Αυτόματες πόρτες: σύντομα χαρακτηριστικά και ποικιλίες

Σε εξοχικές κατοικίες και σε νέα κτίρια, έχει γίνει μοντέρνα να παράγει ευρείες πόρτες για πρόσβαση στο μπαλκόνι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, γυάλινες πόρτες είναι εγκατεστημένες για να διατηρούν πανοραμική θέα. Είναι πιο βολικό να ανοίγετε φύλλα πόρτας τέτοιων μεγεθών με τη βοήθεια αυτοματισμού.

Οι κύριοι τύποι αυτόματων θυρών: ολίσθηση, ταλάντευση, ολίσθηση, αναδίπλωση και περιστροφή.

Αυτόματη πόρτα αλουμινίου

Αυτόματο ανοιχτήρι πόρτας χαλκού

Οι κύριες λειτουργίες των αυτόματων μηχανισμών κίνησης: ηρεμία και ομαλή ανοίγματα / κλεισίματα των θυρών. Οι συσκευές προορίζονται για τη συντήρηση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών θυρών. Μπορούμε να διακρίνουμε τις ακόλουθες αρχές της συσκευής:

 • ηλεκτρομηχανικά (εγκατεστημένα κυρίως σε πόρτες ταλάντευσης) ·
 • υδραυλικό.

Ο σχεδιασμός αποτελείται από δύο αισθητήρες (ως ενεργοποιητές ανοίγματος), ένα ζευγάρι φωτοκύτταρα (για την εγγύηση επαφής χωρίς επαφή), έναν πίνακα ελέγχου.

Μαύρη αυτόματη πόρτα

Αυτόματη πόρτα στο σπίτι

Η αρχή της αυτόματης πόρτας

Η αρχή της κίνησης του φύλλου πόρτας με τη χρήση ηλεκτρικού κινητήρα λαμβάνεται ως βάση για τη λειτουργία οποιουδήποτε μοντέλου πόρτας. Για να διασφαλιστεί το σωστό αυτόματο άνοιγμα πόρτας (ή το κλείσιμο), οποιοδήποτε μοντέλο είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες που ανταποκρίνονται στην κίνηση. Σε περίπτωση κίνησης κοντά στις πόρτες, οι αισθητήρες δίνουν ένα σήμα στην ηλεκτρονική συσκευή ελέγχου. Και ήδη αυτή η συσκευή ξεκινά τον ηλεκτρικό κινητήρα, που οδηγεί στο άνοιγμα του φύλλου πόρτας.

Μπορείτε να ρυθμίσετε μεμονωμένα τον αισθητήρα για να κλείνει αυτόματα τις πόρτες χωρίς να υπάρχει κίνηση για κάποιο χρονικό διάστημα.

Οποιοδήποτε μοντέλο πόρτας αυτοκινήτου διαθέτει διάφορους τρόπους λειτουργίας. Η ακριβής λειτουργία τους παρακολουθείται από τον ελεγκτή. Με βάση την εποχή του χρόνου, μπορείτε να προγραμματίσετε την επιθυμητή διαδικασία. Ο βασικός εξοπλισμός προσφέρει πέντε λειτουργίες λειτουργίας.

 • Πρότυπη διαδικασία - οι πόρτες παρέχουν πλήρη κίνηση των ανθρώπων και από τις δύο πλευρές.
 • Χειμερινή λειτουργία - οι συσκευές δεν επιτρέπουν το άνοιγμα του φύλλου πόρτας μέχρι το τέλος, αλλά ελαφρώς φρενάρει τις πόρτες στο μέσο της διαδρομής (αυτό μειώνει την απώλεια του θερμού αέρα).
 • Κλειστή λειτουργία.
 • Η λειτουργία είναι "πλήρως ανοιχτή" (μπορεί να οριστεί για την καλοκαιρινή περίοδο).
 • Λειτουργία μονής κατεύθυνσης. Σας επιτρέπει να ελέγχετε τη ροή των ανθρώπων που περνούν.

Πολλά μοντέλα πόρτας αυτοκινήτων έχουν πρόσθετες λειτουργίες που μπορούν να διαμορφωθούν μεμονωμένα. Με αυτόν τον τρόπο, η περίοδος όταν τα φύλλα είναι σε ανοικτή μορφή, η απόσταση από το άτομο στην πόρτα όταν αρχίζουν να ανοίγονται τα φύλλα και η ταχύτητα ανοίγματος του φύλλου πόρτας ρυθμίζονται και ρυθμίζονται.

Διπλή αυτόματη πόρτα

Αυτόματο ακορντεόν πόρτας

Το σύστημα ασφαλείας ενεργοποιεί τη λειτουργία ανοιχτής πόρτας αν το φωτοκύτταρο εντοπίσει εμπόδιο όταν κλείσει το φύλλο. Δηλαδή, ένα πρόσωπο δεν θα χτυπηθεί ξαφνικά από τα φύλλα εάν μπαίνει αργά μέσα ή παραμένει στην πόρτα.

Πλεονεκτήματα της αυτοματοποίησης:

 • βολική ασφαλής λειτουργία (εγγυημένη από διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας και ρύθμισης της συσκευής).
 • αξιοπιστία και ανθεκτικότητα.
 • καθολικότητα (χάρη στην ατομικότητα της τάξης, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα άνοιγμα οποιουδήποτε μεγέθους)?
 • συμβατότητα με διάφορες συσκευές και συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος "έξυπνης κατοικίας". Χάρη σε αυτό, οι πόρτες μπορούν να εξοπλιστούν με ηλεκτρονική κλειδαριά, σύστημα παρακολούθησης βίντεο.

Τα ελαττώματα στο σχεδιασμό περιλαμβάνουν υψηλή τιμή και τακτική συντήρηση.

