Πώς να τοποθετήσετε ένα έλασμα σε δάπεδο από σκυρόδεμα: ακούτε ειδικούς

Σήμερα, laminate δάπεδα κατέχει ηγετική θέση στην αγορά για το δάπεδο. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, το υλικό αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών.

 • Η τεχνολογία τοποθέτησης ενός πολυστρωματικού υλικού σε δάπεδο από σκυρόδεμα είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.
 • Αξία για τα χρήματα. Laminate είναι πολύ φθηνότερη από πολλά σύγχρονα δάπεδα.
 • Αντοχή φθοράς. Η σωστή κατηγορία του laminate για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο θα επιτρέψει στο πάτωμα να υπηρετήσει για πολλά χρόνια.
 • Ανθεκτικότητα χρωμάτων. Το πλαστικό είναι ανθεκτικό στο ξεθώριασμα από το φως του ήλιου και δεν αλλάζει το χρώμα του κατά την παρατεταμένη χρήση.
 • Διακοσμητικό υλικό. Η τεχνολογία παραγωγής σας επιτρέπει να προσομοιώσετε όχι μόνο τα πατώματα από φυσικό ξύλο, μπορεί να είναι μια πέτρα και ένα εξωτικό κόσμημα, ακόμη και λουλούδια σε πράσινο γκαζόν.
 • Εύκολη φροντίδα. Η απουσία κενών επιτρέπει στο πάτωμα του ελάσματος να παραμείνει καθαρό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αρκεί απλά να διαγραφεί η σκόνη εγκαίρως.
 • Ευκολία εξάλειψης των ελαττωμάτων. Χάρη στη σύνδεση με το κάστρο των ελασματοποιημένων σανίδων, τα αποτυχημένα μεμονωμένα στοιχεία του τοποθετημένου δαπέδου μπορούν να αντικατασταθούν.

Το μόνο μειονέκτημα του laminate είναι η δυσανεξία στην υγρασία, δηλαδή στο μπάνιο πρέπει να επιλέξετε ένα άλλο κάλυμμα δαπέδου που είναι πιο ανθεκτικό στην υγρασία.

Laminate σε τσιμεντένιο πάτωμα στο σπίτι

Πλάκα σε δάπεδο από σκυρόδεμα

Τα κύρια κριτήρια κατά την επιλογή ενός laminate

Το laminate είναι ένα είδος σανίδας δαπέδου, πλάτους 17-30 cm και μήκους 1-1.5 μέτρων. Μόνο είναι κατασκευασμένα από πολλά στρώματα κολλημένα μεταξύ τους με άμεση ή υψηλή πίεση. Κάθε στρώμα έχει τη δική του λειτουργία. Όσο περισσότερα στρώματα και παχύτερο το φύλλο πλαστικού, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει.

Για την ευκολία επιλογής, οι κατασκευαστές εισήγαγαν μια ταξινόμηση του ελασματοποιημένου υλικού σύμφωνα με τον τύπο αντοχής στη φθορά. Η κλάση υποδεικνύεται με δύο αριθμούς, όπου στην πρώτη θέση δηλώνεται η υπαγωγή των χώρων, και στη δεύτερη ο τύπος ανάλογα με το λειτουργικό φορτίο.

Για σπίτια, εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα - αριθμός 2:

 • 21 - δεν είναι ένα μεγάλο φορτίο (υπνοδωμάτιο, μελέτη)?
 • 22 - μέσο φορτίο (τραπεζαρία, παιδιά);
 • 23 - για δωμάτια με μεγάλη κίνηση (είσοδος, κουζίνα, σαλόνι).

Δημόσιοι χώροι - αριθμός 3:

 • 31 - χαμηλή κυκλοφορία (έδρα) ·
 • 32 - μέσος όρος (λήψη);
 • 33 - αντέχει το υψηλότερο φορτίο (κατάστημα).

Υπάρχουν laminate και το είδος της σύνδεσης.

