Πώς να επιλέξετε ένα σφουγγαρίστρα: χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Πιστεύεται ότι η καθαριότητα και η τάξη στο σπίτι προσελκύουν την επιτυχία και την ευημερία στους ιδιοκτήτες, αλλά ο καλός καθαρισμός είναι ένα δύσκολο έργο και μερικές φορές χρειάζεται πολύ χρόνο. Οι σφουγγαρίστρες είναι απλές συσκευές που διευκολύνουν σημαντικά τον καθαρισμό του δαπέδου και βοηθούν στην επιτάχυνση του καθαρισμού.

Butterfly Mop

Όταν επιλέγετε ένα μοντέλο σφουγγαρίσματος, συνιστάται να αξιολογήσετε τις ακόλουθες παραμέτρους:

  • ο σχεδιασμός της συσκευής και η ευκολία χρήσης (πόσο εύκολο είναι να πλύνετε τα δάπεδα στις γωνίες του δωματίου ή κάτω από τα έπιπλα).
  • την ποιότητα του υλικού του ακροφυσίου, το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό,
  • για τον καθαρισμό των δαπέδων από το υλικό που είναι δυνατόν να εφαρμοστεί (σε σφουγγαρίστρες για πλύσιμο σε φύλλα, ξύλινες επιφάνειες - ειδικές απαιτήσεις)?
  • ποιότητα καθαρισμού (επίπεδο επιφανειακής υγρασίας μετά το πλύσιμο, η παρουσία λεκέδων).

Τύποι σφουγγαρίστρες: απλό ξύλινο, συμπιεσμένο προϊόν, μοντέλο σχοινιού, πεταλούδα, συσκευή ατμού. Πριν επιλέξετε μια σφουγγαρίστρα, πρέπει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφορετικών μοντέλων.

Σφουγγαρίστε με σφουγγάρι

Banal ξύλινη σφουγγαρίστρα

Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων περιποίησης δαπέδου. Ωστόσο, η συνηθισμένη ξύλινη σφουγγαρίστρα για σκούπισμα είναι ακόμα ένα δημοφιλές και περιζήτητο προϊόν.

Ο σχεδιασμός του μοντέλου είναι το πιο ανεπιτήδευτο: μια ξύλινη λαβή με μια εγκάρσια κοντή ράβδο στερεωμένη πάνω στην οποία τυλίγεται ένα κατάλληλο υγρό πανί. Για να καθαρίσετε τα δάπεδα, είναι ρεαλιστικό να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς κάδους, αφού μόνο τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα χαμηλώνονται στο δοχείο.

Είναι σαφές ότι η σφουγγαρίστρα δεν έχει ιδιαίτερη επίδραση στην ποιότητα του καθαρισμού. Είναι το υλικό που αναδιπλώνεται γύρω από το εξάρτημα που βοηθά στη δημιουργία καθαρότητας. Μπορείτε βεβαίως να αγοράσετε ένα ειδικό ύφασμα για σκούπισμα στο κατάστημα, αλλά περιττές μπλουζάκια ή παλιές πετσέτες πετσέτες καθαρίζουν επίσης τέλεια τα δωμάτια. Για να αποφύγετε τους λεκέδες στο έλασμα μετά από υγρό ιστό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα πανί μικροϊνών για το πλύσιμο του δωματίου.

Γύρω σφουγγαρίστρα

Τα μειονεκτήματα του καθαρισμού με μια παραδοσιακή σφουγγαρίστρα είναι η κακή ελιγμών (δεν είναι πάντοτε δυνατόν να πλύνετε τις γωνίες, την επιφάνεια κάτω από τα κρεβάτια ή τα κομοδίνα), την ανάγκη να ξεπλύνετε και να απομακρύνετε το υγρό πανί με τα χέρια σας, έτσι μερικές νοικοκυρές προτιμούν συσκευές καθαρισμού δαπέδων που διαθέτουν ειδικό μηχανισμό για την απομάκρυνση της περίσσειας νερού.

