Παρακαμπτήριος ή καταστρώματα: τι να επιλέξετε για την εξωτερική διακόσμηση ενός μπαλκονιού;

Θα ήθελα να έχω ένα όμορφο καλά διατηρημένο μπαλκόνι, και είναι η επένδυση (εμφάνιση) που του δίνει μια τελειωμένη ελκυστική εμφάνιση. Το φινίρισμα του μπαλκονιού της σαρούζας παρέχει μόνωση, στεγανοποίηση και προστασία του κτιρίου από τα φορτία του ανέμου και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επομένως τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υλικών για το φινίρισμα του εξωτερικού χώρου είναι σημαντικά.

Τελειώνοντας το μπαλκόνι με ένα λευκό επαγγελματικό φύλλο

Εξωτερική διακόσμηση και μόνωση μπαλκονιού

Το παραπέτασμα είναι το πιο δημοφιλές υλικό φινιρίσματος από πολυβινυλοχλωρίδιο. Η υφή μπορεί να μιμηθεί πέτρα, τούβλο, ξύλο. Ανά τύπο εγκατάστασης, το παράθυρο διαχωρισμού χωρίζεται σε κάθετο και οριζόντιο (σας επιτρέπει να επισημάνετε το μπαλκόνι στη συνολική αρχιτεκτονική του κτιρίου). Κατασκευάζονται μονόκλινα, διπλά και τριπλά πλαίσια (αυτό καθορίζεται από τον αριθμό των στερεωμένων σιδηροτροχιών).

Οι τύποι των πάνελ που είναι σε ζήτηση:

 • "Δοκός πλοίου", επαναλαμβάνοντας το σχήμα ενός πλοίου. Τα φύλλα κατασκευάζονται με διπλή κάμψη, γεγονός που αυξάνει την αξιοπιστία της επένδυσης.
 • Το "Διπλό ψαροκόκαλο" μιμείται το κάλυμμα της επένδυσης. Διακριτικά χαρακτηριστικά - γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση, χαμηλό βάρος, πρόσθετα ενισχυτικά (διπλή κάμψη αντι-τυφώνα κλειδαριά)?
 • Το "Blockhouse" διακρίνεται από έναν κυλινδρικό τύπο προφίλ, που θυμίζει μια εικόνα ενός ξύλινου σπιτιού).

Έχει παραχθεί το παραπέτασμα των ακόλουθων παραμέτρων: μήκος πάνελ 3050-3660 mm, πλάτος 179-255 mm, πάχος 1,1-1,2 mm. Όταν κοιτάζετε το loggia, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι η ταχύτητα εγκατάστασης εξαρτάται από το μέγεθος των πάνελ. Με μεγάλα και μεγάλα φύλλα, η πρόσοψη καλύπτεται γρηγορότερα, με λιγότερες αρθρώσεις.

Αψίδα χωρίς μπαλκόνι του μπαλκονιού με περσίδες

Πλεονεκτήματα του πλαισίου βινυλίου:

 • διάρκεια ζωής - η διάρκεια ζωής είναι περίπου 50 χρόνια.
 • η αντοχή στην εμφάνιση του μύκητα, μούχλα, τη διάβρωση, ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται πρόσθετες προστατευτικές επιστρώσεις?
 • δεν επηρεάζεται από υγρασία ή αλλαγές θερμοκρασίας (τρόπος λειτουργίας από -50 ° C έως + 50 ° C).
 • εξαιρετική απόδοση θορύβου και θερμομόνωσης.
 • φιλικό προς το περιβάλλον υλικό ·
 • Είναι εύκολο να τοποθετηθεί ανεξάρτητα, και σε μια ποικιλία επιφανειών (ξύλο, τούβλο, σκυρόδεμα)?
 • κατάλληλο για επένδυση απροετοίμαχων τοίχων, επιφανειών.
 • μια μεγάλη ποικιλία υφασμάτων, μια πλούσια ποικιλία αποχρώσεων,
 • ανθεκτικό σε ξεθώριασμα, δεν ξεφλουδίζει / δεν φλούδα?
 • οικονομικό κόστος.

Ξύλινο μπαλκόνι

Μειονεκτήματα:

 • ευθραυστότητα - με ισχυρή και αιχμηρή μηχανική κρούση, το υλικό μπορεί να σπάσει.
 • τα πάνελ δεν μπορούν να αποκατασταθούν / αποκατασταθούν.
 • λιώνει γρήγορα.

