Πώς να επιλέξετε μια πόρτα: είσοδος και εσωτερικό, υλικά, αποχρώσεις, σημαντικά κριτήρια

Σκέφτοντας ποια πόρτα να επιλέξει, κάθε πρόσωπο πρώτα απ 'όλα απαντά στον εαυτό του - καλό. Αλλά αυτό είναι πολύ αόριστη απάντηση. Από ποιο υλικό πρέπει να γίνει; Ποια πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του; Έχει σημασία το χρώμα; Και τι άλλο να ψάξει; Για να καταλάβετε όλα αυτά και να καταλάβετε πώς να επιλέξετε την πόρτα, πρέπει να είστε σταθερά.

Τοξωτή πόρτα

Κύρια κριτήρια

Μια καλή πόρτα μπορεί να εξυπηρετήσει πιστά για αρκετές δεκαετίες, αλλά μόνο αν είναι κατάλληλη για ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα, ταιριάζει στη θέση του και πληρούν όλες τις απαιτήσεις. Για να καταστεί αυτό δυνατό, πρέπει να εξετάσετε:

 1. Η θέση της πόρτας. Οι εσωτερικές και εσωτερικές πόρτες πρέπει να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και να φαίνονται διαφορετικά. Υπάρχουν πολλές επιλογές:
  • η μπροστινή πόρτα απαιτεί μεγαλύτερη αξιοπιστία, ηχομόνωση και θερμομόνωση - αν δεν είναι αρκετά παχύ, θα είναι συνεχώς κρύο στο διάδρομο και θορυβώδες στο ίδιο το σπίτι (ενώ η πόρτα σε ένα ιδιωτικό σπίτι πρέπει να είναι μονωμένα περισσότερο από την πόρτα στο διαμέρισμα)?
  • η εσωτερική πόρτα μπορεί να είναι λεπτή και πρακτικά να μην επηρεάζει το επίπεδο θορύβου, αλλά θα πρέπει να πάρει λίγο χώρο και να ταιριάζει καλά στο εσωτερικό - ιδανικό εάν είναι επίσης αρκετά ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες?
  • η πόρτα του μπαλκονιού πρέπει να προστατεύει το κρύο και το ρεύμα καλά, και να έχει επίσης ένα ειδικό γυάλινο παρένθεμα για να αφήνει περισσότερο φωτισμό - και η επιλογή μιας μπαλκονόπορτας δεν είναι ευκολότερη από την μπροστινή πόρτα.
  • η πόρτα στο μπάνιο είναι ελαφρώς διαφορετική από το εσωτερικό, αλλά πρέπει να είναι κατασκευασμένη από υλικό ανθεκτικό σε μόνιμη έκθεση σε υψηλή υγρασία.
 2. Το υλικό. Ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η πόρτα, τα κύρια χαρακτηριστικά του διαφέρουν. Επιπλέον, στην περίπτωση της μπροστινής πόρτας, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το υλικό της μόνωσης - μπορεί να μην υπάρχει καθόλου, αλλά τα χαρακτηριστικά θορύβου και θερμικής μόνωσης εξαρτώνται από αυτό.
 3. Βάρος. Μια πόρτα εισόδου που είναι πολύ ελαφριά δεν είναι αξιόπιστη - μια εσωτερική πόρτα που είναι πολύ βαριά μπορεί να βλάψει το πλαίσιο της πόρτας και να γίνει πρόβλημα για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα.
 4. Σχεδιασμός. Η πόρτα πρέπει να ταιριάζει στο γενικό περιβάλλον και να την συμπληρώνει αρμονικά.
 5. Χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Ιδιαίτερα σημαντική στην περίπτωση των εσωτερικών θυρών - εξαρτάται από τη συσκευή τους πόσο βολικό θα είναι να τα χρησιμοποιούν στην καθημερινή ζωή.