Κατά το πλύσιμο των δαπέδων συνιστάται να φοράτε ελαστικά γάντια για να αποτρέψετε την περιττή επαφή με τα απορρυπαντικά για το σκούπισμα και το βρώμικο νερό.

Laminate Mop

Μοντέλα Spin Mop

Οι νοικοκυρές τέτοιες συσκευές επιλέγονται συχνά, επειδή δεν χρειάζεται να λυγίζετε για να ξεπλύνετε και να ξεβιδώσετε το ύφασμα. Υπάρχουν σφουγγαρίστρες με σφουγγάρι ή σχοινιά.

Σφουγγάρι για βοήθεια

Το προϊόν αποτελείται από μια μεταλλική τηλεσκοπική λαβή σωλήνα, ακροφύσια σφουγγαριών και μια συσκευή για την συμπίεση του νερού. Η αρχή λειτουργίας της συσκευής είναι απλή: ο σπόγγος βυθίζεται στο νερό, πιέζεται η συμπίεση και η σφουγγαρίστρα είναι έτοιμη για σκούπισμα.

Πλεονεκτήματα του πλυσίματος των δαπέδων με μια τέτοια σφουγγαρίστρα: το χυμένο κατά λάθος νερό εύκολα και γρήγορα συλλέγει, είναι βολικό να πλένετε δάπεδα καλυμμένα με κεραμίδια ή λινέλαιο.

Οι αρνητικές πτυχές είναι: το νερό είναι εν μέρει εξαντλημένο, πριν από τον καθαρισμό, ο σπόγγος πρέπει να κρατηθεί στο νερό για κάποιο χρονικό διάστημα, ο μηχανισμός περιστροφής δεν λειτουργεί περιοδικά, δεν είναι κάθε κάδος μεγέθους, δεν είναι κατάλληλο για πλύσιμο σε ραβδώσεις, είναι δύσκολο να πλένετε απρόσιτες θέσεις. Δεν συνιστάται η φροντίδα για το έλασμα, καθώς ένας σφουγγάρι που έχει ελαφρώς εξαντληθεί μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη στην επικάλυψη.

Μπάλες μικροϊνών

Σχάρα σχοινιού

Η συσκευή αποτελείται από μια πτυσσόμενη πλαστική / μεταλλική λαβή και ένα αφαιρούμενο ακροφύσιο με βαμβακερά σχοινιά (από πολυεστέρα). Ένας κάδος είναι αναγκαστικά συνδεδεμένος σε μια τέτοια σφουγγαρίστρα (έχει ένα ειδικό καλάθι για την συμπίεση του νερού).Πριν από τον καθαρισμό, η σφουγγαρίστρα βυθίζεται στο νερό και στη συνέχεια το άχρηστο νερό συμπιέζεται σε ένα καλάθι.

Πλεονέκτημα του μοντέλου: είναι βολικό να πλένετε απρόσιτες θέσεις, τα ακροφύσια μπορούν να ενημερωθούν. Ωστόσο, σημαντικά μειονεκτήματα είναι η ατελής εκχύλιση νερού, η απώλεια μικρών νημάτων βαμβακιού, οπότε δεν είναι κατάλληλη μια τέτοια σφουγγαρίστρα για πλαστικοποίηση, παρκέ και μάρμαρο.