 • Σύνδεση κόλλας. Σήμερα χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά, είναι πιο δύσκολο να στοιβάζεται και η επένδυση δαπέδου δεν είναι πτυσσόμενη, δεν θα είναι πλέον δυνατή η αντικατάσταση μέρους των πλαισίων.
 • Κλείδωμα σύνδεσης "Κλείδωμα". Τα πάνελ έχουν αυλακώσεις με χτένα που στερεώνουν τις αιχμές. Καλή σύνδεση, αλλά υπάρχει και ένα αρνητικό. Τα μοσχεύματα τείνουν να φθείρονται, πράγμα που οδηγεί στο σχηματισμό κενών. Δεν θα λειτουργήσει για να διορθωθεί ένα τέτοιο ελάττωμα.
 • Κλείδωμα σύνδεσης "Κάντε κλικ στο κουμπί. Καμία προσπάθεια, η εγκατάσταση είναι πολύ απλή, η γωνία 45 και κάντε κλικ. Πώς να συναρμολογήσετε έναν κατασκευαστή. Η τοποθέτηση ενός ελάσματος σε τσιμεντένιο δάπεδο με ένα υπόστρωμα, με μια τέτοια κλειδαριά, έχει καταστεί το πιο βολικό για τον καταναλωτή.

Εγκατάσταση πλαστικού σε τσιμεντένιο πάτωμα

Εφαρμογή σε φύλλα σκυροδέματος

Δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς ένα υπόστρωμα

Όταν αναρωτιούνται πώς να τοποθετήσουν ένα ελασματοποιημένο υλικό σε τσιμεντένιο δάπεδο, πολλοί υπονοούν ότι απαιτείται ένα υπόστρωμα, και αυτό είναι απολύτως αληθές. Τοποθετώντας το φύλλο σε καλό υπόστρωμα, μπορείτε να επεκτείνετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής του.

Το δάπεδο από πλαστικό είναι παρόμοιο με μια εσωτερική σόλα υποδημάτων. Αυτή είναι η αδιαβροχοποίηση, η εξοικονόμηση θερμότητας και η υποτίμηση, είναι επίσης εμποτισμένα με αντιβακτηριακές ενώσεις.

Η πλέον βέλτιστη επιλογή που πληροί όλες τις απαιτήσεις είναι ο αφρός πολυαιθυλενίου ή ο αφρός πολυστερίνης εξωθημένου τύπου. Ένα υπόστρωμα από αυτά τα υλικά, εκτός από όλα, παρέχει επίσης ηχομόνωση.

Υπάρχουν υποστρώματα πιο αποτελεσματικά και πιο ακριβά. Ασβεστολιθική κυτταρίνη με τσιπς φελλού, εξαιρετικό υπόστρωμα, αλλά δεν είναι κατάλληλο για "ζεστό δάπεδο". Όταν το αγοράζετε, αξίζει να θυμάστε ότι απαιτείται αεριζόμενη σανίδα.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα πολυμερικά υποστρώματα με αυτοκόλλητη βάση. Η τοποθέτηση ενός laminate σε τσιμεντένιο δάπεδο με τα χέρια σας με ένα τέτοιο υπόστρωμα είναι πολύ βολικό.

Laminate με δάπεδα από μπετόν

Η διάγνωση του τσιμεντένιου δαπέδου κάτω από το έλασμα

Πριν τοποθετήσετε το φύλλο σε τσιμεντένιο δάπεδο, θα πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά. Η βασική απαίτηση είναι μια επίπεδη επιφάνεια.

Για τον εντοπισμό παρατυπιών στο παλιό σκυρόδεμα, τοποθετήστε μια ευθεία ράγα πάνω του και προσδιορίστε τις ατέλειες με τη βοήθεια του επιπέδου. Η διαφορά στα επίπεδα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,2 cm ανά 1 τετρ. την επιφάνεια του δαπέδου. Οι διαφορές είναι προφανείς; Απαιτείται ευθυγράμμιση.