Λευκή πόρτα

Ξύλινη πόρτα

Επιπλέον, κατά την επιλογή της μπροστινής πόρτας, πρέπει επιπλέον να προσέχετε:

 • επίπεδο προστασίας, το οποίο περιλαμβάνει το πάχος της πόρτας, τον σχεδιασμό του πλαισίου, τον σχεδιασμό της κλειδαριάς και την παρουσία του οφθαλμού.
 • τα πυροσβεστικά χαρακτηριστικά, από τα οποία εξαρτάται από το αν η πόρτα θα πυροδοτηθεί.
 • προστασία από βανδάλες, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική αν η είσοδος στερείται θυρωρού ή ενδοεπικοινωνίας.

Η επιλογή ποιοτικής πόρτας είναι μια μη τετριμμένη εργασία. Πρέπει να το προσεγγίσετε με ακρίβεια.

Πόρτα από κόντρα πλακέ

Υλικό

Όταν αναρωτιέστε ποιο υλικό είναι καλύτερο να επιλέξει μια πόρτα από, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για διαφορετικούς τύπους θυρών η απάντηση θα είναι διαφορετική. Οι πόρτες εισόδου μπορούν να κατασκευαστούν από:

 • Δέντρο. Το πιο αναξιόπιστο και ελαφρύ υλικό, από το οποίο γίνονται μόνο οι φτηνότερες επιλογές. Καύσιμο, δεν θερμαίνει πάρα πολύ καλά, μπορεί να πριονιστεί με το κατάλληλο εργαλείο.
 • Μέταλλο. Η πιο κοινή επιλογή - μια μεταλλική πόρτα στο διαμέρισμα τοποθετείται πιο συχνά.Βαρύ υλικό, καλά απομονώνει θόρυβο, με το σωστό σχέδιο διατηρεί τη θερμότητα. Η ζημιά είναι αρκετά δύσκολη, με το κατάλληλο πάχος, έχετε μια ασφαλή πόρτα που δεν μπορεί να σπάσει.
 • Συνδυασμένα υλικά. Τις περισσότερες φορές υπάρχουν μεταλλικές πόρτες με ξύλο. Αυτό τους δίνει μια ευγενή, αισθητική εμφάνιση, τους κάνει να φαίνονται εξαιρετικά, αλλά τα καθιστά σημαντικά πιο ακριβά.

Γαλλική πόρτα

Οι εσωτερικές πόρτες μπορούν να κατασκευαστούν από:

 • Δέντρο. Οι ξύλινες πόρτες θεωρούνται οι πιο ευγενείς και αισθητικές - είναι κατάλληλες για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, απομονώνουν καλά τον θόρυβο, είναι φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα είναι ευαίσθητες σε υψηλή υγρασία, επιρρεπείς στην αποξήρανση, δεν έχουν ανοσία σε βιολογικές απειλές - μούχλα, μύκητες, παράσιτα. Το ακατάλληλα επεξεργασμένο ξύλο δεν θα διαρκέσει πολύ, γι 'αυτό πρέπει να τα επιλέξετε προσεκτικά και να τα προμηθευτείτε μόνο από αξιόπιστους κατασκευαστές.
 • Κυτταρικό χαρτόνι. Το φθηνότερο, αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ και βραχύβιο υλικό. Ευάλωτη σε υγρασία, μηχανική βλάβη, έντομα και μούχλα, συντρίβεται γρήγορα.
 • MDF και μοριοσανίδες. Ελαφρά, φτηνά και λογικά καλά υλικά. Εξυπηρετούν λιγότερο από το ξύλο, αλλά είναι πιο ανθεκτικά στην υγρασία και το στέγνωμα και δεν φαίνονται λιγότερο καλά.

