Μόνωση μπαλκόνι: άνεση ανά πάσα στιγμή του έτους

Η γκάμα των μονωτικών υλικών είναι πολύ μεγάλη. Συμβατικά, μπορούν να χωριστούν σε φύλλα, ρολά, υγρά.

Τύποι δομικών υλικών

Στη σύγχρονη κατασκευή χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά για τη θέρμανση του μπαλκονιού. Η επιλογή εξαρτάται από την επιλογή του υαλοπίνακα / μπαλκόνια, την περιοχή του δωματίου, τις οικονομικές δυνατότητες των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων και τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα των υλικών, της μόδας (ο σχεδιασμός του μπαλκονιού με δαγκάνες έχει χάσει την προηγούμενη δημοτικότητά του).

Υπέρυθρη θέρμανση δαπέδου στο μπαλκόνι

Θέρμανση του μπαλκονιού με αφρό

Η μόνωση του μπαλκονιού με το penoplex είναι εύκολη στην εγκατάσταση. Τα κύρια πλεονεκτήματα: χαμηλή διαπερατότητα ατμών και θερμική αγωγιμότητα, αντοχή σε θλίψη (καλά ανεκτά σημαντικά φορτία), μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν υψηλή πυκνότητα και, κατά συνέπεια, κακή απορρόφηση της συγκολλητικής σύνθεσης, επομένως, απαιτείται η σταθερή στερέωση των φύλλων και η χρήση περισσότερων πτερυγίων.

Θέρμανση ενός μπαλκονιού στον Χρουστσόφ

Θέρμανση μπαλκονιών με αφρό

Τα ζεστά μπαλκόνια με αφρό χρησιμοποιούνται σχεδόν παντού. Το υλικό είναι δημοφιλές λόγω του χαμηλού βάρους του (λόγω της χαμηλής του πυκνότητας), εξαιρετικών θερμομονωτικών και ηχομονωτικών ιδιοτήτων, υψηλού βαθμού φραγμού ατμών και δεν εκπέμπει τοξικές ουσίες. Το υλικό δεν υποστηρίζει την καύση και είναι πυράντοχο και πυρίμαχο λόγω του αφρού. Η παρουσία πλακών διαφορετικής μηχανικής αντοχής σας επιτρέπει να επιλέξετε το υλικό για τη μόνωση του μπαλκονιού. Θα πρέπει να σημειωθεί μια σειρά μειονεκτημάτων: δεν επιτρέπει στον αέρα να περάσει, απαιτείται πρόσθετη προστασία, μικρά τρωκτικά όπως αυτό, και ως εκ τούτου ένα ανθεκτικό επιφανειακό στρώμα γύψου είναι απαραίτητο.

Μόνωση μπαλκονιού

Μόνωση του μπαλκονιού με πεντοφόλη

Η θέρμανση του μπαλκονιού με penofol δεν είναι χρονοβόρα λόγω της πλαστικότητας του υλικού και της δυνατότητας τοποθέτησης σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Πλεονεκτήματα της μόνωσης: ελαφρύ βάρος και εύκολη μεταφορά (σε ρολά), φιλικότητα προς το περιβάλλον, εξαιρετική θερμομόνωση με σχετικά μικρό πάχος, καλή απόδοση ήχου και στεγανοποίησης, πυρασφάλεια, προσιτή τιμή. Από τα μείγματα, μπορεί κανείς να διακρίνει: απαλότητα (είναι αδύνατο να τοποθετηθεί γύψος στην κορυφή της μόνωσης ή να κολλήσει την ταπετσαρία), με παχιά διείσδυση του στρώματος μεμβράνης, οι θερμικές ιδιότητες μειώνονται.

Μόνωση μπαλκονιού με διογκωμένη πολυστερίνη

Η θερμομόνωση του μπαλκονιού με διογκωμένο πολυστυρόλιο είναι ευρέως διαδεδομένη λόγω της χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας σε συνδυασμό με τη χαμηλή πυκνότητα. Διακεκριμένες θετικές ιδιότητες - υδροφοβία, αντοχή στον παγετό, ικανότητα παραμονής στον αέρα (χωρίς πρόσθετη προστασία). Αρνητικές ιδιότητες: υπόκειται σε καύση, δεν χρησιμοποιείται για τη θέρμανση κτιρίων άνω των 25 μ., Χαμηλή ηχομόνωση.

Μόνωση του μπαλκονιού ενός σπιτιού από τούβλα

Θέρμανση του μπαλκονιού με ορυκτοβάμβακα

Η θέρμανση του μπαλκονιού με ορυκτοβάμβακα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα: ευκολία εγκατάστασης (μόνωση δαπέδου στο μπαλκόνι), υψηλή ηχομόνωση, αθέρμανση, χαμηλή θερμική αγωγιμότητα και αντοχή στη μηχανική καταπόνηση.Σημαντικές ελλείψεις - η ανάγκη για προσεκτική απομόνωση από τα ελεύθερα ρεύματα αέρα, καύσιμο, προστατευτικό ρουχισμό, εξοπλισμός ατομικής προστασίας (γάντια, αναπνευστήρας) απαιτούνται.