Spin Mop

Το Tornado Kit αποτελείται από μια σχάρα σχοινιού και ένα κουβά με ένα πεντάλ. Χάρη σε ένα ειδικό πεντάλ (δημιουργώντας το αποτέλεσμα μιας φυγόκεντρου), μπορείτε να ξεπλύνετε απαλά το υλικό και στη συνέχεια να το πιέσετε σε ένα καλάθι. Η ιδιαιτερότητα του συστήματος για το σφουγγάρισμα είναι η ρύθμιση του βαθμού εκχύλισης του νερού (κάνοντας έτσι υγρό ή υγρό καθαρισμό), επομένως με το κιβώτιο Tornado είναι εύκολο και απλό να πλένετε οποιοδήποτε δάπεδο (ακόμη και πλαστικοποιημένο), πλακιδωτούς τοίχους. Τα σχοινιά είναι κατασκευασμένα από μικροΐνες, πράγμα που εγγυάται την άμεση απορρόφηση του υγρού και τη συγκράτηση του μέσα στις ίνες. Επίσης, τέτοια υφάσματα είναι πολύ ανθεκτικά και ανθεκτικά στη χημική επίθεση.

Σφουγγαρίστρα με ατμό

Butterfly Mop - βοηθός καθηγητή

Ένα τέτοιο μοντέλο θεωρείται ιδανική συσκευή για το δάπεδο και τον καθαρισμό. Η σφουγγαρίστρα αποτελείται από μια ανασυρόμενη μεταλλική λαβή και την πλατφόρμα στην οποία φοριούνται τα μαξιλάρια. Με τη μηχανική εξαγωγή, η πλατφόρμα διπλώνεται και αφαιρείται το νερό. Χαρακτηριστικό του προϊόντος - η πλατφόρμα μετακινείται εύκολα γύρω από τον άξονά της (λαβές). Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κουβά με αυτό το σφουγγαρίστρα, καθώς αφαιρείται η υφασμάτινη επένδυση.

Είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό οποιωνδήποτε επιφανειών, επειδή πωλούν εμπορικά κέντρα διαφορετικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων (βαμβάκι, μικροΐνες, μικτές ίνες).

Ποιό σφουγγαρίστρες για να επιλέξετε για laminate δάπεδα; Το πιο κατάλληλο μοντέλο με επικάλυψη μικροϊνών, επειδή κρατά το νερό καλά και οι λεκέδες δεν παραμένουν στο πάτωμα.

Το πλεονέκτημα ενός σφουγγαρίσματος: καθαρισμός υψηλής ποιότητας, εύκολο πλύσιμο απρόσιτων θέσεων. Μειονέκτημα: Απαιτείται κανονική αφαίρεση / τοποθέτηση και χειροκίνητο ξέπλυμα της επένδυσης κατά τον καθαρισμό.
Πλαστική σφουγγαρίστρα

Πώς να επιλέξετε μια σφουγγαρίστρα ατμού;

Οι μηχανικοί βοηθοί διευκολύνουν σημαντικά τον καθαρισμό και κάνουν τη διαδικασία πλύσης γρήγορη και αποτελεσματική. Μπορούμε να πούμε ότι τα μοντέλα ατμού έχουν αντικαταστήσει κάπως τους παραδοσιακούς σφουγγαρίστρες. Με τη βοήθεια του ατμού, μια παρόμοια τεχνική φροντίζει για οποιεσδήποτε επιφάνειες: μάρμαρο, παρκέ, πλαστικοποιημένο. Δεν απαιτούνται επιπλέον καθαριστικά. Πλεονεκτήματα: Πολυλειτουργικότητα (πλύσεις και απολύμανση επιφανειών, πλαστικά παράθυρα), υψηλό επίπεδο ευελιξίας, απομάκρυνση των οσμών. Μειονεκτήματα της τεχνολογίας: δεν αφαιρούνται όλα τα σημεία (χρώμα, πράσινη βαφή), η αναξιοπιστία ορισμένων μοντέλων, ο προκαταρκτικός καθαρισμός μεγάλων απορριμμάτων συνιστάται, υψηλή τιμή. Ποια ατμολέβητα πρέπει να επιλέξετε; Κατά την αξιολόγηση της τεχνολογίας, λαμβάνονται υπόψη πολλές απαιτήσεις.