Για να μάθετε πώς να τοποθετήσετε σωστά ένα έλασμα σε δάπεδο από σκυρόδεμα, πρέπει να επιλέξετε τη μέθοδο τοποθέτησης, να κάνετε μετρήσεις, να υπολογίσετε τον μέσο δείκτη τραχύτητας και να κάνετε σήμανση για το ύψος του νέου στρώματος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να βρείτε το υψηλότερο σημείο του δαπέδου, τοποθετήστε σημάδια στους τοίχους από αυτό. Από κάθε μαρκάρισμα επάνω 5 εκ. Συνδέστε τα σημάδια με οριζόντιες γραμμές.

Ελασματοποιημένο με επένδυση από φελλό σε δάπεδο από σκυρόδεμα

Αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο

Τρόποι στο επίπεδο τσιμεντένιο πάτωμα

 • Για δάπεδα όπου οι διαφορές ύψους δεν είναι μεγάλες, συνιστάται η χρήση αυτοεπιπεδούμενου μείγματος.
 • Τα βαθύτερα ελαττώματα απαιτούν εξομάλυνση με μίγμα τσιμέντου ή μάζα σκυροδέματος.
 • Μια καθολική μέθοδος ισοπεδώσεως ενός τσιμεντένιου δαπέδου, η χρήση αυτοεπιπεδούμενων μιγμάτων χύδην.

Ισορροπία του δαπέδου με χύμα μίγμα

 1. Προετοιμάστε μια βάση από σκυρόδεμα. Καθαρίστε το παλιό πάτωμα και σκουπίστε το με ένα πινέλο.
 2. Γεμίστε τις ρωγμές και τις μεγάλες ανωμαλίες με ένα μίγμα τσιμέντου. Αφήστε να στεγνώσει.
 3. Εφαρμόστε ένα αστάρι.
 4. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ κατασκευής, αναμίξτε το ξηρό συστατικό του αυτοεπιπεδούμενου δαπέδου με νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
 5. Σε 3-5 λεπτά ρίξτε το μείγμα, ξεκινώντας από τη μακρινή γωνία του δωματίου προς την έξοδο.
 6. Διαδώστε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω στο πάτωμα και αφαιρέστε τις φυσαλίδες αέρα με έναν κύλινδρο βελόνας.
 7. Για το σχηματισμό του μεγάλου δαπέδου, κλείστε το δωμάτιο για αρκετές ημέρες. Κατά κανόνα, επαρκούν 2-3 ημέρες.

Μετά την προετοιμασία της επιφάνειας του δαπέδου, μπορείτε να απλώσετε το υπόστρωμα. Και προς την αντίθετη κατεύθυνση από την προγραμματισμένη διάταξη των πλακών πολυστρωματικού υλικού. Πριν τοποθετήσετε το φύλλο σε τσιμεντένιο δάπεδο, συνιστάται να αφήσετε το υπόστρωμα να ξεκουραστεί λίγο.

Ανοξείδωτη αυλάκωση σε δάπεδο από σκυρόδεμα

Στρώση δαπέδων από σκυρόδεμα

Προκαταρκτικό σχέδιο διάταξης του φύλλου και κατανάλωση

Μπορείτε να τοποθετήσετε το έλασμα παράλληλα και κάθετα στα παράθυρα, κατά μήκος της διαγώνιο του δωματίου. Αν έχετε εμπειρία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μωσαϊκό από πολυστρωματικά πάνελ διαφορετικών χρωμάτων και υφών.

Αν αυτή είναι η πρώτη εμπειρία της τοποθέτησης του φύλλου με τα χέρια σας, συνιστάται να ασχοληθείτε με την επιλογή τοποθέτησης των πλαισίων κάθετα στο παράθυρο. Οι αρθρώσεις θα είναι λιγότερο αισθητές εάν οι πλάκες έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε το φως από το παράθυρο να φωτίζει την επιφάνεια παράλληλα με τις ραφές.

