Επιλέξτε μια πόρτα πιο κοντά

Η άνεση στο σπίτι εξαρτάται από δεκάδες μικρά πράγματα. Και ένας από αυτούς είναι αν η είσοδος, το εσωτερικό και οι πόρτες επί των επίπλων γραφείων κλείνουν σιωπηλά. Εάν χτυπούν δυνατά, αργά ή γρήγορα αυτή η στιγμή θα αρχίσει να ενοχλείται, οπότε δεν πρέπει να σώζετε την αγορά κλειστών θυρών.

Επιλέξτε ένα πλησιέστερο

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε προσεκτικά μια πόρτα και, αν υπάρχει αμφιβολία, είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε ειδικό για βοήθεια. Όταν επιλέγετε ένα πιο κοντά, λαμβάνονται υπόψη δύο σημαντικά σημεία: το βάρος της πόρτας και οι διαστάσεις της. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι πρέπει να εγκατασταθούν διαφορετικές συσκευές κλεισίματος στη σιδερένια πόρτα και στην πόρτα του ντουλαπιού κουζίνας.

Λευκή πόρτα πιο κοντά

Οι οδηγίες για οποιαδήποτε συσκευή πόρτας παραθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά της, συμπεριλαμβανομένης της πόρτας με την οποία το μέγιστο βάρος μπορεί να ανοίξει, τόσο περισσότερο έχετε μια πόρτα, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η πόρτα. Αν ο καμβάς είναι πολύ βαρύς, μπορείτε να εγκαταστήσετε δύο κλεισίματα. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για βαριές πόρτες από μέταλλο και επένδυση από ξύλο ή πλαστικό.

Το πλάτος της πόρτας είναι επίσης πολύ σημαντικό. Εάν είναι 1,6 μέτρα ή περισσότερο, τότε το πιο κοντά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εργασία και να αποτύχει. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναζητήσετε ειδικές συσκευές για το κλείσιμο αυτών των πλατιών θυρών.

Μαύρη πόρτα κοντά Μαύρη πόρτα πιο κοντά

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό της πιο κοντά είναι η ταχύτητα κλεισίματος. Μπορεί να είναι πολύ αργή ή πολύ γρήγορη. Σε αριθμούς, η ταχύτητα δεν μετράται, αλλά καθορίζεται οπτικά. Οι κλειδαριές για τις πόρτες εισόδου στην είσοδο επιλέγονται με υψηλή ταχύτητα απενεργοποίησης και μπορούν να εγκατασταθούν στο διαμέρισμα "αργά κλεισίματα".

Όταν επιλέγετε μια πόρτα κοντά, προσέξτε αν έχει μια λειτουργία πέδησης ανοίγματος. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή δεν επιτρέπει στην πόρτα να ανοίξει πλήρως και με ένα ισχυρό τράνταγμα, δεν την επιτρέπει να χτυπήσει τον τοίχο. Αυτοί οι μηχανισμοί κλεισίματος πρέπει να στερεώνονται στην πόρτα σε κτίρια όπου περνά καθημερινά μια μεγάλη ροή ατόμων: κλινικές, μεγάλα κτίρια γραφείων και εμπορικά κέντρα.

Πόρτα πιο κοντά με το μάνδαλο

Μια άλλη χρήσιμη λειτουργία των μηχανισμών κλεισίματος πόρτας για μεταλλικές πόρτες είναι ένα καθυστερημένο κλείσιμο. Ο μηχανισμός κλειδώνει την πόρτα ανοικτή για μερικά δευτερόλεπτα, έτσι μπορείτε να φέρετε μεγάλους σάκους ή ογκώδη έπιπλα στο δωμάτιο. Οι σύγχρονες κλειστές πόρτες μπορούν να έχουν μία από αυτές τις λειτουργίες ή να συνδυάζουν πολλές.

Τύποι κλείστρων

Όλοι οι υπάρχοντες μηχανισμοί κλεισίματος θυρών ταξινομούνται σύμφωνα με διάφορους δείκτες Σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης, υπάρχουν διάφοροι τύποι κλειστών:

  • δάπεδο?
  • φορτωτικές ·
  • κρυμμένο;
  • πλαίσιο.

