Tena για θέρμανση: άνετη θερμότητα όλο το χρόνο

Κάθε ιδιοκτήτης ιδιωτικής κατοικίας επιδιώκει να διατηρεί μια σταθερή και άνετη θερμοκρασία στο σπίτι του. Ένα ιδιωτικό σπίτι συνήθως θερμαίνεται είτε από μια σόμπα ξύλου, είτε από ένα λέβητα αερίου, είτε από τις ποικιλίες τους. Είναι ασύμφορη η θέρμανση ενός σπιτιού με ηλεκτρική ενέργεια, αυτή είναι η πιο ακριβή μορφή θέρμανσης ενός σπιτιού, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως εφεδρική πηγή θερμότητας. Για το σκοπό αυτό, τα θερμαντικά στοιχεία είναι ιδανικά κατάλληλα για θέρμανση.

Τι είναι ένα στοιχείο θέρμανσης για θέρμανση;

Τα ηλεκτρικά θερμαντικά στοιχεία είναι στοιχεία θέρμανσης που τοποθετούνται σε ένα υγρό μέσα στο ψυγείο. Ζεσταίνουν το υγρό: νερό, λάδι ή ένα ειδικό εργαλείο που κυκλοφορεί μέσω του συστήματος θέρμανσης. Περνώντας μέσα από τους σωλήνες, το θερμαινόμενο υγρό εκπέμπει θερμότητα στο περιβάλλον και επιστρέφει πίσω στο στοιχείο θέρμανσης. Μπορούν να εγκατασταθούν σε θερμαντικά σώματα θέρμανσης νερού, θερμαντήρες υπέρυθρων ή σε λέβητες θέρμανσης. Παράγουν θερμαντικά στοιχεία διαφόρων τύπων και τροποποιήσεων. Σε όλα αυτά, το θερμαντικό στοιχείο προστατεύεται αξιόπιστα από την είσοδο νερού και επιπλέον καλύπτεται με ένα στρώμα γαλβανισμού. Όλα αυτά τα μέτρα χρησιμοποιούνται για την πρόληψη τυχαίων ηλεκτροπληξιών.

Tena για μια μπαταρία από χυτοσίδηρο

Πλεονεκτήματα της χρήσης θερμαντικών στοιχείων για θέρμανση

Παρά το γεγονός ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι ο πιο ακριβός τύπος θέρμανσης, υπάρχουν πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα στη χρήση θερμαντικών στοιχείων για θέρμανση:

 • εξοπλισμό ενός αυτόνομου συστήματος θέρμανσης σε περίπτωση απουσίας πρόσβασης σε αέριο ή στερεό καύσιμο ·
 • η δυνατότητα αυτόματης θέρμανσης όταν χρησιμοποιούνται θερμαντικά στοιχεία με ελεγκτές θερμοκρασίας.
 • απουσία επιβλαβών εκπομπών στο περιβάλλον ή τους ανθρώπους ·
 • το μικρό μέγεθος των συσκευών σάς επιτρέπει να τα εγκαταστήσετε σχεδόν παντού.
 • μια τεράστια επιλογή μοντέλων για οποιεσδήποτε συνθήκες χρήσης.
 • απλή και φθηνή εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Επίσης, η χρήση ηλεκτρικής θέρμανσης αποφεύγει τέτοιες επικίνδυνες στιγμές όπως ατυχήματα κατά τη διάρκεια εκρήξεων οικιακής απόρριψης αερίων ή μονοξειδίου του άνθρακα όταν χρησιμοποιούν λέβητες καύσης ξύλου.

Tena με αισθητήρα θερμοκρασίας

Είδη θέρμανσης

Οι κατασκευαστές παράγουν δύο τύπους στοιχείων θέρμανσης. Διαφέρουν στη μέθοδο κατασκευής και εφαρμογής:

 1. Σωληνωτό. Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος θερμαντικών στοιχείων που χρησιμοποιούνται σε όλες σχεδόν τις ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης. Διαφέρουν στο μήκος, τη διάμετρο και τη διαμόρφωση του σωλήνα. Τα σωληνοειδή θερμαντικά στοιχεία είναι συνήθως κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα.
 2. Οι σωληνοειδείς σωλήνες με πτερύγια μοιάζουν με σωλήνες με εγκάρσιες νευρώσεις. Χρησιμοποιείται για τη θέρμανση αέρα ή αερίου σε θερμαντήρες όπως θερμαντικά όπλα ή θερμαντικά σώματα.

