Όμορφα στρώματα μπάνιου (21 φωτογραφίες): πρωτότυπα μοντέλα στο εσωτερικό

Μεταξύ όλων των αξεσουάρ στο μπάνιο, το χαλί είναι το πιο σημαντικό. Επιλέγοντας το σωστό χαλί για όλα τα χαρακτηριστικά, μπορείτε να εξασφαλίσετε όχι μόνο την άνεση και την όμορφη εμφάνιση του μπάνιου, αλλά και τη διατήρηση της υγείας.

Φωτεινά στρώματα μπάνιου

Η κύρια ιδιότητα που πρέπει να έχει το ψάθα είναι η αντοχή στην υγρασία. Τα συνηθισμένα χαλιά, μπαίνοντας στις υγρές συνθήκες του μπάνιου, χάνουν γρήγορα την εμφάνισή τους και μετατρέπονται σε κουβέρτα. Επίσης, το μαξιλάρι πρέπει να είναι μικρό, ώστε να είναι βολικό να το πλένετε χειροκίνητα ή σε ένα πλυντήριο, και στη συνέχεια να το κρεμάτε για ξήρανση.

Μια ποικιλία υλικών για κουβέρτες μπάνιου

Ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία υλικών που προσφέρουν οι σύγχρονοι κατασκευαστές, μπορείτε να επιλέξετε συνθετικά ή φυσικά μπανιέρες μίνι μπανιέρα. Επιπλέον, οι συνθετικές είναι πιο δημοφιλείς μεταξύ των αγοραστών λόγω της αντοχής τους στην υγρασία, της αντοχής στη φθορά, της χαμηλής τιμής και της ανεπιτήδευτης φροντίδας. Αλλά φυσικά, αν και ευχάριστα στην αφή, αλλά στη συνηθισμένη ζωή είναι ιδιότροπο στη φροντίδα, και η τιμή τους είναι αρκετά υψηλή.

Καφέ χαλάκι μπάνιου

Για να κάνετε την επιλογή σας υπέρ αυτού ή αυτού του υλικού, θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα τους κύριους τύπους στρώσεων μπάνιου.

Συνθετικά υλικά για ψάθες μπάνιου

 • Πατάκια από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) - αυτή είναι μια επιλογή προϋπολογισμού. Τα φύλλα PVC πωλούνται σε κυλίνδρους, ώστε να μπορείτε να κόψετε το κατάλληλο μέγεθος. Για εκτύπωση, χρησιμοποιείται εκτύπωση φωτογραφιών. Τα προϊόντα αυτά δεν απορροφούν καλά το νερό · γλιστρούν περισσότερο όταν είναι βρεγμένα παρά ξηρά, αλλά στεγνώνουν καλά.
 • Τα καουτσούκ μπάνιου χαλάκια είναι επίσης φθηνές επιλογές. Υπάρχουν συνδυασμένα χαλιά όπου ο πυθμένας είναι καουτσούκ και η κορυφή είναι ύφασμα. Λόγω των ιδιοτήτων του καουτσούκ, μπορούν να έχουν οποιοδήποτε χρώμα και σχήμα. Οι ημιδιαφανείς και μονοφωνικές επιλογές μπορούν να διακοσμήσουν και να συμπληρώσουν το σχεδιασμό του μπάνιου. Μερικοί τύποι παράγονται σε βεντούζες για την ασφαλή στερέωση των δαπέδων. Επίσης, οι κατασκευαστές φροντίζουν τους πελάτες και προσθέτουν ειδικά αρώματα στο ελαστικό, εμποδίζοντας την δυσάρεστη μυρωδιά από καουτσούκ.
 • Τα ακρυλικά χαλάκια έχουν πολλά πλεονεκτήματα: απορροφούν την υγρασία καλά, είναι ανθεκτικά στο φως και είναι ασφαλή στη χρήση. Τέτοια χαλιά είναι συχνά κατασκευασμένα σε καουτσούκ ή σιλικόνη, έτσι ώστε να είναι αντιολισθητική. Βοηθά επίσης τον πάσσαλο να στεγνώσει καλύτερα λόγω της κυκλοφορίας του αέρα.