Εκτός από το υλικό της κύριας πόρτας, αναρωτιέστε πώς να επιλέξετε τις εσωτερικές πόρτες, θα πρέπει να εξετάσετε το υλικό της επικάλυψης. Είναι αυτός που παρέχει βελτιώσεις σχεδιασμού και παρέχει ένα σημαντικό μέρος της αντοχής σε βλάβες. Θα μπορούσε να είναι:

 • Πατώματα από πλαστικό. Η φθηνότερη επιλογή. Συνήθως απλά κολλημένο στη βάση, με μοτίβο μιμείται είδη ξύλου. Με την πάροδο του χρόνου, τείνει να απολεπίσει, αλλά αν είναι καλά ληφθεί μέριμνα, διατηρεί μια αντιπροσωπευτική εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Επικάλυψη PVC. Πιο ακριβά και υψηλής ποιότητας επιλογή. Ανθεκτικό στις μηχανικές βλάβες, προσφέρει ένα τεράστιο αριθμό επιλογών χρώματος - μέχρι την εκτύπωση στη γεύση του πελάτη. Μπορεί να διατηρήσει ένα έγχρωμο φόντο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Φόδρα Επένδυση από καπλαμά είναι ένα λεπτό τμήμα από ξύλο, το οποίο είναι κολλημένο στη βάση. Μεταφέρει με ακρίβεια την υφή, κρατά καλά, φαίνεται όμορφη και αντέχει τις μηχανικές επιρροές καλά, αλλά έχει όλα τα μειονεκτήματα ενός φυσικού δέντρου - δεν ανέχεται την υγρασία και το άμεσο υπεριώδες φως. Είναι δυνατόν να επιλέξετε καπλαμάδες σε κάθε γούστο - οι καπλαμάδες κατασκευάζονται από όλους τους διαθέσιμους τύπους ξύλου και από την εμφάνισή τους συχνά δεν μπορούν να διακριθούν από το μασίφ ξύλο.
 • Διάστημα Ecointerline. Φθηνότερο υλικό από το καπλαμά δεν είναι ένα κομμάτι ξύλου, αλλά οι ίνες ξύλου που συνδέονται με τεχνητή κόλλα και συνδέονται με μια πόρτα. Η οικολογική επένδυση είναι πιο ανθεκτική στις θερμικές επιδράσεις και την υγρασία, αλλά σε υψηλές θερμοκρασίες αρχίζει να εκκρίνει ατμούς που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ανθρώπινη υγεία. Ως εκ τούτου, όταν απαντά στην ερώτηση "ποιες εσωτερικές πόρτες είναι καλύτερο να επιλέξουν για ένα διαμέρισμα;" Ποτέ δεν απαντούν "καλύπτονται με ένα διάστημα ecointerline". Συχνά χρησιμοποιείται σε χώρους όπου οι άνθρωποι δεν ζουν μόνιμα.
 • Γυαλί. Συνήθως χρησιμοποιείται όχι ως κύρια επίστρωση, αλλά ως διακοσμητικό στοιχείο. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, αν αυτό υπονοείται από την πρόθεση του σχεδιαστή, μπορεί να καλύψει πλήρως την πόρτα. Εξαιρετικά φιλικό προς το περιβάλλον, ανθεκτικό στις μηχανικές βλάβες (αν δεν παίρνετε φθηνό γυαλί), σε καλούπι και παράσιτα, σε υγρασία και θερμοκρασίες. Μπορείτε να το βάλετε, να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα, αλλά κοστίζει πολύ.

Εκτός από το υλικό, άλλες αποχρώσεις είναι επίσης σημαντικές, οι κύριες συμβουλές για τις οποίες πρέπει να θυμηθείτε.