Αυτόματη πόρτα γυαλιού

Αυτόματη πόρτα στο γραφείο

Αυτόματες συρόμενες πόρτες

Αυτός ο τύπος πόρτας είναι ο πιο δημοφιλής. Η βασική προϋπόθεση κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου μοντέλου είναι η ύπαρξη επαρκούς χώρου για την κίνηση των φύλλων των θυρών στις πλευρές.

Ένα ξεχωριστό μοντέλο είναι μια αυτόματη συρόμενη πόρτα εξοπλισμένη με αντι-πανικούς μεντεσέδες. Η αρχή της λειτουργίας του είναι ότι σε κανονική λειτουργία η πόρτα λειτουργεί ως στάνταρ και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι πόρτες ανοίγουν προς τα έξω από την ισχυρή πίεση στα φύλλα από μέσα. Αυτή η μέθοδος ανοίγματος των θυρών μπορεί ακόμα να είναι χρήσιμη στην καθημερινή ζωή όταν χρειάζεται να φέρετε μεγάλα αντικείμενα ή έπιπλα (όταν ανοίγετε το φύλλο προς τα έξω, μπορείτε να το πιέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο).

Αυτόματη καφέ πόρτα

Αυτόματη πόρτα κουζίνας

Αυτόματη συρόμενη πόρτα

Οι κατασκευαστές προσφέρουν τα ακόλουθα σχέδια:

 • επίπεδη (κανονική);
 • (ημικυκλική). Ένα τέτοιο μοντέλο εγκαθίσταται σε κτίρια των οποίων η πρόσοψη έχει κυλινδρικά στοιχεία.
 • γωνιακό. Βέλτιστα ταιριάζει σε κτίρια με μη τυποποιημένη αρχιτεκτονική. Επιπλέον, μπορείτε να παραγγείλετε τις πόρτες, οι πόρτες των οποίων θα ανοίγουν σε γωνίες από 90 έως 135 μοίρες. Είναι λογικό να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο σχέδιο στις πόρτες που βρίσκονται στις γωνίες του δωματίου.

Ένα καλά συναρμολογημένο στρογγυλό μοντέλο πολυτελές και τέλεια διακοσμεί την πρόσοψη του σπιτιού, αλλά το κόστος του είναι 2-3 φορές υψηλότερο.

Αυτόματη μεταλλική πόρτα

Αυτόματη πόρτα με μηχανισμό ανοίγματος

Αυτόματη πόρτα ταλάντευσης

Αυτόματες πόρτες

Αυτά τα μοντέλα είναι τοποθετημένα απουσία της δυνατότητας να τροφοδοτούν προϊόντα ολίσθησης. Τα εγκατεστημένα προϊόντα ταλάντευσης αναβαθμίζονται εύκολα με δίσκους. Ο οδηγός μπορεί να συνδεθεί σε πολλά σημεία:

 • στο φύλλο της πόρτας.
 • στο βραχυκυκλωτήρα.
 • κάτω από το πάτωμα.

Οι αρθρωτές πόρτες μπορούν να είναι μονές και διπλές. Τα θετικά στοιχεία είναι η εξαιρετική ηχομόνωση και η θερμομόνωση. Ένα σημαντικό μειονέκτημα της συσκευής - όταν ανοίγει μπροστά από τα φύλλα πόρτας, θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος.

Αυτόματες πόρτες εισόδου

Αυτά τα μοντέλα γίνονται μόνο μεμονωμένα. Ο τυποποιημένος σχεδιασμός της πόρτας ταλάντευσης αποτελείται από ένα προφίλ (αλουμίνιο) και ένα ειδικό γυάλινο φύλλο. Τα πλαίσια είναι διαθέσιμα ζωγραφισμένα. Υπάρχουν προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα. Προκειμένου τα προφίλ των φύλλων να είναι ανθεκτικά στις ισχυρές πιέσεις του ανέμου, γίνονται πολύ δύσκαμπτες.

Αυτόματη πόρτα με διαστολέα

Αυτόματο σύστημα ανοίγματος θυρών

Αυτόματη πόρτα διπλώματος

Πώς να φτιάξετε μια αυτόματη πόρτα

Χάρη σε μια ειδική κίνηση, η διαδικασία ανοίγματος παραδοσιακών μηχανικών θυρών μπορεί να γίνει αυτόματα. Για να γίνει αυτό, ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στη ράγα του μηχανισμού της πόρτας και η ηλεκτρική καλωδίωση εκτελείται σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες. Η συσκευή σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ταχύτητα ανοίγματος / κλεισίματος του φύλλου της πόρτας, το μήκος της διαδρομής κίνησης της πόρτας, την προσπάθεια κίνησης του φύλλου πόρτας.

Αυτόματη πόρτα γυαλιού

Αυτόματη πόρτα

Αυτόματη πόρτα με μηχανισμό κλεισίματος

Μπορείτε να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε πρόσθετα εξαρτήματα για την αυτόματη συσκευή: αισθητήρες, φωτοφράγματα ασφαλείας, στυλό οδηγών και πολλές άλλες συσκευές.
Η απλή συντήρηση της αυτόματης κίνησης συνίσταται στον περιοδικό καθαρισμό του μηχανισμού της πόρτας από τη σκόνη.

Οι αυτόματες γυάλινες πόρτες είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διευθέτηση μεγάλων θυρών στις βεράντες ή τα μπαλκόνια. Είναι πολύ λογικό να εγκαταστήσετε τέτοια μοντέλα σε σπίτια / εξοχικά σπίτια εξοπλισμένα με το σύστημα "έξυπνης κατοικίας". Φυσικά, για την εγκατάστασή τους είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες των επαγγελματιών.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)