Πάνελ σάντουιτς στην κατασκευή: νέες ευκαιρίες

Πρόσφατα, πάνελ από σάντουιτς PVC χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στην κατασκευή. Τι είναι και γιατί χρειάζονται, ας καταλάβουμε.

Ένα πάνελ σάντουιτς είναι ένα δομικό υλικό που αποτελείται από μια εξωτερική επίστρωση, μια εσωτερική επένδυση και ένα θερμομονωτικό υλικό (μόνωση πολυμερούς ή ορυκτοβάμβακα). Αυτό το οικοδομικό υλικό δεν έχει αναλογικά στην κατασκευή.

Σάντουιτς στο μπαλκόνι

Το μέταλλο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των πάνελ

Για την κατασκευή πάνελ από αλουμίνιο, ανοξείδωτο και γαλβανισμένο ατσάλι. Τα πιο δημοφιλή προϊόντα είναι γαλβανισμένο χάλυβα, δεδομένου ότι το κόστος τους δεν είναι πολύ υψηλό.

Είδη πάνελ από σάντουιτς PVC

Ανάλογα με το σχεδιασμό και την πυκνότητα, τα πάνελ σάντουιτς PVC χωρίζονται σε:

 • τοίχος;
 • γωνιακό.
 • στέγες.

Πάνελ τοίχου

Οι τοίχοι χρησιμοποιούνται για την πρόσοψη και τα εσωτερικά τελειώματα. Το πιο δημοφιλές υλικό για την επένδυση των προσόψεων είναι τα σύνθετα πάνελ αλουμινίου. Τέτοιες επιτροπές συμβάλλουν στην υλοποίηση των πιο τολμηρών ιδεών των αρχιτεκτόνων και χρησιμοποιούνται ενεργά σε οικιστικά, δημόσια και βιομηχανικά κτίρια.

Ομαλά πάνελ σάντουιτς

Τα πάνελ τοίχου προσόψεων απαιτούνται για τη δημιουργία φορητών κατασκευών και χωρισμάτων και δεν εξυπηρετούν μόνο την επένδυση αλλά και τη μόνωση. Κατά τη διαδικασία κατασκευής μερικών πάνελ χρησιμοποιούνται γαλβανισμένα, μορφοποιημένα ή βαμμένα φύλλα που επηρεάζουν την αντοχή στη φωτιά του οικοδομικού υλικού. Όσο πιο παχύ είναι το πλαίσιο, τόσο καλύτερη είναι η θερμομόνωση.

Πάνελ τοίχου για εσωτερική διακόσμηση - ιδανικό όταν πρέπει να μετατρέψετε γρήγορα το δωμάτιο με το ελάχιστο κόστος διακόσμησης και φινιρίσματος. Πολύ συχνά, τα πάνελ τοίχου PVC χρησιμοποιούνται για να διακοσμήσουν τις πλαγιές στα παράθυρα.

Κτίριο Πάνελ Σάντουιτς

Γωνιακά πάνελ σάντουιτς

Τα γωνιακά πάνελ σάντουιτς έχουν δύο σχήματα: ορθογώνια και στρογγυλεμένα.

Ορθογώνια γωνιακά πάνελ σάντουιτς κατασκευάζονται από οποιοδήποτε πάχος. Δημιουργούν μια όμορφη κλασική μετάβαση από τη μία πλευρά της πρόσοψης στην άλλη.

Σπίτια με πάνελ σάντουιτς

Τα στρογγυλεμένα γωνιακά πάνελ σάντουιτς μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από οποιοδήποτε πάχος. Αποτελούν μια ομαλή μετάβαση μεταξύ των δύο πλευρών της πρόσοψης. Τέτοια πάνελ εγκαθίστανται μόνο κατακόρυφα.

Η επιλογή της μορφής επηρεάζεται από την αρχιτεκτονική διάταξη του κτιρίου. Τα γωνιακά πλαίσια προστατεύουν τους τοίχους από την καλή κατάψυξη και αυξάνουν την πυρασφάλεια Ο σχεδιασμός των γωνιακών στοιχείων χρησιμοποιώντας ένα προφίλ αλουμινίου κρύβει καλά τους συνδετήρες.