Πόρτα από σφυρήλατο σίδερο

MDF πόρτα

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Όταν αναρωτιέστε πώς να επιλέξετε εσωτερικές πόρτες για την ποιότητα, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς γίνονται. Υπάρχουν διάφοροι τύποι σχεδίων:

 • Περιστρέψτε τις πόρτες. Η πιο κοινή επιλογή - οι περισσότεροι άνθρωποι, βάζοντας μια νέα πόρτα, θα το επιλέξουν.Η πόρτα είναι αρθρωτή και ανοίγει προς τη μία κατεύθυνση - συνήθως στο διαμέρισμα είναι μονόκλιτη, εκτός από το ότι σε μεγάλες κατοικίες μπορούν να εγκατασταθούν διπλές πόρτες. Το μειονέκτημα είναι ότι για να ανοίξετε μια τέτοια πόρτα, χρειάζεστε ένα ακατοίκητο μέρος, το οποίο μπορεί να μην είναι σε ένα μικρό δωμάτιο.
 • Συρόμενες πόρτες (είναι επίσης συρόμενες πόρτες). Ο σχεδιασμός τους είναι απλός - η συρόμενη πόρτα δεν ανοίγει προς τα μέσα ή προς τα έξω, αλλά κινείται κατά μήκος δύο κατακόρυφων οδηγών. Η ιδανική λύση για το εσωτερικό σε ιαπωνικό στιλ - η συρόμενη πόρτα ταιριάζει απόλυτα σε αυτό. Μπορεί επίσης να είναι μια λύση για ένα μικρό διαμέρισμα, όπου οποιοδήποτε μέρος είναι πολύτιμο και απλά δεν υπάρχει στις πόρτες ταλάντευσης.
 • Πτυσσόμενες πόρτες. Πιο περίπλοκη από τις συρόμενες πόρτες λόγω του μεγάλου αριθμού μεντεσέδων. Μοιάζουν με ένα "ακορντεόν" που διπλώνει σε μια ή την άλλη πλευρά μιας πόρτας. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η διακοσμητικότητα. Φαίνονται πολύ πιο πρωτότυπα από ό, τι ακόμη και το coupe και ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό σχεδιασμό. Το μειονέκτημα είναι ότι με την πάροδο του χρόνου οι μεντεσέδες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Με ενεργή χρήση, αυτό μπορεί να συμβεί αρκετά γρήγορα.
 • Περιστρεφόμενες πόρτες. Η αρχική λύση - η πόρτα μοιάζει με ένα "περιστρεφόμενο πιάτο" που είναι εγκατεστημένο στο άνοιγμα. Δεν ανοίγει, αλλά γυρίζει. Δυστυχώς, αποτυγχάνει εύκολα - σκεφτόμαστε ποιο είναι καλύτερο να επιλέξει, αξίζει να δοθεί προσοχή σε άλλα σχέδια. Οι "περιστρεφόμενοι δίσκοι" είναι σχετικά, κατά κανόνα, σε δημόσιους χώρους όπου πολλοί άνθρωποι περνούν κάθε ώρα.

Μεταλλική πόρτα

Περιστρεφόμενη πόρτα

Στην περίπτωση των θυρών εισόδου, τα πάντα είναι διαφορετικά, επιλέγοντας μια πόρτα χάλυβα, αξίζει να δούμε:

 • Καμβά. Η ίδια η πόρτα ονομάζεται πανί - και πρέπει να είναι καλή. Δεν πρέπει να έχει συγκολλήσεις, θα πρέπει να στερεωθεί ομοιόμορφα και να είναι αρκετά χοντρό έτσι ώστε να μην μπορεί να τρυπηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφαλής πόρτα στα περισσότερα διαμερίσματα θα είναι ακατάλληλη και θα προσελκύσει μόνο την πρόσθετη προσοχή.
 • Μεντεσέδες. Θα πρέπει να αρκούν για να στηρίξουν το βάρος της πόρτας και ταυτόχρονα να είναι όσο το δυνατόν πιο εσωτερικά - αυτό δεν θα τους αφήσει ανίκανο να κοπούν με την αφαίρεση της πόρτας και την τοποθέτησή της.
 • Μόνωση. Θα πρέπει να είναι αρκετά πυκνό ώστε να παρέχει τόσο θερμομόνωση όσο και ηχομόνωση. Επιπλέον, η πόρτα θα πρέπει να ταιριάζει άνετα στο πλαίσιο έτσι ώστε να μην σχηματίζονται τα ρεύματα.
 • Κάστρο Το καλύτερο από όλα, εάν υπάρχουν περισσότεροι από έναν από αυτούς και αν δεν είναι πολύ απλοί και ταυτόχρονα όχι πολύ περίπλοκοι - μπορεί να μπλοκάρει στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Η καλύτερη, αν και ακριβή, επιλογή είναι να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη κλειδαριά. Είναι επίσης καλό να βάζετε ένα μανδάλου ή αλυσίδα - ακόμα και σε μια βαρύτερη ασφαλή πόρτα.
 • Γνωρίζοντας πώς να επιλέξετε μια μεταλλική πόρτα, με βάση τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της, μπορείτε να πάτε στο κατάστημα, αλλά πριν από αυτό θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τις γενικές συμβουλές.