Μόνωση μπαλκονιού δαπέδου

Μόνωση μπαλκονιού με αφρό πολυουρεθάνης

Η θέρμανση του μπαλκονιού με αφρό πολυουρεθάνης έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα: το υλικό είναι τέλεια συνδεδεμένο με οποιεσδήποτε επιφάνειες (ξύλινα, μεταλλικά, πέτρινα), δεν απαιτούνται πρόσθετοι σύνδεσμοι, ασυνήθιστη ελαφρότητα, δίνοντας στους τοίχους πρόσθετη αντοχή, η θερμοκρασία δεν επηρεάζει το υλικό. Μεταξύ των ελλείψεων μπορεί να παρατηρηθεί η καταστροφή του υλικού υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, υψηλό κόστος.

Μονωτική μόνωση

Θέρμανση ενός μπαλκονιού διογκωμένου πηλού

Η επεκτάσιμη μόνωση από μπαλκόνι από πηλό χαρακτηρίζεται από μια απλή τεχνολογία εγκατάστασης. Υλικά πλεονεκτήματα: χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, δεν προσελκύει τρωκτικά, αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες και αβλαβές για τον άνθρωπο. Μειονεκτήματα: για υψηλής ποιότητας θερμομόνωση, το υλικό χύνεται με ένα παχύ στρώμα, το οποίο είναι αδικαιολόγητο σε χαμηλά δωμάτια.

Είναι πιο λογικό να αγοράζετε φθηνό υλικό που είναι εύκολο να λειτουργήσει και αποτελεσματικό για να λειτουργήσει. Προκειμένου να γίνει η σωστή επιλογή, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τους επαγγελματίες.

Μόνωση του μπαλκονιού με ορυκτό μαλλί

Τεχνολογία μόνωσης του μπαλκονιού με αφρό

Τα περισσότερα μπαλκόνια είναι πολύ μέτρια σε μέγεθος, οπότε δεν είναι δύσκολο να κάνετε τη θέρμανση των μπαλκονιών και των λότζιών με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας φύλλα αφρού. Στις αγορές κατασκευών προσφέρονται στρώματα διαφόρων πάχους. Τι χρειάζεται για τη θέρμανση; Θα χρειαστείτε ένα μαχαίρι, κόλλα, αστάρι, πείρους. Για εσωτερικές εργασίες, τα φύλλα πάχους 40 mm είναι αρκετά κατάλληλα.

  1. Όλες οι εσωτερικές επιφάνειες (ξεκινώντας από την οροφή, τους τοίχους) επεξεργάζονται με αστάρι.
  2. Τα φύλλα αφρού κολλούνται στην επιφάνεια και επιπλέον στερεώνονται με ειδικά πείρους.
  3. Ολόκληρος ο αφρός καλύπτεται με ένα στρώμα κόλλας 2-3 mm.
  4. Ενισχυμένο πλέγμα από ίνες υάλου είναι κολλημένο. Όλες οι επακόλουθες εργασίες διεξάγονται μετά την πλήρη ξήρανση της κόλλας.

Τελικά στάδια: η επιφάνεια είναι καλυμμένη με στόκο και μετά από ξήρανση με γύψο. Εναλλακτικά, μπορείτε να κολλήσετε την ταπετσαρία.

Εγκατάσταση πλακών επεκταμένης πολυστερίνης

Στάδια εργασίας για να ζεστάνετε το μπαλκόνι

Για να αποκτήσετε ένα ζεστό δωμάτιο υψηλής ποιότητας, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τη διαδικασία μόνωσης. Πού να ξεκινήσετε τη θέρμανση; Αρχικά, είναι επιθυμητό να λούζεται το μπαλκόνι / loggia με πλαστικές δομές (επιλέξτε ένα παράθυρο διπλού υαλοπίνακα δύο θαλάμων).

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες περιλαμβάνουν επίσης την ανέγερση ενός παραπετάσματος από τούβλα / μπλοκ (αν υπήρχε μόνο ένας σιδερένιος φράκτης), καθώς και η τοποθέτηση πλευρικών τοίχων. Είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί παρόμοια μόνωση του μπαλκονιού στο Χρουστσόφ.

Ζεστό μπαλκόνι

Η υαλοπίνακα με προφίλ αλουμινίου προστατεύεται από τον άνεμο, τις βροχοπτώσεις, αλλά παραμένει κρύα. Συνιστάται να αρχίσετε να θερμαίνετε το μπαλκόνι με κρύο τζάμι με τη διάταξη του δαπέδου. Για τη δημιουργία μίας επίστρωσης μόνωσης πολλαπλών στρώσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνθετική μόνωση από ορυκτοβάμβακα.

Τα τοιχώματα του μπαλκονιού και του παραπέτου είναι μονωμένα όταν τοποθετούνται θερμομονωτικά υλικά (αφρός πολυστερίνης, αφρός αφρού) και φράγμα ατμών (penofol, με την πλευρά του φύλλου μέσα στο μπαλκόνι).