Στεγανοποιητικά πάνελ σάντουιτς

Χρησιμοποιώντας πάνελ σάντουιτς οροφής, η οροφή είναι ανθεκτική στη φθορά, πυράντοχη, με εξαιρετικές ιδιότητες θερμομόνωσης και θορύβου. Η διάρκεια ζωής του πίνακα οροφής είναι σχεδόν απεριόριστη. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται σύμφωνα με αυστηρά καθορισμένη τεχνολογία, η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση επικαλυπτόμενων φύλλων. Αυτή η μέθοδος δεν επιτρέπει στους πίνακες να παραμορφώνονται το καλοκαίρι.

Πρόσοψη πάνελ σάντουιτς

Η αγορά κατασκευών προσφέρει πάνελ από PVC με διαφορετικά χρώματα, πάχη και οποιαδήποτε επένδυση. Η επιλογή των πάνελ σάντουιτς εξαρτάται από το είδος της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης που θέλουν να δημιουργήσουν στο σπίτι. Όσο παχύτερο είναι το μονωτικό στρώμα στον πίνακα PVC, τόσο πιο ακριβό θα είναι η τιμή.

Πάνελ σάντουιτς πύλης

Σπίτια από σάντουιτς: Πλεονεκτήματα κτιρίων

Σήμερα, οι άνθρωποι που θέλουν να ανταλλάξουν ένα διαμέρισμα για ένα άνετο σπίτι χωρίς οικονομικά μέσα για την εξωτερική επένδυση και τη θερμομόνωση του σπιτιού γίνονται όλο και περισσότερο συνάντηση. Και για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο, πρέπει να πάρετε το πρώτο βήμα για να το δημιουργήσετε - να δημιουργήσετε ένα σπίτι από τα πάνελ σάντουιτς.

Γκαράζ από πάνελ σάντουιτς

Η οικοδόμηση ενός σπιτιού από πάνελ σάντουιτς έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • το πλαίσιο του σπιτιού είναι χτισμένο μέσα σε 7 έως 14 ημέρες.
 • δεν απαιτεί την προετοιμασία δομής στήριξης κτιρίου (θεμελίωσης).
 • εύκολο χειρισμό και εγκατάσταση
 • θερμομόνωση: είναι ζεστό στο σπίτι το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι?
 • ευκαιρία να εξοικονομήσετε ενέργεια με θέρμανση.
 • μπορείτε να χτίσετε ανά πάσα στιγμή του έτους.
 • κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, οι τοίχοι είναι λεπτές και τέλειες.
 • ξεκινήστε να τελειώνετε σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αμέσως μετά την κατασκευή του πλαισίου.
 • ελάχιστο κόστος μεταφοράς υλικού λόγω του μικρού βάρους του ·
 • οικονομικό κόστος.

Όπως φαίνεται από αυτόν τον κατάλογο, υπάρχουν πολλές θετικές πτυχές κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού χρησιμοποιώντας πάνελ σάντουιτς.

Στεγανοποιητικά πάνελ σάντουιτς

Πάνελ σάντουιτς για την κατασκευή ενός σπιτιού: μειονεκτήματα

Τα πάνελ σάντουιτς για την οικοδόμηση ενός σπιτιού, όπως και κάθε άλλο οικοδομικό υλικό, έχουν μειονεκτήματα:

 • όλα τα πάνελ τύπου σάντουιτς πρέπει να φέρουν περιορισμούς, καθώς αυτοί είναι αυτοσυντηρούμενες κατασκευές.
 • απαιτούν λεπτομερή έλεγχο της ποιότητας κατασκευής, διαφορετικά οι παραβιάσεις στην τεχνολογία εγκατάστασης πάνελ τύπου σάντουιτς θα οδηγήσουν σε απώλεια θερμότητας και ηχομόνωσης.
 • λόγω της στεγανότητας του σπιτιού, είναι υποχρεωτικό να εγκαθίσταται ένα σύστημα εξαερισμού, το οποίο ενημερώνει τον εσωτερικό αέρα.