Εργασία

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες σχετικά με το περίβλημα περιλαμβάνουν εκτίμηση της τεχνικής κατάστασης του μπαλκονιού και της διεξαγωγής εργασιών αποκατάστασης, εάν είναι απαραίτητο. Η βάση του σκυροδέματος καθαρίζεται καλά (σκουπίδια, απομακρύνεται η σκόνη). Αν εντοπιστούν μικρές ρωγμές στη βάση, επισκευάζονται με τη χρήση ειδικών μειγμάτων. Για την αποκατάσταση μιας πλάκας που έχει καταστραφεί κατά μήκος της περιμέτρου, τοποθετείται ένα ξύλινο κιβώτιο και χύνεται σκυρόδεμα. Η σιδερένια σχάρα / φρουρά καθαρίζεται από ξεφλούδισμα και σκουριά και καλύπτεται με νέα προστασία.

Εγκατάσταση κιγκλιδωμάτων σφυρήλατου σιδήρου στο μπαλκόνι

Για την τελική εργασία θα χρειαστείτε:

 • βινύλιο (ο αριθμός των πάνελ υπολογίζεται με βάση το μέγεθος της περιοχής συν ένα περιθώριο 15-20%). Η βέλτιστη λύση για τη διακόσμηση του μπαλκονιού είναι οι οριζόντιες πλάκες πλάτους 25-35 cm.
 • λωρίδες (στοιχεία για τη στερέωση των πλαισίων μεταξύ τους και στην επιφάνεια του μπαλκονιού) ·
 • Προφίλ j-trim - χρησιμοποιείται ως περίγραμμα όταν μόνο ένα τοίχωμα είναι επενδυμένο (σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να αντικαταστήσει τις ταινίες έναρξης και λήξης).
 • τελικό προφίλ - παρόμοιο σε διαμόρφωση σε j-trim, μόνο λεπτότερο?
 • ξύλινες ράβδους (40x40 mm) - για να σχηματίσουν το πλέγμα,
 • συνδετήρες ·
 • αφρό πολυουρεθάνης.

Ολοκληρώνοντας το μπαλκόνι με τα δικά σας χέρια γίνεται με ένα puncher, ένα σφυρί, ένα επίπεδο κτιρίου, ένα κατσαβίδι, ένα κυκλικό πριόνι.

Ξύλινες σανίδες συνδέονται με το μεταλλικό φράκτη - σχηματίζεται ένα εξωτερικό κλουβί. Για να γίνει αυτό, από την πλευρά του δρόμου του παραπέτου, μια ξύλινη δοκός επεξεργασμένη με ένα άχρωμο αντισηπτικό τοποθετείται αυστηρά σε επίπεδο.

Διακόσμηση του μπαλκονιού με μεταλλική παρακαμπτήριος

Οι ράβδοι των ξύλινων κιβωτίων είναι παράλληλες μεταξύ τους με ύψος 50 εκ. Τα ξύλινα στοιχεία είναι σταθερά στερεωμένα με βίδες στο μεταλλικό πλέγμα στο άνω και κάτω μέρος.

Μετά την τοποθέτηση των ξύλινων κιβωτίων, αρχίζουν να εγκαθίστανται παρακαμπτήριος. Για να γειτνιάσει η τοίχωμα στον τοίχο, προετοιμάζεται ένα προφίλ j-trim των απαιτούμενων μεγεθών. Είναι στερεωμένο με βίδες από το δρόμο μέχρι την τελευταία σανίδα του κιβωτίου. Για ισχυρή στερέωση, αρκετά σημεία πρόσδεσης είναι επαρκή (παρατηρείται ένα βήμα 30-40 cm).

Στο κάτω μέρος του παραπέτου κάθετα στις ράβδους του κιβωτίου, εγκαθίσταται μια ράβδος εκκίνησης. Κατ 'αρχάς, το προφίλ j-trim και η γραμμή εκκίνησης συνδέονται μεταξύ τους σε ορθή γωνία. Στη συνέχεια, από το εξωτερικό του μπαλκονιού, η σανίδα βιδώνεται σε κάθε πηχάκι με βίδες.