Μπαλκόνι με επένδυση

Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων

Η μόνωση του μπαλκονιού από το εσωτερικό γίνεται με διάφορα υλικά και μεθόδους. Το loggia / μπαλκόνι στην κατοικία του πίνακα μπορεί να αναβαθμιστεί με φυσικό υλικό. Η επένδυση των τοίχων, της οροφής, του δαπέδου πραγματοποιείται. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ξύλο κωνοφόρων για τους σκοπούς αυτούς.

Εάν θέλετε να δώσετε στο δωμάτιο μια πιο μοντέρνα εμφάνιση, το μπαλκόνι είναι επένδυση. Ένα τέτοιο φινίρισμα δεν χρειάζεται πρόσθετη διακόσμηση επιφανειών και είναι φθηνό. Είναι εύκολο να φροντίσετε το μπαλκόνι πλαστικό, εκτός από την ποικιλία των αποχρώσεων και υφές σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες εσωτερικούς χώρους.

Θέρμανση μπαλκόνι με πανοραμική υάλωμα

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή καλύπτει τους τοίχους του μπαλκονιού με γυψοσανίδες. Αξιοπρέπεια - δεν χρειάζεται να προ-ευθυγραμμιστούν οι τοίχοι. Ο κομψός σχεδιασμός του μπαλκονιού με γυψοσανίδα θα δώσει την ταπετσαρία. Επιπλέον, αν επιλέξετε προϊόντα με 3d εφέ, μπορείτε να αλλάξετε οπτικά τη γεωμετρία του χώρου ή να δώσετε στο μπαλκόνι μια ιδιαίτερη διάθεση.

Μόνωση μπαλκονιού

Η μόνωση της οροφής στο μπαλκόνι με αφρό ή πολυστυρένιο είναι πολύ δημοφιλής. Συνιστάται να πραγματοποιηθεί πλήρης φινίρισμα και μόνωση στον τελευταίο όροφο ή αν οι γείτονες δεν θερμαίνουν το δάπεδο από ψηλά. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε την τελική εργασία. Η εσωτερική μόνωση της στέγης του μπαλκονιού πραγματοποιείται με τη χρήση θερμομονωτικού αφρού πολυστερίνης, ορυκτού μαλλιού. Είναι σημαντικό να σφραγίζετε προσεκτικά τις μεγάλες και τις μικρές ραφές με τον αφρώδη κόντρα πλακέ.

Μπαλκόνια στεγανοποίηση

Για ένα μπαλκόνι με πανοραμικό τζάμι μπορείτε να μονώσετε το πάτωμα - χρησιμοποιείται εκτεταμένος πηλός. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τις σανίδες του δαπέδου του μπαλκονιού με τα χέρια σας. Για ένα τυποποιημένο μπαλκόνι σε ένα σπίτι, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε πενοφόλη, πολυστυρένιο και αφρό στο πάτωμα.

Μόνωση αφρού του μπαλκονιού

Μόνωση του μπαλκονιού έξω

Το αναμφισβήτητο τζάμι και η θέρμανση του μπαλκονιού στο εσωτερικό δεν εγγυώνται καλή θερμομόνωση του δωματίου. Σημαντικοί παράγοντες για την εξοικονόμηση θερμότητας στην πλατφόρμα είναι η θέση του σπιτιού (όπου κινούνται τα παράθυρα), η κατεύθυνση και η ισχύς των ανέμων. Τα πλεονεκτήματα της εξωτερικής μονωμένης στρώσης είναι η διατήρηση του εσωτερικού χώρου του δωματίου, λιγότερο διαμορφωμένο εσωτερικό συμπύκνωμα.

Θέρμανση του μπαλκονιού με αφρό

Κατά κανόνα, η θέρμανση του παραπέτου του μπαλκονιού πραγματοποιείται από ειδικούς και ήδη γνωρίζουν ποιο υλικό είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί για την πρόσοψη. Οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι μόνωσης: χρησιμοποιώντας πολυστυρένιο, ορυκτό μαλλί, αφρό πολυστερίνης.

Μόνωση μπαλκονιού με αφρό πολυστερίνης

Υψηλής ποιότητας μόνωση βοηθά να μετατρέψει ένα τζάμι μπαλκόνι σε ένα πλήρες δωμάτιο. Ο δημοφιλής συνδυασμός μπαλκονιών / λότζες με άλλα δωμάτια του διαμερίσματος (κουζίνα, καθιστικό) αλλάζει τη γεωμετρία του χώρου και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες διατάξεις. Ο συνδυασμός ενός καθιστικού και ενός πανοραμικού μπαλκονιού μπορεί να ανοίξει μακριά και όμορφους ορίζοντες. Μια μικρή προσπάθεια και το μπαλκόνι θα γίνει μια ζώνη ξεκούρασης και χαλάρωσης, μια γωνιά παιδικών παιχνιδιών ή εργασιακό περιβάλλον ενός μαθητή.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)