  Τα ακρυλικά χαλιά είναι μαλακά, ευχάριστα στην αφή, έχουν καλό παχύ σωρό, τα οποία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους δεν κυλούν και το χρώμα τους δεν υπόκειται σε περιστροφή και ξεθώριασμα.

  Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για ακρυλικά χαλιά και πρωτότυπα σχήματα. Ως εκ τούτου, μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγάλο ή μικρό, ωοειδές ή στρογγυλό, κόκκινο ή ακόμα και ένα πασχαλιά.

 • Τα χαλιά πολυπροπυλενίου δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο τα ακρυλικά. Δεν έχουν τόσο μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, επειδή είναι δύσκολο να ζωγραφίσουν σε οποιοδήποτε χρώμα. Ο σωρός είναι αρκετά σύντομος και είναι εύκολο να εκτελέσετε ενδιαφέροντα σχέδια με υφή σε κάθε περίπλοκο, που είναι αρκετά πρακτικό και όμορφο σε ένα μπάνιο.
 • Τα χαλάκια μικροϊνών έχουν την ικανότητα να απορροφούν γρήγορα την υγρασία και να στεγνώσουν γρήγορα, να μην ξεθωριάζουν, να μην κυλούν και να μην εξασθενίζουν υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός. Λόγω της ειδικής δομής του υποστρώματος, έχουν αντιολισθητική επίδραση στην επιφάνεια του δαπέδου. Ο σωρός των μικροϊνών είναι μαλακός και σύντομος, αποτελείται από αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ίνες πολυεστέρα που έχει τεμαχιστεί, έχει αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα. Μεταξύ των μειονεκτημάτων είναι η χαμηλή αντίσταση στη θερμότητα και το υψηλό κόστος τέτοιων κουβερτών.

PVC χαλάκι μπάνιου

Λευκά χαλάκια μπάνιου

Καουτσούκ χαλάκια μπάνιου

Καουτσούκ αντιολισθητικό χαλάκι μπάνιου

Φυσικά υλικά για χαλάκια μπάνιου

 • Μπαμπού χαλιά θεωρούνται τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον και φυσικά. Είναι κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο χωρίς χημική επεξεργασία.

  Ο στατικός ηλεκτρισμός δεν συσσωρεύεται σε κουβέρτες από μπαμπού και έχουν επίσης και πολύ καλές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Ένα τέτοιο χαλί έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά το εξατμίζει αρκετά γρήγορα, μπορεί να γλιστρήσει σε ξηρή και υγρή κατάσταση, η οποία είναι πολύ τραυματική και δεν είναι αξιόπιστη.

 • Τα χαλιά από βαμβάκι είναι υποαλλεργικά, απαλά και ευχάριστα στην αφή. Υπάρχουν διαφορετικά μήκη σωρού. Ένας μακρύς σωρός είναι σαν ένα στρώμα γούνας στο οποίο το πόδι είναι θαμμένο, και ένα κοντό σωρό κάνει το χαλί βαρύ και ελαφρύ, συχνά μπορείτε να βρείτε προϊόντα terry. Λόγω της φυσικότητας του υλικού, τα βαμβακερά χαλιά είναι συνήθως λευκό, γκρι και μπεζ.