  • Χρόνος λειτουργίας του προϊόντος. Ο μέσος χρόνος λειτουργίας είναι 20 λεπτά, τότε η σφουγγαρίστρα πρέπει να κρυώσει για λίγο. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου είναι πολύ δυνατό να πλύνετε τα πατώματα σε ένα μικρό διαμέρισμα. Τα ισχυρά μοντέλα είναι σε θέση να λειτουργούν χωρίς διακοπή για περίπου 30 λεπτά και θα βοηθήσουν στον καθαρισμό μεγάλων περιοχών.
  • Οι διαστάσεις των προϊόντων για σκούπισμα μπορεί να είναι διαφορετικές. Το βάρος των μοντέλων είναι μέχρι 5 κιλά, το οποίο είναι σημαντικό όταν καθαρίζετε κάθετες επιφάνειες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, προτιμάται η χρήση μικρών μοντέλων, αλλά είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο μικρός όγκος της δεξαμενής.
  • Η λειτουργικότητα της μονάδας εξαρτάται άμεσα από την τιμή, οπότε εάν σχεδιάζετε να πλένετε μόνο τα πατώματα - δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε ακριβό εξοπλισμό.
  • Η παροχή ατμού είναι μια σημαντική παράμετρος και είναι καλό αν μπορεί να ελεγχθεί (επειδή η αντίδραση διαφορετικών επιφανειών σε ατμό είναι διαφορετική). Και όταν καθαρίζετε βαριά λερωμένες επιφάνειες ή μετά από επισκευές, αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύτιμο.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και να εργαστεί ποιοτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνιστάται η αγορά μοντέλων γνωστών κατασκευαστών.

Σφουγγαρίστρα

Τι σφουγγαρίστρες για να επιλέξετε για το σπίτι: συστάσεις γιατρών

Κατά την αγορά μιας σφουγγαρίστρας, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μοντέλα που έχουν τηλεσκοπική λαβή.Θα είναι δυνατό να ρυθμίσετε το μήκος της λαβής στην ανάπτυξη της οικοδέσποινας. Αυτό θα επιτρέψει τον καθαρισμό με ένα ελάχιστο φορτίο στη σπονδυλική στήλη.

Σφουγγίστε με ένα κουβά

Το ιδανικό υλικό για τον καθαρισμό είναι οι μικροΐνες. Αυτό το κλωστοϋφαντουργικό προϊόν απορροφά και συγκρατεί καλά τα υγρά και καθαρίζει καθαρά τη βρωμιά.

Τριγωνική σφουγγαρίστρα ατμού

Μια σφουγγαρίστρα με αφαιρούμενα κλωστοϋφαντουργικά μαξιλαράκια είναι ευκολότερο να φροντίσει Αφού μετά το πλύσιμο κάθε δαπέδου είναι απαραίτητο να πλύνετε το υλικό, να ξεπλύνετε και βεβαιωθείτε ότι στεγνώνετε σε ισιώδη μορφή. Για να διατηρηθεί το κατάλληλο επίπεδο καθαριότητας, οι επενδύσεις αυτές αλλάζονται κάθε μήνα. Μια τέτοια απαίτηση μπορεί να θεωρηθεί ως υπό όρους, δεδομένου ότι είναι αδύνατο να συγκριθεί το πλύσιμο των δαπέδων στην κρεβατοκάμαρα και το διάδρομο, και ακόμη περισσότερο, ο καθαρισμός ενός διαμερίσματος και ευρύχωρων διαμερισμάτων.

Σχάρα σχοινιού

Η ποικιλία σφουγγαριών σας επιτρέπει να κάνετε μια επιλογή λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες των ιδιοκτητών. Πώς να επιλέξετε ένα σφουγγάρι; Κατά την αγορά, είναι σκόπιμο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των διαφόρων μοντέλων, το κόστος τους. Μπορεί να συμβεί ότι το πιο ακριβό προϊόν θα καταστρέψει το παρκέ ή το λινέλαιο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)