Πώς να συνδέσετε ένα ψυγείο: τις αποχρώσεις της επιλογής και εγκατάστασης συσκευών θέρμανσης

Πριν συνδέσετε ένα θερμαντικό σώμα, συνιστάται να εξοικειωθείτε με τα μοντέλα των προϊόντων θέρμανσης, τους κανόνες εγκατάστασής τους, επειδή μόνο η επιλογή μιας κατάλληλης μπαταρίας και η ακριβής εγκατάσταση της θα εγγυηθούν την ποιότητα του συστήματος και μια άνετη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Πώς να συνδέσετε θερμαντικά σώματα αλουμινίου;

Αυτές οι μπαταρίες μπορούν να θεωρηθούν καθολικές, καθώς αποδίδουν τέλεια τα συστήματα θέρμανσης οποιουδήποτε τύπου. Για την εξυπηρέτηση των χώρων των ιδιωτικών κατοικιών, μοντέλα με μέγιστη πίεση μέχρι 6 Atm είναι αρκετά κατάλληλα. Προϊόντα ενισχυμένης κατασκευής, αντέχουν πίεση περίπου 16 Atm, εγκαθίστανται σε πολυώροφα κτίρια.

Σύνδεση ψυγείου αλουμινίου

Σύνδεση διμεταλλικού καλοριφέρ

Στα δωμάτια, τα θερμαντικά σώματα είναι τοποθετημένα κάτω από το παράθυρο ή τοποθετημένα δίπλα-δίπλα στον τοίχο. Οι σωληνώσεις μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στη μία πλευρά της συσκευής θέρμανσης όσο και σε διαφορετικές πλευρές. Επιπλέον, στην περίπτωση μιας μονόπλευρης τοποθέτησης σωλήνων, δεν είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν μοντέλα πολλαπλών τμημάτων. Με μια ευέλικτη επιλογή για τροφοδοσία σωλήνων, μπορείτε να τοποθετήσετε μπαταρίες με τον αριθμό των τμημάτων από 12 έως 24.

Για τη διασφάλιση της καλής μεταφοράς θερμότητας, συνιστάται να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες για την τοποθέτηση των θερμαντικών σωμάτων: από το δάπεδο - τουλάχιστον 10-13 cm, από τον τοίχο έως το προϊόν - τουλάχιστον 2 -5 cm, στο παράθυρο - τουλάχιστον 10 cm.

Κατά την εγκατάσταση βαλβίδων διακοπής και ελέγχου στην είσοδο / έξοδο, θα είναι δυνατή η ρύθμιση της θερμοκρασίας χώρου, η απενεργοποίηση του ψυγείου για επισκευή ή σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Εγκατάσταση καλοριφέρ

Εγκατάσταση ψύκτη αέρα

Πώς να συνδέσετε ένα διμεταλλικό ψυγείο;

Αυτές οι μπαταρίες συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα δύο μεταλλικών στοιχείων - χάλυβα και αλουμίνιο - και αποτελούν μια αξιόλογη εναλλακτική λύση από τις παραδοσιακές μπαταρίες από χυτοσίδηρο ή τους ψύκτες λαδιού. Τα προϊόντα αποτελούνται από πυρήνες από χάλυβα και θήκες αλουμινίου. Χάρη στα υλικά και την κατασκευή, οι θερμαντήρες αντέχουν σε υψηλή πίεση και έχουν την καλύτερη θερμική αγωγιμότητα.

Κατά την εγκατάσταση των μπαταριών τηρούν μια συγκεκριμένη σειρά εργασιών:

 1. εμφανίζεται η θέση του ψυγείου.
 2. παρέχονται βραχίονες.
 3. η μπαταρία είναι αγκιστρωμένη.
 4. οι σωλήνες και η θερμοστατική βαλβίδα είναι συνδεδεμένες.
 5. Πρέπει να τοποθετηθεί μια βαλβίδα αέρα για να αποφευχθεί η συσσώρευση αερίων στο εσωτερικό της συσκευής.

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα όλων των εξαρτημάτων της συσκευής θέρμανσης.

Για να μην καταστραφεί η στεγανότητα της δομής, δεν συνιστάται η χρήση οποιωνδήποτε λειαντικών ενώσεων κατά τη συναρμολόγηση.

Όταν εργάζεστε με συνδετήρες, πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα νήματα με αριστερόχειρες και δεξιόστροφα χρησιμοποιούνται σε διμεταλλικά καλοριφέρ.

Σύνδεση ψυγείου σε ιδιωτικό σπίτι

Σύνδεση οριζόντιας καλοριφέρ

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο διάγραμμα σύνδεσης της μπαταρίας (διαγώνιο, πλευρά, κάτω). Αν η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε σύστημα με ένα σωλήνα, θα είναι λογικό να εγκαταστήσετε μια παράκαμψη, η οποία θα διασφαλίζει την κανονική λειτουργία της δομής θέρμανσης κατά τη σύνδεση του προϊόντος σε σειρά.

