Διαχωριστής ξύλου - ένα απαραίτητο πράγμα σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Για να λιώσει ένα τούβλο φούρνο, τιτανίου, τζάκι ή μπάρμπεκιου, καυσόξυλα είναι απαραίτητη. Για το ψήσιμο δύο παρτίδων μπάρμπεκιου, μπορείτε να κόψετε το ξύλο με ένα τσεκούρι, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει αρκετή δύναμη για να κάψετε τη σόμπα καθ 'όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, και ήρθε με διαχωριστές ξύλου. Πρώτον, εμφανίστηκαν βιομηχανικές μονάδες που χρησιμοποιούνταν σε μεγάλες εγκαταστάσεις υλοτομίας στις επιχειρήσεις. Σήμερα είναι δυνατό να αγοράσετε ένα ξύλινο διαχωριστικό για το σπίτι, με τη βοήθεια του οποίου θα είναι δυνατή η προμήθεια καυσόξυλων για όλες τις οικιακές ανάγκες χωρίς ιδιαίτερες σωματικές προσπάθειες.

Διαχωριστής αερίου

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διαχωριστών ξύλου

Ένας διαχωριστής ξύλου είναι ένα μηχάνημα που μπορεί να χωρίσει κούτσουρα σε ξύλο του σωστού μεγέθους. Συνεργαστείτε μαζί του είναι γρήγορη. Σε 3 ώρες μπορείτε να προετοιμάσετε όσα καυσόξυλα θα κάνατε με ένα τσεκούρι, αν είχαν τεμαχιστεί για 4 ώρες κάθε εβδομάδα όλη την εβδομάδα.

Η χρήση ενός διαχωριστή ξύλου σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρόνο και σωματική δύναμη και να ολοκληρώσετε ένα τεράστιο όγκο εργασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σήμερα στην αγορά υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μοντέλων διαχωριστών ξύλου που είναι καθολικοί, οπότε ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει την επιλογή που του ταιριάζει. Για να εργαστείτε σε έναν διαχωριστή ξύλου, δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές ικανότητες - ένα άτομο που δεν έχει ειδική φυσική προετοιμασία μπορεί εύκολα να κάνει αυτή τη δουλειά.

Ηλεκτρικός διαχωριστής ξύλου

Με σωστή λειτουργία, οι διαχωριστές ξύλου είναι ασφαλείς, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Εάν ο διαχωριστής ξύλου είναι κατασκευασμένος από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή, τότε θα εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια, οπότε δεν θα πρέπει να αποθηκεύσετε την αγορά αυτής της συσκευής.

Οι διαχωριστές ξύλου έχουν επίσης μειονεκτήματα. Πολλά μοντέλα είναι πολύ ογκώδη, οπότε κινείται μόνος τους είναι δύσκολος. Οι διαχωριστές ξύλου λειτουργούν καλά, αλλά καταναλώνουν πολλή βενζίνη ή ηλεκτρική ενέργεια. Όσο ισχυρότερη είναι η μηχανή, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος αγοράς καυσίμων. Οι διαχωριστές ξύλου δεν είναι φθηνοί, οπότε πρέπει να το αγοράσετε αν το χρειάζεστε πραγματικά κάθε μέρα, αλλά να θυμάστε ότι τα φτηνά μοντέλα δεν μπορούν πάντα να αντιμετωπίσουν το ισχυρό ξύλο.

Υδραυλικός διαχωριστής

Τύποι διαχωριστών ξύλου σύμφωνα με την επιλογή σελιδοδείκτη καταγραφής

Οι διαχωριστές ξύλου ταξινομούνται σύμφωνα με διάφορα κριτήρια. Έτσι, με τη μέθοδο των bookmarking logs είναι:

  • κάθετη
  • οριζόντια
  • αναμειγνύονται.