Ανοιχτό σχέδιο μπαλκόνι

Το προφίλ φινιρίσματος είναι εγκατεστημένο παράλληλα με τις πλάκες και στερεώνεται με βίδες αυτοεπιπεδώματος. Επιπλέον, οι σύνδεσμοι βρίσκονται μέσα στις τρύπες του προφίλ του εργοστασίου. Το κατώτερο τμήμα του προφίλ έχει συνδεθεί τελευταία με μια βίδα αυτορύθμισης ευρείας κεφαλής.

Μετά την τοποθέτηση των προφίλ, η κατασκευή είναι έτοιμη για τοποθέτηση σε παρακαμπτήριος. Ο πρώτος πίνακας είναι τυλιγμένος στο εσωτερικό της ράβδου εκκίνησης j-trim και του προφίλ τελειώματος. Τα φύλλα είναι προσαρτημένα στις ράβδους του κιβωτίου. Καλά στοιβαγμένο σε δύο σειρές. Κάθε πάνελ είναι στερεωμένο στο κιβώτιο με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες οπές μέσα στις οπές του εργοστασίου.

Μετά τη δεύτερη σειρά, τοποθετείται ένα φύλλο αφρού ανάμεσα στις σανίδες. Στο κάτω μέρος του φύλλου κρατιέται με παρακαμπτήριος. Το ανώτερο τμήμα περίσσειας του αφρού κόβεται με ένα μαχαίρι. Παρομοίως, μεταξύ των ράβδων του καφασιού, όλα τα φύλλα αφρού εγκαθίστανται. Ακολούθως, εγκαθίστανται τα υπόλοιπα πάνελ πλαισιώσεων. Επιπλέον, οι πλευρές τους είναι τοποθετημένες μέσα στο περίγραμμα φινιρίσματος και j-trim και η οριζόντια πλευρά είναι προσαρτημένη με βίδες στις σανίδες.

Πλέκοντας το μπαλκόνι

Το φύλλο κορυφής παραμένει σταθερό με περιθώριο. Μετά την υαλοποίηση, το περίσσευμα κόβεται ακριβώς κάτω από την παλίρροια και κλείνει την κατώτερη ραφή αφρού.

Το επόμενο στάδιο της εργασίας είναι η σφράγιση των αρθρώσεων. Ένα στρώμα αφρού στερεώσεως εφαρμόζεται στις αρθρώσεις του αφρού και του ξύλινου πλέγματος. Ο αφρός κλείνει επίσης τη ραφή μεταξύ της πλάκας δαπέδου και των μονωτικών φύλλων.
Οι αρθρώσεις μεταξύ του κιβωτίου και του αφρού εκτοξεύονται. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις γωνίες του μπαλκονιού.

Στη συνέχεια, προχωρήστε σε εργασίες θέρμανσης και τελειώματος στο εσωτερικό του παραπέτου.

Η κάλυψη του μπαλκονιού από το εξωτερικό, που εκτελείται σύμφωνα με όλους τους κανόνες, είναι ο εγγυητής της μακράς υπηρεσίας του μπαλκονιού. Πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στην ποιότητα του υλικού. Τα πάνελ πρέπει να είναι ματ, χωρίς γρατζουνιές, ρωγμές, αποκόλληση, κάθε είδους εξωτερικά ελαττώματα. Με την πλευρική τομή, μπορείτε να αξιολογήσετε την ομοιομορφία του πάχους του πλαισίου (αυτός ο δείκτης καθορίζει την αντίσταση των φύλλων στα φορτία ισχύος).

Πλαστική επένδυση για το μπαλκόνι

Τελειώνοντας το εξωτερικό μπαλκόνι με κυματοειδές χαρτόνι

Μια άξια εναλλακτική λύση για να πλαισιώσει όταν καλύπτει το εξωτερικό μέρος του μπαλκονιού είναι κυματοειδές χαρτόνι.