  Οι θετικές ιδιότητες και οι ιδιότητες των βαμβακερών χαλιών θεωρούνται ότι είναι η ικανότητά τους να απορροφούν επαρκώς την υγρασία και να μην αφήνουν ίχνη και ότι μπορούν να θεωρηθούν ότι σε ξηρή και υγρή μορφή γλιστρούν στην επιφάνεια του δαπέδου και δεν στεγνώνουν καλά, γεγονός που οδηγεί σε μεγάλη πιθανότητα ανάπτυξης μικροοργανισμών. Επίσης, ένα βαμβακερό χαλί έχει χαμηλή αντίσταση στη φθορά, αφού τα υφαντά ή πλεκτά χαλιά είναι κατασκευασμένα από φυσικά φυτά, με την πάροδο του χρόνου, τα βαμβακερά προϊόντα μπορούν να παραμορφωθούν, να εξασθενίσουν και τα τύμπανα μπορούν να σχηματιστούν στην επιφάνεια.

 • Υπάρχουν περισσότερα εκλεπτυσμένα φυσικά υλικά. Για παράδειγμα, χαλιά από βρύα. Τέτοια προϊόντα κατασκευάζονται από φυσική βρύα, η οποία είναι πολύ μαλακή, ευχάριστη, υγροσκοπική και δεν συσσωρεύει δυσάρεστες οσμές. Αλλά τέτοιες επιλογές είναι πιο απαιτητικές στην περίθαλψη.

Επίσης, μπανιέρες μίνι μπανιέρα μπορεί να γίνει από τον εαυτό σας. Χρησιμοποιώντας θαλάσσια ή ποτάμια βότσαλα ή φελλός κρασιού, θα πάρετε ένα εξαιρετικό χαλάκι μασάζ, χρησιμοποιώντας παλιές μπλουζάκια ή πλαστικές σακούλες, θα πάρετε υπέροχα πλεκτά χαλιά.

Μπαμπού χαλάκι μπάνιου

Μπαμπού χαλί στο μπάνιο

Βαμβακερό χαλί στο μπάνιο

Πράσινο χαλί στο μπάνιο

Στρώμα πέτρινου μπάνιου

Η βάση της ασφάλειας στο μπάνιο είναι η σωστή υποστήριξη των χαλιών

Για να αποφύγετε την ολίσθηση, τα στρώματα μπάνιου είναι εξοπλισμένα με λατέξ, σιλικόνη ή ελαστική βάση ή ψεκασμό με λατέξ. Δεν πρέπει να επιλέξετε ένα μίνι χαλί στο μπάνιο με ψεκασμό λατέξ εάν το μπάνιο είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα "θερμού δαπέδου". Υπό την επίδραση της θερμοκρασίας, η πυκνή βάση του λατέξ θερμαίνεται και εκπέμπει μια δυσάρεστη οσμή από καουτσούκ.

Τα χαλιά μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με βεντούζες σε ολόκληρη την επιφάνεια του πάτου. Κολλώνοντας στο πάτωμα, δεν του επιτρέπουν να κινηθεί.

Κομψή μαύρη στρώση μπάνιου

Ράψιμο χαλάκι λουτρού

Φροντίδα για χαλάκια μπάνιου

Πρώτα απ 'όλα, κάθε κουβέρτα θα πρέπει να στρίβεται καλά μετά από κάθε χρήση, και στη συνέχεια να στεγνώσει στον ήλιο. Υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός, τα περισσότερα μικρόβια θα πεθάνουν.

Οι ξαπλώστρες πρέπει να πλένονται περιοδικά. Συνιστάται να το κάνετε αυτό κάθε δύο εβδομάδες σε ένα παχύ αφρό που σχηματίζεται από σαπούνι πλυσίματος. Για να γίνει αυτό, το σαπούνι πλυσίματος είναι τριμμένο, χύνεται με ζεστό νερό και χτυπημένο σε αφρό. Το ψάθα εμποτίζεται σε αυτό το διάλυμα με αφρό για αρκετές ώρες. Υπό την επίδραση ενός αλκαλικού περιβάλλοντος, όλα τα παθογόνα θα πεθάνουν.

Όμορφη στρώση για ένα κλασικό μπάνιο

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια αδύναμη λύση ξύδι, για την παρασκευή των οποίων θα χρειαστείτε 100 γραμμάρια ξύδι ανά 1 λίτρο νερού. Βυθίστε το χαλάκι σε μια τέτοια λύση ώστε τα επιβλαβή μικρόβια να πεθάνουν σε ένα όξινο περιβάλλον.

