Σκληρό στόκος σε ξύλο: επιφανειακή φινίρισμα

Τα ξύλινα προϊόντα και δομές, το εξωτερικό υλικό και η επένδυση, καθώς και οι τσιμεντοκονίες και οι επιφάνειες από γυψοσανίδες χρειάζονται επιφανειακή επεξεργασία. Το Putty on wood είναι απαραίτητο για να δώσει ομαλότητα, ισοπέδωση του ανώτερου στρώματος, καθώς και για να κρύψει τις ατέλειες και τις τραχύτητες της ξύλινης βάσης. Η επεξεργασία επιφανειών για τη ζωγραφική είναι μια διαδικασία που αποτελείται από πολλές αποχρώσεις, ξεκινώντας από την προετοιμασία του υλικού, τελειώνοντας με την επιλογή του τελικού στόκου, έτσι πριν επιλέξουμε ένα στόκο, είναι σημαντικό να μελετήσουμε το μέγιστο όγκο πληροφοριών, να αξιολογήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των τύπων, μεθόδων και σταδίων της εργασίας.

Ακρυλικό στόκ ξύλου

Λευκό στόκος στο ξύλο

Putty: έννοιες και τύποι

Το Putty είναι ένα μίγμα κτιρίων, ο κύριος σκοπός του οποίου είναι να ισιώνει και να εξομαλύνει τα ανώτερα στρώματα για ζωγραφική. Το τελικό ξύλινο προϊόν, πριν από τη θέση σε λειτουργία, χρειάζεται όλα τα είδη επεξεργασίας, λόγω της πορώδους δομής του υλικού. Ταυτόχρονα, κάτω από μηχανική επίδραση, μετά από μια ορισμένη διάρκεια ζωής, σχηματίζονται ρωγμές και οπές στην επιφάνεια, οι οποίες πρέπει επίσης να υποστούν επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένου του αδιάβροχου στόκου. Ανάλογα με την επιφάνεια και τις μεθόδους εφαρμογής του στόκου, χωρίζονται σε διάφορους τύπους.

Σε διαλύτες

Τέτοια στόκος περιέχουν τοξικά και ισχυρά συστατικά, επομένως σήμερα αυτή η μέθοδος επεξεργασίας πρακτικά δεν χρησιμοποιείται ποτέ. Ωστόσο, χάρη σε αυτόν, εφευρέθηκαν και άλλα ασφαλέστερα και πιο σύγχρονα είδη στόκου.

Βάση με βάση το νερό

Το κύριο συστατικό της σύνθεσης είναι εντελώς φιλικό προς το περιβάλλον, άοσμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερικές εργασίες. Το Putty εφαρμόζεται πολύ απλά, αλλά στεγνώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Λόγω των καθολικών ιδιοτήτων του, η επεξεργασία αυτή είναι κατάλληλη για την εξάλειψη των ελαττωμάτων στις ξύλινες επιφάνειες και ακόμη και των αρμών ενέσεως. Η αδιάβροχη επίστρωση είναι ανθεκτική στις διαταραχές της θερμοκρασίας.

Χρωματιστό ξύλινο στόκος

Στόκος σε ξύλο

Βασίζεται στο πετρέλαιο

Χαρτί σε ξύλο για υπαίθρια εργασία γίνεται με βάση το πετρέλαιο. Η σύνθεση αυτή δεν σπάει και δεν καταρρέει υπό την επίδραση κλιματικών παραγόντων. Κατάλληλο για τη στεγανοποίηση εξωτερικών ρωγμών και ρωγμών. Το πλεονέκτημα αυτού του στόκου είναι ότι είναι δυνατό να μην χρησιμοποιηθεί χρώμα για το τελικό αποτέλεσμα. Οι μεταβολές των αποχρώσεων του ελαιολάδου θα βοηθήσουν στη διατήρηση της φυσικής όψης του δέντρου: δρυός, τέφρα, καθώς και λευκό και άχρωμο.

Ακρυλική σύνθεση

Ακρυλικό στόκος σε ξύλο έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως σε χώρους κατασκευής και επισκευής. Αυτό το φινίρισμα είναι πολύ δημοφιλές για τους υγρούς χώρους, λόγω της παρουσίας αστάρι.

Το στόκο ανθεκτικό στην υγρασία χρησιμοποιείται σε μπάνια και λουτρά. Τέτοιες εκτεταμένες εφαρμογές είναι δυνατές λόγω της ικανότητας της επεξεργασμένης επιφάνειας να αποκρούει την υγρασία και να αντέχει σε βαριά φορτία. Είναι επίσης η καλύτερη επίστρωση πολυμερών για ξύλινα δάπεδα, συμπεριλαμβανομένου του παρκέ.

Σύνθεση λατέξ

Latex στόκος δεν είναι λιγότερο διάσημη από τους παραπάνω τύπους.Το συνδετικό συστατικό στην σύνθεση είναι το λατέξ, το οποίο έχει επαρκή ολκιμότητα και την ικανότητα να διεισδύει ομοιόμορφα στα επιφανειακά στρώματα του δέντρου. Επιπλέον, το στόκος από λατέξ είναι ένα ανθεκτικό στο νερό μίγμα, το οποίο είναι κατάλληλο για την επεξεργασία και τη σφράγιση αρμών σχεδόν σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ακόμη και σε υψηλή υγρασία. Το λατέξ στόκος ταξινομείται ως ακριβό, αλλά το κόστος αυτού του υλικού αντισταθμίζεται από ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας.