Καταστρώματα - υλικό στέγης κατασκευασμένο από γαλβανισμένο ατσάλι. Διατίθεται σε μορφή φύλλων με επικάλυψη πολυμερούς. Πλεονεκτήματα:

 • σταθερότητα, υψηλή αντοχή (με ειδικές ενισχυτικές πλάκες).
 • εξαιρετικά θερμοφυσικά χαρακτηριστικά.
 • εύκολη εγκατάσταση και μικρό βάρος (δεν απαιτείται πρόσθετη ενίσχυση της βάσης μπαλκόνι).
 • εύκολη φροντίδα (απλά σκουπίστε με ένα υγρό πανί)?
 • διάφορες χρωματικές παλέτες του επιφανειακού προστατευτικού στρώματος.
 • Ελκυστική εμφάνιση, λογική τιμή.

Το φινίρισμα μπαλκόνι γίνεται σύμφωνα με το ειδικά παραδοθέν πλαίσιο των σωλήνων τους (συνιστάται η αντικατάσταση των παλαιών ακατάλληλων κατασκευών με νέες). Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε το κιβώτιο των προφίλ που βρίσκεται παράλληλα στους τοίχους του σπιτιού. Συνιστάται το πλαίσιο να εγχυθεί και να επικαλυφθεί με χρώματα κατά της διάβρωσης.

Ολοκλήρωση μπαλκονιού με επαγγελματικό δάπεδο Φινίρισμα μπαλκονιού με επαγγελματικό δάπεδο

Η εγκατάσταση φύλλων αρχίζει από τη γωνία. Το υλικό στερεώνεται με ειδικές βίδες αυτοεπιπεδότητας με ελαστικά παρεμβύσματα. Στις γωνίες του μπαλκονιού, το φύλλο είναι απλά τυλιγμένο και στερεωμένο. Για να μην ξεχωρίζουν οι κεφαλές στήριξης στο φόντο της επίστρωσης, είναι βαμμένες στο κατάλληλο χρώμα.

Στη διασταύρωση του τοίχου και του κυματοειδούς χαρτονιού, εγκαθίστανται ειδικές πλάκες.

Καλύπτει το μπαλκόνι με κυματοειδές χαρτόνι

Saydin ή κυματοειδές χαρτόνι: τι να προτιμήσετε;

Τα πάνελ παρακαμπτήριων βινυλίου μιμούνται ενδιαφέροντα την επιφάνεια ενός δέντρου (επένδυση, ξυλεία). Αυτό το σχέδιο δίνει στα μπαλκόνια μια μη τυποποιημένη και ξεχωριστή εμφάνιση.

Το καταστρώμα έχει μια προφίλ (η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να δώσει νευρώσεις ενίσχυσης στο υλικό) και μπορεί να διακριθεί μόνο λόγω της παλέτας χρωμάτων.

Εγκατάσταση

Η τοίχωμα βινυλίου είναι εξοπλισμένη με ειδικές οπές τοποθέτησης στο εργοστάσιο. Κατά την εγκατάσταση, προτείνεται η χρήση στοιχείων φινιρίσματος για τη δημιουργία αισθητικής σχεδίασης. Επιπλέον, η τοποθέτηση του πλαισίου δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

Το περίβλημα με κυματοειδές χαρτόνι είναι κατασκευασμένο από συμπαγή φύλλα. Κατά τη στερέωση του υλικού, δεν παρέχεται η χρήση ειδικών υλικών φινιρίσματος. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει ένα ελάχιστο αριθμό διαδικασιών.

PVC πλευρική μπαλκόνι

Ανθεκτικότητα και συνθήκες λειτουργίας

Η παρακαμπτήριος υψηλής ποιότητας θα διαρκέσει περίπου 50 χρόνια χωρίς απώλεια αισθητικών και καταναλωτικών ιδιοτήτων.

Η εγγυημένη διάρκεια ζωής του γαλβανισμένου κυματοειδούς χαρτονιού είναι 25-30 χρόνια. Μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα με επικάλυψη αλουμινίου-ψευδαργύρου, με δηλωμένη διάρκεια ζωής μέχρι 40 χρόνια.

Μπαλκόνι παρακαμπτήριος

Και τα δύο υλικά απολαμβάνουν τέλεια τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τις διαφορές θερμοκρασίας / υγρασίας.

Εάν είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα υλικό κάλυψης, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία. Είναι ο ειδικός που θα αξιολογήσει σωστά την κατάσταση του μπαλκονιού και θα σας πει τη σωστή απόφαση. Επιπλέον, το κόστος της παρακαμπτήριάς και του καταστρώματος μπορεί να θεωρηθεί ισοδύναμο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)