Τα πλεκτά ακρυλικά και μικροϊνών μπορούν να πλένονται όχι μόνο με το χέρι, αλλά και με το πλυντήριο. Μην πλένετε το χαλάκι με άλλα πράγματα.Για να πλύνετε σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ο τρόπος επιλογής επιλέγεται για ευαίσθητο πλύσιμο και δεν πρέπει να εξατμιστεί. Από τη διαδικασία αυτή, το σχήμα του προϊόντος και η ελκυστική εμφάνιση δεν θα αλλάξουν. Επιπλέον, είναι σε θέση να στεγνώσουν αρκετά γρήγορα.

Πολύχρωμα στρώματα μπάνιου

Σχεδιασμός χαλάκι μπάνιου

Επιλέγοντας το σωστό υλικό για το χαλάκι είναι το ήμισυ της μάχης, πρέπει ακόμα να επιλέξετε το σχεδιασμό του έτσι ώστε να φαίνεται αρμονικά στο συνολικό εσωτερικό του μπάνιου.

Η επιλογή του χρώματος χαλιού συνήθως υπαγορεύεται από τις λειτουργίες που οι άνθρωποι έβαλαν σε αυτό. Για να μην ξεχωρίσετε από το γενικό υπόβαθρο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα χαλί με το ίδιο χρώμα με το κεραμίδι που βλέπει στο δωμάτιο. Έτσι, το χαλί φαίνεται αρμονικό, ταιριάζει στο γενικό στυλ του δωματίου.

Ανοιχτό μπεζ κουβέρτα μπάνιου

Επίσης, μια ενδιαφέρουσα προφορά μπορεί να είναι ένα λαμπερό κόκκινο, πράσινο, κίτρινο ή πορτοκαλί χαλί στο φόντο του μπάνιου σε σκούρα χρώματα, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να πάρετε και άλλα αξεσουάρ μπάνιου (πετσέτες, γυαλιά κ.λπ.) με το ίδιο ή παρόμοιο χρώμα.

Σετ μπάνιου με ποντίκια

Όταν επιλέγετε ένα χρώμα κουρτίνας, μπορείτε να λάβετε ως βάση όχι μόνο το σχέδιο του μπάνιου, αλλά επίσης μπορείτε να προχωρήσετε από την έκθεση σε ρύπανση. Χαλιά από σκούρες αποχρώσεις (μαύρο, μπλε, μοβ) μπορούν να μειώσουν το χρόνο που αφιερώνεται στον καθαρισμό. Αν και η αισθητική ευχαρίστηση των ανοιχτόχρωμων χαλιών (λευκό, μπεζ, ροζ) είναι μερικές φορές περισσότερο.

Μαλακό λουτρό μπάνιου

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε χαλιά διαφόρων σχημάτων: στρογγυλά, οβάλ, τετράγωνα, ορθογώνια ή σγουρά.

Μεταξύ των σχεδίων στο μπάνιο, επιλέγονται θέματα λαχανικών και ζώων και είναι επίσης δημοφιλή τα απλά γεωμετρικά σχέδια. Το θαλάσσιο θέμα είναι πάντα σημαντικό για το μπάνιο: τα φύκια, τα αστερίες, τα ψάρια, τα δελφίνια και άλλοι κάτοικοι της βαθιάς θάλασσας είναι πάντα στην μόδα.

Όσον αφορά τα παιδικά χαλιά, δεν υπάρχουν περιορισμοί. Χαλιά μπορεί να έχουν τη μορφή ζώων, χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων και μόνο φωτεινά, αστεία, αναζωπύρωση.

Καφέ χαλάκι μπάνιου

Μαλακή χαλάκι μπάνιου με τριαντάφυλλα

Κουρτίνες μπάνιου για μικρά χαλιά

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)