Για να είμαι ειλικρινής, κάθε υλικό για την κατασκευή περιέχει τόσο θετικές όσο και αρνητικές πτυχές. Η επιλογή του "τι πρέπει να οικοδομήσουμε από" εξαρτάται από το ποσό των μετρητών και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στέγασμα πάνελ σάντουιτς

Μέθοδοι για την παραγωγή πάνελ τύπου σάντουιτς από PVC

Τα πάνελ από σάντουιτς από PVC κατασκευάζονται με τρεις τρόπους:

 • αυτοματοποιημένη γραμμή?
 • χειροκίνητη συναρμολόγηση;
 • αφρισμός μονωτικού υλικού μεταξύ δύο φύλλων που βλέπουν.

Η πρώτη μέθοδος είναι πιο παραγωγική από τη δεύτερη, αλλά σε μία και την άλλη, τα στοιχεία του πάνελ από PVC συνδέονται με ειδικά σχεδιασμένη κόλλα, η ποιότητα της οποίας καθορίζει την ανθεκτικότητα του προϊόντος.

Πάνελ σάντουιτς κλίσεις

Τι είναι κατασκευασμένο με πάνελ σάντουιτς PVC;

Σήμερα, η κατασκευή πάνελ σάντουιτς είναι η πιο δημοφιλής κατεύθυνση στην κατασκευή, επειδή με τη χρήση πάνελ σάντουιτς μπορείτε να χτίσετε εντελώς διαφορετικές κατασκευές: γκαράζ, αθλητικά συγκροτήματα, υπόστεγα, βοηθητικές μονάδες για εξοχικές κατοικίες και άλλα κτίρια. Εκτός από την κατασκευή, χρησιμοποιούνται στη διαδικασία επισκευής μπαλκονιών, λότζων, καθώς και για τη διακόσμηση παραθύρων.

Συνήθως τα πάνελ από PVC χρησιμοποιούνται στην κατασκευή μικρών μονοκατοικιών, ευρύχωρων κατοικιών και γκαράζ.

Θερμομονωτικά πάνελ σάντουιτς

Είναι αλήθεια ότι ο πιο συνηθισμένος τύπος κατασκευής πάνελ από σάντουιτς από PVC είναι τα σπίτια για εξοχικές κατοικίες, επειδή μπορούν να ξαναχτιστούν σε μια εποχή και μπορείτε να χαλαρώσετε σε αυτό για περισσότερο από μια δεκαετία. Σε αυτή την περίπτωση, το εξοχικό σπίτι θα έχει όλα τα σχετικά χαρακτηριστικά του ακινήτου.

Διακοσμήσεις σπίτι πάνελ σάντουιτς

Πάνελ σάντουιτς αφρού πολυουρεθάνης

Το γκαράζ μπορεί να κατασκευαστεί στο συντομότερο δυνατόν (7 ημέρες) χρησιμοποιώντας πάνελ τοίχου σάντουιτς και ένα πλαίσιο στήριξης (κατασκευασμένο από μεταλλικό ή ξύλινο προφίλ). Το θέμα είναι ότι η κατασκευή των γκαράζ σάντουιτς δεν απαιτεί τη δημιουργία ενός ιδρύματος, επομένως, αυτός ο τύπος γκαράζ θα είναι πολύ φθηνότερος και δεν θα απαιτεί μεγάλο κόστος ενέργειας. Τα πάνελ από PVC παράγονται σύμφωνα με τον τύπο του σχεδιαστή: εύκολο στη συναρμολόγηση, εύκολο στην αποσυναρμολόγηση. Και μια ακόμη θετική πλευρά - το έτοιμο γκαράζ από πάνελ PVC, σύμφωνα με την περιγραφή των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, είναι πολύ πιο ζεστό από ένα γκαράζ τούβλων.

PVC πάνελ σάντουιτς

Πάνελ σάντουιτς σε τοίχο

Τα πάνελ, λόγω των χαρακτηριστικών τους, έχουν γίνει μια εναλλακτική λύση σε τούβλα, πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος και άλλα υλικά. Προστατεύουν από τη θερμότητα, δεν επιτρέπουν την υγρασία, έχουν εξαιρετικές ιδιότητες ηχομόνωσης και πυρασφάλεια.Αν τα πάνελ σάντουιτς έχουν εγκατασταθεί σωστά, η διάρκεια ζωής του υλικού θα αυξηθεί και ο τελικός σχεδιασμός θα διαρκέσει περισσότερο από δώδεκα χρόνια.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)