Έτσι, βρίσκεται η λύση για το πώς να τοποθετηθεί σωστά το laminate. Ώρα να ξεκινήσει ο υπολογισμός. Με τον πολλαπλασιασμό του πλάτους και του μήκους του δωματίου όπου θα τοποθετηθεί το έλασμα, προσδιορίζεται η περιοχή. Για κάθετη διάταξη, προστίθεται 7% στην περιοχή, για διαγώνια διάταξη - 15%. Στη συνέχεια, το προκύπτον σχήμα πρέπει να διαιρείται με το μέγεθος του τραπεζιού που είναι γραμμένο σε ένα πακέτο με το επιλεγμένο έλασμα. Έτσι, ο απαιτούμενος αριθμός πακέτων για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο υπολογίζεται.

Laminate σε ένα θερμό δάπεδο από σκυρόδεμα

Τοποθέτηση πολυστρωματικού υλικού σε δάπεδο από σκυρόδεμα

Τοποθετούμε σωστά το έλασμα

Πριν από την τοποθέτηση του φύλλου από μόνοι τους, οι ειδικοί συμβουλεύουν έντονα να επιτρέψουν στο υλικό να "χρησιμοποιηθεί" στο εσωτερικό κλίμα. Για αυτό, θα αρκούν 2-3 μέρες.

Η τοποθέτηση αυτού του δαπέδου αρχίζει με την τοποθέτηση μικρών ξύλινων σφηνών (πάχους περίπου 1 cm). Τοποθετούνται κοντά στον τοίχο για να παρέχουν ένα προστατευτικό κενό.

Για να τοποθετήσετε σωστά το έλασμα, πρέπει να ξεκινήσετε από τη γωνία με δύο ή τρεις πρώτες σειρές. Όλα εξαρτώνται από την εικόνα. Τα πρώτα φύλλα, πέραν της πρώτης σειράς, πρέπει να κόβονται τουλάχιστον 30 cm σε σχέση το ένα με το άλλο. Το πιο σημαντικό, τα πάνελ δεν πρέπει να στοιβάζονται φλος.

Μεταξύ των άλλων πάνελ τοποθετούνται ανάλογα με τη συσκευή της σύνδεσης κλειδαριάς. Κάπου πρέπει να χτυπήσετε τις αρθρώσεις με μια ξύλινη σφυρί, και κάπου, θα είναι αρκετό ένα κλικ.

Αφού τοποθετήσετε το νέο δάπεδο, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση της σανίδας.

Laminate σε δάπεδο από σκυρόδεμα στο μπάνιο

Επίπεδο τσιμεντένιο πάτωμα κάτω από ένα έλασμα

Σε περίπτωση αμφιβολίας, αν είναι δυνατό να τοποθετήσετε το έλασμα με τα χέρια σας, είναι προτιμότερο να εγκαταλείψετε αυτό το εγχείρημα και να μην χαλάσετε το υλικό. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ενός οδηγού. Το έργο δεν είναι περίπλοκο, δεν θα ζητήσει πολλά.

Το φυλλόμορφο κάστρο σε δάπεδο από σκυρόδεμα

Σήμερα, στην αγορά των δομικών υλικών, η επιλογή του laminate είναι πολύ μεγάλη, αλλά μην ξεχνάτε ότι στην παραγωγή αυτού του δαπέδου χρησιμοποιούνται διάφορες ρητίνες και άλλα συνθετικά υλικά. Οι μεγάλοι κατασκευαστές είναι υπεύθυνοι για την ποιότητα των προϊόντων τους και διαθέτουν πιστοποιητικά συμμόρφωσης με όλες τις απαιτήσεις ασφάλειας για εξαρτήματα και υλικά που επιβεβαιώνονται από κλινικές δοκιμές. Δεν πρέπει να σώσετε την υγεία και να αγοράσετε φθηνά απομιμήσεις.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)