Στόκος σε ξύλο δρυός

Εποξειδικό στόκο για ξύλο

Η επιλογή του στόκου: βασικές αρχές

Πριν αγοράσετε υλικά επεξεργασίας, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε σημαντικά σημεία που θα σας επιτρέψουν όχι μόνο να επιλέξετε υψηλής ποιότητας στόκος αλλά και να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο κατά την εργασία:

 • Περιβαλλοντική φιλικότητα. Η σύνθεση του μείγματος πρέπει να είναι ακίνδυνη, να μην διαδίδει τοξικές επιδράσεις και καυστικές οσμές. Πριν από την εφαρμογή του, είναι καλύτερο να δοκιμάσετε το στόκο σε μια μικρή περιοχή, ειδικά όσον αφορά την επεξεργασία των εσωτερικών επιφανειών.
 • Υψηλή πρόσφυση. Η ιδιότητα του υλικού να συνδεθεί με την επιφάνεια. Όσο καλύτερη είναι η πρόσδεση με στόκο, τόσο πιο ομαλή η στρώση που θα υποστεί επεξεργασία θα φαίνεται. Αυτή η ιδιοκτησία είναι καλύτερο να διαθέτει εποξειδικές και λατέξ στόκος.
 • Ελαστικότητα. Προωθεί την εύκολη κατανομή της σύνθεσης στο δέντρο με μια σπάτουλα, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετα βήματα για την ευθυγράμμιση.
 • Υφή. Το ξηρό μίγμα πρέπει να αποτελείται από μικρούς κόκκους. Η λύση από αυτό θα αποδειχθεί πιο ομοιόμορφη και η κατεργασμένη επιφάνεια θα είναι ομαλότερη.

Λάδι λάδι στο ξύλο

Χαρτί σε ξύλο για παράθυρα

Χρήση στόκου στο εσωτερικό: προετοιμασία του εργαλείου, βασικά βήματα

Πριν από τη διεξαγωγή εργασιών επιστρώματος, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε το υλικό, καθώς και να έχετε ένα κατάλληλο σύνολο εργαλείων για την εφαρμογή και την εκτέλεση πρόσθετων χειρισμών.

 • Σπάτουλα ·
 • Putty;
 • Σετ βουρτσών.
 • Βαφή;
 • Καθαριστικό

Από τα πρόσθετα υλικά, συνιστάται να έχετε γυαλόχαρτο για να προ-ευθυγραμμίσετε και να εξομαλύνετε το ξύλινο υλικό.

Πριν από την εφαρμογή του στόκου, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά την επιφάνεια για ρωγμές, χτυπήματα και ραφές. Εάν υπάρχουν τέτοιες λεπτομέρειες στις επιφάνειες εργασίας, είναι απαραίτητο να τις γεμίσετε με στόκο, στη συνέχεια να εξομαλύνετε το στρώμα με γυαλόχαρτο και στη συνέχεια να επεξεργαστείτε πλήρως το υλικό. Οι βαθιές τρύπες, οι αρμοί σε ξύλινο πάτωμα και το παρκέ καλύπτονται με διάφορα στρώματα του μίγματος, πάχους 3-4 mm. Εάν είναι απαραίτητο να μην γίνουν στόκοι ένα νέο, αλλά ένα δευτερεύον προϊόν, αφαιρέστε πρώτα τη χρωματιστή βαφή με τη βοήθεια ειδικών διαλυτών.

Η ανομοιογενής επιφάνεια του δέντρου μπορεί να έχει κόμπους και άλλα μεγάλα άγκιστρα που πρέπει να αφαιρεθούν με μια ράχη και να γεμίσει το βάθος της κοπής με στόκο. Για την καλύτερη σύνδεση του ανώτερου στρώματος και του στόκου εφαρμόζεται ένα αστάρι στην επιφάνεια με πανομοιότυπα βασικά συστατικά, για παράδειγμα λάδι ή ακρυλικό.

Το Putty on wood για εσωτερική εργασία εφαρμόζεται με ένα στρώμα τελειώματος στην επιφάνεια εργασίας μόνο μετά από όλες τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες.

 1. Αραιώστε και ανακινήστε τη σύνθεση μέχρι να μαλακώσει.
 2. Αρχική επεξεργασία της ραφής, των αρθρώσεων, των ρωγμών.
 3. Πλήρης ξήρανση της επιφάνειας μετά από κάθε εφαρμοζόμενη στρώση.
 4. Επαναλάβετε τη διαδικασία τσιτσιρίσματος μέχρι να φτάσετε στο στρώμα 1,5 cm.