Οι φορτωτικές είναι οι απλούστεροι και πιο συνηθισμένοι τύποι κλεισίματος των θυρών. Η πρόσδεσή τους γίνεται απευθείας στο ίδιο το πλαίσιο της πόρτας. Ακόμη και αν έχει εγκατασταθεί η πόρτα και πρέπει να την τοποθετήσετε πιο κοντά, αυτό δεν θα προκαλέσει προβλήματα. Η τοποθέτηση του κλείστρου στην πόρτα του τύπου δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο. Το δάπεδο και το πλαίσιο τοποθετούνται πριν από την τοποθέτηση της ίδιας της πόρτας. Οι πρώτες τοποθετούνται στο πάτωμα και το τελευταίο στο πλαίσιο της πόρτας.

Καφέ πόρτα πιο κοντά

Η πιο δύσκολη εγκατάσταση κρυφών κλειστών. Για αυτούς, θα πρέπει να προετοιμάσετε μια κοιλότητα στον τοίχο ή το πλαίσιο της πόρτας. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ένα εργαλείο φρεζαρίσματος, το οποίο δεν μπορεί να χειριστεί κάθε αρχάριος αρχάριος.

Τα συστήματα κλεισίματος ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο της διάταξης έλξης. Είναι:

  • πρότυπο.
  • με κλειδαριά ανοικτής θέσης.
  • με συρόμενη πρόσφυση.

Μια πόρτα πιο κοντά σε μια πλαστική πόρτα μπορεί να είναι στάνταρ. Η ίδια η πόρτα είναι τοποθετημένη στην πόρτα και η έλξη που θα επιστρέψει το φύλλο της πόρτας στη θέση του - στο πλαίσιο.Αν δεν σας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται αυτός ο μηχανισμός, σκεφτείτε ένα μηχανισμό με μια ολισθαίνουσα ράβδο. Οι γυάλινες κλειστές πόρτες έχουν συνήθως ένα τέτοιο σύστημα. Φαίνονται πολύ σύντομα και κομψά στις γυάλινες πόρτες.

Πιο κοντά σε μια μεταλλική πόρτα

Μεταλλική πόρτα πιο κοντά

Τα κλεισίματα διαφέρουν επίσης στο εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας. Υπάρχουν θερμοστάτες κλεισίματος που λειτουργούν σε θερμοκρασίες από -35 έως +70 βαθμούς. Μια πόρτα πιο κοντά σε μια τέτοια περιοχή εργασίας είναι καθολική. Μπορεί να ενσωματωθεί στο πλαίσιο της πόρτας τόσο μέσα όσο και έξω. Για τις βόρειες περιοχές προέκυψαν ανθεκτικοί στον παγετό κλεισίματα που λειτουργούσαν σε θερμοκρασία -45 μοίρες. Τα συστήματα κλεισίματος πολλών εταιρειών δοκιμάζονται στον Άπω Βορρά και λειτουργούν σωστά σε κρίσιμες συνθήκες.

Ο κύριος δείκτης ενός καλύτερου είναι η δυνατότητα προσαρμογής της κίνησης της πόρτας. Με άλλα λόγια, μπορεί να ρυθμιστεί τι είδους προσπάθεια πρέπει να εφαρμοστεί για να ανοίξει μία ή άλλη πόρτα.

Οι μηχανισμοί που ρυθμίζονται με αυτόν τον τρόπο ανήκουν σε επτά τάξεις. Οι κλειστές πόρτες της κατηγορίας EN1 είναι κατάλληλες για ξύλινες πόρτες εγκατεστημένες σε χώρους, ενώ οι κλειστές πόρτες EN7 ρυθμίζουν τη λειτουργία βαρέων μεταλλικών θυρών. Ορισμένοι μηχανισμοί κλεισίματος θυρών προσαρμόζουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, υπάρχουν συσκευές με σήμανση EN 4-6 ή 1-3.

Πόρτα πάνω από το κεφάλι πιο κοντά

Πόσο καιρό είναι πιο κοντά;

Κάθε προσέγγιση έχει τη δική της διάρκεια ζωής και καθορίζεται όχι από το χρονικό διάστημα, αλλά από τον αριθμό των κύκλων λειτουργίας που πρέπει να ολοκληρώσει η συσκευή. Πιστεύεται ότι μια ποιότητα πιο κοντά πρέπει να ανοίξει και να επιστρέψει την πόρτα πίσω περίπου μισό εκατομμύριο φορές. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένας μηχανισμός ποιότητας θα πρέπει να λειτουργεί άψογα και μόνο μετά την υπέρβαση αυτού του σημείου, η επιλεγμένη σας προσέγγιση μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί χειρότερα. Προκειμένου ο μηχανισμός να μην έχει δυσλειτουργίες, όλα τα κινούμενα στοιχεία του πρέπει να βρίσκονται σε ειδική δεξαμενή λαδιού.

