια θερμότητας, το δάπεδο του πρώτου ορόφου είναι μονωμένο με σόμπα ορυκτοβάμβακα. Πρέπει να προστατεύεται από την εμφύσηση των ινών, έτσι ώστε να τοποθετείται πρώτα μια αδιάβροχη μεμβράνη και πάνω της είναι η θερμομόνωση, η οποία προστατεύεται από τη διαρροή από μια μεμβράνη στεγανοποίησης. Χρησιμοποιήστε για τη μόνωση κτιρίων σπιτιών πλαισίου και τη δημιουργία του σοφίτα. Σε αυτή την περίπτωση, η θερμομόνωση προστατεύεται από τα παραπάνω με εμφύσηση των ινών σε βύθισμα.

Εγκατάσταση μεμβρανών ασφάλτου στην οροφή

Οι αδιάβροχες μεμβράνες είναι ένα φτηνό οικοδομικό υλικό που μπορεί να προσφέρει υψηλό επίπεδο άνεσης στο σπίτι. Η χρήση αυτών των μεμβρανών όχι μόνο προστατεύει τη θερμομόνωση, αλλά και επεκτείνει τη ζωή της. Μια σωστά τοποθετημένη μεμβράνη μπορεί να καθυστερήσει την δαπανηρή επισκευή αεριζόμενης πρόσοψης ή σοφίτας για δεκαετίες. Θα προστατεύσει αξιόπιστα το σπίτι από τον άνεμο, την υψηλή υγρασία και θα αποτελέσει ένα πρόσθετο εμπόδιο στη φωτιά.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)