Επίσης από ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες είναι δυνατή η συναρμολόγηση ενός μπλοκ - TENB. Το μπλοκ χρησιμοποιείται για την αύξηση της ισχύος της συσκευής.

Άλλοι τύποι σωληνοειδών ηλεκτρικών θερμαντήρων δεν χρησιμοποιούνται για οικιακή θέρμανση.

Tena για σχάρα

TENY για θέρμανση με ρυθμιστή θερμοκρασίας

Σχεδόν όλοι οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες είναι εξοπλισμένοι με ρυθμιστές θερμοκρασίας - βραστήρες, λέβητες, τιτάνιο, θερμαντικά σώματα. Τα εν λόγω ΔΕΔ είναι κατασκευασμένα από σύρμα νικελίου-χρώμιο. Τοποθετείται μέσα σε σωλήνα από ανοξείδωτο χάλυβα ή άνθρακα και γεμίζει με σκόνη οξειδίου του μαγνησίου.Είναι ένας καλός μονωτήρας ρεύματος και ταυτόχρονα έχει υψηλή θερμική αγωγιμότητα. Όταν επιλέγετε ένα στοιχείο θέρμανσης με έναν ελεγκτή θερμοκρασίας, πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 • το υλικό του οποίου κατασκευάζεται ο σωλήνας - ανοξείδωτος χάλυβας ανθεκτικός σε χαλκό ή οξύ,
 • δυνατότητα χρήσης σε νερό και αλκαλικά διαλύματα. Τέτοιες συσκευές σημειώνονται με το γράμμα P.
 • κατά την επιλογή μιας συσκευής, πρέπει να υπολογίζονται οι δυνατότητες καλωδίωσης. Για ένα πολύ ισχυρό θερμαντήρα, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα ξεχωριστό καλώδιο από την ασπίδα.

Πρέπει επίσης να μελετήσετε τη θέση του αισθητήρα θερμοκρασίας. Θα πρέπει να αφαιρείται εύκολα αν είναι απαραίτητο να το αλλάξετε.

Tena για λέβητα θέρμανσης

Στοιχεία θέρμανσης για θερμαντικά σώματα

Σε θερμαντικά σώματα - μπαταρίες από χυτοσίδηρο ή αλουμίνιο - Τα δίκτυα TEN εγκαθίστανται για τη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια διακοπής της κεντρικής παροχής θερμότητας ή για επιπλέον θέρμανση του χώρου. Η θέρμανση αυτή τη νύχτα μπορεί να είναι πολύ ευεργετική αν εγκατασταθεί ένας μετρητής ηλεκτρικού ρεύματος δύο τιμολογίων στο σπίτι.

Τα στοιχεία θέρμανσης για τα θερμαντικά σώματα έχουν μια λεπτή φλάντζα και ένα στενό στοιχείο θέρμανσης. Είναι εξοπλισμένα με ένα ειδικό περίβλημα που εμποδίζει την είσοδο νερού. Ένας τριχοειδής θερμοστάτης βοηθά στη ρύθμιση της θέρμανσης και δύο αισθητήρες θερμοκρασίας προστατεύουν το προϊόν από υπερθέρμανση. Πολλά μοντέλα σύγχρονων θερμαντικών στοιχείων είναι εξοπλισμένα με βολικές και απαραίτητες λειτουργίες: "Turbo" - για γρήγορη θέρμανση του χώρου και "Αντιψυκτικά" - για να αποφευχθεί η απόψυξη του συστήματος θέρμανσης. Αυτή η λειτουργία προορίζεται για μακροχρόνια συντήρηση της θερμοκρασίας όχι κάτω από + 10 μοίρες.

Η εγκατάσταση του θερμαντικού στοιχείου στο ψυγείο είναι εύκολη. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το βύσμα από την κάτω φλάντζα και να βιδώσετε τη θερμάστρα στην οπή αυτή. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τον θερμοστάτη και να συνδέσετε τη συσκευή στο δίκτυο με γείωση. Η εγκατάσταση θερμαντικών στοιχείων σε ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης νερού έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • προστατεύει το σύστημα από την κατάψυξη σε περίπτωση έκτακτης διακοπής λειτουργίας.
 • σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με ακρίβεια τη θερμοκρασία στο δωμάτιο.
 • καταναλώνει οικονομικά ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της παρορμητικής λειτουργίας.
 • χαμηλή τιμή με μεγάλη ποικιλία μοντέλων.