Σε έναν οριζόντιο διαχωριστή ξύλου, ένα κορμό τοποθετείται σε μια υδρορροή και κόβεται σε μήκος. Σε ορισμένα μοντέλα, το μαχαίρι κινείται προς το ημερολόγιο, σε άλλα - το ίδιο το ημερολόγιο. Στο κατακόρυφο κορμό τοποθετείται στην κορυφή και το μαχαίρι αρχίζει να ασκεί πίεση πάνω του. Αυτός ο διαχωριστής ξύλου είναι συμπαγής, οπότε αν δεν θέλουμε ο ογκώδης σχεδιασμός να πάρει χώρο στην αυλή, τότε επιλέγουμε αυτή τη συσκευή. Σε μικτά μοντέλα, τα καυσόξυλα τοποθετούνται τόσο στην πλευρά όσο και στην κορυφή. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε εργοστάσια επεξεργασίας ξύλου, οπότε αν επιλέξετε έναν διαχωριστή ξύλου για ένα καλοκαιρινό σπίτι ή ένα ιδιωτικό σπίτι, αγοράστε οριζόντια ή κάθετη.

Συμπαγής διαχωριστής

Πώς λειτουργούν οι διαχωριστές ξύλου;

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι διαχωριστές ξύλου είναι πολλών τύπων:

  • υδραυλικά?
  • μηχανική?
  • βίδα.
  • ράφι και γρανάζι.

Ο μηχανικός διαχωριστής ελατηρίων έχει απλό σχεδιασμό και επομένως είναι πολύ απλός στη χρήση. Το έβαλαν στο έδαφος ή σε ένα ισχυρό πάτωμα, έβαζαν ένα κούτσουρο κάτω από τον κώνο του εργαλείου, σηκώνοντάς το με τη λαβή και έπειτα πιέζοντας το πεντάλ, και η λεπίδα χωρίζει το δέντρο.Αυτός ο διαχωριστής οδηγείται μόνο από την ανθρώπινη δράση, η οποία ενισχύεται από την άνοιξη.

Μια ποικιλία μηχανικών είναι ένας διαιρέτης ταχυτήτων. Η αρχή της λειτουργίας της είναι απλή: οι περιστροφικές κινήσεις μετατρέπονται σε μεταφραστικές και ο κλωβός σπάει τα κορμούς σε μικρού μεγέθους καυσόξυλα. Ένας διαχωριστής με κιβώτιο ταχυτήτων ονομάζεται επίσης διαχωριστής σχαρών. Ο διαχωριστής ραφιών έχει επίσης απλό σχεδιασμό. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τέτοιο διαχωριστή για τον εαυτό σας - στο δημόσιο τομέα υπάρχουν αρκετά βίντεο και φωτογραφικά υλικά που βήμα βήμα θα σας δείξουν πώς να φτιάξετε αυτή τη συσκευή.

Μηχανικός διαχωριστής

Αν δεν ξέρετε τι είδους διαχωριστή ξύλου χρειάζεστε, μπορείτε να σταματήσετε σε αυτό το μοντέλο. Για να κατασκευάσετε ανεξάρτητα έναν διαχωριστή rack, θα χρειαστείτε ανέξοδα υλικά που πωλούνται σε όλα τα καταστήματα κατασκευών. Αυτό το σχέδιο ενεργεί σε ένα δέντρο με δύναμη τουλάχιστον 10 τόνων, έτσι ώστε ένας διαχωριστής κορμών μπορεί να χειριστεί οποιοδήποτε ξύλο. Το σπιτικό υδραυλικό σύστημα θα σας κοστίσει περισσότερο από το ράφι και το γρανάζι, και από την άποψη της απόδοσης είναι περίπου το ίδιο.

Χρησιμοποιείται ένας διαχωριστής βιδών για την κοπή μικρών ξύλινων κορμών. Το κούτσουρο τοποθετείται στην υδρορροή και με τη βοήθεια της λαβής βιδώνεται μέσα σ 'αυτό. Μια μικρή προσπάθεια και ένα μεταλλικό τρυπάνι σπάει το δέντρο. Χρειάζεται περίπου ένα λεπτό για να δει ένα ημερολόγιο. Αυτός ο διαχωριστής λειτουργεί τόσο από τον κινητήρα όσο και από τη μηχανική δράση.

Μίνι διαχωριστής

Το πιο δημοφιλές είναι ένας υδραυλικός διαχωριστής ξύλου. Είναι πραγματικά το καλύτερο από τα υπάρχοντα μοντέλα. Με αυτό, μπορείτε να δείτε οποιοδήποτε είδος ξύλου, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρότερων και ακόμη και υγρό. Αυτός ο διαχωριστής ξύλου αποτελείται από έναν υδραυλικό κύλινδρο. Τοποθετείται σε αυτό ένα κούτσουρο και ο κύλινδρος αρχίζει να πιέζει είτε αυτό είτε το πτερύγιο. Η πίεση στο εσωτερικό είναι υψηλή, οπότε όλη η εργασία γίνεται πολύ γρήγορα. Λόγω της υψηλής απόδοσής του, ένας υδραυλικός διαχωριστής ξύλου χρησιμοποιείται συνήθως σε μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά εάν υπάρχει οικονομική ευκαιρία, μπορεί να αγοραστεί για ένα σπίτι ή μια θερινή κατοικία.