Πώς να συνδέσετε το ψυγείο σε εσωτερικούς χώρους;

Για να εξασφαλίσετε μια άνετη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο όχι μόνο να επιλέξετε τη σωστή μπαταρία και να την εγκαταστήσετε. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά της διάταξης θέρμανσης ολόκληρου του κτιρίου.

Πώς να συνδέσετε τα θερμαντικά σώματα σε μια ιδιωτική κατοικία

Ένα καλά εξοπλισμένο σύστημα είναι σημαντικό για τη θέρμανση τόσο ενός μεγάλου εξοχικού σπιτιού όσο και μιας συμπαγούς κατασκευής. Επιπλέον, είναι επιθυμητό η θέρμανση να δημιουργεί μια άνετη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής και δεν είναι η μεγαλύτερη δαπάνη του προϋπολογισμού.

Υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης των θερμαντικών σωμάτων. Και οι δύο τύποι καλωδίωσης (μονών σωλήνων και διπλών σωλήνων) έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Πλεονεκτήματα του συστήματος με ένα σωλήνα: απλή σύνδεση, χαμηλό κόστος υλικών και εξοπλισμού, δυνατότητα χρήσης διαφόρων ψυκτικών μέσων (νερό, αντιψυκτικό). Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν έναν ορισμένο αριθμό θερμαντικών σωμάτων σε μια γραμμή, την αδυναμία ελέγχου της θερμοκρασίας, τη χαμηλή ενεργειακή απόδοση. Χρησιμοποιήστε ένα τέτοιο σύστημα που συνιστάται για κτίρια που έχουν περισσότερους από τρεις ορόφους.

Σύνδεση ψυγείου σε διαμέρισμα

Στο σχεδιασμό δύο σωλήνων, χρησιμοποιούνται διάφοροι κλάδοι για την παροχή θερμού ψυκτικού μέσου στο ψυγείο και για ψυχρή κίνηση. Όταν εξοπλίζουμε μια ιδιωτική κατοικία, τοποθετείται ένα οριζόντιο σύστημα, το οποίο έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • σε όλα τα θερμαντικά σώματα, το ψυκτικό έχει την ίδια θερμοκρασία.
 • κάθε γραμμή μπορεί να είναι εφοδιασμένη με ρυθμιστή θερμοκρασίας.
 • Εύκολη σωληνώσεις σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το σύστημα στη δομή της οποιασδήποτε περιοχής και διάταξης?
 • καλή ενεργειακή απόδοση.

Τα μειονεκτήματα μπορεί να θεωρηθεί υψηλό κόστος και πιο πολύπλοκη εγκατάσταση, ένα μεγάλο αριθμό υλικών.

Εγκατάσταση του ενσωματωμένου ψυγείου

Κατά την εγκατάσταση θερμαντικών σωμάτων, χρησιμοποιούνται διάφορες επιλογές σύνδεσης σωλήνων:

 • οι μονόπλευρες (πλευρικές) - σωλήνες ξεκινούν από τη μια πλευρά, με το ζεστό νερό να τροφοδοτείται στο πάνω μέρος του ψυγείου και το κρύο νερό εκκενώνεται από τον πυθμένα.
 • οι διαγώνιοι σωλήνες συνδέονται πάνω από (ζεστό νερό) και κάτω από διαφορετικές πλευρές.
 • οι σωλήνες σέλας συνδέονται στο κάτω μέρος του ψυγείου (που βρίσκεται οριζόντια), από διαφορετικές πλευρές.
 • κάτω - οι σωλήνες συνδέονται από κάτω (εγκατεστημένοι κάθετα) και βρίσκονται κοντά.

Η σέλα και οι κατώτεροι τύποι σύνδεσης χαρακτηρίζονται από χαμηλή ενεργειακή απόδοση. Επειδή το καυτό νερό κυκλοφορεί στο κάτω μέρος του ψυγείου και η επάνω περιοχή θερμαίνεται ελαφρώς. Αυτό το χαρακτηριστικό οδηγεί σε απώλεια ενεργειακής απόδοσης (περίπου 15%) και αργή θέρμανση του δωματίου.

Ο μονόπλευρος τύπος στερέωσης σωλήνων εξασφαλίζει ομοιόμορφη θέρμανση της μπαταρίας και χαρακτηρίζεται από εξαιρετική απορρόφηση θερμότητας. Λόγω της ιδιαιτερότητας της σύνδεσης των γραμμών, συνιστάται η χρήση τους σε σπίτια με μικρό αριθμό καλοριφέρ (μέχρι 15 μονάδες).

Το διαγώνιο διάγραμμα σχεδίασης μπορεί να θεωρηθεί ιδανική επιλογή κατά την τοποθέτηση ενός συστήματος θέρμανσης στο σπίτι. Επειδή είναι εύκολο να τοποθετηθεί σε σπίτια οποιουδήποτε μεγέθους και χαρακτηρίζεται από υψηλό ρυθμό μεταφοράς θερμότητας (απώλειες είναι περίπου 2%).