Tena από ανοξείδωτο ατσάλι

TENY για θέρμανση λέβητα

Ο θερμαντήρας μπορεί να εγκατασταθεί σε ηλεκτρικό ή συνδυασμένο λέβητα θέρμανσης. Στον ηλεκτρικό λέβητα, ο θερμαντήρας είναι η μόνη πηγή θερμότητας, στο συνδυασμένο κύριο καύσιμο είναι στερεό - καυσόξυλα, άνθρακας, μπρικέτες.

Το θερμαντικό στοιχείο του λέβητα στερεού καυσίμου παίζει βοηθητικό ρόλο, διατηρώντας τη θερμοκρασία απουσία καυσίμου. Είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιείτε τέτοιους λέβητες σε εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες, όταν δεν υπάρχει ανάγκη για διαρκή διατήρηση μιας άνετης θερμοκρασίας στο σπίτι.

Tena για θερμαντικά σώματα

Ο λέβητας μπορεί να είναι συνεχώς ενεργοποιημένος στη λειτουργία διατήρησης της ελάχιστης θερμοκρασίας, η οποία δεν επιτρέπει την αποψύξη του συστήματος θέρμανσης. Ο λέβητας μεταβαίνει αυτόματα από στερεό καύσιμο σε ηλεκτρική θέρμανση όταν επιτευχθεί κάποια θερμοκρασία. Η εγκατάσταση ενός συνδυασμένου λέβητα απαιτεί προφυλάξεις ασφαλείας. Έτσι, ο λέβητας πρέπει να εγκατασταθεί σε ξεχωριστό χώρο με καλό εξαερισμό. Δεδομένου ότι ο λέβητας είναι βαρύς, πρέπει να εγκατασταθεί σε μια σταθερή βάση από σκυρόδεμα. Το δωμάτιο πρέπει να έχει καμινάδα με καλό βύθισμα.

Tena για θέρμανση

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης λέβητων με στοιχεία θέρμανσης

Οι λέβητες θέρμανσης στερεών καυσίμων με θερμαντικά στοιχεία έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • ο λέβητας είναι οικονομικός όταν καίει στερεά καύσιμα.
 • η μετάβαση στη θέρμανση με στοιχεία θέρμανσης γίνεται αυτόματα και η θερμοκρασία δεν πέφτει στις κρίσιμες τιμές.
 • η επιθυμητή θερμοκρασία προγραμματίζεται εύκολα και δεν υπερθερμαίνεται το δωμάτιο, αντίστοιχα, εξοικονομήστε χρήματα.
 • ο λέβητας έχει μεγάλη διάρκεια ζωής λόγω της συνεχούς συντήρησης της βέλτιστης θερμοκρασίας χωρίς ξαφνικές αλλαγές.
 • Το ΔΕΔ είναι εύκολο να αντικατασταθεί σε περίπτωση θραύσης.

Tena με ρυθμιστή θερμοκρασίας

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε τα μειονεκτήματα τέτοιων λεβήτων:

 • η συσκευή δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα συνηθισμένο κτίριο διαμερισμάτων απουσία χωριστής καμινάδας.
 • χρειάζεται ξεχωριστό δωμάτιο.
 • για τη λειτουργία του θερμαντήρα απαιτείται σύνδεση τριφασικού ρεύματος.
 • η συσκευή χρειάζεται τακτική συντήρηση.

Όπως μπορούμε να δούμε, τα μειονεκτήματα είναι αρκετά σχετικά και δεν είναι κρίσιμα για την εγκατάσταση εξοπλισμού σε μια ιδιωτική κατοικία.

Tena για θερμοσίφωνα

Η αγορά και η εγκατάσταση ενός λέβητα ή ενός θερμαντικού σώματος με ένα θερμαντικό στοιχείο στο σπίτι σας θα είναι μια βολική και επωφελή βοήθεια για τη βέλτιστη διατήρηση μιας άνετης θερμοκρασίας στο σπίτι.

Air Tena

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)