Θύρες κλεισίματος

Πιο κοντά σε μια πλαστική πόρτα

Για να λειτουργήσει καλύτερα, πρέπει να προσπαθήσετε να το χειριστείτε προσεκτικά. Εάν μπορούν να παρακολουθούνται εσωτερικοί κλεισίματα, τότε είναι δύσκολο να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συσκευών που στέκονται στο δρόμο. Τα κλεισίματα που στέκονται στο δρόμο πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό υλικό που δεν υπόκειται σε διάβρωση και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης πρέπει να κλείνεται με βαλβίδα που θα την προστατεύει από βανδάλες.

Έπιπλα κλεισίματος επίπλων

Αυτοί οι μηχανισμοί κλεισίματος έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας με εκείνους που τοποθετούνται στις εσωτερικές πόρτες. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται για έπιπλα στην κουζίνα. Η σειρά των ντουλαπιών για ένα δωμάτιο ή μια κουζίνα με κλεισίματα επηρεάζει σημαντικά το κόστος όλων των επίπλων, αλλά θα είναι πιο ευχάριστο να χρησιμοποιείτε ντουλάπια.

Πόρτα πιο κοντά

Πόρτα πιο κοντά με τον ρυθμιστή

Φανταστείτε πόσες φορές κατά τη διάρκεια της βραδιάς κατά το μαγείρεμα ανοίγετε τα ντουλάπια με σκεύη, μπαχαρικά, δημητριακά και πολλά άλλα στην κουζίνα και πόσες φορές αυτό το ντουλάπι κλείνει με συντριβή, ώστε να μπορείτε να βάλετε μια μηχανική πόρτα σε κάθε πόρτα, ώστε να μην ενοχλεί το νοικοκυριό σας. Αυτοί οι μηχανισμοί μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε πόρτα δύο φύλλων και διαμέρισμα. Μπορείτε πάντα να βρείτε έναν μηχανισμό για ένα συγκεκριμένο μοντέλο πόρτας.

Πόρτα πιο κοντά με συρόμενη πρόσφυση

Εγκατάσταση μιας πόρτας πιο κοντά

Είναι καλύτερα ότι μια πόρτα κοντά με ένα μάνδαλο ή οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση από επαγγελματίες ειδικούς. Εάν δεν υπάρχει τρόπος να τους καλέσετε, προσπαθήστε να το κάνετε μόνοι σας. Κάθε συσκευή διαθέτει μια παρόμοια οδηγία εγκατάστασης.

Κρυφό πόρτα πιο κοντά

Εγκατάσταση στενότερης πόρτας

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε πού ακριβώς θα είναι η πιο κοντά. Στη συνέχεια, ένα πρότυπο είναι κολλημένο στην πόρτα ή το πλαίσιο του πλαισίου. Και ήδη σε αυτό οι θέσεις των συνδέσεων σημειώνονται. Πρέπει να τρυπηθούν. Πρέπει να εργαστείτε προσεκτικά. Το τρυπάνι είναι απίθανο να βλάψει το μέταλλο και οι ρωγμές μπορούν να περάσουν από την πλαστική πόρτα. Όταν οι τρύπες τρυπιούνται, θα πρέπει πρώτα να στερεώσετε το μοχλό και στη συνέχεια να σφίξετε το ίδιο. Όταν είναι εγκατεστημένη η δομή, ρυθμίστε την. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο μοχλός πρέπει να είναι κάθετος στο φύλλο πόρτας.

Θυρίστε την πόρτα πιο κοντά

Η χρήση κλειστών θυρών κάνει τη ζωή μας πιο άνετη και πιο ήρεμη. Οι έξυπνοι μηχανισμοί δεν χτυπάνε τις πόρτες, αλλά τις κλείνουν ομαλά και, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να το κρατήσουν ανοιχτό για μερικά δευτερόλεπτα.Έρχονται σε διαφορετικούς τύπους, διαφέρουν ως προς τον τύπο της προσάρτησης, τον τύπο της διάταξης έλξης και άλλα χαρακτηριστικά. Όταν αγοράζετε μια πόρτα πιο κοντά, δεν πρέπει να αποθηκεύσετε, τόσο ο μηχανισμός είναι καλύτερο, τόσο περισσότερο θα λειτουργήσει.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)