Έχοντας κάνει όλα τα παραπάνω, το δέντρο είναι γεμάτο και ζωγραφισμένο. Για να διατηρηθεί η φυσικότητα του υλικού, στο τελικό στάδιο δεν χρησιμοποιούν βαφή, αλλά επιλέγουν λάτεξ ή πολυμερές στόκος. Η σύνθεση αυτών των μειγμάτων σας επιτρέπει να επιτύχετε μια παλέτα χρωμάτων διαφορετικών αποχρώσεων, απλά πρέπει να διαβάσετε την ετικέτα που δείχνει συχνότερα το χρώμα ενός δέντρου, όπως η δρυς

Σκληρό στόκος για ξύλο για παρκέ

Σκληρό στόκος για ξύλο για δάπεδα

Σκληρό στόκος για ξύλο για δάπεδα

Το δάπεδο εκτελεί μεγάλο αριθμό λειτουργιών, που κυμαίνονται από την αισθητική έως τη δύναμη, έτσι ώστε η επιφάνεια να χρειάζεται συνεχή ενημέρωση, συμπεριλαμβανομένης της ζωγραφικής.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του στόκου για τα δάπεδα είναι προφανή: καθιστά την επιφάνεια ανθεκτική στην υγρασία, προστατεύει από την υγρασία και το καλούπι, εξαλείφει εξωτερικά ελαττώματα, απαραίτητα για την πλήρωση ρωγμών.

Συνιστάται η χρήση σφραγίσματος σε θερμοκρασία δωματίου που δεν υπερβαίνει τους 25 ° C και υγρασία περίπου 50%. Εάν έχουν σχηματιστεί ρωγμές στο παρκέ, σφραγίζονται με αδιάβροχα στόκ, για παράδειγμα, με βάση τα συστατικά του πετρελαίου ή του πολυμερούς.

Ξύλο στόκος για τις αρθρώσεις

Σκληρό στόκος σε ένα δέντρο για θέρμανση Σκληρό στόκος σε ένα δέντρο για θέρμανση

Φτιάξτε το ξύλο στο ξύλο

Το σπιτικό στόκος είναι μια παραλλαγή του μείγματος που μπορεί πραγματικά να γίνει στο σπίτι. Η διαδικασία είναι αρκετά επίπονη, αλλά αν δεν φοβάσαι μια σύνθεση πολλών συστατικών, τότε είναι πολύ πιθανό να τσιμπήσετε στο ξύλο με τα χέρια σας. Υλικά:

 • Τεπεπεντινικό έλαιο.
 • Λινέλαιο.
 • Ποδιά εδαφών ·
 • Καζεΐνη.
 • Ζελατίνη;
 • Αμμωνία
 • Βόρακας.

Τα έλαια αναμιγνύονται με ελαφρόπετρα και φέρονται σε βρασμό σε υδατόλουτρο, στη συνέχεια προστίθενται τα υπόλοιπα συστατικά και η σπιτική μάζα αναδεύεται μέχρι ομαλή. Το ζήτημα του πώς να φτιάξετε στόκος είναι μια από τις εύκολες ερωτήσεις για έναν έμπειρο ξυλουργό, αλλά για έναν αρχάριο δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο. Η χρήση τέτοιου οικιακού υλικού πρέπει να είναι άμεση, καθώς η διάρκεια ζωής του είναι βραχεία και η σύνθεση στεγνώνει γρήγορα.

Ένα τέτοιο στόκος θα είναι μια καλή βάση για τη ζωγραφική μικρών χώρων εσωτερικών χώρων, για τη σφράγιση μικρών ζημιών στην επιφάνεια, καθώς και για την επεξεργασία προϊόντων ξύλου. Οι καλύτερες επιλογές για παρκέ και δάπεδα είναι οι ακρυλικές και πολυμερείς συνθέσεις.

Σκληρό στόκο για ξύλο για εσωτερική χρήση

Ο τόπος όπου εφαρμόστηκε η επικάλυψη επεξεργασίας πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά για την ομοιομορφία του στρώματος, την απουσία χρωματιστών λωρίδων και λευκών κηλίδων. Η σύνθεση των σπιτιών, καθώς και των στόκων, μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη βάση (κόλλα PVA, βερνίκια κλπ.), Αλλά η παλέτα χρωμάτων δεν θα είναι τόσο διαφορετική: η τελική μάζα είναι συνήθως λευκό ή ουδέτερο χρώμα.

Το κύριο πλεονέκτημα του σπιτιού στόκος είναι η τιμή, τόσο έμπειροι τεχνίτες χρησιμοποιούν DIY ενώσεις για την εργασία.

Το Putty είναι μια σημαντική και απαραίτητη διαδικασία επεξεργασίας, χωρίς την οποία δεν μπορεί να κάνει καμία παραγωγή στο σπίτι ή στο εργοστάσιο. Οι συνθέσεις και τα κύρια εξαρτήματα επιτρέπουν την εύρεση εφαρμογών σε διάφορους τομείς: τοποθέτηση σε σκυρόδεμα και δάπεδα - εργασίες στόκου από λατέξ, επεξεργασία παραθύρων και εξαρτημάτων πόρτας - εποξειδική επένδυση σε ξύλο, επίστρωση εξωτερικών στοιχείων - απαιτείται βάση λαδιού.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)