Συρόμενη πόρτα

Πόρτα ζωγραφική

Νουάν και μικρά πράγματα

Όταν επιλέγετε μια πόρτα, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις που θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε το επιλεγμένο πράγμα και να μην κατηγορήσετε τον εαυτό σας για την λανθασμένη επιλογή.

Σχεδιασμός

Η πόρτα πρέπει να ταιριάζει στο υπόλοιπο εσωτερικό. Το ευγενές ξύλο φαίνεται καλό σε κλασικό στιλ, συρόμενες πόρτες σε ιαπωνικό στιλ, τεράστιες πόρτες ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας και ούτω καθεξής.

Χρησιμοποιώντας τον καθρέφτη στην πόρτα, μπορείτε να επεκτείνετε το δωμάτιο, με τη βοήθεια του κατάλληλου χρωματισμού μετατρέψτε το σε ένα είδος εικόνας. Το κύριο πράγμα - πριν πάτε στο κατάστημα για να καταλάβω ποια πόρτα θα δούμε καλύτερα στο δωμάτιο.

Γκρίζα πόρτα

Επάργυρη πόρτα

Μέγεθος

Όταν παραγγέλνετε μια πόρτα, πρέπει να μετρήσετε τους κύριους δείκτες της πόρτας (σε κτίρια διαμερισμάτων είναι πρότυπο, αλλά είναι πάντα καλύτερο να το παίξετε ασφαλές) και πηγαίνετε στον πλοίαρχο ήδη μαζί τους. Είναι σημαντικό η πόρτα να μην είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη, να μην στρεβλώνεται ή να κολλάει.

Κατασκευαστής

Δεν είναι τόσο σημαντικό ποια εταιρεία θα έχει την πόρτα - είναι σημαντικό να έχει ένα διαβατήριο και μια κάρτα εγγύησης. Εάν παραβιάστηκαν οι βασικές τεχνολογικές διατάξεις κατά την κατασκευή και τη μεταφορά, πρέπει να έχετε έγγραφα με τα οποία μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε για το γάμο. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που παράγουν πόρτες.Πριν από την αγορά, θα είναι επίσης χρήσιμο να διαβάσετε κριτικές σχετικά με αυτές στο Διαδίκτυο.

Γυάλινη πόρτα

Φωτεινή πόρτα

Επιλέξτε την πόρτα σας υπομονετικά, ώστε να ταιριάζει στο σπίτι σας. Μια ασφαλής πόρτα θα είναι άχρηστη σε ένα μικρό Χρουστσιόφ, μια πόρτα ταλάντευσης σε ένα μικροσκοπικό δωμάτιο θα παρεμβαίνει μόνο. Τα διακοσμητικά στοιχεία, το υλικό, η κατασκευή, ο σχεδιασμός - όλα αυτά είναι σημαντικά προκειμένου να δημιουργηθεί το τέλειο εσωτερικό, το οποίο θα είναι αρκετά άνετο για να ζήσει κανείς.

Μπροστινή πόρτα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)