Διαχωριστής ραφιών

Τύποι μηχανών splitter ξύλου

Οι διαχωριστές ξύλου διαφέρουν επίσης και σε τύπο κινητήρα. Ανάλογα με το τι δουλεύουν, οι διαχωριστές ξύλου είναι:

  • ηλεκτρικό?
  • βενζίνη ·
  • σε έλξη ελκυστήρα.

Ένας ηλεκτρικός διαχωριστής ξύλου είναι ιδανικός για οικιακή χρήση. Φυσικά, για να λειτουργήσει, πρέπει να υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι ή στο οικόπεδο. Διαχωριστής καταγραφής - η συσκευή είναι πολύ ισχυρή, έτσι ώστε να μην χτυπήσει τις κυκλοφοριακές συμφόρηση, η καλωδίωση σας θα πρέπει να σχεδιαστεί για τέτοια φορτία.

Εάν κόβετε το ξύλο καυσόξυλα στο δρόμο, βεβαιωθείτε ότι το βάζετε σε ελαστικό χαλάκι. Αν βρέξει και ο διαχωριστής βρέξει, μπορεί να κλείσει όταν είναι ενεργοποιημένος. Η εργασία με οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή απαιτεί συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ασφαλείας. Σήμερα, η χρήση διαχωριστών ξύλου οικιακής χρήσης σε ηλεκτροκινητήρες είναι δημοφιλής, διότι είναι πολύ βολικό.

Χειροκίνητος διαχωριστής

Διαχωριστής βενζίνης που χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς σκοπούς. Αυτές είναι πολύ ισχυρές συσκευές που λειτουργούν με βενζίνη και έχουν υψηλή απόδοση. Χρησιμοποιούνται σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο διαιρέτης ξύλου με βενζίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μη ηλεκτροφόρα σημεία. Εάν κατά την κατασκευή του σπιτιού χρειάζεστε μεγάλη ποσότητα καυσόξυλου, μπορείτε να φέρετε έναν διαχωριστή αερίου σε μια τέτοια τοποθεσία.

Μικτός διαχωριστής ξύλου

Διαχωριστής με κίνηση από τον ελκυστήρα

Οι διαχωριστές του τελευταίου τύπου συνδέονται με τον ελκυστήρα και τροφοδοτούνται από τον κινητήρα του. Τα χαρακτηριστικά αυτού του τύπου διαχωριστή διαφέρουν κατά τάξη μεγέθους από όλα τα άλλα. Με τη βοήθεια αυτών των συσκευών, μπορείτε να κόψετε χιλιάδες κυβικά μέτρα ξύλου για μια μικρή περίοδο καυσόξυλων. Αυτοί οι διαχωριστές ξύλου χρησιμοποιούνται από μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ή πωλούν μεγάλες ποσότητες καυσόξυλων.

Κάθετος διαιρέτης

Διαχωριστής βιδών

Σήμερα, οι κατασκευαστές παρουσιάζουν διαφορετικούς τύπους ξύλου που διαφέρουν στον τρόπο με τον οποίο τοποθετούν το κούτσουρο, την αρχή λειτουργίας, τον τύπο του κινητήρα και άλλα χαρακτηριστικά.Ένας διαχωριστής ξύλου είναι ένα πολύ απαραίτητο πράγμα στο νοικοκυριό, αλλά αν δεν έχετε την ευκαιρία να το αγοράσετε, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας - υπάρχει μια λεπτομερής περιγραφή κάθε μοντέλου στο Internet. Είναι αλήθεια ότι ένας σπιτιωτός διαχωριστής είναι κατάλληλος μόνο για οικιακούς σκοπούς, οι επιχειρήσεις πρέπει να αγοράζουν συσκευές που κατασκευάζονται από αξιόπιστους κατασκευαστές.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)