Σύνδεση ψυγείου λαδιού

Συνδέστε ένα θερμαντικό σώμα δαπέδου

Πώς να συνδέσετε ένα θερμαντικό σώμα θέρμανσης σε ένα διαμέρισμα

Σε κτίρια πολλαπλών ορόφων χρησιμοποιούνται δύο μέθοδοι οργάνωσης της θέρμανσης: μονό-σωλήνα και δύο-σωλήνες. Προσδιορίζουν τη δυνατότητα σύνδεσης των συσκευών θέρμανσης.

Με ένα μονό σωλήνα, το ψυκτικό μετακινείται μέσω ενός κατακόρυφου σωλήνα σε θερμαντικά σώματα που συνδέονται σε σειρά. Σε ένα τέτοιο σύστημα, δεν υπάρχει σωλήνας για την εκκένωση των λυμάτων. Ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από απλή εγκατάσταση και απλή συντήρηση, οικονομική κατανάλωση υλικών, αφού δεν υπάρχει ανάγκη για jumper, συνδετικά στοιχεία και επιστροφή. Το μειονέκτημα είναι ο διαφορετικός βαθμός θέρμανσης των διαμερισμάτων στο πάνω και κάτω ορόφους. Μερικές φορές υπάρχει μια διαφορά στη θερμοκρασία του αέρα ακόμη και στα δωμάτια ενός διαμερίσματος.

Ξεχωριστοί αγωγοί υπάρχουν ήδη στο σύστημα δύο σωλήνων (ειδικά για ζεστό νερό και ψύχεται), γεγονός που αυξάνει την ενεργειακή του απόδοση.

Σύνδεση ψυγείου τοίχου

Κάτω σύνδεση καλοριφέρ

Σε διαμερίσματα, οι μπαταρίες συνδέονται με δύο τρόπους: σειριακά και παράλληλα.

 1. Σε μια διαδοχική έκδοση, οι μπαταρίες βρίσκονται απευθείας στο σύστημα. Δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας του ψυγείου και για την επισκευή του θερμαντήρα πρέπει να απενεργοποιήσετε ολόκληρο το σύστημα και να αποστραγγίσετε το νερό από αυτό. Σε διαμερίσματα με μια τέτοια διάταξη θέρμανσης, χυτοσιδήρου και σωληνώσεων θέρμανσης συσκευές έχουν εγκατασταθεί.
 2. Στην παράλληλη μέθοδο, οι μπαταρίες λαμβάνουν το ψυκτικό μέσο μέσω ενός σωλήνα συνδεδεμένου σε μια κοινή ανύψωση. Το ψυχρό νερό αφαιρείται με τον ίδιο τρόπο. Η τοποθέτηση βαλβίδων σφαιρών σας επιτρέπει να εμποδίζετε την κίνηση των ψυκτικών μέσων και τον εξοπλισμό επισκευής χωρίς να επηρεάζετε τους γείτονες.

Το κύριο μειονέκτημα είναι η κακή θέρμανση της μπαταρίας όταν μειώνεται η πίεση στο δίκτυο. Με αυτή την έκδοση του συστήματος θέρμανσης χρησιμοποιούνται θερμαντικά σώματα αλουμινίου και διμεταλλικά θερμαντικά σώματα.

Δεν υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις για την επιλογή του τύπου σύνδεσης μπαταρίας. Η διαγώνια έκδοση είναι ιδανική για μοντέλα πολλαπλών τμημάτων. Για συστήματα που βρίσκονται στο πάτωμα, χρησιμοποιείται μια σύνδεση στο κάτω μέρος. Η πιο συνηθισμένη και κοινή είναι η πλευρική σύνδεση της μπαταρίας.

Σύνδεση ψυκτικού πολυμερούς

Σύνδεση θερμαντήρα χάλυβα

Συστάσεις σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης ενός ψυγείου

Κατά την τοποθέτηση της μπαταρίας στα συνδετικά στοιχεία, είναι σημαντικό να ελέγξετε τη θέση της με ένα επίπεδο, διαφορετικά μπορεί να εμφανιστούν και άλλα βύσματα αέρα στο μέλλον.

Δεν είναι επιθυμητό στο διαμέρισμα να αλλάξει αυθαίρετα τον τόπο εγκατάστασης των θερμαντικών σωμάτων ή να συνδεθούν πρόσθετες μπαταρίες, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία θέρμανσης των γειτόνων στην ανύψωση.

Η επιλογή σύνδεσης μπαταρίας επηρεάζει τη θερμική του απόδοση. Αυτό το σημείο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη μελέτη των παραμέτρων της διάταξης που δηλώνει ο κατασκευαστής.

Κατ 'αρχήν, οποιοδήποτε ψυγείο μπορεί να εγκατασταθεί ανεξάρτητα. Η πλήρης σειρά συσκευών θέρμανσης περιλαμβάνει όχι μόνο τις απαραίτητες λεπτομέρειες, αλλά και λεπτομερείς οδηγίες για την εγκατάσταση του προϊόντος. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει εμπειρία στην εγκατάσταση / αποσυναρμολόγηση, τότε συνιστάται να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες. Είναι ο ειδικός που θα καθορίσει τον καλύτερο τρόπο σύνδεσης των θερμαντικών σωμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του χώρου και του κτιρίου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)